© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Χρήστος Πάστρας - Για τα πρανή της Μπόχαλης : «Από τον Δήμο τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους … Ελπίζω και από τη πλευρά της κυβέρνησης, ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον»

30 Ιανουαρίου 2023
  • «Χαίρομαι που ολοκληρώθηκε εν μέρει η δική μου αποστολή, ενημερώθηκε ο προϊστάμενος μου, που είναι ο δήμαρχος ,και πλέον τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Τώρα είναι θέμα και της πολιτείας…. Ελπίζω και από τη πλευρά της κυβέρνησης, ότι  θα υπάρξει  ενδιαφέρον.
  • «Σήμερα ο Δήμαρχος ήταν συνεχώς σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία. Φτιάξαμε ένα πλήρη φάκελο με φωτογραφικό υλικό που θα το στείλει με όλα τα σημεία επισημαίνοντας και τα πιο επικίνδυνα . Αυτό που χρειάζεται , είναι μία κρατική χρηματοδότηση που πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσει να υπάρξει σοβαρό έργο στη περιοχή. Αυτό μόνο με κρατική χρηματοδότηση μπορεί να γίνει. Μιλάμε για έργο εκατομμυρίων…»
  • «Μαζί επισκεφτήκαμε και την οδό Κούρτσουλα. Πίεσε ο δήμαρχος για την άμεση χρηματοδότηση, γιατί πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του δρόμου. Ο κόσμος δεν μπορεί να πάει σπίτι του. Τουλάχιστον για το κομμάτι αυτό του δρόμου, που έχει υποχωρήσει , πιστεύω η απάντηση θα είναι άμεση»

Ο Χρήστος Πάστρας    (Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Αρτεμισίων – Πολιτικής Προστασίας) μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr

«Όπως γνωρίζετε τα πρανή της Μπόχαλης τα έχω επισκεφτεί και προηγούμενα μετά και από κάλεσμα άλλων κατοίκων του κ.Ντόζη , του κ.Κωστάκη κλπ.

Όμως αυτή η επίσκεψη με το δήμαρχο ήταν η πιο σημαντική. Όσο καλά και να περιγράφεις ένα πρόβλημα, αν δεν το δεις ιδίοις όμμασι,  δεν το καταλαβαίνεις.

Άκουσα τον κ. Γεωργάνο, λίγο πριν στην εκπομπή σας. Ήταν πραγματική η συνέντευξη του,  δεν υπερέβαλε σε τίποτα. Είναι ακριβώς τα πράγματα, όπως τα είπε και ίσως και χειρότερα. Δείξαμε και στο δήμαρχο το μέγεθος του προβλήματος, το κατέγραψε, περπατήσαμε πάρα πολύ, και ο κ.Γεωργάνος εντυπωσιάστηκε από τη δυναμική του δημάρχου, που αν και είναι σε μεγάλη ηλικία είναι ά δυνατός οργανισμός και δυνατός χαρακτήρας. Διαπίστωσε και ο ίδιος  με τα μάτια του, ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό . θα έπρεπε εδώ και δεκαετίες να είχαν γίνει παρεμβάσεις στη περιοχή. Δεν προσπαθώ να κάνω αντιπολίτευση. Η κατάσταση είναι τραγική. Ότι και να δεις όμως από τα βίντεο, το μέγεθος  του κίνδυνου δεν θα το καταλάβεις. Το πρόβλημα είναι ότι αν  γίνει κατολίσθηση ,από κάτω είναι η μισή πόλη της Ζακύνθου.

Θέλω να σταθώ σε 2 σημεία. Το ένα είναι η μεγάλη κατολίσθηση πάνω από το Α΄ γυμνάσιο που φτάνει μέχρι το γυμναστήριο  και το δεύτερο είναι πίσω από το δημοτικό μας θέατρο. Τώρα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Το πιο ανησυχητικό είναι, ότι λόγω της κατολίσθησης εκεί κινήθηκε μεγάλος όγκος νερού που δεν έφυγε δεξιά ή αριστερά του θεάτρου ,  αλλά χάθηκε στο κέντρο του. Αυτό σημαίνει ότι έγινε διάβρωση στο κέντρο του θεάτρου και κατέληξαν πολλά από τα νερά αυτά με τη λάσπη, στην Αγία Τριάδα. Ο Δήμαρχος πραγματικά τρομοκρατήθηκε και είπε ότι « θα κινηθούμε άμεσα».

Σήμερα ήταν συνεχώς σε επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία. Φτιάξαμε ένα πλήρη φάκελο με φωτογραφικό υλικό που θα το στείλει με όλα τα σημεία επισημαίνοντας και τα πιο επικίνδυνα . Αυτό που χρειάζεται , είναι μία κρατική χρηματοδότηση που πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσει να υπάρξει σοβαρό έργο στη περιοχή. Αυτό μόνο με κρατική χρηματοδότηση μπορεί να γίνει. Μιλάμε για έργο εκατομμυρίων. Υπήρξε ενδιαφέρον από τα υπουργεία και πραγματικά θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα. Είμαι χαρούμενος που πράγματα που ανέδειξαν απλοί πολίτες ,δεν ήταν απλά φωνές που χάθηκαν.

Κάποιοι τις άκουσαν.

Χαίρομαι που ολοκληρώθηκε εν μέρει η δική μου αποστολή, ενημερώθηκε ο προϊστάμενος μου  που είναι ο δήμαρχος και πλέον τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Τώρα είναι θέμα και της πολιτείας.

Ήδη σήμερα, όλη την ημέρα στο γραφείο του ,επικοινωνούσε και είδα το τεράστιο ενδιαφέρον . Ελπίζω και από τη πλευρά της κυβέρνησης, ότι  θα υπάρξει  ενδιαφέρον.

Μαζί επισκεφτήκαμε και την οδό Κούρτσουλα. Πίεσε ο δήμαρχος για την άμεση χρηματοδότηση, γιατί πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του δρόμου. Ο κόσμος δεν μπορεί να πάει σπίτι του. Τουλάχιστον για το κομμάτι αυτό του δρόμου, που έχει υποχωρήσει , πιστεύω η απάντηση θα είναι άμεση.

Εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες, θα ενημερωθούν , θα πρέπει να γίνει μία παρέμβαση πίσω από το θέατρο . Εκεί υπήρχε ένα τοιχίο αντιστήριξης  από την εποχή των ενετών. Το τοιχίο αυτό διέσχιζε το υπάρχον δημοτικό θέατρο. Αυτό το τοιχίο κόπηκε στη μέση και έχει μείνει ο όγκος του βουνού πίσω,  χωρίς τοιχίο αντιστήριξης. Αυτοί που σκέφτηκαν να φτιάξουν τότε το θέατρο,  δεν σκέφτηκαν να φτιάξουν ένα νέο τοιχίο αντιστήριξης, να προστατεύει το δημοτικό μας θέατρο; Δεν σκέφτηκαν να αποκαταστήσουν το  τοιχίο που γκρέμισαν. Αυτός είναι και ο λόγος τώρα που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα. Ο κ. Ντόζης έχει δίκιο, που λέει ότι  «Καλημέρα από τη βυθιζόμενη Μπόχαλη» και ότι «θα φύγει η εκκλησία της Μπόχαλης και θα πάει στη Μητρόπολη». Ελπίζω να υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον από την κυβέρνηση»

  • Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO

 

Διαδικτυακό ραδιόφωνο με ήχο αλλά και εικόνα.

Ψυχαγωγικό και ενημερωτικό


Επικοινωνία

  • Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2022 IonianRadio. All rights reserved.

Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.