Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Νίκος Ακτύπης | Πολλαπλά μηνύματα σε Νικήτα Αρετάκη: «Δεν πείθει …» - «Χάσαμε αυτό που είχαμε σαν Δ.Ε.Ελατιών»

12 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί με Στασινόπουλο – Τι δηλώνει για Αρετάκη ,Τσουρουνάκη και Κωνσταντίνου.

  • «Μεγαλύτερο ταμειακό υπόλοιπο άφησε η 4ετία Κολοκοτσά να δούμε τι μένει όταν φύγει η παρούσα δημοτική αρχή»
  • «Δεν θα δεχτώ εγώ ότι η διαχείριση της 4ετίας του Μποζίκη δεν άφησε θετικό πρόσημο. Άφησε χρήματα στο ταμείο. Όταν γίνεται διαχειριστικός έλεγχο,  είμαστε υποχρεωμένοι  να σεβόμαστε …. Αυτό που λέω ,  μπορούμε να το δούμε και στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών 4ετίας Μποζίκη και Κολοκοτσά. Οι Ζακυνθινοί πρέπει να το γνωρίζουν»
  • «Δυστυχώς σήμερα πρέπει να πούμε στους δημότες Ελατίων ότι ζητάμε την ψήφο τους για να επαναφέρουμε τα κεκτημένα. Χάσαμε αυτό που είχαμε σαν Δ.Ε.Ελατιών»
  • «Αναφέρθηκα ποτέ στο μισθό μου; Ποτέ δεν πήρα τον μισθό του Αντιδημάρχου»
  • «Το κατόπιν ενεργειών έχει δημιουργήσει τα μεγαλύτερα ζητήματα στη Ζάκυνθο»
  • Ο κ.Αρετάκης θέλει να υπάρχει συνεργασία συμμετοχή της Ιεράς Μονής και της Μητρόπολης στο Ναύαγιο… Να κάνουμε μνημόνιο συνεργασίας με το Μοναστήρι, να κάνουμε συνδιαχείριση; Δεν πρέπει να γίνει γιατί η περιοχή ανήκει στη κοινότητα Βολιμών και ο δήμος θα είναι αυτός που πρέπει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη περιοχή.

 

Ο Νίκος Ακτύπης (Υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος «Για τη Ζάκυνθο με το Στασινόπουλο»)  φιλοξενούμενος στο στούντιο του ΙοnianRadio.gr , στην εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ» με   το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

«Πρέπει να πάμε πολιτισμένα προεκλογικά   και με δεσμευτικό λόγο απέναντι στους πολίτες όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Διαχρονικά έχετε προσφέρει δημοσιογραφικά στη σωστή, ορθή ενημέρωση.

Δυστυχώς σήμερα πρέπει να πούμε στους δημότες Ελατίων ότι ζητάμε την ψήφο τους για να επαναφέρουμε τα κεκτημένα. Χάσαμε αυτό που είχαμε σαν Δ.Ε.Ελατιών. Η περιφέρεια τα τελευταία χρόνια δεν είχε την απαιτουμένη προσοχή  από τη δημοτική αρχή.

  • Χάθηκε η βαρκαρόλα μας , τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής, τουρνουά . Πραγματοποιούνταν αθλητικές εκδηλώσεις και έρχονταν από όλη τη Ζάκυνθο περίπου 200 νέοι. Χάθηκαν τα μπάνια του λαού. Είχαμε το λεωφορείο μας, το λεωφορείο του δήμου και όλοι οι γέροι της περιοχής έκαναν 30 με 40 μπάνια.
  • Χάσαμε τα μηχανήματα μας και πρέπει να κάνουμε δέηση για να έρθει μηχάνημα. Χάσαμε την αυτότητα μας και την οντότητα μας σαν δημοτικές ενότητες. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ μια φορά την εβδομάδα.
  • Άνοιξαν τα σχολεία. Έχουμε 200 μαθητές και δεν έχουμε γιατρό. Το Πολυδύναμο Βολιμών δεν έχει στελεχωθεί και μέσα σε όλα αυτά έρχεται η δημοτική αρχή και κάνει αύξηση τελών, όταν μάλιστα δεν υδροδοτείται το μεγαλύτερο μέρος στην Δ.Ε.Ελατίων. Το κάθε βυτίο που μας φέρνει νερό ανέρχεται στα 150 ευρώ. Είχαμε τις δικές μας υδροφόρες και αυτό χάθηκε. Δεν μιλάμε για κάτι που σήμερα αναβάθμισε την περιοχή μας, η περιοχή μας ήρθε πίσω. Πάντα αμυνόμενοι… δεν μου αρέσει ποτέ μα ποτέ να κατακρίνω μια απερχόμενη δημοτική αρχή. Δεν το έκανα ποτέ. Το ζητούμενο για εμάς είναι τι θα κάνουμε σαν νέα δημοτική αρχή. Είναι δυνατόν να έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις και να χάσουμε τη Βαρκαρόλα μας ; όλα αυτά χάθηκαν γιατί χάθηκε το ενδιαφέρον για την περιοχή μας.

Ακούμε το τελευταίο διάστημα ότι υπήρχε σαμποτάζ της δημοτικής αρχής . Δεν θέλω να αναφερθώ στο λόγο που αποχώρησαν οι σύμβουλοι του κ.Αρετάκη. Όμως όταν έχεις κάνει σημαία ότι οι παλιοί , αυτοί που κατάστρεψαν το νησί και συνεργάζεσαι δεν πείθει.

Αναφέρθηκα ποτέ στο μισθό μου; Ποτέ δεν πήρα τον μισθό του Αντιδημάρχου. Μπαίνουν κάποια πράγματα στο μυαλό του ζακυνθινού λαού. Ο μισθός του δασκάλου ήταν καλύτερος από του Αντιδημάρχου.

Σήμερα γίνονται ασφαλτοστρώσεις που καλώς γίνονται ποιανού είναι; Του Αρετάκη ; ή του Δημοτικού Συμβουλίου; Τα καλά τα έχει κάνει μόνος του και τα κακά το δημοτικό συμβούλιο;

Αν θέλουμε να πάμε μπροστά ένα βήμα, την επομένη αν και οι29 δεν πάνε για το καλό της Ζακύνθου δεν θα έχουμε αποτέλεσμα.

Το κατόπιν ενεργειών έχει δημιουργήσει τα μεγαλύτερα ζητήματα στη Ζάκυνθο.

Ο Δήμαρχος εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτό που πρέπει να αναδείξουμε είναι ότι δεν  υπάρχει ζακυνθινός που να μην αναγνώρισε την 4ετία Μποζίκη; Δεν βγήκαμε να πούμε ότι βρήκαμε ένα Δήμο κλειστό. Δουλέψαμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα. Πρέπει να λάβουν υπόψη οι υποψήφιοι ότι τα προβλήματα είναι τεράστια. Αν δεν υπάρχει κόπος, συνεργασία και εργασία, θα έχουμε μια 5ετία που δεν θα  υπάρχει επιστροφή.

Αν δεν είχαμε τον κορωνοιο για 2 χρόνια όλο το σύστημα ύδρευσης και  αποχέτευσης θα είχε εκραγεί. Όταν επικαλείται την πανδημία ήταν προς όφελος της δημοτικής αρχής. Υπήρχε δημοτικό συμβούλιο που δεν ψήφισε την διαπλάτυνση του δρόμου στο Ναυάγιο, που δεν ψήφισε πρόταση για τον εξωραϊσμό, που δεν έγιναν τα σφαγεία.

Σε μια δημοκρατία αποφασίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.  Ψήφισαν οι 29 για το Ναυάγιο. Υλοποιήθηκε η απόφαση; Δεν υλοποιήθηκε γιατί η πρόταση του Αρετάκη ήταν διαφορετική από  αυτή του δημοτικού συμβουλίου.

Οι ασφαλτοστρώσεις ουε κι αλίμονο αν υπάρξει κάποιος να είναι αντίθετα στο έργο. Εγώ δεν ισοπεδώνω τα πάντα και δεν φταίει για όλα η δημοτική αρχή. Όμως όταν επιμεριζόμαστε τις ευθύνες, επιμεριζόμαστε και τα καλά. Δεν θα δεχτώ εγώ ότι η διαχείριση της 4ετίας του Μποζίκη δεν άφησε θετικό πρόσημο. Άφησε χρήματα στο ταμείο. Όταν γίνεται διαχειριστικός  έλεγχο,  είμαστε υποχρεωμένοι  να σεβόμαστε. Το αν έγινε χρηστή διαχείριση θα το αποφασίσουν  οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Ναι μπορεί να έχει κάνει καλή διαχείριση. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο μοναδικός. Δηλαδή δεν συμμάζεψε ο κ.Μποζίκης τις υποχρεώσεις του Δήμου;

Μεγαλύτερο ταμειακό υπόλοιπο άφησε η 4ετία Κολοκοτσά να δούμε τι μένει όταν φύγει η παρούσα δημοτική αρχή. Ο δήμος έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα. Δεν θέλουν οι δημότες να δουν χρήματα στην τράπεζα . Έργο θέλουν.

Δεν γίνεται να παίρνουμε την αντιδήμαρχο να της πούμε ότι δεν έχουμε φώτα και είναι σβηστά και να μας λέει ότι  είναι υποχρέωση  του προέδρου να πάει στη ΔΕΗ.

Αυτό που λέω ,  μπορούμε να το δούμε και στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών 4ετίας Μποζίκη και Κολοκοτσά. Οι ζακυνθινοί πρέπει να το γνωρίζουν.

Υπήρχαν φαίνομαι κατασπατάλησης στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όμως δεν δέχομαι ότι όλοι είμαστε το ίδιο. Όταν συνενώθηκαν οι δήμοι, ο Δήμος Ελατιών και Αρτεμισίων ήρθαν με θετικό πρόσημο , δεν είχα οφειλές. Θα το λέμε, θα το καυχιόμαστε και θα το φωνάζουμε.

Κανένας  μα κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς συνεργάτες. Είναι σημαντικό ποιους θα στείλουν οι ζακυνθινοί στο δημοτικό συμβούλιο.

Τη διαχείριση του Ναυάγιου  πρέπει να την έχει ο Δήμος. Θα προκηρύξουμε εμείς διεθνή διαγωνισμό. Δεν είμαστε ξερόλες, θα φέρουμε ειδικούς. Φυσικά με το δήμο την κυβέρνηση καιτο βουλευτή. Δεν νοείται να φέρνει 2,5 εκατομμύρια ο βουλευτής και να μένουν ανεκμετάλλευτα.

Αν συνεργαζόμασταν όλοι με το βουλευτή θα είχαμε αποτέλεσμα. Δεν τα είδαμε τα χρήματα όμως γιατί αρχίσαμε…..

Μπορούμε λοιπόν σήμερα να καθίσουμε σαν δημοτικό συμβούλιο μετά τις εκλογές, χωρίς ξενόφερτα στοιχεία, να συναποφασίσουμε όλοι οι συνδυασμοί τι θέλουμε; Να το διαχειρίζεται ό Δήμος; Ομόφωνη απόφαση , να πάρουμε τον βουλευτή και χωρίς τρικλοποδιές να προχωρήσουμε. Αν χρειαστεί απαλλοτρίωση να γίνει απαλλοτρίωση. Η πρόταση που κατέθεσε το τοπικό Βολιμών είναι από έγκριτους μηχανικούς. Μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα σε δημοτικό φορέα διαχείρισης.

Ο κ.Αρετάκης θέλει να υπάρχει συνεργασία συμμετοχή της Ιεράς Μονής και της Μητρόπολης. Να κάνουμε μνημόνιο συνεργασίας με το Μοναστήρι, να κάνουμε συνδιαχείριση;  Δεν πρέπει να γίνει γιατί η περιοχή ανήκει στη κοινότητα Βολιμών και ο δήμος θα είναι αυτός που πρέπει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη περιοχή. Δεν θα ξεπουλήσουμε τη περιοχή. Οι ρόλoι πρέπει να είναι διακριτοί μεταξύ εκκλησίας και δήμου.

Διεκδικώ στον κεντρικό κορμό. Με ρωτάτε γιατί με το Γιώργο Στασινόπουλο; Το κριτήριο των ζακυνθινών πρέπει  να είναι στην ίδια βαθμίδα.

Ευτυχώς και οι 4 υποψήφιοι δήμαρχοι , έχουν διατελέσει στην τοπικη αυτοδιοίκηση. Έδωσε εξετάσεις σαν Αντιπεριφερειάρχης και το πρόσημο του είναι θετικό. Έχει ένα πολύ σημαντικό προσόν που θα τον βοηθήσει στην εκλογή του. Έχει τον τρόπο να συζητά, να συναποφασίζει, να αποδέχεται απόψεις. Έκανε διοίκηση στην αυτοδιοίκηση χωρίς να έχει αρνητικό πρόσημο.

Στον κεντρικό κορμό δυστυχώς τη μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή με κάποιο τρόπο την απομόνωσαν. Δεν νοείται να μην έχει γίνει απογραφή να καταργείται η δεύτερη θέση υποψήφιου συμβούλου. Δεν γίνεται μια περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία να έχει ένα δημοτικό σύμβουλο.

Θέλω να είμαι στη πόλη της Ζακύνθου όπου ζω και όταν η πόλη δεν είναι φιλική προς τον  επισκέπτη τα αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα. Γνωρίζω τα προβλήματα όλα αυτά τα χρόνια και εκείνο που έχω να πω είναι ότι η επομένη των εκλογών θέλει αγώνα τρέξιμο δουλειά. Δεν θέλει ένα δήμαρχο αλλά 29 ενεργούς δημάρχους. Πρέπει και οι 29 να σκύβουμε στα προβλήματα. Πρέπει να καθίσουμε κάτω, να συνθέσουμε. Μας χωρίζουν πολιτικές,  όμως μας ενώνουν τα προβλήματα. Πρέπει να αποβάλουμε τα κομματικά μας. Γράφονται σχόλια ανεπίτρεπτα. Δεν πρέπει να καλλιεργείται ένα τέτοιο κλίμα. Πρέπει αυτοί να αποβάλλονται από την πολιτική ζωή του τόπου.

Καταθέτω την θλίψη μου γι αυτούς που έχασαν την περιουσία τους. Δεν ξέρω μήπως θα έπρεπε να μην εκδοθούν φυλλάδια και να καταθέταμε τα χρήματα γι αυτά τα παιδάκια που δεν θα πάνε σχολείο και δεν θα έχουν νερό να πιουν.

Ο κ.Αρετάκης αυτό που έκανε και το γνωρίζουν άπαντες , είναι ότι απομόνωσε τα εργαλεία του και πήγε να δουλέψει χωρίς εργαλεία. Δεν γίνεται να συνάντα τον Κουτσογιάννη να καθαρίζει τα ογκώδη στις Βολίμες και μετά ένα μήνα να είναι εκτός. Όταν δίνεις το καλό παράδειγμα τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά.

Ο κ.Τσουρουνάκης από αυτά που ακούω είναι ένας πολύ καλός επιχειρηματίας, όμως στο δημοτικό συμβούλιο 4 χρόνια δεν μπορώ να ανατρέξω να δω τοποθέτηση του. Αντίθετα είχε ένα ρόλο Παρών-Ναι- Όχι. Θα μπορούσε να ασχοληθεί με το θέμα του τουρισμού και να πάει πολύ καλά

Ο κ.Κωνσταντίνου στα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, οι θέσεις του ήταν πραγματικές και ουσιαστικές.

Το μήνυμα μου στους ζακυνθινούς είναι,  να δουν τα πραγματικά προβλήματα και να αποφασίσουν ποιος θα αποφασίσει να τα λύσει, όχι με αποταμιεύσεις αλλά με συγκρούσεις»

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ