Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

ΚΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑΚΗ | «ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ» - ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΚΤΥΠΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

09 Αυγούστου 2021
  • «Η Ελλάδα βοά…. Παραιτηθείτε!»
  • Για ΑΚΤΥΠΗ και ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ: «Ήθελαν να βγουν από το κάδρο των ευθυνών τους, ρίχνοντας τις ευθύνες στους λιμενικούς … Ο βουλευτής ,μάλιστα, καταγγέλλει το ίδιο το κράτος»
  • Για ΡΑΓΚΟΥΣΗ μετά από καταγγελία πολίτη: «Είπε ψέματα ο κ.Ραγκούσης , ότι του είπαν να μείνει στη βραχεία ανάνηψη. Δεν λειτουργεί τέτοιο τμήμα στα επείγοντα του νοσοκομείου».
ΚΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑΚΗ |ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ – ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΙΟΝΙΑΝRADIO.GR, ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ – KATAΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ.
ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΚΤΥΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ IONIANRADIO.GR.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΗ ΗΤΑΝ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ , κ.ΓΙΩΡΓΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ , ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΌΤΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ» ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «Ο κ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΧΡΕΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝ ΠΟΛΙΤΗ».

ΚΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑΚΗ  (Συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου)

«Επτά  ημέρες που καίγεται η Ελλάδα, έχει κατακλίσει τη σκέψη μας και είναι το θέμα που νομίζω ότι κυριαρχεί.
Χθες ακόμη, προσπάθησε κυβερνητική πολιτική, να αποκρύψει την κραυγή αγωνίας του κόσμου και την καταγγελία του, μέσω τηλεοπτικών καναλιών, με μοναδική εξαίρεση το open tv. Παρά τις εξαγγελίες για την καλή αντιπυρική προστασία, μας βασανίζουν ερωτήματα, αναφορικά με την αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού.
Σήμερα επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ένα σλόγκαν , που δεν πείθει, από την κυβέρνηση, ότι δηλαδή σώζουμε τις ανθρώπινες ζωές , όχι τα σπίτια, τις περιουσίες... Αν δεν έχουμε δώσει προτεραιότητα στην περιβαλλοντική προστασία και με την κλιματική αλλαγή υπάρχει πρόβλημα.
 
  • Ακούμε συχνά τελευταία, τις λέξεις ανάπτυξη και ανεμογεννήτριες και θα πρέπει αυτό να μας προβληματίζει. Είναι γνωστή η άποψη του πρωθυπουργού για την Κέρκυρα και για την τοποθεσία που έγινε ξενοδοχείο και που ο ίδιος είπε, ευτυχώς που έγινε ξενοδοχείο , αλλιώς θα είχε καεί.
Την ευθύνη αυτή τη φορά για τις πυρκαγιές, δεν την είχε ο άνεμος. Και το αστεροσκοπείο το κατήγγειλε αυτό και δεν χρησιμοποιήθηκε το σύστημα, να δούμε ότι από το 2019 , δεν έγινε πρόσληψη δασοπυροσβεστών.
Όταν δεν υπάρχει πρόληψη και οργανωμένο σχέδιο θα δούμε και χειρότερες καταστάσεις. Πολύ φοβάμαι, ότι θα καούν οι ζωές μας. Έχουν ξεχάσει, ότι είμαστε σε υγειονομική κρίση και αυτό με τις πυρκαγιές και για την οικονομία, δεν είναι ότι το καλύτερο. Δεν ανέλαβε κανείς την ευθύνη. Δεν βγήκε ο πρωθυπουργός, να πει μία συγνώμη, όταν το 2017 μας έλεγε πως μπορεί να κοιμόμαστε .
  • Η Ελλάδα βοά…. Παραιτηθείτε…
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι αντί να  τους στείλει κάποιους στα σπίτια τους, αντίθετα  τους επιβράβευσε κιόλας.
Αυτό που μας έχει σημαδέψει στα δυο (2)  χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ,  είναι οι αντιφάσεις, οι παλινωδίες που έχει δημιουργήσει και τα πολλά ψέματα. Δεν μπορεί να πάει ο τόπος μπροστά , καλύπτοντας πράγματα που δεν καλύπτονται και λέγοντας ψέματα. Φυσικά εδώ βοήθησαν και τα κανάλια. Πολίτης τους είπε ότι «αν δεν είχατε πάρει τα χρήματα εσείς, θα είχαν γίνει αεροπλάνα και θα είχαν μπει αυτά τα χρήματα στη προστασία λογικής των δασών.
Στις περιοχές natura, πρέπει να σκύψουμε με μεγάλη προσοχή. Εδώ στο νησί έχουμε το Ναυάγιο και  ,δεν ξέρω τι ορέξεις έχουν ανοίξει στους κυρίους, με τα κτίσματα κατ’ εξαίρεση …
Επίσης θα ήθελα να πω και για την πρόταση του πρωθυπουργού, ότι η υποχρεωτική αναδάσωση που προανήγγειλε , δεν θα φέρει αποτελέσματα, αν δεν συνοδεύεται από την απαγόρευση χρήσης για άλλη αξιοποίηση. Έχει νόημα να υπαγορευτεί η οποιαδήποτε χρήση, στην αναδασωτέα περιοχή.
  • Εξαιτίας του επιδημιολογικού φορτίου, μπήκαμε στο κόκκινο, με τους επιχειρηματίες να διαμαρτύρονται γιατί για 2η φορά, δεύτερο καλοκαίρι, ανοιγοκλείνει τον  τουρισμό, κατά το δοκούν η κυβέρνηση. Εμείς είχαμε επισημάνει, όλη αυτή την ανακολουθία που ακολούθησε η κυβέρνηση.
  • Είμαστε από τους πρώτους που έχουμε αναδείξει το θέμα, και προσπαθούσαμε να υποστηρίξουμε το επιχείρημα, ότι θα πρέπει να προστατευτεί το νησί, από τις πύλες εισόδου. Όμως αυτό για ένα χρόνο, δεν έγινε. Η περιφέρεια όταν ζητάγαμε στοιχεία , κώφευε. Μετά μας είπε ότι δεν είναι υπεύθυνη, αλλά ότι είναι ο ΕΟΔΥ. Όμως μέχρι σήμερα, δεν έχουμε μάθει, ποιος είναι ο υπεύθυνος τελικά για να δίνει στοιχεία.
Μέσα σε αυτό το αλαλούμ, το ευρωπαϊκό κέντρο μας εμφάνιζε στο κόκκινο και έβγαινε βουλευτής και Στασινόπουλος και μας είπαν , ότι ανακάλυψαν την πυρίτιδα. Ο βουλευτής μάλιστα καταγγέλλει το ίδιο το κράτος. Ο Στασινόπουλος έλεγε, ότι όλοι υποβάλλονταν σε rapid test όλοι,  ενώ τα τεστ γινόταν δειγματοληπτικά. Μας προετοίμαζαν για το κοκκίνισμα.
Ήθελαν να βγουν από το κάδρο των ευθυνών τους, ρίχνοντας τις ευθύνες στους λιμενικούς. Εντάξει φταίνε οι λιμενικοί, και εσύ σαν κράτος ,τι έκανες κε Ακτύπη;
Στη Ζάκυνθο ειδικά ,έγινε αλαλούμ ενημέρωσης και σε σχέση  με το κέντρο εμβολιασμού του astra zeneca και επιπλέον βγήκε ο κ.Ακτύπης σε εσάς και είπε ότι φταίνε οι συριζαίοι, γιατί είναι αρνητές του εμβολίου.
Αυτή τη στιγμή εμβολισμένοι είναι κάτω από το 50%. Η εικόνα αυτή δείχνει τη λογική σύγχυσης που υπάρχει στη κυβέρνηση.
  • Εμείς ενισχύσαμε την άποψη, ότι πρέπει οι πολίτες να εμβολιάζονται, βγάλαμε και δελτία τύπου. Η ατομική ευθύνη, βαραίνει όλους μας, αλλά η συλλογική βαραίνει  τη κυβέρνηση και δεν μετακυλύετε στους πολίτες.
  • Αυτή τη στιγμή στη περιφέρεια, δεν γνωρίζουν αν κάποιες παραστάσεις μπορούν να γίνουν , με ότι σημαίνει αυτό ,για τους δύσμοιρους καλλιτέχνες, που έχων γίνει πλέον εποχιακοί
Παράλληλα έχουμε ένα νοσοκομείο που λειτουργεί μονοθεματικά  μιας νόσου, έχει ξεδοντιαστεί από προσωπικό γιατί ασχολείται με εμβολιασμούς και τελευταία είχαμε την καταγγελία,  ότι δεν λειτουργούσε το τμήμα επειγόντων. Πήγε πολίτης και τον άφησαν να περιμένει απέξω μέχρι να γίνει το τεστ. Είπε ψέματα ο κ.Ραγκούσης , ότι του είπαν να μείνει στη βραχεία ανάνηψη. Δεν λειτουργεί τέτοιο τμήμα στα επείγοντα του νοσοκομείου.
Αν κάποιος είναι καρδιοπαθής, θα περιμένει έξω χωρίς ιατρική φροντίδα; Ο κ.Ραγκούσης είπε ότι ο καταγγέλων-πολίτης, είχε πολιτική σκοπιμότητα. Ο καθένας που έχει τον δικό του άρρωστο, έχει στο μυαλό του να πολιτικολογήσει; Η πρωτοβάθμια υγεία, έχε υποβιβαστεί και όλα οδηγούν στα ιδιωτικά κέντρα, έχει δεν έχει ο άλλος.
Επίσης θέλω να καταγγείλω, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε δυο (2) άτομα με κορονοιό. Προσπαθούν να μας πείσουν, ότι όλα πάνε καλά . Εμείς δεν γνωρίζουμε πόσα κρούσματα υπάρχουν. Υπάρχουν όμως  (2)  και δεν έχουν ανακοινωθεί.
Θα βγει κάποιος υπεύθυνος να μας απαντήσει; Όταν υπήρχαν πάλι επτά (7)  κρούσματα , ο κ.Ραγκούσης  μας έλεγε, ότι δεν υπάρχουν και μετά έλεγε ότι υπάρχουν πέντε (5). Δεν υπάρχει ενημέρωση, γιατί υπάρχουν ελλείψεις και προσπαθούμε με επικοινωνιακά μέσα, να λύσουμε το πρόβλημα. Ακόμη και ο κ.Καψαμπέλης που είναι στη ΝΔ, είπε ότι είναι περισσότερα. Το λέει ευθέως… επομένως τι λέμε στους πολίτες;
Έχουμε εξαντλήσει την υπομονή μας.
  • Άκουσα τον αντιπεριφερειάρχη που είπε, ότι προσπαθούσαν να πείσουν τους υπεύθυνους ότι πρέπει να παραμείνουμε ανοιχτοί. Προς τι; Για να μας κοροϊδέψουν; Η Ζάκυνθος θα είναι σε καθολικό lockdown από Σεπτέμβριο.
  • Δεν υπάρχει ιδ διαφάνεια. Ένα χρόνο ζητάμε τα πρακτικά της επιτροπής και δεν του δίνονται του ΣΥΡΙΖΑ . Για ποια διαχείριση να μιλήσουμε; 13.000 νεκροί και να μην έχει ανοίξει ρουθούνι ,αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία.
Έχουμε κατηγορηθεί για καταγγελτικό λόγο. Ο λόγος μας στηρίζεται στη λογική και συνοδεύεται με προτάσεις. Δεν στηριζόμαστε σε μια καταγγελία απλώς , βλέπουμε και προτείνουμε. Αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Όμως τελευταία, δεν επετράπη ούτε στον κ.Τσίπρα, να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του. Επικοινωνιακά  επικρατεί η λογική της ΝΔ, και  χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα, βγαίνουν και θριαμβολογούν. Έλεος, που βγαίνουν και λένε ότι πήγαμε καλά με τη Βαρυμπόμπη. Δεν τρώμε κουτόχορτο. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην κλαίει γι αυτό που συνέβη. Υπάρχουν καταγγελίες ότι ο πρωθυπουργός δεν εμφανίζεται στα μέρη που πρέπει και εκτός από το Χαλάνδρι, οι υπόλοιπες φωτογραφίες,  είναι στημένες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε όχι μόνο χρόνο, αλλά και λύσεις. Η κεντρική πολιτική σκηνή, αμέσως έτρεξε στο υπουργείο να αναδείξει τρόπους ανάκτησης ΜΕΘ. Θυμίζω τον κ. Πολλάκη… Θέλουμε αληθινά στοιχεία και θα επιμείνουμε στη πρόταση να ελέγχονται οι πύλες εισόδου όπως επίσης  και θα  επιμείνουμε βεβαίως, στην οικονομική βοήθεια των πληγέντων. Το ταμείο ανάπτυξης, θα φέρει το πάνω, κάτω και θα πρέπει άρδην να αλλάξει και να σκύψει η κυβέρνηση με φροντίδα , επάνω στους εργαζόμενους. Οι άνθρωποι θα πεινάσουν, θα έχουμε και άλλο lockdown. Οι άνθρωποι που δεν έχουν συμπληρώσει ένσημα τι θα γίνουν; τα νομοσχέδια έρχονται νύχτα στη βουλή, χωρίς καν  να συζητηθούν.
Η μία μέρα ανατρέπει την πλοηγούμενη και έπρεπε να είμαστε έτοιμοι, να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, γιατί αύριο μπορεί να είμαστε και κυβερνόν κόμμα».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent
Pin It