Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Νικήτας Σπίνος –Για 3ο Δημοτικό Σχολείο : «Προχωρεί η διαδικασία για παρεμβάσεις κάτω από 5.000Ε» -Τι δηλώνει για τις αδειοδοτήσεις και τον επανέλεγχο των Σχολείων – Για ΛΙΒΑ :«Μας προβληματίζει για πολλούς λόγους»

28 Ιανουαρίου 2023
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο: «Σε ότι αφορά το 3ο δημοτικό σχολείο κατά προσέγγιση έχουν συνολικά ξοδευτεί 500 χιλιάδες ευρώ …Ήδη έχει γίνει επικοινωνία με τον εργολάβο για την μικρή αυτή και όχι ιδιαίτερα κοστοβόρα εργασία κόστους  κάτω  από 5.000 ευρώ»
  • ΛΙΒΑΣ: «Εμένα με προβληματίζει προσωπικά ο ΛΙΒΑΣ..  Έχουμε κουβεντιάσει με το δήμαρχο να ανέβουμε και μαζί επάνω...  Μας προβληματίζει για πολλούς λόγους»

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

  • Αδειοδοτήσεις: «Σε ότι αφορά τις αδειοδοτήσεις, έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι. Θέλω να πιστεύω, ότι  πριν το καλοκαίρι θα έχουμε τελειώσει»
  • Επανέλεγχος: Το προσδιορίζω να ολοκληρωθεί μάξιμουμ σε 3 μήνες.

Δ.Ε.ΑΛΥΚΩΝ

-          «Όσο αφορά την αποκομιδή έχουμε σήμερα επτα (7) δρομολόγια αποκομιδής για απορρίμματα και δυο (2) για ανακύκλωση…» - «Είμαστε σε διαδικασία αγοράς 700 κάδων που θα γίνει   σε διάστημα ενός με  ενάμιση μήνα»

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΡΩΜΑ

  • «Δεν ήταν εύκολη περίπτωση  ο απεγκλωβισμός αυτών των ανθρώπων. Ευτυχώς που κατάφεραν και επικοινώνησαν με το δήμο και την περιφέρεια, γιατί υπήρξε κίνδυνος»

 

Ο Δρ. Νικήτας Σπίνος ,  (Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος ΔΕ Αλυκών, Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας) μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ , στο IonianRadio.gr

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΡΩΜΑ

«Δεν ήταν εύκολη περίπτωση  ο απεγκλωβισμός αυτών των ανθρώπων. Ευτυχώς που κατάφεραν και επικοινώνησαν με το δήμο και την περιφέρεια, γιατί υπήρξε κίνδυνος. Ανάμεσα στον κόσμο που διασώθηκε,  υπήρχαν πολύ μικρά παιδία ,με  το μικρότερο να είναι 2 ετών. Τους πήραμε με μια μπουλντόζα ,  περίμεναν για λίγη ώρα στις εγκαταστάσεις του ΦΟΔΣΑ και με λεωφορείο του ΚΤΕΛ,  τους φέραμε στις δομές της πρόνοιας  και θα μείνουν όσο χρειαστεί ώστε και  να έχουν ασφάλεια και να προσέξουμε και τα παιδιά που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής από όλους μας.

Ένα θέμα που από παλιά συζητείται είναι η δημιουργία ειδικών   χώρων  φιλοξενίας για τους ρομά,   που όμως δεν έχουν γίνει και υπάρχουν ευθύνες εκατέρων. Αυτοί οι άνθρωποι,  από τη μία έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και από την άλλη η κοινωνία είναι επιφυλακτική. Και το ένα και το άλλο δεν είναι σωστό. Είναι άνθρωποι και αυτοί, τους ξέρω και στην καθημερινότητα μας .Είναι άνθρωποι που αν τους δώσουμε την αυτονόητη εκτίμηση,  γίνονται χαλί να τους πατήσεις. Συνήθως όμως, η κοινωνία δεν τους αντιμετωπίζει όπως θα έπρεπε.

Τα πράγματα όμως φαίνεται να ωριμάζουν και φτάνει ο καιρός για να τους αντιμετωπίσει η κοινωνία με άλλη οπτική.

Όνειρο τους είναι τα παιδιά τους να μένουν σε σπίτια και να σπουδάσουν. Ο δήμος , έχει προσλάβει  στον τομέα της καθαριότητας πάνω από 20 ρομά και εργάζονται με φιλότιμο. Αυτό ενδεχομένως μπορεί να έγινε λόγω εκτάκτων αναγκών ,  μπορεί όμως να αποτελεί και μια εφαρμογή προγράμματος ένταξης τους  στην κοινωνία μας. Νομίζω ότι  υπάρχουν περιθώρια, υπάρχουν δυνατότητες και ωριμάζει και η κοινωνία ώστε τα όποια σφάλματα του παρελθόντος να μην τα επαναλαμβάνουμε»

3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

«Σε ότι αφορά το 3ο δημοτικό σχολείο κατά προσέγγιση έχουν συνολικά ξοδευτεί 500 χιλιάδες ευρώ . Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν η ενεργειακή παρέμβαση  εξωτερικά,  κουφώματα, στεγανώσεις και οροφή, αλλά μόλις είδαμε ότι φτιάχνεται καλό κτίριο εξωτερικά , ενώ  εσωτερικά ήταν σε άσχημη κατάσταση, τότε πέσαμε επάνω και εμείς και ο βουλευτής και έγινε ένα εξαιρετικό σχολείο.

Στο νηπιαγωγείο είχαμε συζητήσει   με τον εργολάβο, να μας κάνει τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα , γιατί ενώ υπήρχε  μετά τις οικοδομικές εργασίες που έγιναν . δεν ήταν πλέον κατάλληλος. 

Το στέγαστρο στο νηπιαγωγείο είναι χρήσιμο ,να υπάρχει. Πρέπει όμως  πριν να επικοινωνούμε και να ξέρουμε ότι για κάθε παρέμβαση χρειάζεται ένας ελάχιστος χρόνος.  Ήδη έχει γίνει επικοινωνία με τον εργολάβο για την μικρή  αυτή και όχι ιδιαίτερα κοστοβόρα εργασία κόστους  κάτω  από 5.000 ευρώ.

Νομίζω ότι θα προχωρήσει γρήγορα αυτή η διαδικασία. Χρειάζεται το στέγαστρο. Το είχα  έννοια μου ,  από τη πρώτη στιγμή που τέλειωσε το 3ο δημοτικό, άλλα όλα θέλουν κάποιο ελάχιστο χρόνο»

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

«Σε ότι αφορά τις αδειοδοτήσεις, έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι. Θέλω  να πιστεύω, ότι  πριν το καλοκαίρι θα έχουμε τελειώσει. Πρέπει να γίνουν έλεγχοι, τοπιογραφικά και όλο αυτό  θέλει το χρόνο του.

 Σε ότι αφορά το κομμάτι ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων αλεξικέραυνων υδραυλικών εγκαταστάσεων, που ήδη έχει γίνει στα υδραυλικά επανέλεγχος από το δήμο,   καυστήρες αυτό θα πάει πακέτο και θα γίνει με τη διαδικασία του επείγοντος.  Το  προσδιορίζω να ολοκληρωθεί μάξιμουμ σε 3 μήνες»

Δ.Ε.ΑΛΥΚΩΝ

«Όσο αφορά την αποκομιδή έχουμε σήμερα 7 δρομολόγια αποκομιδής για απορρίμματα και 2 για ανακύκλωση. Είμαστε στο στόχο που θέλαμε. Οπότε εφόσον λειτουργήσουν και δεν έχουμε κανένα έκτακτο πρόβλημα δεν θα έχουμε  πλέον ζήτημα.

Το κομμάτι των κάδων είναι ξεκάθαρο, ότι είναι λιγότεροι από όσοι χρειαζόμαστε και είμαστε σε διαδικασία αγοράς 700 κάδων που θα γίνει   σε διάστημα ενός με  ενάμιση μήνα»

ΛΙΒΑΣ

«Εμένα με προβληματίζει προσωπικά  ο ΛΙΒΑΣ και το θέμα αυτό.  . Έχουμε κουβεντιάσει με το δήμαρχο να ανέβουμε και μαζί επάνω να το δούμε.  Μας προβληματίζει για πολλούς λόγους. Όμως για κάθε τι που τοποθετούμαστε πρέπει να έχουμε πρώτα την πληρέστερη εικόνα . Πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε, στο  τι γίνεται τώρα και που πηγαίνει αυτό που φτιάχνεται. Έχει να κάνει με το μέλλον του νησιού μας και δε μιλάω για 2-3 χρόνια. Δεν είναι θέμα μόνο να αντιπαρατεθούμε,  αλλά να καταλήξουμε.

Θέλω κλείνοντας  να πω στους συμπολίτες μας, να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους  και αν δεν είναι ανάγκη να  μετακινηθούν, να το αποφεύγουν,  ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες»

  • Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO