Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Διονύσης Κορωνιός: «Οι πολίτες εμπιστεύονται τον κ.Αρετάκη» - «Το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο δεν σεβάστηκε τη ψήφο των ζακυνθινών»

15 Σεπτεμβρίου 2023
  • «Την επόμενη 4ετία θα δώσουμε στον πολίτη μια άλλη καθημερινότητα»
  • «Το οικονομικό δεν αμφισβητείται, αλλά το προσπερνάμε σαν να είναι δεδομένο»
  • «Ο πολίτης ξέρει ότι θαύματα δεν γίνονται. Οι πολίτες εμπιστεύονταν τον κ.Αρετάκη, ο συνδυασμός μας τη δεύτερη Κυριακή κατά πάσα πιθανότητα θα ξανακερδίσει το δήμο και θα έχει τη δυνατότητα να έχει μπροστά του μια 4ετια που θα λυθούν τα προβλήματα του πολίτη. Παρέλαβε ένα δήμο οικονομικά εξαθλιωμένο. Παρέλαβε ταμειακά διαθέσιμα 400 χιλιάδες. Τα άλλα που είδαμε ήταν χρήματα απαιτητά . Έχει αλλάξει αυτό που συνέβαινε και που στο δήμο γινόταν αγώνας δρόμου να πληρωθούν οι μισθοί»
  • «Επισκέφτηκα πολλές φορές σαν μέλος της διοίκησης του ΑΠΣ το δήμαρχο. Εγώ προσωπικά και η διοίκηση της  ομάδας είμαστε ευχαριστημένοι από τη στήριξη της δημοτικής αρχής. 10 χιλιάδες ζητήσαμε,  τόσα πήραμε. Πρέπει να υπάρχει λογική σε αυτά που ζητάμε. Η δύσκολη όμως 4ετια των οικονομικών πέρασε»

 

 Ο (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «Με Αρετή και Τόλμη»)  μιλά «ΕΚΤΕΝΩΣ» στο ΙοnianRadio.gr και  στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

«Θέλω να καλέσω όλους τους ζακυνθινούς αύριο  που ο υποψήφιος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου, σημερινός Δήμαρχος ο κ.Νικήτας Αρετάκης  θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο του στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο το απόγευμα του Σαββάτου στις 07:30.

Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται στη συντριπτική πλειοψηφία από νέους που τους ενώνει η κοινή αγάπη για τον τόπο τους και ανθρώπους που κινητοποιηθήκαν και σηκώθηκαν από τον καναπέ να βάλουν ένα χεράκι στα προβλήματα του τόπου μας.

Γιατί με τον Νικήτα Αρετάκη; Με σεβασμό και στους άλλους υποψήφιους όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι δεν θα μπορούσα να συμμετέχω σε άλλο ψηφοδέλτιο.

Με εμπνέει η τιμιότητα του, το  όραμα και το ότι εργάζεται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ , για να συνεφέρει μια δύσκολη κατάσταση που ήταν δύσκολο να αναστραφεί. Έχει δρόμο ακόμη για να πάει ο δήμος εκεί που τον ονειρευόμαστε. Την επόμενη 4ετία θα δώσουμε στον πολίτη μια άλλη καθημερινότητα.

Τρέφω σεβασμό σε όλους. Δεν ξέρω αν ο κ.Αρετάκης είναι ο μόνος που έχει το ηθικό πλεονέκτημα, σίγουρα είναι ο μόνος που έχει κάνει σε πρώτη φάση δωρεά και σε β΄ βάση που άφησε 48 μισθούς στο ταμείο του δήμου αρνούμενος να πάρει το μισθό του. Μη πει ότι δεν μπορούσε να πάρει και τον μισθό του Δημάρχου,  γιατί  λόγω ηλικίας μπορεί και παρά μπορεί.

Αν και ο κ.Νίκος Ακτύπης έχει κάνει το ίδιο, του δίνω συγχαρητήρια και είναι άξιος  άνθρωπος που ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, ασχολιέται για να προσφέρει και όχι να εισπράξει.

Η αποκομιδή της καθαριότητας, το νερό είναι πολύ σοβαρά θέματα όπως και το κυκλοφοριακό. Τα δύο πρώτα για λόγους υγιεινής είναι τα πιο σημαντικά. Όμως θα πρέπει να κάνουμε σωστή κριτική και να είμαστε δίκαιοι. Να συνυπολογίσουμε ότι ο δήμος 2 χρόνια ήταν κλειστά και ακόμη ότι ήταν μια δημοτική αρχή που λόγω ενός αστείου εκλογικού νόμου δεν είχε την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Μόνο στο θέμα για τα σφαγεία δόθηκε συναίνεση και τώρα πρόσφατα στον ιδιώτη για την αποκομιδή.

Σε ότι μπορούσε να γίνει μόνο με την υπογραφή του δημάρχου έγιναν πάρα πολλά. Σε ότι αφορά τη συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου, λίγα.

Το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο δεν σεβάστηκε τη ψήφο των ζακυνθινών που ήθελε.

Από τη πρώτη στιγμή ήταν τροχοπέδη σε οποιαδήποτε παρέμβαση προόδου.

Είναι σχεδόν αδύνατο να διοικηθεί ένας δήμος από 5-6 συμβούλους. Κατά την εκλογή της αυτή η Δημοτική Αρχή, είχε 7 δημοτικούς σύμβουλους. Λόγω διάστασης απόψεων κάποιοι αποχώρησαν. Οι άνθρωποι  που έμειναν ήταν 4-5 και ήταν φύση αδύνατον να προλάβουν όλα τα προβλήματα.

Θεωρώ τη κατάσταση άσχημη στο νεκροταφείο, η καθαριότητα στην νέα 4 ετία πρέπει να είναι προτεραιότητα. Και ο πολίτης θα μας εμπιστευτεί σε αυτό και εμείς θα τα φέρουμε εις πέρας.

Το οικονομικό δεν αμφισβητείται, αλλά το προσπερνάμε  σαν να είναι δεδομένο. Κέρδισα κάτι πολύ σημαντικό λοιπόν από αυτή την 4ετία. Ο καθένας από τον τρόπο που διοικεί κρίνεται από τους πολίτες . Έρχεται ώρα που θα κριθεί και η δημοτική αρχή για ότι έκανε την 4 ετια που είχε τις τύχες μας.

Ο πολίτης ξέρει ότι θαύματα δεν γίνονται. Οι πολίτες εμπιστεύονταν τον κ.Αρετάκη, ο συνδυασμός μας τη δεύτερη Κυριακή κατά πάσα πιθανότητα θα ξανακερδίσει το δήμο και θα έχει τη δυνατότητα να έχει μπροστά του μια 4ετια που θα λυθούν τα προβλήματα του πολίτη. Παρέλαβε ένα δήμο οικονομικά εξαθλιωμένο. Παρέλαβε ταμειακά διαθέσιμα 400 χιλιάδες. Τα άλλα που είδαμε ήταν χρήματα απαιτητά . Έχει αλλάξει αυτό που συνέβαινε και  που στο δήμο γινόταν αγώνας δρόμου να πληρωθούν οι μισθοί.

Με ένα ισχυρό δημοτικό συμβούλιο, θα μπει νοικοκυριό  και στον υπόλοιπο δήμο.

Γι αυτό συσστρατεύτηκα και είμαι μαζί του με Αρετή και Τόλμη για τη Ζάκυνθο.

Θα μας εμπιστευτούν οι ζακυνθινοί και δεν θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν 4 χρόνια.

Τη συγκεκριμένη στιγμή γίνεται στο Ρομίρι το έργο αποπεράτωσης του γηπέδου, αντικατάσταση τάπητα, νέα αποδυτήρια, υπάρχει πρόβλεψη για κερκίδα και θα παραδοθεί ευελπιστούμε στις επόμενες 60 ημέρες. Όλα τα έργα είτε δημόσια, είτε ιδιωτικά, υπάρχει καθυστέρηση, γιατί ο εργολάβος δεν μπορούσε να βρει προσωπικό να το τελειώσει. Είναι ένα έργο που δεν το σταματάει κάτι

Στο γήπεδο Αμπελοκήπων έγινε μεταφορά της μεταλλικής κερκίδας, έχει στηθεί , έπεσε και το μπετό της βάσης της.

Έγιναν μικρές παρεμβάσεις το γήπεδο του Μαχαιράδου και του Αγγερικού  και ευελπιστούμε όταν λειτουργήσει και το ενωσιακό  να κάνουμε σοβαρή επένδυση και εκεί,  τάπητα , αποδυτήρια.

Δεν είμαι επαγγελματίας ς πολιτικός. Μπορεί να εκλεγώ και να μην έχω ρόλο και μπορεί να μην εκλεγώ και να έχω ρόλο. Είμαι μέλος ομάδας που δεν κάνουμε παζάρια. Μοναδικός μας γνώμονας είναι οι καλύτερες συνθήκης για το δήμο μας. Δεν έχω απαίτηση να είμαι κάπου, ούτε έχω παζαρέψει το να είμαι κάπου.

Οι πόροι που διατίθενται για το κομμάτι πολιτισμού και αθλητισμού δεν είναι αρκετοί. Όμως πλέον τα οικονομικά είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αν μου  το ζητήσει ο δήμαρχος το πιο πιθανό είναι να είμαι στον αθλητισμό. Πάντως στον αθλητισμό και πολιτισμό θα διατεθεί ένα μεγαλύτερο οικονομικό κομμάτι. Και θεωρώ ότι όλοι στο συνδυασμό όσοι εκλεγούμε θα κινηθούν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Επισκέφτηκα πολλές φορές σαν μέλος της διοίκησης του  ΑΠΣ το δήμαρχο. Εγώ προσωπικά και η διοίκηση της  ομάδας είμαστε ευχαριστημένοι από τη στήριξη της δημοτικής αρχής. 10 χιλιάδες ζητήσαμε,  τόσα πήραμε. Πρέπει να υπάρχει λογική σε αυτά που ζητάμε. Η δύσκολη όμως 4ετια των οικονομικών πέρασε.

Όσον αφορά την ομάδα μας υπάρχει μία αγάπη για την ομάδα, υπάρχει όμως και μια ομάδα από κλειστό πυρήνα. Η προηγούμενη  χρονιά ήταν δύσκολη για την ομάδα μας. Σε κάθε περίπτωση όταν αλλάζει μία διοίκηση είναι δύσκολο για τον κόσμο να το αποδεχτεί. Τους ευχαριστώ και θέλω να εκθειάσω τη προσπάθεια που κάνουν για την ομάδα. Όσοι έχουν ασχοληθεί, ξέρουμε πόσο επίπονο είναι και πόσο σε κουράζει. Είναι δύσκολο, αλλά το πάμε το καράβι και για άλλη μια φορά δίνω συγχαρητήρια στην ομάδα και είμαι κοντά στην προσπάθεια τους.

Είμαι πατέρας 2 παιδιών και κινητοποιήθηκα όταν είδα ότι το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται. Για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία αλλιώς δεν θα αλλάξει τίποτα

Στις 8του Οκτώβρη,  θα κληθούμε να επιλέξουμε ποιος θα έχει στα χέρια του το μέλλον των παιδιών μας για τα επόμενα χρόνια. Δεν πρέπει να πάρουμε την απόφαση επειδή κάποιος είναι φίλος μας. Πρέπει να πάμε στο παραβάν και να ψηφίσουμε με το χέρι στην καρδιά ποιον θεωρούμε ότι πρέπει να ψηφίσουμε για το μέλλον μας. Εισπράττω από την κοινωνία ότι θα είστε οι μεγάλου νικητής των εκλογών και πιστεύω ότι θα είμαστε»       

 

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ