Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ| «ΣΥΡΡΟΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ- 42 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ» - ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

28 Οκτωβρίου 2021
  •  «Οι ευθύνες καταμερίζονται …»

  • «ΣΥΡΡΟΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ» | «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους …  τώρα δεν είναι τουριστική περίοδο και δεν τους νοιάζει» - «Βλέπετε καμία κινητικότητα από τους αρμόδιους; Nα ανησυχήσουν;»
  • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ | «Προτεραιότητα είναι να δυναμώσει ο σύλλογος, όσο αφορά οργάνωση και αποτελεσματικότητα. Θέλω να ανεβάσω το σύλλογο, να γίνει δυνατός, να έχει δόντια, να δαγκώνει και οι απόψεις του να περνάνε στους υπόλοιπους»
 
Με την επισήμανση ότι δεν τηρείται κανένα μέτρο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, ασκεί κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, περιφέρειας και του δήμου, καθώς στους πολίτες και στους γονείς , για την αρνητική ήδη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη σχολική κοινότητα με την εξάπλωση της πανδημίας  « Το 50% συν 1 δεν είναι μέτρο» επισημαίνει χαρακτηριστικά
Στην ίδια συνέντευξη μιλάει για τον εμπορικό σύλλογο και στην καθυστέρηση συγκρότησης σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Τέλος στέλνοντας μήνυμα με αποδέκτες δηλώνει «Προτεραιότητα μας είναι να δυναμώσει ο Εμπορικός Σύλλογος σε οργάνωση και αποτελεσματικότητα»
ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ  (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Μαθητών Ζακύνθου)
«Mέχρι το μεσημέρι είχαμε 15 κρούσματα στη Λιθακιά ,  15 στη Παναγούλα,  τρία (3) στο 3ο γυμνάσιο, δυο(2) στο 2ο γυμνάσιο, ένα(1) ή  δυο (2) στο Μαχαιράδο,  ένα (1) στο 1ο γυμνάσιο. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουμε 42 κρούσματα.
Δεν τηρείται κανένα μέτρο. Το να  βάζουμε τη μάσκα για τα προσχήματα δε λέει τίποτα. Επίσης υπάρχει χαλαρότητα στην αποχώρηση και στην είσοδο των μαθητών, οι γονείς συνωστίζονται. Το 50% συν 1 δεν είναι μέτρο. Πέρσι είχαμε 15 παιδιά με κρούσματα σε ένα σχολείο; Το μέτρο έλεγα ότι δεν θα λειτουργήσει και το πολεμήσαμε από την αρχή. Δεν είμαι υπέρ κλεισίματος τμήματος ή σχολείου, αλλά δεν προστατεύουμε και τα παιδιά. Αυτό το μέτρο ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία. Πέρσι τέτοια εποχή , πόσα κρούσματα είχαμε; Οι δηλώσεις μου είναι καταγεγραμμένες και ήμουν ο πρώτος πέρσι που είπα, κλείστε τις πύλες.
Τώρα κάνουν κάποιες κινήσεις που έπρεπε να είχαν γίνει πέρσι.
  • Ο δήμος πρέπει να κάνει έναν έλεγχο να καταργηθεί το 50 συν 1 . Θεώρησε ο κ. αντιδήμαρχος ότι το μέτρο είναι σωστό, εμείς διαφωνήσαμε. Ποιος ήταν ο λόγος να μην κάνει το αίτημα προς την κυβέρνηση; Προς το υπουργείο παιδείας; Καταγράφει τα αιτήματα των παιδιών , γίνεται ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο και πηγαίνει επάνω στη κυβέρνηση. Δεν μπορεί να λύσει ο αντιδήμαρχος το πρόβλημα, μπορεί όμως να το προωθήσει
Πρέπει να τηρείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ  αυστηρότατα. Είχαν δεχτεί οι καθαρίστριες να είναι πλήρους ωραρίου, τελικά δουλεύουν με υπερωρίες όμως η σύμβαση ακόμη δεν έχει γίνει. Αυτές είναι ολιγωρίες που έπρεπε να είχαν λυθεί από τον Αύγουστο.
Να μη λένε ότι οι ανακοινώσεις της ένωσης και του Γεωργάνου είναι ψευδείς. Δεν κάνει το άσπρο , μαύρο ο Γεωργάνος.
  • Να αναλάβουν τις ευθύνες τους …  τώρα δεν είναι τουριστική περίοδο και δεν τους νοιάζει. Νοιάζει όμως εμάς, νοιάζει τα παιδιά μας. έχουν ευθύνες και οι γονείς όταν αρνούνται τα παιδιά τους να εμβολιαστούν. Πρώτα λοιπόν έχουμε εμείς τις ευθύνες μας για τα παιδιά μας και μετά η κυβέρνηση που δεν υπάρχουν μηχανισμοί ν α προσαρμόσουν τη κοινωνία στα δεδομένα.
Αν ήθελαν την ανοσία της αγέλης να βγουν να το πουν. Αυτό εμένα έρχεται εμένα στο μυαλό μου με το 50 συν 1. Ας μας το έλεγαν να τελειώναμε.
Από τη στιγμή που η Ζάκυνθος είναι στο παρά ένα να κοκκινίσει  κάποιος πρέπει να το μεταφέρει επάνω και να γίνουν παρελάσεις. Εμείς ανησυχούμε για την υγεία των παιδιών και των μαθητών. Δεν είμαι ο αρμόδιος εγώ να αποφασίσω όμως αν θα γίνουν οι παρελάσεις ή  όχι.
Είμαστε σε χειρότερη θέση.
Δεν είχαμε ούτε 8 κρούσματα το μήνα… Βλέπετε καμία κινητικότητα από τους αρμόδιους; Nα ανησυχήσουν;»

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ |
«Τη Δευτέρα θα συγκροτηθούμε σε σώμα, θα καλέσω εγώ τα μέλη γιατί κάποιοι είχαν κώλυμα. Καλώ εγώ λόγω του ότι πέρασε το 10ήμερο που μπορούσε να τους καλέσει ο πρώτος ο κ.Τζίμης. Υπήρξε θέμα υγείας 2 μελών από την πλειοψηφία. Δεν ξέρουμε ακόμη ποιος θα είναι ο πρόεδρος. Θα ψηφίσουν οι 7 να τον αναδείξουν.
Προτεραιότητα είναι να δυναμώσει ο σύλλογος, όσο αφορά οργάνωση και αποτελεσματικότητα. Θέλω να ανεβάσω το σύλλογο, να γίνει δυνατός, να έχει δόντια, να δαγκώνει και οι απόψεις του να περνάνε στους υπόλοιπους.
Αυτή είναι η προτεραιότητα μας, να γίνουν περισσότερα τα μέλη ,μεγαλύτερη δύναμη, περισσότερες διεκδικήσεις.
Ο λόγος που συμμετείχαν στον εμπορικό σύλλογο είναι γιατί δεν μπορούν κάποιοι κύριοι, να έχουν πάρει αρμοδιότητες, αλλά να αποφεύγουν τις υποχρεώσεις τους. Δεν μου αρέσουν οι ομίχλες ,όμως κάποιοι, βλέπουν πραγματικά τον αγώνα που γίνεται για τη παιδεία, και έτσι θα δουλέψω και για τον εμπορικό σύλλογο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent

 

Pin It