Στο IonianRadio.gr «ΕΚΤΕΝΩΣ…», Αιχμηρά μηνύματα Ν.Τσουκαλά προς παλιό πολιτικό σύστημα και ΕΑΣΖ - Η Χ.Τετράδη για Γαλάζιες Σημαίες και εκλογές στο Σύλλογο Ξενοδόχων Λαγανά - Ο Δ.Πέττας, ενημερώνει για τις αποφάσεις του Επιμελητηρίου και βάζει όρια ...ΑΙΧΜΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ προς το ΠΑΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – «Τους αξίζει ΚΕΡΙ και ΛΙΒΑΝΙ» - Για τις εκλογές στην ΕΑΣΖ ακόμη περισσότερο πιο αιχμηρό το σχόλιο του «ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ»
Στην ίδια εκπομπή απάντησε σε πλήθος μηνυμάτων για φορολογικά ζητήματα , εστιάζοντας στη ρύθμιση χρεών, στο airbnb, επίσης στο κτηματολόγιο και τις αντικειμενικές αξίες.

Συγκεκριμένα:
 
Είναι ένα θέμα της εποχής που όμως είναι θεσμοθετημένο μέσα από 2 νόμους. Υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να διαθέσει το οίκημα του όπως νομίζει. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τον κόσμο γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει θέμα. Θεωρείται μία από τις αποδοτικές πράξεις που προβαίνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το εισόδημα μικραίνει , συνεπώς κάποιος δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα που απατούνται.
Άρα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να μπορέσουν να γυρίσουν τα χρήματα πίσω στις τράπεζες
Το φορολογικό σύστημα δεν έχει αλλάξει, το μόνο που υπάρχει είναι ότι έχει γίνει πλατφόρμα και οι συναλλαγές θα είναι μέσω της πλατφόρμας. Η φορολογία τώρα θα είναι πολύ υψηλή , διότι δεν μπορεί να εκπέσει κανένα έξοδο.
Πρέπει όλοι που κάνουν χρήση σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες να προβούν μέχρι 30/11/2018 και να κάνουν εγγραφή στη σελίδα του υπουργείου να πάρουν κωδικό.
Βάση αυτού του μοναδικού κωδικού που θα είναι για συγκεκριμένο ακίνητο και πρόσωπο θα γίνονται οι έλεγχοι αν έχει αποδοθεί ορθά ο φόρος.
Το πρόβλημα είναι κοινωνικό. Οι εργαζόμενοι που έρχονται δεν βρίσκουν σπίτι. Όταν ο άλλος έχει λάβει δάνειο για να φτιάξει ένα σπίτι, φτάσαμε στο σπίτι να έχει πέσει καταπέλτης. Οι τράπεζες πάνε σε μαζικούς πλειστηριασμούς.
Ο νομοθέτης έπρεπε να είχε λάβει τα μέτρα του μέχρι ποια σημεία μπορεί να γίνει .
Η παράλογη φορολόγηση των εισοδημάτων δημιουργεί τροχοπέδη και ο κάθε ιδιοκτήτης προσπαθεί να βρει πηγή εσόδων.
Υποχρεωτικά μέχρι 30/11/2018 πρέπει να πάρουν κωδικούς όλοι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι μάλιστα Παίρνουν απαλλαγή από ΦΠΑ και παρέχεται μόνο όταν παρέχουν κλινοσκεπάσματα
 
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Ήδη έχει αρχίσει και τρέχει. Ότι δεν έχει ιδιοκτήτη περνάει στο ελληνικό δημόσιο. Αυτή τη στιγμή χάνονται περιουσίες.
Πρέπει να ζητήσουμε παρεμβάσεις και αλλαγές. Είναι μείζον το πρόβλημα θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Πρέπει μέχρι τέλος του 2019 να κλείσουν τα κτηματολόγια.
Δεν θα ξέρουμε κάποια στιγμή ποιος χάνει τι.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι λαϊκές συνοικίες και το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουμε στη περιοχή των Κήπων.
Το Μάιο, μας είχαν καλέσει στο δημοτικό συμβούλιο. Έγιναν κάποιες συναντήσεις. Θα γίνονταν μία επιτροπή και θα προχωρούσαν να δούμε που πάει το θέμα.
Αυτή τη στιγμή είναι τεράστιο το πρόβλημα.
Αυτή τη στιγμή το κτηματολόγιο λειτουργεί με λίγους ανθρώπους και η κτηματική περιουσία είναι ξεχαρβαλωμένη. Υπάρχει εδώ μία υπάλληλος και όλα διευθετούνται από τον Πύργο.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
Διερωτώμαι δημόσια και έχουμε στείλει επιστολές. Βάση ποιου στοιχείου λήφθησαν αυτές οι τιμές και μάλιστα στους Κήπους? Δεν δικαιολογείται αυτό το 45% αύξηση. 
Παρατηρούμε ότι μπαίνουν τεράστια ποσά απλήρωτα. Υπάρχουν χρέη , δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Γίνεται πίεση για νέα ρύθμιση στο επίπεδο εξωδικαστικού συμβιβασμού
Ζητάμε από το υπουργείο δυνατότητα γρήγορης ρύθμισης ώστε να απεγκλωβιστούν πολύ κόσμος
Από 1/1/2019 ξεκινάει η ηλεκτρονική τιμολόγηση. Τα τιμολόγια θα εκδίδονται ηλεκτρονικά. Εκτιμώ ότι θα πάμε στο να πληρώνει ο λήπτης του τιμολογίου το φπα κατευθείαν στο δημόσιο. Μάλλον το πειραματόζωο θα είναι η Ελλάδα. Υπάρχει θέμα με το φπα.
Θεωρώ αυτό το μέτρο θα αποδώσει σε πρώτη φάση ή ίσως είχαμε μείνει πίσω.
Ο κλάδος των λογιστών έχει φορτωθεί τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.
Ξεκινάει η τελευταία επιδοματολαγνεία και πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσει και ο φορολογούμενος να καταλαβαίνει  τι θα βρει μπροστά του τα επόμενα χρόνια
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΠΙΝ έχει υποστεί μία καθίζηση άνευ προηγουμένου τα τελευταία 8 χρόνια
Λόγω της γεωγραφικής θέσης υπάρχουν μεγαλοεπενδυτές που δε μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν υπάρχει σωστή διοίκηση.
Υπάρχει μία πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε μία ζακυνθινή υποψήφια για περιφερειάρχης , έρχεται από το ευρωκοινοβούλιο,  μπορεί να τρέξει και να οργανώσει προγράμματα. Εκτιμώ και θεωρώ ότι θα είναι μία επιτυχημένη περιφερειάρχης, έχει επίπεδο γνώσης, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Η εκτίμηση είναι ότι και οι κερκυραίοι αντιλαμβάνονται και αυτοί το πρόβλημα και σε πρώτη ανάγνωση βλέπουν την υποψηφιότητα της λύση
Ο κ.Σπύρου τιμήθηκε δύο φορές από την παράταξη. Έγινε περιφερειάρχης και μετά την έχασε την περιφέρεια μέσα από τα χέρια του. Σε κάθε περιοχή τα προβλήματα έχουν ονοματεπώνυμο. Εκτιμώ ότι είναι ευγενής και καλός άνθρωπος αλλά τα νησιά έχουν προβλήματα.
Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τεχνοκράτη. Μας τιμάει μια τέτοια υποψηφιότητα. Εάν και εδώ αποτύχουμε τι να πω?
Ο Θεός είναι μεγάλος.
Οι εκλογές στην ένωση προχθές εκεί και αν άνοιξαν οι κάσες και βγήκαν νεκροί. Βγήκαν να πουν μένουμε στο καράβι να το οδηγήσουμε στην άκρη
Άρα η κοινωνία πρέπει να ζυγίζει τις επιλογές που κάνει. Η προχθεσινή εκλογική αναμέτρηση μας έδειξε νεκρανάσταση.
Το μόνο σχεδιασμό που έχουν είναι η πώληση του σταφιδεργοστασίου. Αυτή η νεκρανάσταση που επιχειρείται πρέπει κάποια στιγμή να γραφτεί. Αν συνέβαινε θα γέλαγε το πανελλήνιο
Η κα Ροδη θα βάλει πλάτη σε αυτό το τέλμα που έχουμε περιέλθει. Η κα Ροδη δεν εμπλέκεται σε κανένα νεκροταφείο των συμφορών που έχει περιέλθει το νησί.


 

Στο IonianRadio.gr, ‘’EKTEΝΩΣ…Η Χριστίνα Τετράδη (Αντιπρόεδρος Ξ.Ε.Ε & Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΗΜΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ , Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ – ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Η ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΗ ΛΥΣΗ  - ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η ΚΑ ΤΕΤΡΑΔΗ ΜΙΛΑΕΙ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε ΛΑΓΑΝΑ, ΕΝΩ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ  ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Το σημαντικό είναι να βρίσκουμε λύσεις και όλοι με συνεργασία να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε
Όλο αυτό ήταν μια        ευκαιρία ώστε να συναντηθούμε οι φορείς του τουρισμού, ο δήμος , οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις γαλάζιες σημαίες ώστε να δούμε τι έφταιξε και τι μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε ένα νησί με πεντακάθαρα νερά και δεν μπορεί να μην έχει πολλές σημαίες. Έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα .
Με την ΕΕΠΔ θα κάνουμε κάποιες επαφές, να μάθουμε τα κριτήρια για τις γαλάζιες σημαίες , να τα κοστολογήσουμε να δούμε ο δήμος τι μπορεί να αναλάβει και κάποιες παραλίες να τις ανέβουν ιδιώτες.
Είμαστε στο στάδιο να δούμε το θέμα και να δούμε πως θα το κάνουμε πράξεις.
Μιλήσαμε και με το δήμαρχο αλλά και εκπροσώπους του. Δεν θα δουλέψουμε με το δήμαρχο, δεν θα μπορούσαμε άλλωστε γιατί αυτός δεν είναι ο ρόλος του.
Χαιρόμαστε ότι η δημοτική αρχή έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Θα το λύσουμε στο κομμάτι που μπορούμε με τη δημοτική αρχή και στο υπόλοιπο κομμάτι θα το λύσουμε με ιδιώτες.
Νομίζω ότι και η δημοτική αρχή στα όρια που μπορεί θα κάνει ότι μπορεί. Ξεκινάμε άμεσα και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
 
Είμαστε όλοι προβληματισμένοι με τα απορρίμματα. Πρέπει να το λύσουμε αυτό το θέμα. Δεν μπορεί το χειμώνα να μην έχουμε που να τα πάμε και τώρα να μην έχουμε και ποιος να τα μαζέψει
 
ΕΚΛΟΓΕΣ
Στις εκλογές ψήφισαν 172 μέλη.  Στο νέο Δ.Σ,  έχουμε νέα μέλη με οράματα για δουλειά. Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο, πολύ καλή συνεργασία όλων, σήμερα θα έχουμε και συγκρότηση σε σώμα
Στόχος μας να ξεκινήσουμε ενωμένοι γιατί έχουμε πολύ δουλειά. Έχουμε ξαναπεί πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης που σέβεται το τόπο μας.
Σίγουρα ο κόσμος καταλαβαίνει ότι μόνο αν κοιτάζουμε τα προβλήματα κατάματα μπορούμε να τα λύσουμε.
Δεν υπάρχει ώρα για αδράνεια

 

Στο IonianRadio.gr, ‘’EKTEΝΩΣ… Ο Δημήτρης Πέττας (Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Ζακύνθου) ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ «OPEN MALL» - ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 , ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ, ΟΤΙ Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ – ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο ΚΟΣ ΠΕΤΤΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
 
Πήραμε αποφάσεις σχετικά με τα ανοιχτά εμπορικά κέντρα. Υπάρχει μία χρηματοδότηση για διαμόρφωση της αγοράς ώστε να διαμορφωθεί το περιβάλλον στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα πρέπει να συνεργαστούν δήμος και επιμελητήριο. Θα πρέπει να κατατεθεί ο προϋπολογισμός εφόσον βέβαια έχουμε τη  σύμφωνη γνώμη των εμπορικών καταστημάτων.
Ο εμπορικός σύλλογος γνωρίζει ότι δεν θα έχουν οι επιχειρηματίες καμία επιβάρυνση.
Θα πρέπει να είμαστε θετικοί στην υποβολή της πρότασης. Οι όροι είναι συγκεκριμένοι του προγράμματος. Η απόφαση ήταν ομόφωνη στο να συμμετέχουμε. Θα γίνουν μελέτες και πάει πάλι στο δ.σ,  για να εγκριθεί. Θα πρέπει να ενημερώσουμε το ν εμπορικό κόσμο για το πώς θα γίνει το έργο. Θα πρέπει το 70% να συμφωνήσει. Κάποιοι επαγγελματίες ίσως να παρασυρθούν από παραπληροφόρηση.

 

 

 Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.