Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Γιώργος Στασινόπουλος : «2/4 η πρώτη δημόσια παρουσίαση του ψηφοδελτίου μας»- ΝΑΥΑΓΙΟ: «Είδαμε τις αδυναμίες… Πρέπει άμεσα να δώσουμε οριστική λύση»

21 Μαρτίου 2023
  • «Στο Ναυάγια πρέπει να δώσουμε οριστική λύση για να μην γίνει το νησί Ναυάγιο»

Ο Γιώργος Στασινόπουλος  (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας Π.Ι.Ν)  μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ , στο IonianRadio.gr

«Το καλό  στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν  ότι ο κ.Λέκκας ανταποκρίθηκε άμεσα, στο να παραβρίσκεται ώστε  να μας δώσει εξηγήσεις και να λύσει απορίες σχετικά με την απόφαση του υπουργείου.

Πραγματικά δημιουργήθηκε  τσουνάμι αποριών και αντιδράσεων  και γενικά στον τουριστικό τομέα ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα είναι ανοικτό το Ναυάγιο. Καλώς ή  κακώς έχουμε και άλλα σημεία, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το δεύτερο σημείο αναφοράς μετά την Ακρόπολη.

Έχουμε θρηνήσει θανάτους από διαφορετικές αιτίες στο συγκεκριμένο σημείο. Έχει προϊστορικά. Ήταν στο έλεος του Θεού,  δεν υπήρχε προστασία.

Εμείς, σαν περιφερειακή αρχή κάναμε το δρόμο διαφυγής,  έχει ήδη δημοπρατηθεί και ξεκινάει ο εργολάβος όσο αφορά τουλάχιστον το πλάτωμα.

Κάτω στην παραλία, είναι οι κατολισθήσεις που δημιουργούνται από τα διάφορα καιρικά φαινόμενα. Ο κ. Λέκκας μας είπε, ότι όλα τα επικίνδυνα σημεία έχουν αποτυπωθεί σε προσέγγιση εκατοστού. Ξέρουν και γνωρίζουν τον κίνδυνο αλλά δεν ξέρουν πότε θα γίνει κάποιο φαινόμενο

Εκείνο που έχει στόχο και επικεντρώθηκε,  είναι στο να μειώσουμε την έκταση κινδύνου είτε πάνω,  είτε κάτω. Αλλιώς είναι να βρίσκονται κάτω από το βράχο τρεις χιλιάδες άτομα και αλλιώς τρακόσια, μπροστά από το καράβι

Το ότι πέφτουν βράχοι, είναι φυσικό φαινόμενο και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Ναυάγια είναι ένα πανελλήνιο σημείο. Προβάλει την χώρα μας.

Ο κ.Κασσιμάτης δεν είδε και λύσεις που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο αφορά τον φορέα,  είδαμε τις αδυναμίες, είδαμε  ότι παρουσιάστηκαν κάποια θέματα όσο αφορά την διαχείριση και την απορρόφηση των χρημάτων.

Έχουν βγει 2.700  εκατομμύρια από πέρυσι .

Ενάμιση με δυο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη Ζάκυνθο, άρα έχει αξία αριθμητικά στα 4 εκατομμύρια. Τι θα γινόταν αν είχε ένα εισιτήριο 5 ευρώ;

Το να αφήσει ο κάθε επισκέπτης 5 ευρώ για τη διαχείριση, θα είχε μεγάλη ανταποδοτικότητα. Όλοι αυτοί που ζουν από το Ναυάγιο, ας αναλογιστούν τι έσοδα έχει το Ναυάγιο; Θα πρέπει να μπορέσουμε να φτιάξουμε δύο πράγματα. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ εξαφανίζεται. Το Ναυάγιο είναι μία πολύ ασφαλής περιοχή,  που θα μπορούν να έρχονται και τουρίστες,  αλλά και τα δικέ μας παιδιά να πηγαίνουν με ασφάλεια. Χιλιάδες επιχειρήσεις ζουν από αυτή την περιοχή. Το νησί μας ολόκληρο πάει ένα βήμα μπροστά και βρίσκεται στην 5η θέση, επειδή έχει ένα Ναυάγιο.

Αυτή τη κρίσιμη στιγμή που περνάμε, είναι η ώρα να κάνουμε αυτό το βήμα και να δούμε όλοι μαζί, πως θα δώσουμε λύση. Να δει και η κυβέρνηση τι θα γίνει. Η περιφερειάρχης είπε καλά που είπε  ότι δεν αποχωρούμε αλλά  καθόμαστε να δούμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα.

Στο Ναυάγια πρέπει να δώσουμε οριστική λύση για να μην γίνει το νησί Ναυάγιο

  • Εκλογές

Κάποια στιγμή μάλλον 2/4 θα έχουμε μία πρώτη δημόσια παρουσίαση του ψηφοδελτίου.

Επειδή δίνουμε μεγάλη σημασία στην συνέπεια των λόγων και πράξεων μας και με τους συνεργάτες μας είμαστε ειλικρινείς, είχαμε πει, ότι θα ανακοινώσουμε μετά τις βουλευτικές εκλογές. Όμως αναβλήθηκε η ανακοίνωση των εκλογών λόγω των Τεμπών. Δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε γιατί χρειαζόμαστε και ένα χρονικό διάστημα να μιλήσουμε με τους συμπολίτες μας, ώστε να μας αξιολογήσουν γι αυτό που είμαστε και αξίζουμε.

  • Το Αργάσι πενθεί

Θέλω δημόσια να εκφράσω τα συλληπτήρια μου. Ήταν το στήριγμα μας, ήταν μέλος της οικογένειας μας ,όπως είναι όλο το χωριό»

  • Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO