Στο IonianRadio.gr, ‘’EKTENΩΣ…’’ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ , ΖΗΤΑ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΤΟΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ Κ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ & Δ.ΓΑΡΓΑΛΕΑ 
 
Στις 23/10 μετά από απραξία 3 μηνών σχεδόν αποφάσισαν η παρέα του κ.Κόττη να συνεδριάσει το Δ.Σ του Επιμελητήριου. Υπήρχαν τα θέματα το open mall και ο ισολογισμός . οι ενστάσεις που θέσαμε πάνω στο κομμάτι του ισολογισμού και θα συμφωνήσω με το κ.Πέττα , έχουν να κάνουν με το γιατί σήμερα το 2018 περνάμε τον ισολογισμό του 2016 όταν αυτά έπρεπε να είχαν περάσει πριν τις εκλογές. Τότε μας παρουσίαζε ο κ.Κόττης μία φανταστική εικόνα. Σήμερα έρχεται να κλείσει αυτό το κομμάτι. Μιλάμε για εκπρόθεσμο ισολογισμό. Αυτό θέσαμε και απάντηση δεν λάβαμε ποτέ. Το καλοκαίρι έπρεπε να είχαμε εγκρίνει τις καταστάσεις του 2017 και εμείς δεν είχαμε κάνει ούτε το 2016.
Μας παρουσίασαν ότι το Επιμελητήριο έχει 2 εταιρείες την ΑΝΕΤΕΖ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΝΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ. Μας λένε ότι είναι ενεργή αυτή η εταιρεία. Μα η ΑΝΕΤΕΖ επανειλημμένα δεν λένε ότι είναι σε εκκαθάριση και σε διάλυση;
Ψηφίσαμε χθες ότι είναι ενεργή. Είναι ενεργή τελικά ή είναι υπό εκκαθάριση;
Είπαμε λοιπόν ότι δεν έχουμε τα απαιτούμενα στοιχεία.
Ενημέρωση για τη ΣΑΖ δεν υπάρχει. Σήμερα το ερώτημα που θέσαμε για την πρώην ΣΑΖ είναι ότι έχει δεν έχει υποβάλλει ισολογισμό για το 2016. Επομένως πως μας λένε ότι έχουμε προβλέψεις όταν δεν έχουμε το συγκεκριμένο ισολογισμό.
Μέσα στο προσάρτημα υπάρχουν κάποιες αναλύσεις. Το Επιμελητήριο συμμετέχει στο κεφάλαιο της εταιρείας με ένα ποσό. Αυτό για να το πάρεις είναι η εν λόγω εταιρεία να όχι υποβάλει οικονομικές καταστάσεις.
Είπα κύριοι η Ιόνιος Αναπτυξιακή έχει υποβάλλει ισολογισμό μέχρι 31/12/2015. Εσείς πως αναγνωρίσατε το κεφάλαιο του 2016 και το περνάτε μέσα στο 2016. Απάντηση δεν δόθηκε ούτε περιμένω να δοθεί.
Η τοποθέτηση μου ήταν ότι εμείς μας δίνονται κάποια στοιχεία τα οποία δεν μπορούμε να αντιπαραβάλλομαι με κάποια άλλα στοιχεία
Όταν ερχόμαστε να πάρουμε μία απόφαση και να εγκρίνουμε κάποιες οικονομικές καταστάσεις πρέπει να έχουμε τα απαιτούμενα έγγραφα έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα. Μας λένε ότι έχουμε συμμετοχή στο κεφάλαιο της εταιρείας με 24.000… από πού αντλούνται στοιχεία όταν δεν έχει υποβάλλει ισολογισμό , να δω το μετοχικό της κεφάλαιο;
Τα στοιχεία που μου δίνονται με αυτά που εγώ αντλώ μου δημιουργούν κενό. Όπως κενό έχω και με τις συνδρομές παλαιών ετών.
Οι απαιτήσεις που έχει ο φορέας από συνδρομές παλιών ετών ανέρχομαι στο 1.800.000,00€.
Δεν εγκρίνουμε τις οικονομικές καταστάσεις 2016, δεν απαλλάσσουμε  τα μέλη του Δ.Σ και τους ελεγκτές για τη χρήση αυτή. Αυτή ήταν η τοποθέτηση μας και το θέμα κλείνει εδώ…
Το επόμενο βήμα είναι να δούμε τις επόμενες κινήσεις , να δούμε και τη χρήση 2017 που ανήκουν στην παλαιά διοίκηση.
Η χρήση 2016 ανήκει σε μία άλλη διοίκηση. Εμείς δεν αφήσαμε κανένα μελανό σημείο. Θέσαμε κάποια ερωτήματα, δεν λάβαμε απάντηση, δεν είχαμε τη δυνατότητα σαν αντιπολίτευση να αντλήσουμε στοιχεία . Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας είπαμε ότι δεν εγκρίνουμε τις καταστάσεις.
Περιμένουμε … δεν ψηφίσαμε τον ισολογισμό, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από τις εταιρείες και θα δούμε τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό τον ισολογισμό
Την δυνατότητα να ελέγξω δεν την έχω.  Θεωρώ ότι ο κ.Πέττας θα το ψάξει το θέμα , θα μας δώσει πληροφορίες.
Δεν άφησα ούτε ένα μεμπτό σημείο για το κ. Πέττα. Έθεσα τα ερωτήματα μου που θα τα θέσω και στον επόμενο, έτσι ώστε να υπάρχει πιο διεξοδική ανάλυση για να μπορέσουμε να δούμε αυτό το κομμάτι.
Δεν μπορώ να ψηφίσω ΝΑΙ όταν δεν έχω στοιχεία. Τη δεδομένη στιγμή δεν έχω τη δυνατότητα να εγκρίνω αυτό το κομμάτι, χωρίς να αφήνω σε κανέναν , κανένα ψεγάδι
Δεν είναι ποτέ δυνατόν, δαπάνες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τη  διάρκεια του 2016 να μην έχουν εγκριθεί και τώρα να εγκρίνονται.
Θα πρέπει να γίνει έλεγχος όχι από ορκωτούς ελεγκτές. Αυτοί αποτυπώνουν τις δαπάνες. Απόψε καλώ και τα 21 μέλη, να μπουν ελεγκτές δημόσιας διοίκησης από τη θητεία του Καποδίστρια μέχρι και τη θητεία Γαργαλέα.
Είναι πολύ μεγάλο το κεφάλαιο και σήμερα το πήγαμε και ένα βήμα παραπέρα.
Επειδή μου αρέσει και έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους, καλώ  να μπουν ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης. Θεωρώ ότι από εμάς έχει κλείσει το οικονομικό κομμάτι. Είμαστε έτοιμοι περιμένουμε. Άλλοι έχουν αναλάβει το κομμάτι αυτό.
OPEN MALL
Εμείς καλεστήκαμε  πριν 2 ημέρες για να γίνει μία συζήτηση για τα ανοικτά κέντρα εμπορίου. Ξέραμε ότι έχει απομείνει ελάχιστος  χρόνος για πρόταση στο πρόγραμμα
Περιμέναμε να δούμε ποιες επιχειρήσεις συμμετέχουν σε αυτό το κομμάτι του προϋπολογισμού του έργου να μας φέρουν τις προτάσεις, ώστε να τοποθετηθούμε και να εγκρίνουμε
Όμως ήρθε ο κ.Τουρκάκης από το δήμο , που μας έκανε μια ενημέρωση και τίποτα παραπάνω. Όλοι μαζί ομόφωνα είπαμε το επιμελητήριο να υποβάλλει μία πρόταση. Την επόμενη ημέρα διαπιστώσαμε ότι τοπικά μέσα με τις δηλώσεις  βρισκόμαστε στο παράδεισο. Δεν ψηφίσαμε πρόταση. Ψηφίσαμε πρόθεση.
Θέτουμε μία απλή ερώτηση. Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 3 μήνες για να γίνει σύγκλιση  Δ.Σ όταν η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου από τον Αύγουστο το είχε πει.
Δεν πας 15 ημέρες πριν τη λήξη του προγράμματος να πάρεις έγκριση πρόθεσης.
Από τη στιγμή που από αρχές Αυγούστου η διοίκηση του επιμελητηρίου  το γνώριζε,
θα έπρεπε να μιλάμε για ένα σχέδιο του εργου
Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί. Μη ξεχνάμε τι έγινε με το σκάμμα της πλατείας Σολωμού και την ταλαιπωρία των κατοίκων
Δεν μπορούμε στις 23 /10 να συζητάμε τη πρόθεση του επιμελητηρίου.
Τα ίδια είχαμε πει και μέσα από την εκπομπή σας.
Σήμερα αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα δελτίο τύπου , να ενημερώσουμε τους εμπόρους ότι εμείς γνωρίζουμε ότι θα εγκρίνουμε το κομμάτι αυτό και περιμένουμε, ΧΘΕΣ, να μας στείλουν όλες αυτές τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε και να εγκρίνουμε το open mall. Σε περίπτωση που χαθεί αυτή η ευκαιρία για το νησί μας θα είναι υπόλογοι αυτοί που σήμερα διοικούν. Η αποτυχία θα έχει ονοματεπώνυμΑ. Δεν θέλουμε να κατηγορηθούμε ξανά.
Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τη δημιουργία να υλοποιηθεί ένα έργο πραγματικό και όχι να φτάσουμε στο κακό που έγινε με τα προηγούμενα προγράμματα.
Τα ερωτήματα είναι ξεκάθαρα. Εμείς τα θέσαμε μέσα και έξω. Περιμένουμε τόσο εμείς όσο και ο εμπορικός κόσμος. Άλλοι έχουν την ευθύνη. Εμείς είχαμε πει ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟ  ΚΑΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΕΛΜΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Οι τοποθετήσεις που κάναμε, πριν κάποιο,  διάστημα επαληθεύτηκαν. Σήμερα 25/10 δεν έχουμε ακόμα το κεφάλαιο και μιλάω για το leader.
Εμείς σαν συνδυασμός, θα πω ότι το να υποβάλλουμε μία πρόταση δεν σημαίνει ότι υπάρχουν και τα χρήματα στο ταμείο. Καλούμε μέσα από την εκπομπή σας αυτούς που θριαμβολογούν να αφήσουν τις δηλώσεις, να καθίσουν να δουλέψουν ώστε να μη χαθεί και αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο για το νησί μας.
Μας αρέσει αυτό που ψηφίζουμε και αυτό [που ενημερώνουμε τον κόσμο να το κάνουμε πράξη και δε θα αφήσουμε κανένα από καμία πλευρά να εκμεταλλευτεί αυτή τη κατάσταση προεκλογικά. Περιμένουμε αύριο και την υπογράφουμε ανά πάσα στιγμή για να περάσει η πρόταση
Οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας έχουν το κομμάτι της διοίκησης. Εμείς σαν αντιπολίτευση είμαστε δίπλα τους αρκεί να τηρούνται οι προϋποθέσεις και να μη γίνονται παιχνίδια με φακέλους
Θα ήθελα να ενημερώσω και τα μέλη του επιμελητηρίου να γνωρίζουν ότι στις 24/10 υποβάλαμε αίτημα στο κ.Κόττη με θέματα μείωση ετήσιας συνδρομής. Από τη στιγμή που το επιμελητήριο δεν μπορεί να προσφέρει ας μειώσει τη συνδρομή.
Το δεύτερο θέμα είναι η εκλογή στο μεταποιητικό τμήμα που χρειάζεται να είναι εκλεγμένος ο πρόεδρος του μεταποιητικού , ώστε να μπει το τμήμα σε τροχιά και να δουλέψει
Τρίτο θέμα που θέτουμε είναι ότι είναι αδιανόητο να παραμένει στο δίκτυο συνεργασίας εκπρόσωπος ο Δημήτρης Γαργαλέας
Τέταρτο θέμα είναι η αντικατάσταση των εκπροσώπων στην πρώην ΣΑΖ που πάλι εκπρόσωπος είναι ο κ.Γαργαλέας.
Πρώτα αλλάζουμε τους εκπροσώπους μας. Αν τον αγαπούν πολύ ας τον φερουν ξανά και ας τον ξαναψηφίσουν.
Η σημερινή διοίκηση δεν αντιμετωπίζει όλο το προσωπικό στο επιμελητήριο με το ν ίδιο τρόπο. Έχω καταθέσει τις ενστάσεις μου, τη θέση μου, έχω παραλάβει αλληλογραφία από εργαζόμενο, έχω θέσει αρκετές φορές το θέμα, το γεγονός συνεχίζει να υπάρχει, υπήρξε διένεξη με κάποιες ομάδες εργασίες και εδώ πρέπει να πούμε ότι το θέμα με την παρέμβαση του κ.Πέττα προς το παρόν έληξε. Η αίσθηση που έχω είναι ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί. Αν ήμασταν διοίκηση θα είχαμε άλλο τρόπο να επικοινωνούμε με το προσωπικό και όχι με αλληλογραφία.
Εμείς σαν συνδυασμός θέσαμε τα ζητήματα, προς τιμήν τους κάποιοι βοήθησαν και είπαμε ότι είμαστε με την πλευρά των εργαζομένων.
Μία από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήταν η αλλαγή χώρου του επιμελητηρίου. Δε μπορεί να βρίσκεται σε αυτό το χώρο. Είναι ακατάλληλες οι συνθήκες για το προσωπικό όπως και εμάς που συνεδριάζουμε. Θα έπρεπε  το επιμελητήριο να είχε φύγει χθες. Χαίρομαι που ο κ.Πέττας το θέτει το θέμα. Δεν έχουμε αντίρρηση αρκεί να εφαρμοστεί η νομοθεσία.
Θα πρέπει να δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο στη διοίκηση να βρει τα βήματα της, δεν έχουμε αντιπαλότητα με τους συναδέλφους  και θα είμαστε δίπλα τους σε οτιδήποτε θετικό. Θα είμαστε πάντα δίπλα στους επαγγελματίες και θα τους ενημερώνουμε. Θα προσπαθήσουμε αυτή η 4ετία να είναι δημιουργική για όλους και να υπάρχουν ανταποδοτικές υπηρεσίες για τα μέλη μας.
Ο χρόνος της πίστωσης έχει τελειώσει. Το πρώτο πράγμα είναι να δεις προτεραιότητες, προσωπικό και που συμμετέχεις.
Ξέρανε να διορίσουν το πρόεδρο του μεταποιητικού τμήματος; Δηλαδή το συνδυασμό  μας όπου τους βολεύει τον θέλουν δίπλα τους; Πρέπει να σέβεται ό ένας τον άλλο. Θεωρώ ότι από ιδρύσεως του επιμελητηρίου ποτέ δεν είχε οριστεί πρόεδρος,  αυτό γινόταν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες . για πρώτη φορά συνέβη με πρόεδρο το κ.Κόττη και μετά έρχεται να κατηγορήσει.
Είμαστε δίπλα σε όλα τα θετικά, σε όλες τις προεκλογικές μας δηλώσεις και θα τα ψηφίσουμε ακλουθώντας όμως τις σύννομες διαδικασίες.
Έχουν περάσει 10 ολόκληροι μήνες. Υπάρχει μία προκήρυξη  ή για μία προμήθεια; Υπάρχουν μόνο αναθέσεις. Τώρα που , πως και γιατί αρμόδια είναι για να απαντήσει η διοίκηση του επιμελητηρίου που κάνει τις αναθέσεις.

Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (25/10/2018)

 

 

 

 Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.