© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Σταύρος Κακολύρης - Για το Δημοτικο Συμβούλιο - Τρέχει ο διαγωνισμός για τα Καμίνια - Την Τρίτη συνεδρίαση με τη συμμετοχή Ευθ.Λέκκα

25 Μαρτίου 2023
Είχαμε την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού , ψηφίστηκε σχεδόν από όλους και αυτοί
Τώρα τελευταία μπήκαν μέσα το σχολείο Κατασταρίου και η ανάπλαση στο Καλαμάκι ύψους 1.600 εκατομ. ευρώ. Υπάρχουν αρκετά έργα για να γίνουν στο επόμενο διάστημα
Ο δήμαρχος απάντησε ότι είμαστε στην εξεύρεση για 3 παρκινγκ στον Άγιο Χαραλάμπη, και στην περιοχή του ΚΤΕΛ ,που μάλιστα στη δεύτερη θα υπάρχει συνάντηση τη Δευτέρα το πρωί με κατοίκους και βουλευτή, όπου υπάρχει περίπτωση αγοράς οικοπέδων.
Πρόταση από τον εμπορικό σύλλογο δεν γνωρίζω δεν έχει έρθει στα χέρια μου. Πάντως αν είναι εφικτές να γίνουν προτάσεις, γιατί όχι;
Ήδη προχωράμε στη δημιουργία πεζόδρομων, και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο η πόλη μας να είναι προσβάσιμη στους πολίτες. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι υπόθεση χρόνων που δεν έχει λυθεί.
Το θέμα το κοιτάμε από όλες τις πλευρές. Και να γίνει πάρκινγκ και να γίνουν πεζόδρομοι. Οι δυο μελέτες της κανονιστικής πήγαν στο συρτάρι. Η τότε δημοτική αρχή δεν τις έστειλε, εμείς δεν τις προχωρήσαμε γιατί θέλαμε να δούμε το θέμα σφαιρικά και μετά να χαράξουμε μία κυκλοφοριακή μελέτη.
Ήμουν στο δημαρχείο και κοιτάζαμε να ξεκινήσουμε το έργο στο Καλαμάκι και το έργο στην Πλαζ ΕΟΤ, ώστε σύντομα να δοθεί η ανάθεση σε εταιρεία.
Η μελέτη φτιάχτηκε μέσα σε 15 ημέρες, γιατί είχαμε ένα μήνα για να διεκδικήσουμε τα χρήματα. Κάναμε αγώνα δρόμου από τη στιγμή που μας ήρθε η πρόσκληση και καταφέραμε και πήραμε αυτό το 1.600 εκατομμύριο ευρώ.
Η μελέτη προϋπήρχε στο πρώτο έργο και ο κυβόλιθος αλλάχτηκε. Σε αυτό το έργο, δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε τον κυβόλιθο, ο οποίος είναι παρόμοιος και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Τώρα, περπάτησα στη περιοχή του ΖΩΧΙΟΥ. Εκει είναι διαφορετικός ο δρόμος, πιο προσβάσιμος, δεν έχει ανωμαλίες. Στο ΦΟΙΝΙΚΑ όμως το έργο δεν έχει τελειώσει ακόμη.
Προσπαθούμε να είμαστε επάνω από τά έργα και εγώ και ο δήμαρχος και οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι. Στην οδό Δεσσύλα έχουμε δει κακοτεχνίες, έχουμε ενημερώσει και κάθε ημέρα, είμαστε σε επαφή με τον υπεύθυνο του έργου, ώστε να αλλάξει όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
Για την οδό Ταβουλάρη μιλήσαμε με την ανάδοχο εταιρεία, προχωράει η διαδικασία να φτιαχτεί ο ποδηλατοδρόμος και να φωτιστεί. Όπως μου είπε και ο κ.Κορφιάτης πριν το Πάσχα θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο. Δεν είναι ότι πάμε στη ΔΕΗ και μας δίνει ρεύμα καταθέτοντας απλά το σχέδιο. Πλέον καταγράφεται ο φάκελος με τα σχέδια, ολοκληρώνεται το έργο και προχωράει στο άναμμα των φώτων.
Ο Αντώνης Κορφιάτης από τις τεχνικές υπηρεσίες, μου έδωσε να καταλάβω πως γίνεται η διαδικασία και δεν είναι απλά, όπως ήταν παλιά.
Σήμερα το έργο για τα Καμίνια, ανέβηκε ηλεκτρονικά για να γίνει ο διαγωνισμός και οι ενδιαφερόμενοι θα δώσουν τις προσφορές τους. Προχώρησε η διαδικασία για να γίνει η δημοπράτηση και από σήμερα μπορούν να αρχίσουν να δίνουν προσφορές.
Πρέπει να είναι περίπου μία εβδομάδα ανοιχτή η διαδικασία και στη συνέχεια θα βγει ο ανάδοχος.
Στον Πλάνο έχει προχωρήσει η διαδικασία στο δρόμο Ηλιόπουλου, έχουν πέσει τα τοιχία.
Είμαι κοντά στο έργο , μιλάω κάθε ημέρα με την εταιρεία που ανέλαβε το έργο.
Τη Δευτέρα ο δρόμος, θα πέσει κανονικά.
Υπάρχει διαγωνισμός για κοπή δέντρων, πρέπει να έληξε ο διαγωνισμός και θα έχουμε γρήγορα τον ανάδοχο
 
ΝΑΥΑΓΙΟ
Ήδη μίλησα με τον κ.Λέκκα, την Τρίτη θα γίνει συνεδρίαση που θα συμμετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης. Θα απαντήσει σε ερωτήσεις, θα ενημερώσει όσο αφορά την σωστή ασφάλεια.
Μετά θα φύγει για Τουρκία και είναι ο λόγος που δεν μπορεί να έρθει Ζάκυνθο.
Μετά ο Δήμαρχος, θα μιλήσει με τον υπουργό τον κ.Κικίλια. Ολοι μαζί θα αποφασίσουμε να δούμε τι θα γίνει με το Ναυάγιο.
Δεν ξέρω τι λέει η περιφέρεια. Γνωρίζω ότι υπήρχε μία επιτροπή που έκανε προτάσεις και δεν έγινε κάτι.
Προσπάθησε ο κ.Τσουρουνάκης να βάλει σεκιούριτι αλλά ήταν αποτυχία.
Να ξέρουν οι πολίτες ότι είχε αναλάβει την υποχρέωση να έρθει εταιρεία στη Ζάκυνθο και τελικά απέτυχε να έρθει. Αυτός είχε αναλάβει να βρει εταιρεία για τη φύλαξη του Ναυαγίου.
Με την εταιρεία ξέρετε πολύ καλά τι έχει συμβεί. Ο κ.Τσουρουνάκης είχε το Ο.Κ, να προχωρήσει και να έρθει η εταιρεία να αναλάβει τη φύλαξη.
Επιτροπή υπήρχε αλλά πλέον δεν υπάρχει έχει παραιτηθεί.
Ο κ.Τσουρουνάκης είχε παραιτηθεί νωρίτερα όταν έσκασε το σκάνδαλο με τη φύλαξη και αυτός είναι και ο λόγος που αναφέρθηκα στον ίδιο.
Πέρυσι ζητήθηκε η βοήθεια του δήμου από τον υπουργό τουρισμού.
Φέτος δεν την ζητάνε ξαφνικά αλλά βρήκαν την περιφέρεια. Εύχομαι να τα καταφέρει. Καλό είναι όμως… Θεωρώ ότι θα πρέπει να καθίσει ο υπουργός με μαζί με το δήμο, το βουλευτή και την περιφέρεια και φορείς να βρουν τη λύση.
 
  • Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO

Διαδικτυακό ραδιόφωνο με ήχο αλλά και εικόνα.

Ψυχαγωγικό και ενημερωτικό


Επικοινωνία

  • Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2022 IonianRadio. All rights reserved.

Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.