Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Αντώνης Κασσιμάτης: Κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

15 Σεπτεμβρίου 2023
  • «Πρόκειται μία κομβική στιγμή για το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σοβαρή ήττα που είχε μπήκε σε μια περίοδο μετάβασης, μεταβολής στη προσπάθεια του, και να αναλύσει το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και να ανεβάσει το πολιτικό του ανάστημα, για να δει τις ανάγκες που έχει σήμερα η κοινωνία»
  • «Αυτό που στις Εθνικές Εκλογές φάνηκε είναι ότι αποτέλεσε η χώρα με τη συνέχιση της διακυβέρνησης  για 5ο χρόνο θεώρησαν ότι υπάρχει μία καλύτερη ζωή σε σύγκριση με μια 10ετή περίοδο κρίσεων , πίστεψαν ότι αυτό θα μπορούσε να το διασφαλίσει  η κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Έδειξαν πραγματικά ότι πέρα της επικοινωνιακής εικόνας που είχε δείξει κρύβοντας  τα όποια αρνητικά,  φάνηκε ότι θα μπορούσε να δώσει κάτι συγκριτικά καλύτερο. Είναι δική μου ανάλυση αυτή για το εκλογικό αποτέλεσμα»

Ο Αντώνης Κασσιμάτης (Μέλος Κ.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου)μιλά «ΕΚΤΕΝΩΣ» στο ΙοnianRadio.gr με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

«Πρόκειται μία κομβική στιγμή για το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σοβαρή ήττα που είχε μπήκε σε μια περίοδο μετάβασης, μεταβολής στη προσπάθεια του, και να αναλύσει το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και να ανεβάσει το πολιτικό του ανάστημα, για  να δει τις ανάγκες που έχει σήμερα η κοινωνία.

Η σημασία αυτής της διαδικασίας προσδιορίζεται από μια μεγάλη εικόνα της πολιτικής σκηνής,  που το τελευταίο διάστημα δεν είναι ευχάριστη είτε με τις τελευταίες πυρκαγιές,  είτε με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις τεράστιες επιπτώσεις , η ακρίβεια στα τρόφιμα υπάρχει , υπάρχει αισχροκέρδεια.

Εγώ θα ήθελα να καλέσω για αλληλεγγύη τους συμπολίτες μας στη Θεσσαλία και ενίσχυση βέβαια από διαφόρους φορείς στους δοκιμαζομένους συμπολίτες μας.

Αυτό που στις εκλογές φάνηκε είναι  ότι αποτέλεσε η χώρα με τη συνέχιση της διακυβέρνησης  για 5ο χρόνο θεώρησαν ότι υπάρχει μία καλύτερη ζωή σε σύγκριση με μια 10ετή περίοδο κρίσεων , πίστεψαν ότι αυτό θα μπορούσε να το διασφαλίσει  η κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Έδειξαν πραγματικά ότι πέρα της επικοινωνιακής εικόνας που είχε δείξει κρύβοντας  τα όποια αρνητικά,  φάνηκε ότι θα μπορούσε να δώσει κάτι συγκριτικά καλύτερο. Είναι δική μου ανάλυση αυτή για το εκλογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο οι εξελίξεις έδειξαν μια κατάρρευση του περίφημου κράτους , αδυναμία και να προβάλει φυσικές καταστροφές γιατί είχε προειδοποιήσεις από τους μετεωρολόγους.

Αντίστοιχες τέτοιες καταστροφές έλεγε  ότι ήταν ανεπάρκεια των κυβερνώντων και όχι κλιματική αλλαγή. Είδαμε να μην έχει απορροφήσει χρήματα που είχαν δοθεί από το ταμεία ανάκαμψης και τώρα μας  τα δίνουν πίσω για να τα ξανακάνουμε.

Είδαμε και ένα μηχανισμό που καθυστέρησε τραγικά και ήρθε να συνδράμει καθυστερώντας να χρησιμοποιήσει το στρατό ας πούμε που θα μπορούσαν άμεσα να επέμβουν. Είδαμε πραγματικά ένα απογυμνωμένο κράτος. Οι καταστροφές ήταν μεγάλες και ασυνήθιστες.

Έλεγαν ότι είμαστε πανέτοιμοι, θα τα αντιμετωπίσουμε όλα και στην ουσία καμία προετοιμασία δεν είχαν κάνει.

Η τραγωδία των Τεμπών είχε βαθύτερα αίτια και έλεγε ότι το επιτελικό κράτος φαίνεται ότι έχει αφήσει ανοχύρωτη την Ελλάδα σε μια διαρκή απειλή . Φυσικά η ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει ότι το 2019 δεν υπήρχε κλιματική κρίση αλλά έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει τελικά και φαίνεται ότι αυτό που η ΝΔ προσπαθεί  να εξασφαλίσει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αποδεικνύεται συλλογική αυταπάτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια δεκαετή πορεία αποτελεί ένα σημείο αναφοράς γενικότερα στο πολιτικό σύστημα και  πιστεύουμε ότι οι διαδικασίες αφορούν την ανασυγκρότηση του κύματος μας. Είμαστε αισιόδοξοι. Σήμερα μέσα σε αυτή τη καταστροφή έβγαλε νομοσχέδιο για 13 ώρες την ημέρα. Οι εργαζόμενοι θα είναι σε κατάσταση εφημερίας ετοιμότητας όταν υπάρξει ανάγκη να εργαστούν.

Και με την εκλογή κα με το συνέδριο που θα ακολουθήσει υπάρχει νομίζω μια γόνιμη διαδικασία που ανταποκρίνεται στις συνθήκες που βρισκόμαστε σήμερα»

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ