Ανδρέας Κοτσώνης «ΕΚΤΕΝΩΣ…» , στο IonianRadio.gr: «Καθαρά τα νερά της Ζακύνθου – Ευθύνη στη Δημοτική Αρχή για τις Γαλάζιες Σημαίες – Τι δηλώνει για Έλενα Κουντουρά και Σταύρο Κοντονή – «Έργο ανάπτυξης, η ψευτογέφυρα στον Άγιο Χαραλάμπη;»


Αυτή τη φορά είμαστε μάρτυρες της ιστορίας που έχει γίνει με τις γαλάζιες σημαίες που την πραγματική αλήθεια την μάθαμε 20 Οκτωβρίου.
Πρέπει να μάθει ο κόσμος και όλοι να καταλάβουν ότι δεν είναι βρώμικα τα νερά. Είναι 33 τα κριτήρια και 3 μόνο από αυτά αφορούν το νερό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που παίζει ρόλο, είναι  η καθαριότητα του εδάφους και όχι της θάλασσας. Παίζει ρόλο ακόμη και μια γόπα από τσιγάρο.
Έχω αναφερθεί πολλές φορές για μέρη που δεν υπάρχει ούτε αποτσίγαρο.
Όμως εδώ έχουμε το πρόβλημα των απορριμμάτων  που καθημερινά με πληγώνει. Κάπου πρέπει να πάει αυτό το θέμα , δε πάει άλλο
Μάθαμε πραγματικά πως ξέφυγαν τα πράγματα δημοσιογραφικά. Ποτέ δεν δόθηκε ανακοίνωση από την επιτροπή της  γαλάζιας σημαίας. Η κατάσταση εδώ ήταν στο 5 με άριστα τα 100. Παίζουν ρόλο οι τουαλέτες οι ναυαγοσώστες και τα σκουπίδια.
Δυστυχώς είχε φύγει μία ιδέα στο κόσμο έξω ότι υπάρχουν άλλα πράγματα όσο αφορά τις γαλάζιες σημαίες.
Σίγουρα η είδηση των μεγάλων καναλιών της Ελλάδος επηρέασε το κλάδο μας. Ένα ποσοστό 70-80% κάνουν τουρισμό σε ενοικιαζόμενα. Όταν ακούνε ότι δεν μπορούν να κάνουν μπάνιο στη Ζάκυνθο, ακυρώνουν,
Επηρέασε πάρα πολύ τον έλληνα τουρίστα. Είχαμε έως 30.000 λιγότερος τουρίστες. Ενδιαφέρθηκαν και ξένες  εταιρείες
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι περήφανη η κα Κουντουρά, που η Ελλάδα πήγε δεύτερη, από πρώτη που ήταν σε γαλάζιες σημαίες
Κατά ποσό είναι περήφανοι κάποιο για το έργο της γέφυρας αλλά και για άλλα έργα που έχουν γίνει στη Ζάκυνθο;
Να μην υπερηφανευόμαστε ότι γίνονται έργα και ότι έρχονται υπουργοί στο νησί μας.
Ήμουν καλεσμένος στη κα Τετράδη , δεν πήγα γιατί όταν η κα Κουντουρά είχε έρθει , απαξίωσε να μου δώσει απάντηση αν  θα υποστηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, δεν είναι δυνατόν να μη μας δίνει καμία απάντηση για τα καινούργια καταλύματα arbnb.
Στις 10/11 έχουμε συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, θα τεθούν τα θέματα γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση.
Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν όταν ανέλαβαν Κυβέρνηση 23/8 ,ήταν να βγάλουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια από το χώρο των ξενοδόχων και να βάλουν φόρο 300 -400% επάνω.
Η απάντηση που δίνει η κα Κουντουρά είναι «εγώ δεν είμαι υπουργός οικονομικών»
Ακούστηκε ότι θα πάει η κα Κουντουρά στο επικρατείας. Καλές είναι οι καρέκλες…
Όμως ο κλάδος μας αν συνεχίσει η κατάσταση αυτή ο κλάδος θα κλείσει.
Ας γίνει ο οργανισμός τουρισμός, ας γίνουν πράγματα.
Τοπικό συμβούλιο στη περιοχή δεν υπάρχει. Δεν έχει συνεδριάσει ποτέ. Σε ένα χωριό που δέχεται 8.000 τουρίστες δεν υπάρχει συμβούλιο. Υπάρχει πρόβλημα μεταξύ της σχέση του πρόεδρου με το δήμαρχο.
Έχω προτάσεις από τους ανθρώπους που έχουν παρουσιαστεί για την τοπική αυτοδιοίκηση. Σκέφτομαι… έχουμε καταλάβει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο? Θα πούμε ψέματα στο κόσμο; Πρέπει να γίνουν έργα με πραγματική διαφάνεια. Δεν αντέχει άλλο ο λαός να πληρώνει αβάσταχτη φορολογία. Στη Ζάκυνθο οι υπουργείο γιατί έρχονται;  Για να μας χαιρετήσουν;
Πόσες συναντήσεις έχουμε κάνει  για τα σκουπίδια; Και τώρα κατηγορούμαι εγώ ότι είναι καλό το μέρος για τα σκουπίδια;
Αυτοί που θέλουν να είναι υποψήφιοι ας περάσουν από τη Φωσκόλου,  να τους βρέξει το κουστουμάκι τώρα, ας περπατήσουν στη Στουπάθη …
Δεν μπορεί να είναι βρώμικο το νησί. Πρέπει να γίνουν έργα υποδομής και πρέπει να το κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού.
Έχουμε φτάσει στο σημείο να αναρωτιόμαστε, γιατί να είναι καθαρός ο επιχειρηματίας και ο πολιτικός να μη μπορεί να του λύσει ένα πρόβλημα.

 Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (23/10/2018)

 Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.