Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Αρετή Βυθούλκα - Σοβαρές καταγγελίες για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς – «Ο κ.Αρετάκης βλέπει παντού απάτες»

15 Σεπτεμβρίου 2023
  • «Οι δασκάλες φοβούνται να βγάλουν τα παιδιά στον προαύλιο χώρο των παιδικών σταθμών …Η σκεπή του παιδικού σταθμού του Αγίου Διονυσίου έμπαζε νερά. Έκλεισε. Ήρθε ο κ.Σπίνος και μας υποσχέθηκε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα φτιαχτεί. Τώρα μπήκαν τα παιδιά και αν κάνει βροχή θα πλημμυρίσει και θα κλείσει ξανά»
  • «Κινδυνεύουμε να χάσουμε και τις άδειες. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχει διαμαρτυρηθεί. Η αντιπρόεδρος που πάει κα μιλάει μαζί του έχει παρέα επίσχεση ότι θα φτιαχτούν. Περίμενα όλο τον Αύγουστο που είναι κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί να γίνουν, όμως τίποτα»
  • «Τα ΚΑΠΗ έκλεισαν όταν βγήκε ό κ.Κολοκοτσάς. Από τότε δεν ξανάνοιξαν και όλα υπολειτουργούν όπως το κοινωνικό παντοπωλείο»
  • «Που είναι τα αντιπλημμυρικά; Αν γίνει ένας κατακλυσμός τι θα γίνει; Δεν θα πρέπει να είχαν καθαριστεί φρεάτια; υπόνομοι;»

«Με το Γιώργο Τσουρουνάκη γιατί τον ξέρω χρόνια από όταν ήρθε στη Ζάκυνθε. Είχε συχνή επαφή με το ΙΚΑ και τον ξέρω από εκεί. Ήρθε στη Ζάκυνθο σαν απλός υπάλληλος και κατάφερε ότι κατάφερε, με συνεχή εργασία…. Τον είδα ότι άκουγε με προσοχή τον κόσμο και είχε διάθεση να βοηθήσει»

Η Αρετή Βυθούλκα  (Υποψ.Δημοτική Σύμβουλος «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ» φιλοξενούμενη στο στούντιο του ΙοnianRadio.gr , στην εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ» με   το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

«Με το Γιώργο Τσουρουνάκη γιατί τον ξέρω χρόνια από όταν ήρθε στη Ζάκυνθε. Είχε συχνή επαφή με το ΙΚΑ και τον ξέρω από εκεί. Ήρθε στη Ζάκυνθο σαν απλός υπάλληλος και κατάφερε ότι κατάφερε, με συνεχή εργασία. Λόγω του  επαγγέλματος του γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου μας και μπορεί να βοηθήσει. Τον είδα ότι άκουγε με προσοχή τον κόσμο και είχε διάθεση να βοηθήσει. Με τράβηξε η προσπάθεια του και αποφάσισα να πάω μαζί του γιατί θα βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος και που δεν είναι και λίγα.

Ο δήμαρχος πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη και δίπλα στα προβλήματα. Πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από κοντά που είναι πολλά. Νερό, κοινωνική πολιτική, που αυτή τη στιγμή είναι μηδέν. Προσπαθούμε εδώ και ένα χρόνο να φτιαχτούν οι εξωτερικοί χώροι των παιδικών σταθμών. Είπε ότι έχει βγάλει κονδύλι από το Φεβρουάριο και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Οι δασκάλες φοβούνται να βγάλουν τα παιδιά έξω. Η σκεπή του παιδικού σταθμού του Αγίου Διονυσίου έμπαζε νερά. Έκλεισε. Ήρθε ο κ.Σπίνος και μας υποσχέθηκε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα φτιαχτεί. Τώρα μπήκαν  τα παιδιά και αν κάνει βροχή θα πλημμυρίσει και θα κλείσει ξανά. Οι παιδικές χαρές τίποτα. Έχει έρθει εγκύκλιος να γίνουν κάποιες εργασίες  στους παιδικούς σταθμούς. Πήγαμε τα είδαμε τα γράψαμε τα προβλήματα και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τυπωτά. Κινδυνεύουμε να χάσουμε και τις άδειες. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχει διαμαρτυρηθεί. Η αντιπρόεδρος που πάει κα μιλάει μαζί του έχει παρέα επίσχεση ότι θα φτιαχτούν. Περίμενα όλο τον Αύγουστο που είναι κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί να γίνουν, όμως τίποτα.

Έγραψα και σχόλιο στον κ. Σπίνο για να μου πει τι έγινε με τη σκεπή . Ήταν το πρώτο που έπρεπε να γίνει. Τα παιδάκια είναι πάρα πολλά. Αν κλείσουν λόγω νερών έληξε το θέμα. Θα έχουμε πάλι αντιδράσεις από τους γονείς. Δεν έπρεπε να δοθεί μία μέριμνα; Εδώ χρειαζόταν να ανοιχτούν και άλλοι. Το βλέπω σαν αδράνεια και αδιαφορία.

Δεν έχει ενδιαφερθεί για προσλήψεις προσωπικού. Έφυγαν κάποιοι με σύνταξη. Από πέρσι περνάμε τις ανάγκες μας και τις στέλνουμε στο δήμο. Δεν γίνονται προσλήψεις , δεν έχει γίνει τίποτα. Πιστεύω ότι θα πρέπει  να γίνει μία μέριμνα πρόσληψης προσωπικού με ΑΣΕΠ. Υπάρχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, έχουμε να κάνουμε με παιδάκια.

Οι τέντες έχουν σχιστεί. Αν γίνει κάτι θα τρέχουν άλλο. Η σκεπή ήταν το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γίνει μέσα στον Αύγουστο.

Τα ΚΑΠΗ έκλεισαν όταν βγήκε ό κ.Κολοκοτσάς. Από τότε δεν ξανάνοιξαν και όλα υπολειτουργούν  όπως το κοινωνικό παντοπωλείο.

Η βοήθεια στο σπίτι δουλεύει άψογα όμως και εκεί υπάρχει δυσχέρεια όπως τα αυτοκίνητα που δεν φτιάχνονται εύκολα. Και αυτές παιδεύονται μέχρι να γίνει η διαδικασία.

Ξέρουμε όλοι ότι στο δημόσιο υπάρχει δυσχέρεια. Όταν όμως ξέρουμε στην αρχή του έτους, ότι υπάρχουν κάποιες δαπάνες που θα χρειαστούν μέσα στο χρόνο,  έπρεπε να μην περιμένουμε να χάλασε το αυτοκίνητο, αλλά να γίνονται από την αρχή του χρόνου. Όχι να περιμείνεις εκείνη τη στιγμή, γιατί τότε καθυστερεί και το αυτοκίνητο μένει ακινητοποιημένο και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Τώρα αυτή η νοοτροπία είναι σε μεγαλύτερο βαθμό. Ο κ.Αρετάκης βλέπει παντού απάτες. Πάρε τις προσφορές σου όπως σου λέει ο νόμος αλλά νωρίς.

Δεν είμαι υπέρ των απευθείας αναθέσεων, αλλά να γίνονται από την αρχή, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα. Να γίνεται ένας προγραμματισμός. Τον πρώτο χρόνο δικαιολογείται να μην ήξερε. Μετά δεν κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει; Γι αυτό του έφυγαν και οι συνεργάτες του. Τώρα παραμονές των εκλογών να γίνονται ασφαλτοστρώσεις; Πλακάκια ; να γυρίζει ο κόσμος να μη βρίσκει να παρκάρει; Έπρεπα να γίνουν μέσα στον Ιούλιο και ον Αύγουστο;  Μέσα στην4ετία θα πρέπει να ξέρουν ποιους μήνες μπορούν. Δεν είχαμε και χειμώνα άσχημο.

Από τον Οκτώβριο μέχρι το Πάσχα δεν υπήρχε χρόνος να γίνουν αυτές οι δουλειές; Είχαμε πανδημία;

Ο κ. Σπίνος είναι μέλος απλά των δημοτικών σταθμών , και είπε ότι θα φτιαχτεί.Όταν κλείνει ο παιδικός σταθμός και έρχεται σαν εκπρόσωπος του δήμαρχου και λέει σας εγγυώμαι ότι θα φτιαχτεί η σκεπή τι εννοεί; δεν είναι υπεύθυνος; Αναφέρω τον κ.Σπίνο επειδή ήρθε και δεσμεύτηκε, δεν έχω κάτι μαζί του.

Δεν θα έμπαινα στο ψηφοδέλτιο του κ,Τσουρουνάκη αλλά συζήτησα μαζί του και μπήκα μόνο και μόνο για να έχει μια σωστή κοινωνική πολιτική ο δήμος μας. Έχει κάνει μελέτες και πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στη κοινωνική πολιτική. Υπάρχουν γονείς που δεν έχουν να πληρώνουν τους παιδικούς σταθμούς. Αυτή τη στιγμή είναι γεμάτοι. Αν οι γονείς δεν πάρουν το ΕΣΠΑ δεν μπορούν να πληρώνουν ιδιωτικούς σταθμούς. Πρέπει να δοθεί μεγάλη σημασία. Και το παλιό νοσοκομείο σε ένα μύρος θα μπορούσε να αποποιηθεί για παιδικός στάθμης. Ποιος θα ενδιαφερθεί όμως για όλα αυτά αν δεν ενδιαφερθεί ο ίδιος ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης; Ο κόσμος δουλεύει και θέλει να έχει τα παιδιά του στο  παιδικό σταθμό. Δεν μπορεί  ο δήμος να δημιουργήσει τέτοιες δομές; Τα ΚΑΠΗ δεν είχαν ανάγκη από τα γηρατειά τους να κάνουν τις εκδρομές τους ; τις γιορτές τους; . όποιος και να βγει αντιπολίτευση θα προπό να συνεργαστούμε γι αυτά τα θέματα.

Είναι τόσο δύσκολο να κοπούν τα χόρτα από τις αυλές; Την ημέρα εκείνη που ξεκινήσαμε να ασχοληθεί ο κ.Τσουρουνάκης, δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο, αλλά ο δήμος είχε στείλει εργάτες να τα κόψουν.

Που είναι τα αντιπλημμυρικά; Αν γίνει ένας κατακλυσμός τι θα γίνει; Δεν θα πρέπει να είχαν καθαριστεί φρεάτια; υπόνομοι;

Η παιδική χαρά στο Κρυονέρι  φτιάχτηκε; Η άλλη πίσω από τον κόκκινο βράχο φτιάχτηκε; Κινδυνεύουν τα παιδιά, τρέμει η ψυχή μου. Είναι το πρώτο μέλημα αλλιώς να τις κλείσουν

Είχα πει ότι δεν ασχοληθώ ξανά γιατί είχα πικρία. Τώρα είμαι όμως συνταξιούχο και θα μπορέσω να ασχοληθώ  με περισσότερα οργάνωση. Είναι και η εμπειρία , είναι πιο άνετα για εμένα τώρα. Είδα ότι μπορείς να συζητήσεις μαζί του και γι αυτό και πήγα με τον κ.Τσουρουνάκη»

 

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ