ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΡΜΠΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ| «ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ… ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ…ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΙΓΩΡΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ»
06 Αυγούστου 2021
ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΥΠΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΕΚΤΕΝΩΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR, Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΝ.
- «Σήμερα ταξίδεψα από το λιμάνι της Κέρκυρας και οι έλεγχοι ήταν αυστηρότατοι. Θεωρώ ότι το ίδιο γίνεται και στη Ζάκυνθο»
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ, «Ο ΕΟΔΥ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ», ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ,ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΕΣΗ « ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΙΓΩΡΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΠΑΛΕΥΑΜΕ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ».ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ Ο κ. ΖΟΡΜΠΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΌΤΙ « ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ» ,ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΚΤΥΠΗ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR , ΔΗΛΩΣΕ «ΣΗΜΕΡΑ ΤΑΞΙΔΕΨΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΙ. ΘΕΩΡΩ ΌΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΒΕΒΑΙΑ Ο κ.ΑΚΤΥΠΗΣ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»
ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΡΜΠΑΣ (Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Δημόσιας Υγείας ΠΙΝ)
«Η Κέρκυρα παρουσιάζει αυξημένα κρούσματα , αλλά από τη στιγμή που δεχόμαστε επισκέπτες, έχουμε και αύξηση.
249 κρούσματα είχε η Ζάκυνθος τις τελευταίες ημέρες, που σημαίνει πρόβλημα, αλλά ήταν αναμενόμενο. Υπάρχουν τα μέτρα, από τις 1 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση μουσικής για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα μπαρ και περνώντας η εβδομάδα να δούμε κάποια κάμψη, ώστε να συνεχίσουμε κανονικά.
Υπάρχει μία σεράι πρωτοκόλλων που ακολουθούντα. Για να έρθει κάποιος στη χώρα χρειάζεται ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ. Στις πύλες γίνονται δειγματοληπτικά τεστ. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πώς θα μπορούσαμε να ελέγχουμε περισσότερο κόσμο. Όμως και αυτό δεν είναι λύση. Λύση είναι ο ατομικός εμβολιασμός και τα ατομικά μέτρα προστασίας.
Στις επόμενες ημέρες θα πάρουμε κάποιες πρωτοβουλίες. Οι αρμοδιότητες μας είναι ελάχιστες, ο ΕΟΔΥ χειρίζεται τα θέματα κεντρικά. Θα γίνει σύσκεψη αλλά θαύματα δεν γίνονται. Δεν μπορεί ο καθένας μας να έχει ένα αστυνομικό πίσω του, να του λέει πως θα συμπεριφερθεί. Ο τουρισμός είναι βαριά βιομηχανία, προέχει η ασφάλεια αλλά έχουμε και κρούσματα. Διανύουμε τον Αύγουστο που ο περισσότερο κόσμος θα μας επισκεφτεί. Το ότι μπήκαμε σε αυτή τη κατάσταση είναι για να αποφευχθεί ο βραδινός συνωστισμός
Σκεφτείτε πως θα ήταν η κατάσταση, αν δεν είχαμε πάρει αυτά τα μέτρα από πριν. Επειδή διαχειρίζομαι τη κατάσταση εδώ και 20 μήνες ανησυχώ και με μηδενικά κρούσματα, γιατί όλη η εικόνα μπορεί να ανατραπεί. Δεν έχουμε ολιγωρήσει ούτε μία στιγμή. Παλεύαμε να είναι το ιόνιο ασφαλής περιοχή. Όμως ήταν αναμενόμενο. Οι επισκέπτες πλησιάζουν και τον αριθμό των ντόπιων. Το να έχεις 22 κρούσματα την ημέρα είναι αναμενόμενο. Όσο και να προσπαθείς να τους αστυνομεύσεις, δεν μπορείς να το καταφέρεις.
Ο καθένας έχει μερίδιο ευθύνης.
Σήμερα ταξίδεψα από το λιμάνι της Κέρκυρας και οι έλεγχοι ήταν αυστηρότατοι. Θεωρώ ότι το ίδιο γίνεται και στη Ζάκυνθο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη πολιτική. Βέβαια ο κ.Ακτύπης θα πρέπει σίγουρα να έχει καλύτερη εικόνα και άμεση αντίληψη εκεί και θα έχει περισσότερα στοιχεία.
Γι άλλη μια φορά καλώ τους συμπολίτες μας να προσέξουν. Το να βγάλουμε παραπάνω χρήματα για 10 ημέρες, δεν αξίζει τον κόπο και να μας σταματήσουν πριν τη λήξη της σαιζόν
Όπου μπορούμε να παρέμβουμε περισσότερο, για να κάνουμε πιο ασφαλή τη περίοδο που διανύουμε, θα είμαστε δίπλα στους πολίτες όπως κάνουμε πάντα».
