Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Γιάννης Ντόζης για Πρανή Μπόχαλης : « Ο κίνδυνος είναι ορατός …Οι ρωγμές είναι μέχρι το σκαλί της εκκλησίας»

27 Μάι 2023
  • «Είμαστε ζούγκλα»
  • Κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ζακύνθου δίνουν στην δημοσιότητα  ΑΙΤΗΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ προς 23 αποδέκτες,  με Θέμα  «ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΡΑΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΠΟΧΑΛΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

«Η κίνηση που κάναμε ήταν απελπισίας. Δεν είχαμε ακόμη ανταπόκριση . Υποσχέσεις; Όπως του κ. Ακτύπη ; έχουμε. Ήρθε στη Μπόχαλη μαζί με τον κ.Λέκκα. Από το 2016 έρχεται ο κ.Λέκκας και έχει πει ότι η Μπόχαλη θα σκοτώσει κόσμο. Ενδιαφέρονται για τον …. “Παναή”  μόνο…» επισημαίνει ο κ. Ντόζης και προσθέτει  «Κινδυνεύουν όχι μόνο τα σπίτια τα δικά μας …Οι ρωγμές είναι μέχρι το σκαλί της εκκλησίας… Παρόλο που ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα βάλει ξανά το πορτόνι στη θέση του δεν το έχει κάνει ακόμη»

 

Ο Γιάννης Ντόζης (Κάτοικος Μπόχαλης) ,  μιλά «ΕΚΤΕΝΩΣ» στο ΙοnianRadio.gr και  στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

«Υπάρχουν πολλά θέματα και στα πρανή που πρέπει να λυθούν. Όλοι οι κάτοικοι υπογράψαμε μια καταγγελία για ότι  συμβαίνει. Το 2017 πήγαμε να καούμε σαν τα ποντίκια. Σήμερα κινδυνεύουμε ξανά. Η πολιτική προστασία του δήμου είχε βάλει πορτόνι από επάνω και πορτόνι από κάτω και είχε απαγορέψει τους καλοκαιρινούς μήνες την πρόσβαση. Είναι πραγματικό ναρκοπέδιο. Κινδυνεύουν όχι μόνο τα σπίτια τα δικά μας.

Παρόλο που ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα βάλει ξανά το πορτόνι στη θέση του δεν το έχει κάνει ακόμη. Μάλιστα μου είπε,  ότι θα οξυγονοκολλήσει και το κάτω πορτόνι. Ο κίνδυνος είναι ορατός.

Έχουμε και τις κατολισθήσεις. Πάρα πολλά χρόνια την κάνω αυτή την επισήμανση.

Αμφισβητώ τα πάντα. Ο κ.Ακτύπης πολλές φορές έχει υποσχεθεί πολλά . Εγώ βλέπω, ότι ήρθαν κάποια εκατομμύρια να φτιαχτούν οι φυλακές μέσα στο Κάστρο,  τη στιγμή που το Κάστρο βυθίζει. Προσπαθούν να φτιάξουν την πλατεία στην Μπόχαλη ,που όμως δεν είναι πλατεία, αλλά κόμβος. Η Μπόχαλη ολόκληρη είναι παρανομία. Η παρανομία αρχίζει από την Πικριδιώτισσα και φτάνει μέχρι το Σταυρό. Δεν υπάρχει τίποτα, μα τίποτα νόμιμο. Ειλικρινά θα είναι εξωφρενικό να βάλει πλάκες την στιγμή που βυθίζει. Οι ρωγμές είναι μέχρι το σκαλί της εκκλησίας.

Δεν είμαι ικανοποιημένος με τις ενέργειες που έκαναν.  Τι έκαναν ; μία άσκηση. Εκείνο που ξέρω είναι, ότι δεν φτιάχτηκε τίποτα. Είναι όλα έτοιμα να πιάσουν φωτιά. Υπάρχει ο νόμος 1337/1983 , ο νόμος Τρίτση. Τον καταργούν,  όπως και στο Μάτι και στη Μάνδρα και στα Τέμπη. Ισχύει και στη Μπόχαλη. Τι έχουν κάνει; Τι θα πουν μετά όταν υπάρχουν κλειστοί δρόμοι; Τα δέντρα είναι κομμένα κάτω . Κάηκαν δέντρα και κανένα δέντρο δεν φύτρωσε ξανά . Και αυτό είναι παράξενο. Γιατί ; τι συμβαίνει; Κάποιοι κάτι κάνουν , κάτι ραντίζουν και δεν βγαίνει τίποτα. Υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου. Τα δεντράκια που φύτεψε το δασαρχείο καήκαν όλα.

Εμένα προσωπικά ο δήμαρχος μου είπε «κε Ντόζη στο παρκινγκ, θα αδειάσω δυο φορτηγά χαλίκι και θα το κλείσω». Του είπα ότι υπάρχει και ένας δρόμος που δωρίσαμε οι κάτοικοι για να φτιαχτεί ένας δρόμος που βγαίνει στην είσοδο του παρκινγκ. Ζητάμε να οριοθετηθεί ο δρόμος. Είναι δυνατόν να κλείνει; Που θα πάμε;. είμαστε σκλάβοι του τουρισμού για να οικονομήσουμε. Ένας φτωχός άνθρωπος δεν πετάει το στρώμα του εύκολα. Εδώ τα στρώματα είναι πεταμένα ι δέκα, δέκα. Ποιος θα αρνηθεί ότι είναι από ξενοδοχεία; Η ζημιά που γίνεται στον τουρισμό είναι και από εμάς τους ίδιους.

Εγκαταλείψαμε τα πάντα και το μόνο που κάνουμε είναι να βρωμίζουμε.

Η κίνηση που κάναμε ήταν απελπισίας. Δεν είχαμε ακόμη ανταπόκριση . Υποσχέσεις; Όπως του κ. Ακτύπη ; έχουμε. Ήρθε στη Μπόχαλη μαζί με τον κ.Λέκκα. Από το 2016 έρχεται ο κ.Λέκκας και έχει πει ότι η Μπόχαλη θα σκοτώσει κόσμο. Ενδιαφέρονται για τον Παναή  μόνο…

Διάβασα σχόλιο του κ.Ξένου για το σχέδιο Μπόχαλης, σχέδιο  που την καταστρέφει. Υπάρχουν 2 ζώνες. Το σχέδιο αυτό έπρεπε να είχε αναρτηθεί από το 1988,  3 φορές.

Ξέρω πολλά που έχουν γίνει στην πολεοδομία. Σήμερα βγάζει κάποιος μία άδεια από την υπηρεσία και πρέπει να πάρει μίζα. Τα κοράκια της πολεοδομίας….

Να εφαρμοστεί νόμος… τον χρειαζόμαστε... Είμαστε ζούγκλα»

  • Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ