Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Παναγιώτης Κόκλας : «Σε καμία Δημοτική Ενότητα δεν θα υπάρχει αντιδήμαρχος... Θα υπάρχουν θεματικοί» - «Ξέρουμε και μπορούμε να δώσουμε λύσεις»

28 Νοεμβρίου 2023
  • «Η τοπική μας κοινωνία περιμένει πολλά. Μας εμπιστεύτηκε, μας ψήφισε, και υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Το πρώτο είναι το θέμα της καθαριότητας. Βέβαια είναι και το νερό να είναι καλό, ακόμη και να το κάνουμε πόσιμο, είναι το αποχετευτικό είναι οι δρόμοι. Ακόμη δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ.»
  • «Θα υπάρχουν εθελοντικές ομάδες, σαν επιτροπές, οι οποίες θα εισηγούνται στον αρμόδιο. Δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, απλώς θα είναι για να εισηγούνται κάποιο πρόβλημα και το τι πρέπει να κάνουμε για να το λύσουμε»
  • «Στη πόλη πρέπει να βρούμε χώρο ή να νοικιάσουμε ή να αγοράσουμε ώστε να σταθμεύουμε τα οχήματα και ο κόσμος να μπορεί να πηγαίνει στην πόλη … Υπάρχει πρόταση για ένα πολύ μεγάλο οικόπεδο κοντά στην πόλη. Όταν αναλάβουμε, θα γίνουν και οι πρώτες κινήσεις»
  • «Kουβέντες του καφενείου τα όσα ακούγονται για τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων …»

 

Ο Παναγιώτης Κόκλας (Δημοτικός Σύμβουλος «ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ») φιλοξενούμενος στο IonianRadio.gr μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

«Το πρώτο που θα  ήθελα  είναι να ευχαριστήσω το ζακυνθινό λαό που με τίμησε με τη ψήφο του και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για τον τόπο μας, γιατί το αξίζει.

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πλήρη εικόνα, ακόμη δεν έχουμε ενημερωθεί πλήρως. Θα πρέπει να μας βοηθήσει η δημοτική αρχή θα πρέπει εμείς , δεν υπάρχει χρόνος να χρονοτριβούμε.

Υπάρχουν για όλους μας τα καθημερινά. Εμείς προσπαθούμε να προλάβουμε για τη καθαριότητα τώρα.

Ο κ.Στασινόπουλος θα κρίνει τις αρμοδιότητες του καθενός και το αντικείμενο του. Πλέον δεν θα υπάρχουν αντιδήμαρχοι πάρα μόνο θεματικοί που θ αναλάβουν αυτά τα αντικείμενα που γνωρίζουν καλύτερα.

Ο επικεφαλής μας προσπαθεί για παράδειγμα ο αντιδήμαρχος παιδείας να είναι για όλη τη Ζάκυνθο. Όχι όπως παλιά που ήταν μόνο της δημοτικής ενότητας. Θα είναι ένας για να ασχολείται με το  συγκεκριμένο αντικείμενο.

Είμαστε μία ομάδα. Είμαστε εμείς. Θα λειτουργήσουμε συλλογικά. Έτοιμοι είμαστε, όμως θα θέλαμε μια παραπάνω ενημέρωση από τη σημερινή δημοτική αρχή. Θα δούμε τι θα παραλάβουμε. Δεν μπορώ να κατηγορήσω  κανέναν, προχωράμε από εδώ και εμπρός.

Τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα. Θα υπάρχει και ένας που θα συντονίζει. Θα είναι κάποιος αντιδήμαρχος ή ο δήμαρχος που θα συντονίζει όλους τους προέδρους για οποιοδήποτε έργο . Μετά θα πηγαίνουν σε αυτόν που θα ασχολείται για να εκτελούνται. Τώρα είναι 7 οι αντιδήμαρχοι  και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ  . Θα υπάρχει πλήρης συνεργασία μεταξύ μας. Σε καμία Δημοτική Ενότητα δεν θα υπάρχει αντιδήμαρχος. Θα υπάρχουν θεματικοί όπως για παίδευα, πολιτισμό, αθλητισμό… όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να τα ανακοινώνει ο δήμαρχος. Το γενικεύω και λέω κάποιες σκέψεις.

Η τοπική μας κοινωνία περιμένει πολλά. Μας εμπιστεύτηκε, μας ψήφισε, και υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Το πρώτο είναι το θέμα της καθαριότητας. Βέβαια είναι και το νερό να είναι καλό, ακόμη και να το κάνουμε πόσιμο, είναι το αποχετευτικό είναι οι δρόμοι. Ακόμη δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ.

Αυτές οι κουβέντες που ακούγονται είναι καφενείου.

Ότι είναι να γίνει γνωστό θα γινει με δελτίο τύπου.

Θα υπάρχουν εθελοντικές ομάδες, σαν επιτροπές, οι οποίες θα εισηγούνται στον αρμόδιο. Δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, απλώς θα είναι για να εισηγούνται κάποιο πρόβλημα και το τι πρέπει να κάνουμε για να το λύσουμε.

Οπότε για μένα χαρά μου θα είναι να μου λένε και τα προβλήματα.

Υπάρχει το οργανόγραμμα σαν συνδυασμός που έχουμε κάνει. Κανένας μας δεν είναι μόνος.

Ειδικούς συμβούλους φυσικά και θα έχει ο νέος δήμαρχος.

Πιστεύω ότι οι ειδικοί σύμβουλοι πρέπει να είναι οικονομικού, νομικοί και φυσικά με προσθήκη του γενικού γραμματέα.

Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να πάνε να ζητήσουν ενημέρωση. Αυτοί που είμαστε δημοτικοί υπάλληλοι είμαστε 4 και γνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται. Οι πιο παλιοί που είμαι κι  εγώ και ο κ.Τουρκάκης,  γνωρίζουμε ακόμη περισσότερα. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη και πολύ καλή συνεργασία με τους συναδέλφους μας που θα είμαστε πάντα κοντά τους.

Στη πόλη πρέπει να βρούμε χώρο ή να νοικιάσουμε ή να αγοράσουμε ώστε να σταθμεύουμε τα οχήματα και ο κόσμος να μπορεί να πηγαίνει στην πόλη. Έχουμε μια πρόταση για ένα πολύ μεγάλο οικόπεδο κοντά στην πόλη. Όταν αναλάβουμε, θα γίνουν και οι πρώτες κινήσεις. Εγώ όταν με καλείται θα βγαίνω και θα λέω τα πράγματα όπως είναι. Δεν θα κρυφτούμε από κανέναν. Ο κόσμος πρέπει να μαθαίνει. Υπάρχουν και άλλοι χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρκινγκ. Πρώτα όμως είναι η καθαριότητα.

Η πόλη θα πρέπει να έχει καλό ηλεκτροφωτισμό, να μπουν πολλά δέντρα, θα πρέπει να την προσέχουμε την πόλη. Υπάρχουν και οι κοινότητες που θέλουν  τη βοήθεια της δημοτικής αρχής σε καθαριότητα, αντιπλημμυρικά, οδοποιία. Ηλεκτροφωτισμό. Θα έχουμε και πλήρη συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων.

Το οικόπεδο για παρκινγκ είναι κοντά στο παλιό νοσοκομείο.

Θα ζητήσουμε και το χώρο του Κρυονερίου από τη Κτηματική Υπηρεσία με αιτήσει μας, όπως και από τα Λαζαρέτα και μετά με βανάκια να έρχονται στο κέντρο.

Άνθρωποι που εκλέχτηκαν  δημοτικοί σύμβουλοι, όλοι θα  τον βοηθήσουν . Έχει πολύ καλούς δημοτικούς συμβούλους δίπλα του.

Ξέρουμε και μπορούμε, είναι η προσωπική μου φράση . Ξέρουμε να υλοποιήσουμε, μπορούμε να φέρουμε πολλά προγράμματα και θα τα χρησιμοποιούμε όλα. Δεν θα αφήνουμε να πάει χαμένο κανένα.

Δεν θα πω για τον κ.Αρετάκη. είναι όλα θέματα συνεργασίας.

Για την Αλεξάνδρου Ρώμα είναι ανακοινώνεις που έχει βγάλει ο κ.Στασινόπουλος . Θα πρέπει να γίνει νέα κυκλοφοριακή μελέτη, θέλει ένα συγκοινωνιολόγο, πρέπει να δούμε πως θα γίνουν οι δρόμοι, θέλουμε εξόδους διαφυγής.

Είναι μια κατάσταση που εγώ προσωπικά δεν ξέρω που ακριβώς ανήκει και αν έχει δοθεί από την π περιφέρεια στο δήμο και τι κινήσεις χρειάζονται. Όμως με τις προτάσεις του εμπορικού συλλόγου ή άλλου φορέα, θα τις ακούσουμε, θα μιλήσουμε μαζί τους. θα αξιολογήσουμε τις προτάσεις και τις εισηγήσεις τους και θα προχωρήσουμε με την καλύτερη πρόταση.

Εμείς θα βοηθούμε όλοι είπαν και τώρα βλέπω ότι και γραφείο ζητούν, ώστε να μπορούν να κάνουν έντονη αντιπολίτευση. Βεβαίως και να το κάνουν. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα, όμως στα καλά θα πρέπει να περνάμε τις αποφάσεις μας ομόφωνα.

Έχουν το δικαίωμα από το νόμο όπως και να πάρουν ένα δημοτικό υπάλληλο.

Είναι πάρα πολλά τα θέματα, περιμένω να ενημερωθώ και εγώ, ακόμη είμαι ανημέρωτος σε ορισμένα πράγματα»