Στο ‘’ΕΚΤΕΝΩΣ…‘’, Ο Σπ.Σπύρου κατέρχεται ανεξάρτητος και σχολιάζει την υποψηφιότητα Ρ.Κράτσα – Συνέντευξη Ελ.Κουντουρά και Στ.Κοντονή – Ν.Βαρδακαστάνης, διαπιστώσεις και ευθύνες για την απόσυρση των γαλάζιων σημαιών

 ENΩ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ κ.ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ, ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ  ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο κ.ΣΠΥΡΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ κ. ΚΡΑΤΣΑ ΑΠΌ ΤΗ Ν.Δ.  ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΆ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΌΤΙ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΩΤΗ Η κ.ΚΡΑΤΣΑ, ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ , ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ  ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟΣ
Έλεγα πάντα ότι ο κάθε επτανήσιος εχει δικαίωμα να διεκδικήσει κάποια θέση στην αυτοδιοίκηση. Να έχει όραμα, να ξέρει τα του τόπου, να μπορεί να εμπνεύσει, να επηρεάσει. Στη περίπτωση της κας Κράτσα, μιλάμε για μια επιστράτευση-διορισμός. Απορώ πως το δέχτηκε και η ίδια. Δεν πάει να ασκήσει καθήκοντα σε κάποιο γραφείο. Υπάρχει ευθύνη, αποφάσεις που πρέπει να παρθούν , προβλήματα.
Νιώθω ότι πέρα από έργα έχω δώσει τη ψυχή  μου, την αγάπη μου και την εμπειρία μου και με αιφνιδίασε πως και η ίδια το δέχτηκε.
Ο πρόεδρος μου είπε, ότι ο ίδιος θα αποφασίσει. Βεβαίως του είπα ότι υποτιμάει τη νοημοσύνη μας και προσβάλει τη κοινωνία. Η ΝΟΔΕ είπε ότι πρέπει να είναι κάτοικος που να ζει εδώ και να δραστηριοποιείται. Εγώ μάλιστα είπα σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ ότι αν υπάρχει κάποιος νεότερος να ηγηθεί , εγώ υποχωρώ να μπει μπροστά, αρκεί να έχει τη διάθεση , τη φιλοδοξία την όρεξη. Ζήτησα τη στήριξη του κ.Μητσοτάκη στην τελευταία του επίσκεψη στη Ζάκυνθο.
Θεώρησα δίκαιο να το ζητήσω αλλά έγιναν άλλες φαίνεται μεθοδεύσεις. Ένα χρόνο πριν θα  μπορούσε να πει ότι θέλει να δείξει ένα άλλο πρόσωπό και αν με είχαν ενημερώσει και μου έλεγαν διευκόλυνε μας θα το έκανα. Το ζύγισα τώρα, και είδα ότι αυτό με προσβάλει. Ρώτησα δημοσιογράφους, έκανα γκάλοπ και πιστεύω ότι πράγματι οι χειρισμοί που έγιναν είναι λανθασμένοι. Στ α κόμματα πρέπει να έχουν και ηθικές αρχές και δημοκρατικές διαδικασίες για να μπορούμε να ακολουθούμε όλοι.
Εγώ πήρα το θάρρος εσωτερικά να κατέβω υποψήφιος … δεν είναι έντιμο να υποχωρήσω σε μια ανέντιμη πράξη και επίσης πρέπει να έχω το θάρρος να σταθώ δίπλα στους πολίτες που νιώθουν προδομένοι, ταπεινωμένοι.
Κανένας φορέας δε ρωτήθηκε και ας βρεθεί κάποιος από όλα τα Επτάνησα που ρωτήθηκε.
Δεν ξέρω τι καινούργιο μπορεί να μας φέρει αυτή η υποψηφιότητα.
Ο εκλογικός νόμος άλλαξε και κακώς βάζουν όριο το βάψιμο του χάρτη το πρώτο βράδυ.
Αν εγώ είμαι πρώτος θα ήθελα να στηριχτώ στο β΄ γύρο. Δεν είναι απλώς πάμε…
Είναι πολύ λάθος ο τρόπος που μπήκε η κα Κράτσα σε αυτή τη διαδικασία. Είπε θα το σκεφτώ αλλά φαίνεται ότι το σκέφτηκε ανάποδα ή της το επέβαλαν.
Πιστεύω ότι όπως εξελίχθη το θέμα, και ευελπιστώ τα περί  κομματικής πειθαρχίας θα τα αποφύγουν γιατί δυσαρεστούνται οι πολίτες.
Θα σταθώ δίπλα στου πολίτες και κανείς δε θα μου στερήσει το δικαίωμα. Η τακτική του κόμματος μου δεν είναι αυτή, αλλά εγώ καλώ αυτούς που έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν γιατί θα οδηγηθούμε στη νίκη. Η κα Κράτσα ας έρθει να αγωνιστεί κι αυτή στο στίβο και να δούμε πως θα εξελιχθεί ο αγώνας

Συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Τουρισμού κ.Ελενας Κουντουρά και του Βουλευτή Ζακύνθου κ.Σταύρου Κοντονή, στο Ξενοδοχείο Galaxy στο Λαγανά (ιδιοκτησίας κ.Χριστίνας Τετράδη){youtube}v=-rLD4yv50Ik{/youtube}
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ)
Έχουμε καταφέρει να πρωταγωνιστήσουμε σε αυτό το θεσμό για τις Γαλάζιες Σημαίες. Ότι η Ελλάδα πρωταγωνιστεί είναι γεγονός, και παρά τους αστάθμιστους παράγοντες καταφέρνουμε να έχουμε προβολή ως  μία ελκυστική χώρα
 
Τα έσοδα έχουν διψήφια αύξηση , άρα ο τουρισμός είναι η οικονομική δύναμη της πατρίδας μας που οφείλουμε να τον στηρίξουμε
Έχω τη στήριξη του Βουλευτή Ζακύνθου κ.Σταύρου Κοντονή και από τη πρώτη στιγμή τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το νησί θα τις αντιμετωπίσουμε.
Εχουμε ξεπεράσει το σημαντικό μέρος των προβλημάτων και  σήμερα θα συζητήσουμε και με την αυτοδιοίκηση Είμαστε σε άμεση συνεργασία για την παράταση της θερινής περιοδου και έχουμε αποδείξει ότι όταν συνεργαζόμαστε ιδιωτικός και δημόσιος φορέας έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.
Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση να βγει η Ελλάδα πρώτη σε γαλάζιες σημαίες. Όπως τόνισε ο κ.Σπύρος Γαλιατσάτος, μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε περισσότερες γαλάζιες σημαίες. Είμαστε δεύτεροι, μπορούμε να έρθουμε πρώτοι.
Πρέπει να ξεχωρίσουμε ποιες είναι οι αρμοδιότητες
Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει και πρέπει, να φέρει ολοκληρωμένες προτάσεις, να προστατεύει το τουρισμό αλλά και τα προβλήματα που ανακύπτουν. Είμαστε εδώ να αποδεχτούμε όποια λύση, για όποιο πρόβλημα ανακύπτει. Πρέπει όμως να μας φέρνουν τις προτάσεις τους.
Γενικότερα η πολιτική όσο μας αφορά έχουμε στηρίζει τις υποδομές αλλά ότι εγκαταλείφθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες αυτό είναι αλήθεια.

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ)
Είναι χαρά μου που υποδεχτήκαμε στο νησί μας την κ.Κουντουρά.  Πρώτα από όλα γιατί επισκέφτηκε το νησί μας και δεύτερον γιατί έχουμε λαμπρά αποτελέσματα στο τομέα τουρισμού που χωρίς το σχεδιασμός και τη στρατηγική που χάραξε η κυβέρνηση δεν θα υπήρχαν
Χαίρομαι που το αναγνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι στο τουρισμο και τα επόμενα χρόνια θα είναι η ροή αυξητική
Είχαμε την ευκαιρία της άμεση ς συνεργασίας σε σοβαρά ζητήματα του τόπου. Η Ζάκυνθος εξαιτίας της επιπολαιότητας αντιμετώπισε σωρεία προβλημάτων
Είναι η συνολική διαχείριση απορριμμάτων, νερού κλπ. Οργανώσαμε την άμεση επέκταση του αγωγού. Είχαν εγκαταλειφθεί για χρόνια .
Από την πρώτη ημέρα που έγινε το συμβάν στο ναυάγιο η κα Κουντουρά και η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης μας ευχαριστεί. Πρέπει όμως να προχωράμε στην υλοποίηση των σχεδίων. Πρέπει να προχωρήσει μία μελέτη , μία ολοκληρωμένη πρόταση και η κυβέρνηση όπως πάντα θα προχωρήσει στην υλοποίηση των μέτρων που θεωρεί αναγκαία.
Τα τελευταία χρόνια στο νησί υπήρξε επίσκεψη υπουργών που δεν είχε ξαναδεί το νησί.
Τουρισμός στη Ζάκυνθο χωρίς την παράλληλη ενίσχυση  της αγροτικής οικονομίας     δεν μπορεί να σταθεί.
Περιμένουμε από όλους τους φορείς να ανταποκριθούν

Στο IonianRadio.gr, “EΚΤΕΝΩΣ…’’ o Νίκος Βαρδακαστάνης (Συλλογος ΣΚΟΠΟΣ)

Διαπιστώσεις και ευθύνες για την απόσυρση των γαλαζιων σημαιών με αφορμή τη συνάντηση των χειριστών του προγράμματος Γαλάζιας Σημαίας – Στην ενδιαφέρουσα αυτή συνέντευξη ο κ.Βαρδακαστάνης μεταξύ άλλων στέλνει μήνυμα με αποδέκτες «Και εδώ , παίχτηκε πολιτική. Αυτοί που θα δηλώσουν υποψήφιοι να καταγράψουν τα προβλήματα ,να  δουν αν μπορούν να τα υλοποιήσουν και μετά να δηλώσουν"Ως πρόεδρος του συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ, όφειλα να συζητάω να διεκδικώ και να αγωνίζομαι για το τόπο μου και για το χωριό μου. Αν πραγματικά ο κ.Πέτρου με το επιτελείο του έρχονται για το καλό της Ζακύνθου είναι καλοδεχούμενοι είχα πει μέσα από την εκπομπή σας, προ ημερών. Ανταποκριθήκαν , ανταποκρίθηκε και η κα Τετράδη και καλέστηκα, δεν υπήρχε λόγος να εξαιρεθώ, μου είπε ότι από παράλειψη δεν καλέστηκα. Πήγα σε όλες τις συναντήσεις. Επί 5 ώρες συζητούσαμε το θέμα της Ζακύνθου και γιατί αφαιρέθηκαν οι γαλάζιες σημαίες. Και γιατί όλες; Και γιατί τέτοια δυσφήμιση?  Είμαστε το μόνο νησί?  γιατί τόσο έντονα ακούστηκε η Ζάκυνθος και πέρασε το μήνυμα ότι η Ζάκυνθος έχει βρωμίσει.
Ο κ.Πέτρου είπε «Δεν το κάναμε εμείς. Η ανακοίνωση βγήκε από τη Ζάκυνθο και σας άκουσε όλο το σύμπαν. Εμείς αναφέραμε ότι στο Ιόνιο αφαιρέθηκαν 40 γαλάζιες σημαίες».
Μπήκαμε σε ένα μεγάλο διάλογο. Βάλαμε κάτω το πλαίσιο της γαλάζιας σημαίας και μας είπαν αναλυτικά τι πρέπει να πληροί κάποια περιοχή  για να έχει γαλάζια σημαία.
Τα νερά στη Ζάκυνθο είναι ΚΑΘΑΡΑ.
Αυτό μας το ξεκαθάρισε και ισχύει για όλη τη Ζάκυνθο. Δεν υπάρχει πουθενά στίγμα βρώμικου νερού. Σε απόσταση όμως 200 μέτρα από τις ακτές, υπάρχουν σκουπίδια, προβληματικές προσβάσεις στις παραλίες, προβληματικές προσβάσεις για ΑΜΕΑ, δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες κλπ
Περίπου 40 άτομα που ήμασταν εκεί, μεταξύ αυτών και κάποιοι φορείς, είχαμε όλοι ενστάσεις. Εγώ τη γαλάζια σημαία την θέλω γιατί όπου  υπάρχει, υπάρχουν και κανόνες . Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Με τη γαλάζια σημαία αναγκάζεσαι να εφαρμόσεις τα αυτονόητα.
Τα συζητήσαμε όλα και εμένα με απασχολεί η επόμενη ημέρα. Ζήτησα να έχω άμεση επικοινωνία αφού πρώτα κάνω εγώ αυτά που πρέπει για την περιοχή μου. Όμως για να τα κάνω αυτά που πρέπει θα πρέπει πρώτα να ασχοληθούν οι αρμόδιοι φορείς. Υπάρχει συνυπευθυνότητα και στα καλά και στα άσχημα. Υπεύθυνη δεν είναι μόνο η επιτροπή που αφαίρεσε τις γαλάζιες σημαίες. Έχει δίκιο ο κ. Πέτρου, είμαστε συνυπεύθυνοι, έχουμε προβλήματα που πρέπει να λύσουμε στο νησί μας.
Συνυπεύθυνοι είναι οι πάντες, ξεκινάω από εμένα , πάω στους φορείς, στη δημοτική αρχή και στο κράτος
Άπαντες τα γνωρίζαμε όλα τα προβλήματα. Πέσαμε σε μη οργανωμένη επιτροπή.  Υπάρχει επόμενη ημέρα και αξιολογείς καλύτερα. Πρέπει να προσέχουμε όλοι.
Ο κ.Κουτσούμπας δεν ήταν παρόλο που θα επιθυμούσα να είναι ως εκπρόσωπος του ΕΘΠΖ
Φέτος είναι η χρονιά που θα κουνηθούν τα θεμέλια της Ζακύνθου
Να έχετε αντοχές να με ακούτε
Θα πρέπει να μπουν κανόνες από χθες.
Δεν είμαι υποχρεωμένος να υποστώ ζημιές για παραλείψεις άλλων
Μου είπε ο ελεγκτής ότι ο Γέρακας έχει πίσσα. Μιλάει για κόκκους που βγάζει η θάλασσα και είναι καιρικό φαινόμενο. Τα καιρικά φαινόμενα δεν μπορεί κανείς να τα σταματήσει.
 
Σε όλα τα θέματα τα σοβαρά της Ζακύνθου παίζεται πολιτική . Και εδώ παίχτηκε πολιτική. Με καίει όταν στα θέματα της Ζακύνθου ασκεί κάποιος πολιτική
Αυτοί που θα δηλώσουν υποψήφιοι να καταγράψουν τα προβλήματα ,να  δουν αν μπορούν να τα υλοποιήσουν και μετά να δηλώσουν
Τέρμα ως εδώ .Οτι διαχειρίζομαι εγώ και με αφορά θα είμαι πάρα  πολύ σκληρός, μηδενός εξαιρουμένου
 

 

 

 Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.