© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Χρήστος Πάστρας : Παρεμβάσεις και από κοινού ενέργειες με ΠΕΖ και Τοπικό Συμβούλιο για τα Πρανή της Μπόχαλης – Μήνυμα στον Βουλευτή Ζακύνθου : «Δεν λέει φέρτε μου μελέτες να διεκδικήσω…»

27 Ιανουαρίου 2023
  • ΕΚΛΟΓΕΣ : «Αν οι εκλογές γίνονταν αύριο το πρωί ,  δεν θα συμμετείχα καν»
  • ΜΠΟΧΑΛΗ -ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ :«Τα κατολισθητικά φαινόμενα συνεχίζονται. Υπήρξε μια κατολίσθηση κάτω από την εκκλησία της Μπόχαλης... Ήταν μεγάλο κατολισθητικό φαινόμενο. Κάλεσα και ΠΕΖ και τοπικό συμβούλιο πόλης και από αύριο θα δρομολογήσουμε το συντομότερο δυνατόν, μια μελέτη, για να ενταχτεί τώρα, λόγω των φαινομένων, για να επιδιώξουμε και χρηματοδότηση να έχουμε και να γίνει ένα σοβαρό έργο. Αν δεν ολοκληρωθεί στα επόμενα 2 χρόνια, είναι σίγουρο ότι θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα. Πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να δώσουμε όλοι μαζί μία λύση»
  • ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΚΤΥΠΗ : «Έχουμε κάνει πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ.Πολλές φορές ο κ.Ακτύπης είπε, φέρτε μου μελέτες να διεκδικήσω.Την μελέτη  για το καταφύγιο ζώων  την έχω έτοιμη εδώ και  δυόμισι χρόνια .  Θέλω να με βοηθήσει, γιατί έχει τις δυνάμεις και μπορεί να το κάνει.Είμαι σίγουρος ότι θα το ακούσει.

Βέβαια στο παρασκήνιο γίνονται κάποια πράγματα,  γιατί κάποιοι δεν θέλουν να γίνει…»

  • ΔΕ ΑΡΤΕΜΙΣΙΩΝ: «Το ευχάριστο είναι, ότι σύντομα θα ξεκινήσει η υδροδότηση Αγία Μαρίνα - Λούχα. Όταν ολοκληρωθεί θα είναι σημαντικό έργο, γιατί το καλοκαιρό υποφέρει η περιοχή. Όσο αναφορά τα υπόλοιπα, έχουν δρομολογηθεί και όσο και αν κάποιοι θέλουν να το υποβαθμίσουν έχουν γίνει  αρκετές ασφαλτοστρώσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου»

 

Ο Πάστρας Χρήστος  (Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Αρτεμισίων –Υπ.Πολιτικής Προστασίας  Δήμου Ζακύνθου), μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ , στο IonianRadio.gr

«Εύχομαι η σημερινή νύχτα να μην έχει σχέση με τη χθεσινή.

Χθες από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε να βρέχει, δεν σταμάτησε και περίπου τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί η βροχή η συνεχιζόμενη μετατράπηκε σε καταρρακτώδη. Ένα φαινόμενο που δεν έχω ξανασυναντήσει. Ένας τεράστιος όγκος νερού, έπεσε σε ελάχιστες ώρες. Όλο το νερό που έπρεπε να πέσει τους τελευταίους 4 μήνες,  έπεσε χθες σε λίγες ώρες. Ζήσαμε έναν εφιάλτη που δεν περίμενα μετά τον Ιανό να ξαναζήσουμε. Χθες όμως ήταν πολλαπλάσια και η καταιγίδα και τα προβλήματα που δημιούργησε. Στον Ιανό, η ποσότητα νερού δεν ήταν τόσο μεγάλη. Η χθεσινή είχε τεράστιο όγκο νερού. Πάνω από 130 κυβικά ανά στρέμμα. Είχαμε πολλά πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις

Παρόλο που ήταν εφιαλτική βραδιά, υπήρξε άριστη συνεργασία με περιφέρεια , πυροσβεστική και  αστυνομία.

Αν δεν υπάρξει συνεργασία και συνεννόηση, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Φέραμε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Αυτό που μας πίκρανε όλους ,ήταν οι 2 συμπολίτες μας , που έχασαν τη ζωή τους και που βέβαια το συμβάν ,  δεν είχε σχέση με την κακοκαιρία.

Όλη την ημέρα χθες και σήμερα αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκα κλήσεις  για

Κατολίσθηση στο Ακρωτήρι

Διάνοιξη περιοχής στο Καλαμάκι

Διάνοιξη στο Μουζάκι

Κατολίσθηση στη Μπόχαλη

Διάνοιξη στο Βανάτο

Κατολίσθηση και πλημμυρικό  φαινόμενο στο Μπελούσι

Διάνοιξη στο Αργασι

Διάνοιξη στις Νεραντζούλες

Κατολίσθηση στη  Λιθακιά

Πλημμυρικό  φαινόμενο στις  Βαρρές

Σε όλα αυτά παρενέβη ο δήμος με συνεργασία ιδιωτών για μηχανήματα .

Δεν έχει γίνει ενημέρωση από το δήμο για τις ενέργειες  που γίνονται λόγω του χρειάζεται να γίνει ένα γραφείο τύπου για να ενημερώνει και αυτό είναι  ένα θέμα που δεν αποφασίζω εγώ. Ο δήμαρχος δεν είναι αρνητικός στο να γίνει,  αλλά το θέμα είναι να γίνει πράξη.

Το επόμενο βήμα αναφορικά με  τα πρανή στη Μπόχαλη,  γιατί πήγα σήμερα και έχουν πολλά συμβεί εκεί από την τελευταία φορά που πήγα,  ήταν να ενημερωθεί ο δήμαρχος  και εγγράφως και από εμένα προσωπικά.   Ζητήσαμε και απάντηση από το δασαρχείο που ποτέ δεν είχαμε. Γι αυτό έχουμε δρομολογήσει κάποια πράγματα που ξεκινάνε από αύριο

Στις παρεμβάσεις χτες , ήταν και η σήμανση,  που ενισχύσαμε το ΑΤ Κατασταρίου, και μεταφέραμε και σήματα και φωτεινούς σηματοδότες,  για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα.

Όσο αναφορά τη Μπόχαλη, σήμερα επισκέφτηκα τη περιοχή και στην Κούρτσουλα η οποία είναι μη προσπελάσιμη,  γιατί υπήρξε μία κατολίσθηση στα πρανή και το συγκεκριμένο σημείο είναι άκρως επικίνδυνο,  αν περάσει όχημα να βρεθεί  στο κενό.

Πήγα και από την άλλη πλευρά, που είναι το δημοτικό θέατρο. Τα κατολισθητικά φαινόμενα συνεχίζονται. Υπήρξε μια κατολίσθηση κάτω από την εκκλησία της Μπόχαλης, στο σημείο που ήταν η πυρκαγιά πριν λίγα χρόνια. Ήταν μεγάλο κατολισθητικό φαινόμενο. Κάλεσα και ΠΕΖ και τοπικό συμβούλιο πόλης και από αύριο θα δρομολογήσουμε το συντομότερο δυνατόν, μια μελέτη, για να ενταχτεί τώρα, λόγω των φαινομένων, για να επιδιώξουμε και χρηματοδότηση να έχουμε και να γίνει ένα σοβαρό έργο. Αν δεν ολοκληρωθεί στα επόμενα 2 χρόνια, είναι σίγουρο ότι θα θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα. Πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να δώσουμε όλοι μαζί μία λύση.

Παρατυπώ πολλές φορές,  θέλοντας να βοηθήσω τους συμπολίτες μου για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Επειδή ο ρόλος της πολιτικής προστασίας είναι κατασταλτικός,  πολλές φορές μου το λένε, ότι παρατυπώ..

Ο δήμαρχος την προηγούμενη φορά , είχε  ενημερωθεί και σήμερα προσπάθησα να επικοινωνήσει αλλά δεν τα κατάφερα και πήρα πρωτοβουλία προσωπικά.

Δε σημαίνει ότι παρακάμπτω το δήμαρχο. Αύριο το πρωί θα τον ενημερώσω για το τι έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχει καμία αντίρρηση..

 Αύριο θα επισκεφτώ και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και θα κλείσουμε ραντεβού με τις τεχνικές υπηρεσίες  της περιφέρειας  για να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να ξεκινήσει η διαδικασία

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια..

Ο κ. Γεωργάνος ήταν και συνεργάτης μου στις εκλογές. Στήριξε το συνδυασμό, ήταν το ήμισυ του συνδυασμού και συνεχίζω να τον εκτιμώ απεριόριστα.

Σε μια συνέντευξη που σας έδωσε, είχε αναφέρει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση από εμένα.

Ποτέ , δεν με πήρε να ενημερωθεί. Τον πήρα, του εξήγησα, και τελικά κατάλαβε τις κινήσεις που μέχρι σήμερα έχουν γίνει.

Με τη χθεσινή κακοκαιρία ίσως να δόθηκε το πράσινο φως να ξεκινήσουμε πιο γρήγορα.

Και χτες και σήμερα που γύριζα σε διάφορα σημεία του νησιού αυτό που κατάλαβα είναι ότι  πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να μη δημιουργούμε προβλήματα και απροσπέλαστες καταστάσεις.

Πηγαίνοντας εκεί που πλημμύρισαν, διαπίστωσα ότι οι ίδιοι είχαν κλείσει χαντάκια , θέλοντας να κερδίσουν ένα δυο μέτρα. Όλες αυτές οι διαδικασίες με μπαζώματα ή τοίχους, είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε, ότι κανένας δήμος, κανένα κράτος, δεν μπορεί να μας προστατέψει, αν δεν σεβόμαστε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Κλήθηκα σε ένα σημείο γιατί ενός συμπολίτη  καταστραφήκαν όλες οι οικοσκευές του από εισροή υδάτων στην κατοικία του. Με κάλεσε για να ανοίξουμε χαντάκι στο χωράφι που ήταν δίπλα,  για  πιο γρήγορη απορρόφηση του νερού. Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού, κινήθηκε εναντίον μου. Αυτές οι νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν ,γιατί αυτές μας έχουν φέρει εδώ, που έχουμε έρθει»

ΔΕ ΑΡΤΕΜΙΣΙΩΝ

«Το ευχάριστο είναι, ότι σύντομα θα ξεκινήσει η υδροδότηση Αγία Μαρίνα - Λούχα. Όταν ολοκληρωθεί θα είναι σημαντικό έργο, γιατί το καλοκαιρό υποφέρει η περιοχή. Όσο αναφορά τα υπόλοιπα, έχουν δρομολογηθεί και  όσο και αν κάποιοι θέλουν να το υποβαθμίσουν έχουν γίνει  αρκετές ασφαλτοστρώσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του χρόνου. Δεν πρέπει οι ασφαλτοστρώσεις να περνάνε στα ψιλά. Δεν είδαμε να γίνεται στο νησί μας ποτέ ασφαλτόστρωση και γίνεται τώρα σε μεγάλη έκταση. Ήδη έχει βελτιωθεί η ποιότητα της ασφάλειας μας και το βλέπουμε καθημερινά

Έχει γίνει η αρχή και είναι σημαντικό»

ΕΚΛΟΓΕΣ

«Δεν περιμένω να γίνουν οι εθνικές εκλογές για να αναφερθώ στο αν θα συμμετέχω,   γιατί  είμαστε τόσο απασχολημένοι και έχουμε εστιάσει σε αυτό που κάνουμε, που ακόμη δεν έχω σκεφτεί ή συζητήσει

Αν γινόταν αύριο το πρωί ,  δεν θα συμμετείχα καν.

Δεν μπορώ να συνυπάρξω, όταν γύρω μου υπάρχει υποκρισία. Η υποκρισία με απωθεί. Στην πολιτική όταν υπάρχει υποκρισία είναι  ατελείωτη»

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ

«Ολοκληρώσαμε τη μελέτη στο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ

Επειδή υπήρξε έλλειψη σε εξοπλισμό, έτρεξε άλλο πρόγραμμα για επιπλεον εξοπλισμό του κτηνιατρείου, καταφυγίου. Δεν είχε εγκριθεί ακόμη η μελέτη  για το καταφύγιο

Έχω κάνει προσπάθειας και μέσω βουλευτή και απευθείας ο ίδιος  στο υπουργείο , να μας βοηθήσουν, γιατί πραγματικά χρειαζόμαστε το καταφύγιο- κτηνιατρείο και ο άλλος λόγος είναι ότι  οι φιλοζωικές δεν μπορούν να διώξουν ζώα στο εξωτερικό,  λόγω έλλειψης δημοτικού καταφυγίου.

Αυτός είναι ο λόγος που συσσωρεύτηκαν αδέσποτα.

Τα λέω, γιατί βγαίνουν κάποιοι και λένε, ότι ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτα.

Έχουμε κάνει πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ.

Πολλές φορές ο κ.Ακτύπης είπε,  φέρτε μου μελέτες να διεκδικήσω.

Αυτή την έχω έτοιμη εδώ και  δυόμισι χρόνια .  Θέλω να με βοηθήσει, γιατί έχει τις δυνάμεις και μπορεί να το κάνει.

Είμαι σίγουρος ότι θα το ακούσει.

Βέβαια στο παρασκήνιο γίνονται κάποια πράγματα,  γιατί κάποιοι δεν θέλουν να γίνει…»

  • Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO

 

Διαδικτυακό ραδιόφωνο με ήχο αλλά και εικόνα.

Ψυχαγωγικό και ενημερωτικό


Επικοινωνία

  • Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2022 IonianRadio. All rights reserved.

Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.