Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ |ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ : « ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ – ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ: «ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ»

19 Ιουλίου 2021
ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ | ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ IONIANRADIO.GR,  ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΑΝΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ.
ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ, «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ…ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΩ ΕΤΣΙ, ΟΧΙ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ή ΖΑΚΥΝΘΙΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΓΑΝΑ», ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, Ο ΛΑΓΑΝΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ,ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ , ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ , ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ , ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, « ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ».
ΤΕΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΓΑΝΑ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ, ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η κ.ΚΡΑΤΣΑ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΑΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ LOCKDOWN, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΌΤΙ «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΒ0ΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ»
 
 ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ – ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)
  • «Δεν θέλουμε να φάμε το χαστούκι που φάγαμε πέρυσι, από την αγγλική και την ολλανδική αγορά»
«Δεν θα σταματήσω να λέω ότι εμβολιαστείτε, η υπόθεση του νησιού είναι στα χέρια μας. Ας στήσουμε τείχος εμβολιασμένων. Αν δεν είχαμε τα εμβόλια δεν θα υπήρχαμε σήμερα εμείς, να μιλάμε. Καταλαβαίνεται την σημασία που έχει ο εμβολιασμός. Είναι το μόνο ασφαλές τείχος.
Χαμογελάμε για την τουριστική περίοδο. Μη το χαλάσουμε. Όχι συνωστισμοί και συναθροίσεις, ακόμη προσέχουμε, ακόμη μένουμε καθιστοί. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι κάναμε παλιά. Δεν θέλουμε να φάμε το χαστούκι  που φάγαμε πέρυσι, από την αγγλική και την ολλανδική αγορά. Δημιουργούνται στο Λαγανά συναθροίσεις, τα μαγαζιά κάνουν τις προσπάθειες τους. Στους δρόμους  που λένε ότι θα πάνε θα υπάρχει αστυνομία. Τους δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, αλλά να σεβαστούν ότι θέλουμε να μείνουμε αξιόπιστος και ασφαλής προορισμός.
  • Μεγάλη ικανοποίηση από τους προέδρους και τους επιχειρηματίες υπάρχει που δεν θα περνάνε αυτοκίνητα. Φτάνουν πούλμαν στην παραλία, είναι δυνατόν οι λουόμενοι να βλέπουν αυτό το θηρίο ; κακοποιούμε το περιβάλλον και το τοπίο μας. Δεν είμαι απλά περιφερειάρχης, είμαι και ζακυνθινιά και γι αυτό έχω το θάρρος να τα λέω στους συμπατριώτες μου.
Οι ξενοδόχοι εξέφρασαν την αγωνία τους, γιατί ο Λαγανάς έχει γίνει συνώνυμο αταξίας και επικινδυνότητας. Είναι  δυνατόν; Ζημιώνονται και οι επιχειρηματίες αλλά  πρέπει να ξέρουν και οι ξενοδόχοι, ότι έχουν ευθύνη για τους τουρίστες που φέρνουν.
Έχω δικαίωμα να τα λέω  γιατί ως ευρωβουλευτής είχα ασχοληθεί με το Λαγανά. Πολλοί μου έλεγαν τι με νοιάζει και γιατί μπλέκω, όμως εγώ το έκανα για τον τόπο μου. Πολλά μέρη  έχουν ανάλογες περιοχές  όμως σιγά σιγά αλλάζουν. Η αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.
Υπερβολές δεν γίνονται, γιατί θα χαλάσει η ουσία. Θα υποστηρίξουμε κάθε λογική αντιμετώπιση, όμως να απαιτήσουν και οι επιχειρηματίες ηθικά , να είναι εμβολιασμένο κατά αρχάς το προσωπικό τους.  Να μην αφήνονται  χαραμάδες στον κορωνοιο. Κάποιοι είναι αρνητικοί, κάποιοι έχουν πρόβλημα υγείας, αλλά όχι να πέφτουμε θύματα δοξασιών και μηνυμάτων και να καθυστερεί ο κόσμος να πάει μπροστά.
Ακόμη δεν έχει βγει η απόφαση πότε κλείνει ο δρόμος.
Όταν είμαστε εντάξει δεν ανησυχούμε για τοπικό lockdown. Μάσκες αποστάσεις και ύφος ευγενικό, αλλά αυστηρό για τους πάντες»

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent
Pin It