Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Νίκος Βαρδακαστάνης για Σχολεία :«Πιέζουμε και θα πάρουμε απαντήσεις» - Για την αναβολή του Διασχολικού Φεστιβάλ Θεάτρου

25 Μάι 2023
  • Καθαριότητα: «Θα ήθελα έτσι όπως είναι ο Βασιλικός να έβλεπα όλη τη Ζάκυνθο»

Ο Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού Ο ΣΚΟΠΟΣ- Πρόεδρος Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου)  μιλά «ΕΚΤΕΝΩΣ» στο ΙοnianRadio.gr και  στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη.

«Άλλο περιμέναμε τουριστικά  άλλο βλέπουμε. Είναι δύσκολο να πάρεις δραχμή από τον κόσμο που κυκλοφορεί. Ο Μάιος για την πλειοψηφία δεν είναι καλός.

Θα πρέπει να στηριζόμαστε στο παρελθόν και τις γνώσεις που έχουμε από το παρελθόν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό είναι. Αυτή την εποχή λίγο επάνω λίγο κάτω είναι περίπου το ίδιο.

Προβλήματα δεν έχουμε σε σκουπίδια και κοπή χόρτων στο Βασιλικό είμαστε σε καλή κατάσταση, συμβάλει και η κοινότητα και εμείς και ο δήμος . Βέβαια γίνεται δουλειά με επιμέλεια και από όλους μας. Γίνεται δουλειά και από τη κοινότητα και από το δήμο και από το σύλλογο και έχουμε γι αυτό καλό αποτέλεσμα. Θα ήθελα έτσι όπως είναι το Βασιλικό να έβλεπα όλη τη Ζάκυνθο. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Κάποια πράγματα είναι στα όρια. Ότι είναι στα όρια του ανά πάσα στιγμή μπορεί να λειτουργήσει πρόβλημα. Ότι δεν έχει συνεχή ροή ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Κάποια στιγμή ένα ένα θέμα σε αυτό το νησί να το λύνουμε.

Πραγματικά θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε και να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, α μη τι άλλο που πετάμε τα ογκώδη  , ποια ώρα , ποια ημέρα, που πετάμε τα σκουπίδια μας κλπ.»

ΣΧΟΛΕΙΑ

«Γίνονται πράγματα αλλά τα θέματα είναι πολλά. Τώρα βρισκόμαστε σε στάδιο συζητήσεων μετά από συναντήσεις και τηλεφωνικός επαφές να μας πει εγγράφως και με πιστοποιητικά ελέγχου αυτά που έχουμε ζητήσει. Είπε ότι θα το κάνει αφού μας πουν οι διευθυντές τι έχουν κάνει και αν έχει κάνει κάτι ο δήμος. Οπότε οι διευθυντές γραπτώς θα μας πουν εντός μιας εβδομάδας τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα όλων των παρεμβάσεων.

Εκτίμηση μου είναι ότι ο δήμος έχει κάνει κάποια πράγματα στα σχολεία. Δεν ξέρω με ποια ασφάλεια γιατί δεν έχω στα χέρια μου παραστατικά όπως για παράδειγμα πιστοποιητικό για τα καλοριφέρ, την πυρασφάλεια κλπ. Ακούσματα έχω τα έγγραφα δεν έχω. Η Ένωση έχει ζητήσει να αποδειχθούν αυτά που λέγονται. Αν αυτό δεν το έχουμε τότε η ΄Ενωση πραγματικά θα πιστέψει ότι είναι σαν να μην έχει γίνει τίποτα.

Συνομιλούσε με τους διευθυντές ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση. Έχουμε ζητήσει να μας απαντήσουν εγγράφως τι έχει γίνει στα σχολεία το τελευταίο τρίμηνο. Ούτε και οι προϊστάμενοι την έχουν πάρει για να μας την κοινοποιήσουν. Κανένας δεν ξέρει τα πράγματα όπως την ξέρουν οι διευθυντές. Θεωρώ θα μας απαντήσουν άμεσα. Κι εκεί θα έρθει να δέσει το έγγραφο του Δήμου για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει . Αυτή την απάντηση την διεκδικεί η ένωση. Όλοι πρέπει να συμβάλουμε και να δώσουμε απαντήσεις. Να ταυτίσουμε τα έγγραφα των διευθυντών και του Δήμου.

Πιέζουμε και θα πάρουμε απαντήσεις και το καταθέτω σήμερα στην εκπομπή σας.

Δεσμεύομαι δημοσιά κάτι που είναι επικίνδυνο να εκτεθώ, ότι θα υπάρξουν απαντήσεις,  είτε θετικές είτε αρνητικές. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν θα αποχωρήσω από την άνωση χωρίς να δώσω τεκμηριωμένες απαντήσεις στους γονείς. Είναι αλοιφή του Δ.Σ της Ένωσης.

Όλα καθαρά και ανοιχτά, δεν έχει κανείς να μου συνάψει τίποτα. Δεν έχουμε δικαίωμα να κρύψουμε την παραμικρή λέξη. Πρέπει να έχουμε και αποτέλεσμα.

Είμαστε όλοι άνω κάτω γιατί πληγώθηκαν 180 παιδιά από 5 σχολεία γιατί είχαν οργανώσει την Παρασκευή να γίνει ένα φεστιβάλ.

Θα έπρεπε να γίνει  καλή διαχείριση . Είχαν κλείσει το θέατρο για να γίνει  ένα φεστιβάλ. Έγινε κακός συντονισμός. Ζήτησαν το θέατρο από  το επιμελητήριο για προετοιμασίες την Παρασκευή. Ας γίνονταν αργότερα. Ομολογώ ότι η Ένωση έκανε παρέμβαση με την κ. Κατσαίτου , την κ.Ζουπάνου και τον κ.Σπίνο από το δήμο να σώσει κάτι.

 Ο Δήμος θα έπρεπε μαζί με την επιτροπή αυτού του φεστιβάλ να έχει ένα μεταξύ τους συντονισμό. Εγώ το έμαθα από γονείς που μου ζήτησαν τη βοήθεια της Ένωσης να μην ακυρωθεί το φεστιβάλ. Τότες όμως ήταν αργά και δεν σωνόταν. Θα μπορούσε όμως η προετοιμασία της επιτροπής να γίνει αργά.

Εμείς επαναφέραμε το θέμα , συνομιλήσαμε με τους εμπλεκόμενους και τη Δευτέρα υπάρχει συνάντηση με τους 5 δ/ντες των σχολείων για να γίνει μία δοκιμή  την άλλη εβδομάδα. Σήμερα ο κ.Σπίνος μου είπε ότι θα μου έχει απάντηση πριν τη συνάντηση αυτή για το πότε να γίνει το φεστιβάλ.

Σίγουρα υπεύθυνος του θεάτρου είναι ο κ. Κάνδηλας αλλά συζητάμε τώρα το θέμα με τον κ. Σπίνο»

  • Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO