Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Στο Ιonian Radio.gr : Δ.Ακτύπης :«Ο Πολάκης παραβίασε άρθρα του Συντάγματος –Ο Υπ.Δικαιοσύνης δεν διαπίστωσε παραβάσεις ;» -Π. Κοντοσταυλάκης:«Δεν κάνουμε πανηγυράκι…» - Κωνσταντίνα Κουρούμαλου ( Γενικές Ασφάλειες ) «Ο κόσμος έχει ασφαλιστική συνείδηση»

09 Μάι 2017

Υπό τη σκιά των τελευταίων τραγικών εξελίξεων που αφορούν την επαναλειτουργία των χειρουργείων της Ζακύνθου, ο γιατρός-ορθοπεδικός, κ.Διονύσης Ακτύπης, μίλησε στο Ιοnianradio.gr,  αναφερόμενος  στην ... "επόμενη μέρα" μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο Αναπλ. υπουργός Υγείας κ.Πολάκης, με  γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υλικά,  από αλλά Νοσοκομεία και μάλιστα,  με τρεις ασθενείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Πελοπόννησο.

Ο κ.Ακτύπης ,καλώντας τη Δικαιοσύνη να παρέμβει και να δώσει  λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει προχωρά ακόμη περισσότερο, κατηγορώντας το κ.Πολάκη, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, αλλά,  κυρίως, ότι έχει οδηγηθεί  σε ευθεία παραβίαση άρθρων του Συντάγματος.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Ακτύπης, ρωτά με νόημα τον Υπουργό και Βουλευτή Ζακύνθου, κ.Κοντονή…… "Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν διαπίστωσε καμία παραβίαση του Συντάγματος; Νομικά ήταν όλα τέλεια;" 

 Συγκεκριμένα:

«Εμείς καλούμε τη δικαιοσύνη να επέμβει και να διασταυρώσει το τι συμβαίνει. Αυτό λέω εγώ γιατί με ανακοινώσεις στο διαδίκτυο, που κάνουν μέσω fb, υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει κάποιος να παρέμβει για να δοθεί ένα τέλος . Υπάρχει μία αντιδεοντολογική συμπεριφορά του κ.Πολάκη, που παραβίασε άρθρο του συντάγματος. Επίσης απαγορεύεται , ιδιώτης γιατρός δε μπορεί να μπαίνει στο Νοσοκομείο, να πετάει το επιστημονικό χειρουργικό και να κάνει σόου.
Η επιτροπή Πέτρου, δεν εξέδωσε πόρισμα και είπε αν ξεκινήσουμε να ξεκινήσουμε με φιάλες. Εμείς είπαμε ότι θα ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο Πέτρου, όμως, η διοίκηση διαφώνησε . Στις 2/5 κάναμε επιστημονικό συμβούλιο και είπαμε ότι ξεκινάμε τα χειρουργεία από την επόμενη ημέρα εφόσον μας δώσουν, εγγράφως η διοίκηση,  την εντολή λειτουργίας των δικτύων. Θα πηγαίναμε σύμφωνα και με το πρωτόκολλο Πέτρου, αλλά και  της κας Κωστοπαναγιωτοπούλου ,ήταν η απόφαση που πήραμε σαν επιστημονικό συμβούλιο στις 2/5 και που προφορικά μετέφερε στη διοίκηση ο ιατρός κ.Τουρίκης.
Αντί αυτού, την επόμενη ημέρα, ήρθαν ο κ.Πολάκης και η συνοδεία του, να απαξιώσουν το νοσοκομείο, να αφήσει υπονοούμενα για δολιοφθορά ο κ.Υπουργός και να λειτουργήσουν όπως λειτούργησαν. Καταρρακώθηκε το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τα υλικά του νοσοκομείου... αντιεπιστημονικά και αντιδεοντολογικά...
Σαν νοσοκομείο είναι ένα εθνικό σύστημα υγείας και τα αποτελέσματα δεν κρύβονται , μαθαίνονται. Και οι δύο επιτροπές μιλάνε για πρωτοκόλα για προ και μετά εγχειρητικούς ελέγχους και γι αυτό μιλάει η ΠΟΕΔΗΝ για εξαφάνιση των ασθενών. Εννοεί ότι δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο πρωτόκολλο παρακολούθησης .
έπρεπε για ένα 6μηνο να καταγράφονται τα εργαστηριακά τους. Όλοι οι ασθενείς δεν παρουσιάζουν τα ίδια .
Χειρουργούν , φεύγουν από τη Ζάκυνθο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι τώρα "θα ξέρετε τι συμβαίνει στη Ζάκυνθο αν συμβεί κάτι". Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν διαπιστώσει καμία παραβίαση του Συντάγματος; Νομικά ήταν όλα τέλεια; Απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε. Εμείς αυτό που λέμε είναι να διερευνηθούν όλα από τη Δικαιοσύνη.
Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι προσπαθώντας να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια των ασθενών και ακολουθώντας τα πρωτόκολλα , σιγά σιγά , με προσοχή, βήμα, βήμα να ξεκινήσουμε τα χειρουργεία.
Δεχόμαστε τρομερές πιέσεις στο χώρο του νοσοκομείου. Ο Υπουργός θα πρέπει να βγει να καλύψει το τι συμβαίνει . Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που έχουν βγει, ή έχουμε πρόβλημα στα εργαστήρια εδώ, ή όντως υπάρχει πρόβλημα.
Χωρίς να το κουκουλώνουν, με ευθύνη , θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν το τι συμβαίνει.
Θα πρέπει να απαντηθούν τα ζητήματα που βλέπουμε τις τελευταίες ώρες»

Στην εκπομπή στο Ionianradio.gr ο Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης μιλάει για την κωμωδία "ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ"

«Πρόκειται για μια βαλκανική κωμωδία με θεματολογία μέσα σε ένα πόλεμο. Ένα πόλεμο που μπορεί να καθορίσει τις ζωές των ανθρώπων και μέσα από το έργο αποτυπώνονται και βαλκανικοί χαρακτήρες

Σε μία κοινωνία που παλεύει, τα νέα παιδιά μέσα από το έργο αυτό , θα πάρουν μηνύματα και θα καταλάβουν το κανόνα ζωή.

Η επιλογή των έργων που φέρνει ο ΓΕΡΑΝΟΣ γίνονται με το νου και τη καρδιά και είναι καθαρά προσωπικές επιλογές αυτά που προτείνουμε, πρώτον γιατί σαν πολιτιστική λέσχη πρέπει να παράγουμε πολιτισμό, κατά ένα ποσοστό και δεύτερον εξυπηρετεί και τις ντόπιες ανάγκες με τη συμμετοχή ζακυνθινών συντελεστών..

Δεν κάνουμε πανηγυράκι, ο κόσμος διασκεδάζει και συγχρόνως παράγεται πολιτισμός. Στο νησί μας είθισται σε κάθε εκδήλωση να πραγματοποιείται και ένα τουλάχιστον χορευτικό. Δε προχωράμε όμως, μένουμε εκεί. Στο ΓΕΡΑΝΟ μας αφορά να δώσουμε τη διάσταση ότι ο πολιτισμός μας, εκτός από τους μεγάλους μας ποιητές, πρέπει να έχει σημείο αναφοράς. Μας ενδιαφέρει η πραγματική και ουσιαστική σχέση των ανθρώπων που θέλουν να διασκεδάσουν και να σκεφτούν και να αντιληφθούν τι περιέχει και τι είναι αυτός ο ελληνικός πολιτισμός. Επίσης πολύ σημαντικό είναι που δεν έχουμε καμία σχέση με το κρατικό κουρμπανά, δεν έχουμε τη βοήθεια κανενός θεσμού τοπικού ΠΕΖ-Δήμου κλπ και όλα τα έξοδα αλλά και η επόμενη μας κίνηση, καλύπτονται από την τσέπη μας, τους χορηγούς και τα εισιτήρια.

Είναι ντροπή να μην έχουμε ένα θέατρο σωστά οργανωμένο και είναι ντροπή για το νησί να μην έχει τελειώσει. Είναι ντροπή για τη Ζάκυνθο που κάποιοι τσακώνονται.

Ο κόσμος στις παρουσιάσεις άλλες φορές ανταποκρίνεται , άλλες όχι. Εμείς παλεύουμε πάντα να μπορεί να δει μια πολύ καλή παράσταση

Έχω προτείνει και στο να γίνονται υπό την αιγίδα τους εκδηλώσεις, αρκεί να βοηθήσουν ουσιαστικά. Έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο πολιτισμού του Δήμου. Ο Δήμαρχος και να απευθυνθώ σε αυτόν , τι θα καταλάβει; Γνωρίζει από θέματα πολιτισμικά ; Μπορεί να μην ξέρει κάποια πράγματα. Θα με παραπέμψει σε κάποιον άλλον και η όποια προσπάθεια επικοινωνίας με αποτέλεσμα , θα χαθεί, αλλά κυρίως θα χαθεί η όποια προσπάθεια για την παρουσίαση ενός σοβαρού πολιτιστικού δρώμενου.

Το νησί είναι καταδικασμένο να δέχεται τις κλίκες κάποιων ανθρώπων, πχ με το Νοσοκομείο αυτά που συμβαίνουν. Έτσι λειτουργούν στο νησί. Αυτό δεν είναι υγιής κοινωνία, αλλά κοινωνία που συνέχεια θα αρρωσταίνει".

 

Στην εκπομπή στο Ionianradio.gr η Κωνσταντίνα Κουρούμαλου- γενικές ασφάλειες - συζητά με το Δημήτρη Τετράδη, καταθέτοντας την άποψή της για την ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών...

"Ο κόσμος γενικότερα έχει ασφαλιστική συνείδηση και ένα πολύ μικρό ποσοστό είναι αυτό που μένει ανασφάλιστο.

Βεβαίως λογω της οικονομικής κρίσης δεν ασφαλίζονται στο επίπεδο που θα ήθελαν, αλλά στα άκρως απαραίτητα και αναγκαία.

Μεγάλο βάρος δίνουν στη θραύση κρυστάλων και στη νομική προστασία.

Για να πάρει κάποιος το συμβόλαιο ασφάλισης του, πρέπει να εξοφληθεί πρώτα γιατί το περιθώριο που υπάρχει με τις εταιρείες είναι μία εβδομάδα.

Υπάρχουν πολλά νέα προγράμματα, και δυνατότητες από πολλές εταιρείες και ανάλογα με τη δυνατότητα του πελάτη την οικονομική συζητάμε.

 

 

 
Pin It