Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Διονύσης Γεωργάνος: «Ο Δήμαρχος προς τιμήν του ήρθε να δει από κοντά . Έχουν γίνει τρεις (3) κατολισθήσεις, στα πρανή της Μπόχαλης»

30 Ιανουαρίου 2023
  • «Ο Δήμαρχος προς τιμήν του ήρθε να το δει από κοντά. Έχουν γίνει 3 κατολισθήσεις, του τις έδειξα και τις 3. Έχουν δημιουργηθεί κάτι μύτες και οι δύο πλευρές κρέμονται. Με βροχή σημαίνει ότι αυτό θα φύγει και θα καταλήξει στο γυμναστήριο του Α΄ Γυμνασίου. Ο ίδιος ο δήμαρχος τρομοκρατήθηκε, ο κ.Πάστρας έχει φοβηθεί. Προς τιμήν του,  του Δημάρχου που ανέβηκε επάνω, που δεν ανεβαίνει άνθρωπος και περπατήσαμε σε όλα τα σημεία, ώστε  να δει όπου υπάρχει πρόβλημα»
  • «Το θέατρο θα καθίσει, θα σπάσει. Ο Δήμαρχος πήγε με τον κ.Πάστρα στην οδό Κούρτσουλα. Του είπα και πήγε να δει την κατολίσθηση  και μετά πήγε και στα πλάγια του θεάτρου.Ο δήμαρχος έχει τρομοκρατηθεί με αυτά που είδε εδώ επάνω. Μάλιστα του είπα ότι αυτά είναι τα έργα του δασαρχείου που αντί για έργα έκανε υλοτόμηση»
  • «Το βουνό σε σημεία αδειάζει και κάποια στιγμή θα φύγει ολόκληρο. Ο Δήμαρχος μου είπε, ότι εδώ θέλει πάρα πολλά λεφτά. Του είπα να υπάρξει συνεργασία με περιφέρεια και κεντρική κυβέρνηση, γιατί διακυβεύεται η μισή πόλη. Είπε στον Πάστρα να τραβήξει βίντεο για να τα καταθέσει στο υπουργείο ώστε να αναλάβει να βγάλει χρηματοδότηση»

Ο Διονύσης Γεωργάνος  (Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)  μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ , στο IonianRadio.gr

«Αυτό που με  ωθεί να κάνω ότι κάνω , είναι η αγάπη μου για το νησί μου. Δίνω και την ψυχή μου. Δεν αποδέχομαι να είμαστε ανενεργοί πολίτες. Είμαι ενεργός πολίτης και κάνω το αυτονόητο

Όταν αντίκρισα την εικόνα στη Μπόχαλη τρόμαξα. Την Πέμπτη το πρωί που σταμάτησε η βροχή έκανα κάποιες περιηγήσεις. Το Σάββατο όμως τρόμαξα με αυτά που αντίκρισα. Πήρα τον κ.Πάστρα να έρθει να δει. Είδα την κατάσταση και από την πλευρά του Δημοτικού Θεάτρου. Πίσω από το θέατρο ένα τοιχίο του ενετικού κάστρου , έχει υποχωρήσει και τα νερά που δεν είχαν από πού να φύγουν έχουν ανοίξει τρύπα. Μήπως πάνε στην Κολυβά; Καλά πήγαν οι σύμβουλοι και ο δήμαρχος και διαπίστωσαν τη λάσπη. Είδαν όμως από ξεκίνησαν;

Ωραία είναι να κοιτάμε να είναι καθαρή η πόλη μας. Όμως για να είναι καθαρή πρέπει να περιφρουρήσουμε γύρω από αυτήν.

Όλα αυτά τα χρόνια, όλες οι δημοτικές αρχές τι έκαναν; Δεν είναι της τωρινής δημοτικής αρχή, είναι από χρόνια πριν.

Θα είναι ότι χειρότερο για τη Ζάκυνθο αν συνεχιστεί αυτό.

Με ανησυχεί,  που πέρυσι μετά την παρέμβαση στο θέατρο. καθάρισαν τα χώματα και αυτό ήταν όλο. Δεν είναι έτσι. Πρέπει να γίνει παρέμβαση και τα νερά να βγαίνουν στον ταμιευτήρα όμβριων. Αυτή είναι η πρόληψη για να προλάβουμε το κακό. Να διοχετεύονται τα νερά στις λεκάνες. Είμαι πεπεισμένος,  ότι τα νερά περνάνε κάτω από το θέατρο και καταλήγουν στην Κολυβά.

Το θέατρο θα καθίσει, θα σπάσει.  Ο Δήμαρχος πήγε με τον κ.Πάστρα στην οδό Κούρτσουλα. Του είπα και πήγε να δει την κατολίσθηση  και μετά πήγε και στα πλάγια του θεάτρου.

Ο δήμαρχος έχει τρομοκρατηθεί με αυτά που είδε εδώ επάνω. Μάλιστα του είπα ότι αυτά είναι τα έργα του δασαρχείου που αντί για έργα έκανε υλοτόμηση.

Ο Δήμαρχος προς τιμήν του ήρθε να το δει από κοντά. Έχουν γίνει 3 κατολισθήσεις, του  τις έδειξα και τις 3. Έχουν δημιουργηθεί κάτι μύτες και οι δύο πλευρές κρέμονται. Με βροχή σημαίνει ότι αυτό θα φύγει και θα καταλήξει στο γυμναστήριο του Α΄ Γυμνασίου. Ο ίδιος ο δήμαρχος τρομοκρατήθηκε, ο κ.Πάστρας έχει φοβηθεί. Προς τιμήν του,  του Δημάρχου που ανέβηκε επάνω, που δεν ανεβαίνει άνθρωπος και περπατήσαμε σε όλα τα σημεία, ώστε  να δει όπου υπάρχει πρόβλημα.

Επειδή είχε πει τη φράση «αν πιάσει εδώ φωτιά καήκαμε ζωντανοί», το είδε και το διαπίστωσε και μου είπε ότι πρέπει να οδηγηθούν τα νερά να πηγαίνουν σε αποχέτευση όμβριων. Του έδειξα που είναι το φρεάτιο των όμβριων και του είπα να γίνει και ένας σωλήνας για τα λύματα όλων των κατοίκων εδώ. Μου είπε ότι είναι στις προτεραιότητες του, να το κάνει. Εύχομαι να το κάνει.

Πάντως έδειξε ενδιαφέρον. Όμως πρέπει να δούμε και κινήσεις.

Με το δήμαρχο περπατήσαμε τα ανατολικά τείχη του κάστρου. Τα φώτα που μπήκαν  επί δημαρχίας Κολοκοτσά , δεν έχουν ανάψει . Χαλάσαμε χρήματα και δεν μπορούμε να έχουμε αυτό που πρέπει. Τα τείχη, είναι πάνω σε βάσεις και έχουν αρχίσει να ξεκολλάνε. Η δε πλάκα- επιγραφή με ημερομηνία και σήμα,   που είναι γύρω στους τόνους όπως είπε ό δήμαρχος , αν φύγει που θα πάει; Το κάστρο είναι στολίδι στο νησί, όμως τώρα δεν μπορείς να περάσεις μέσα .

Είπα στο δήμαρχο που με κατηγορούσαν κάποιοι , ότι έλεγα για κατολισθήσεις. Να λοιπόν οι κατολισθήσεις…

Το βουνό σε σημεία αδειάζει και κάποια στιγμή θα φύγει ολόκληρο. Ο Δήμαρχος μου είπε, ότι εδώ θέλει πάρα πολλά λεφτά. Του είπα να υπάρξει συνεργασία με περιφέρεια και κεντρική κυβέρνηση, γιατί διακυβεύεται η μισή πόλη.

Είπε στον Πάστρα να τραβήξει βίντεο για να τα καταθέσει στο υπουργείο ώστε να αναλάβει να βγάλει χρηματοδότηση.

Είπα « δεν υπάρχει περίπτωση δήμαρχε να καθαρίσετε το δάσος με  οποιαδήποτε χρηματοδότηση. Βγάλτε ανακοίνωση με έλεγχο από δασαρχείο και δήμο  να παίρνουν τα ξύλα οι ιδιώτες . Όποιος όμως παίρνει ξύλα θα καθαρίζει σωστά χωρίς να χαλάσει ούτε ένα ευρώ η δημοτική αρχή».

Όσο τα δάση τα εκμεταλλεύονταν οι ιδιώτες ήταν μια χαρά. Από τη στιγμή που έγιναν δημόσια, άρχισαν να καίγονται . Αυτό δεν μας πονηρεύει;

Έστειλα και ένα σκίτσο του κ.Πάστρα, για το πως πρέπει να γίνει,  αν θέλουμε να γλυτώσουμε τη Μπόχαλη.

 Ο πρόεδρος της Μπόχαλης πήγε σήμερα με υποψήφιο και έκανε αυτοψία στη πλαγιά. Βρήκαν και θησαυρούς εκεί….

Του δήμαρχου του τα έδειξα όλα. Είμαι ικανοποιημένος που ανέβηκε και μπράβο του γιατί ανέβηκε κάπου που δεν είναι εύκολο να ανέβεις. Δεν με ενδιαφέρει να κάνει 10 έργα και του το είπα,  «ένα κάνε γιατί αυτό θα γλυτώσει ολόκληρη την πόλη»

Εγώ χειροκροτώ όποιον κάνει καλό γι αυτό το νησί.

Δεν είναι δυνατόν να προσπαθούμε να φτιάξουμε κάτι και να βγαίνουν κάποιοι μικρόψυχοι να σχολιάζουν,  ότι ανέβηκε ο δήμαρχος και ο κ.Πάστρας. Δηλαδή κακώς ανέβηκαν; Τι να πω;

Είχε γίνει μία προσπάθεια και πριν 2 χρόνια επί θητείας αντιπεριφερειάρχη  κ.Στασινόπουλου. Είχε δει τη κατάσταση και είχαν ανέβει και η πολιτική προστασία  του Δήμου δια του κ. Αρβανιτάκη και της ΠΕΖ δια της κ.Μουζάκη.

Η πλευρά που δεν ανέβηκα να ελέγξω γιατί έχει κοπεί ο δρόμος είναι δυτικά. Όμως θα πάω και από εκεί»

  • Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO