Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Διονύσης Γολέμης |«Διαψεύδονται οι ισχυρισμοί τους. Βρισκόμαστε σε απόλυτη συνεννόηση με το Υπουργείο-1.900Ε μαζί με τα κοινόχρηστα το ενοίκιο» [video]

03 Ιουνίου 2026

 

  • «Πραγματικά απορώ με τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης!»

  • «Βρισκόμαστε σε απόλυτη συνεννόηση  με το Υπουργείο και προχωράμε!»

«Και ακούω για 3.500 ευρώ, ενώ είναι 1.900 ευρώ μαζί με τα κοινόχρηστα. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά: 1.900 ευρώ μαζί με τα κοινόχρηστα. Είναι 10 ευρώ το τετραγωνικό. Πραγματικά, θα ήθελα ένας από αυτούς που μας κρίνουν να μου βρει κάποιο επαγγελματικό κτίριο με λιγότερο από 10 ευρώ το μέτρο»

Μετά την συνέντευξη Σπύρου Αρκαδινού, παρέμβαση Διονύση Γολέμη [Γ.Γ.Επιμελητηρίου Ζακύνθου] στο Ionian Radio.gr και  στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ , με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη .

Ο  κ.Γολέμης,  απαντά στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τη μετεγκατάσταση του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, διευκρινίζοντας το πραγματικό κόστος του ενοικίου και τη νομιμότητα των διαδικασιών. Παράλληλα, τονίζει την ανάγκη εστίασης στα ουσιαστικά προβλήματα των επιχειρηματιών, όπως οι υποδομές του αεροδρομίου, αντί για την ανακύκλωση επικοινωνιακών εντυπώσεων.

Βασικά Σημεία της Συνέντευξης

  • Το πραγματικό κόστος ενοικίασης του κτιρίου είναι 1.900 ευρώ μαζί με τα κοινόχρηστα και όχι 3.500 ευρώ.
  • Η μετεγκατάσταση ήταν απαραίτητη για τη σωστή οργάνωση και αρχειοθέτηση εγγράφων 40 ετών.
  • Η απευθείας ανάθεση έχει διάρκεια τρία έτη, γι' αυτό ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες νέου διαγωνισμού σε συνεννόηση με το Υπουργείο.
  • Η αντιπολίτευση κατηγορείται ότι εστιάζει μόνο στο κτιριακό θέμα, αγνοώντας σοβαρά προβλήματα όπως οι ουρές στο αεροδρόμιο.
  • Το Επιμελητήριο στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του, όπως η διοργάνωση σεμιναρίων, που απαιτούν κατάλληλες υποδομές.
  • Διαψεύδεται ο ισχυρισμός ότι το Επιμελητήριο απασχολεί μόνο δύο άτομα, καθώς το προσωπικό έχει ενισχυθεί.

Απαντήσεις του Επιμελητηρίου Ζακύνθου για το Κτιριακό  στην Αντιπολίτευση – Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΟΛΕΜΗΣ ,ΕΚΤΕΝΩΣ:

  • «Όπως έχω ξαναπεί και παλιότερα στη δική σας εκπομπή, το θέμα της εγκατάστασης ή της μετεγκατάστασης του Επιμελητηρίου, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ σημαντικό· είναι δομικό για το Επιμελητήριο. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι είναι ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να είχε λήξει πολύ γρήγορα. Δηλαδή, θα έπρεπε να είχε γίνει ο διαγωνισμός ή θα έπρεπε να γίνει τώρα, όπως έγινε η ανάθεση, να λήξει και να προχωρήσουμε στα πολύ σοβαρά θέματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο και ταλανίζουν τους επιχειρηματίες.

Το είπε μόνος του ο κύριος Αρκαδινός. Τι είπε; Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν αυτή την αντιπολίτευση. Δεν τους ενδιαφέρουν, παραδείγματος χάρη, τα ραντεβού και όλες αυτές οι διαδικασίες που κάνουμε, όπου προσπαθούμε ως Επιμελητήριο να επιλύσουμε πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως το πρόβλημα που έχει προκύψει στο αεροδρόμιο, όπου αυτή τη στιγμή εκατοντάδες τουρίστες κάνουν ουρές για να περάσουν τον έλεγχο. Μιλάμε για πολύ σοβαρά θέματα.

Κατά την άποψή μου, τους επιχειρηματίες δεν τους ενδιαφέρει αυτό το θεμα . Οι επιχειρηματίες θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν το έγγραφο που ζητούν από το Επιμελητήριο πολύ γρήγορα. Αυτή είναι η ουσία: πρέπει να εξυπηρετηθούν οι επιχειρήσεις. Και θα μιλήσω πάνω σε αυτό, στην επιβίωση του Επιμελητηρίου»

  • «Να πούμε καταρχάς ότι, ναι, είναι ένα τμήμα του εκεί. Μας έχουν δώσει έναν χώρο και μπορέσαμε να αποθηκεύσουμε ένα τμήμα του. Αλλά το σημαντικό δεν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του αρχείου είναι στο Επιμελητήριο.Το μεγαλύτερο επίτευγμα σε όλη αυτή τη διαδικασία ήταν η αρχειοθέτηση. Αρχειοθετήσαμε και στοιβάξαμε σωστά ένα αρχείο 40 ετών, το οποίο δεν είχε τακτοποιηθεί ποτέ. Το φέραμε εις πέρας και το μεταφέραμε στο νέο Επιμελητήριο. Σαφώς, ένα τμήμα του πήγε και στο σταφιδοεργοστάσιο, το οποίο βέβαια κάποια στιγμή θα φύγει και θα επιστρέψει στο Επιμελητήριο· δεν θα μείνει για πάντα εκεί»
  • «Αυτά αντιμετωπίζονται, αρκεί να έχεις την κατάλληλη διάθεση και όχι μόνο να κάνεις καταγγελίες. Πότε έγινε αυτό; Εγώ κρατάω τα πρακτικά. Φέραμε 7 με 8 προτάσεις και τελικά προκρίθηκε η πρόταση στην οποία είμαστε τώρα. Και ακούω για 3.500 ευρώ, ενώ είναι 1.900 ευρώ μαζί με τα κοινόχρηστα. Να το επαναλάβω άλλη μια φορά: 1.900 ευρώ μαζί με τα κοινόχρηστα. Είναι 10 ευρώ το τετραγωνικό. Πραγματικά, θα ήθελα ένας από αυτούς που μας κρίνουν να μου βρει κάποιο επαγγελματικό κτίριο με λιγότερο από 10 ευρώ το μέτρο»
  • «Γιατί να είναι 3.500; Δεν μπορώ να το καταλάβω, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Τέλος πάντων, όσον αφορά τις αρμοδιότητες, μου κάνει εντύπωση που λέει ο κύριος Αρκαδινός ότι μεταφέραμε τις αρμοδιότητες από το Δ.Σ. στη Διοικητική Επιτροπή. Έχω πληροφορηθεί ότι παλιότερα είχε ο ίδιος προτείνει και ψηφίσει το ίδιο, όταν ήταν πρόεδρος ο κ. Καποδίστριας. Τότε δεν είχε πρόβλημα, τώρα έρχεται να κατηγορήσει εμάς; Μα αυτή η διαδικασία είναι νομιμότατη και προβλέπεται από τον νόμο. Και όχι μόνο προβλέπεται, είναι αναγκαία, γιατί δεν μπορούμε να καλούμε 21 άτομα μία και δύο φορές την εβδομάδα στο Επιμελητήριο για να αποφασίσουμε αν θα αγοράσουμε μελάνια. Πρέπει κάποια στιγμή να δούμε την πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα σε όλο αυτό —το κρίσιμο σημείο σχετικά με τη μετεγκατάσταση του Επιμελητηρίου— είναι το εξής: ήταν η μόνη επιλογή. Και τελειώνουμε εκεί. Όσο για τις καταγγελίες, αυτές δημιουργούν μια διαδικασία ελέγχου από το Υπουργείο. Εντάξει, βρισκόμαστε σε απόλυτη συνεννόηση. Οι όροι που ψηφίστηκαν για τον νέο διαγωνισμό είναι σε πλήρη συνεννόηση με το Υπουργείο και προχωράμε.

Ρώτησε κάποια στιγμή η αντιπολίτευση: “Μα τι κάνουμε εδώ, αφού έχουμε κτίριο, γιατί ξανακάνουμε διαγωνισμό;”. Κύριοι, η απευθείας ανάθεση είναι για τρία χρόνια. Χρειάστηκαν 18 χρόνια για να βρούμε το καινούριο κτίριο. Σε τρία χρόνια θα ξαναβρεθούμε στην ίδια κατάσταση. Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες όσο έχουμε καιρό; Τώρα που έχουμε τον χρόνο να βρούμε ένα κτίριο με τη σωστή διαδικασία, πρέπει να το κάνουμε, γιατί δεν μπορείς να πας πάνω από τρία χρόνια με απευθείας ανάθεση»                                   

  • «Να πω και κάτι τελευταίο. Επειδή ειπώθηκε δύο-τρεις φορές: στο Επιμελητήριο δεν δουλεύουν μόνο δύο άτομα. Στο Επιμελητήριο υπάρχουν δύο μόνιμοι υπάλληλοι. Έχουν έρθει άλλες δύο κοπέλες, οι οποίες και αυτές εργάζονται κανονικά. Τέσσερις. Αλλά το επιμελητήριο επιδιώκει να ενισχύσει και το προσωπικό του. Το επιμελητήριο δεν είναι μόνο οι υπάλληλοι του. Το επιμελητήριο έχει σκοπό και άλλα πράγματα. Δεν είναι μόνο ένα γραφείο εξυπηρέτησης. Αυτή τη στιγμή αυτό είναι, αλλά εμείς έχουμε άλλο σκοπό. Εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε, θέλουμε το επιμελητήριο να προσφέρει στους επιχειρηματίες. Πώς εμείς θα διοργανώσουμε ένα σεμινάριο, αν δεν έχουμε μία αίθουσα και τουαλέτες; Ερώτηση: Πώς θα το κάνουμε αυτό; Πάλι θα πρέπει να νοικιάσουμε κάτι άλλο; Λοιπόν, όλα αυτά έχουν απάντηση. Και πραγματικά απορώ με τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης»

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΟΛΕΜΗΣ ΕΚΤΕΝΩΣ ΣΤΟ IR.GR ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΕΤΡΑΔΗ [VIDEO]

Pin It