ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ|«ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ» – «ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»
23 Φεβρουαρίου 2021
-
«Δε πρέπει να ξεθαρρεύουμε, πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, γιατί έξω στη κοινότητα υπάρχουν ακόμη κρούσματα. Να είμαστε λιγάκι προσεκτικοί. Τα μέτρα αν τα τηρήσουμε θα μας βοηθήσουν να ανοίξουν όλες οι διαδικασίες παρακάτω»
-
«Άλλο σοβαρό, η μονιμοποίηση των εκτάκτων , δηλαδή του επικουρικού προσωπικού.Στο δικό μας νοσοκομείο είναι στους 100 εργαζόμενους και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Νομίζω ότι θα υπάρξει σε αυτό θετική εξέλιξη. Με τους 100 που πήραμε είμαστε στο όριο του να λειτουργούμε. Το προσωπικό αυτό, αναπτύχτηκε σε όλο το νοσοκομείο»
-
«Όταν συνυπογράψαμε με την ΕΝΗΖ είναι κοινή η δήλωση μας για να δείξουμε την ανησυχία μας. Κάπου συμφωνούμε, κάπου όχι. Όμως εμείς θέλουμε οι διεκδικήσεις μας να μην παίρνουν πολιτικό χαρακτήρα»
ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ (Πρόεδρος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου)
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί μέσα στη κλινική covid δεν έχουμε κανέναν ασθενή. Έχουμε ένα περιστατικό στη ΜΕΘ στην αρνητική πίεση που δεν είναι διασωληνωμένος. Είναι πολύ καλό μήνυμα αυτό γιατί τη περασμένη εβδομάδα η κλινική έφτασε στα όρια της με 8 άτομα.
Δε πρέπει να ξεθαρρεύουμε, πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, γιατί έξω στη κοινότητα υπάρχουν ακόμη κρούσματα. Να είμαστε λιγάκι προσεκτικοί. Τα μέτρα αν τα τηρήσουμε θα μας βοηθήσουν να ανοίξουν όλες οι διαδικασίες παρακάτω.
Είναι μία σειρά από κινητοποιήσεις, αυτή ήταν η τρίτη. Ήταν πανελλαδική από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, που αφορούσε αιτήματα που έχουν γίνει και σε άλλες κινητοποιήσεις. Το πρώτο που το ζητάμε αρκετό καιρό είναι η ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επίσης δεν είναι συνταγματικό τα ίδια άτομα στον ίδιο χώρο άλλοι να είναι στα βαρέα και άλλοι όχι. Άρα πολύ σημαντικό να προχωρήσει η ένταξη μας. Μόνο πρέπει να προχωρήσει σε νομοθέτηση.
Άλλο σοβαρό, η μονιμοποίηση των εκτάκτων , δηλαδή του επικουρικού προσωπικού.
Στο δικό μας νοσοκομείο είναι στους 100 εργαζόμενους και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Νομίζω ότι θα υπάρξει σε αυτό θετική εξέλιξη. Με τους 100 που πήραμε είμαστε στο όριο του να λειτουργούμε. Το προσωπικό αυτό, αναπτύχτηκε σε όλο το νοσοκομείο.
Ακόμη και σήμερα κάποιες προκηρύξεις βγαίνουν άγονες.
Όταν συνυπογράψαμε με την ΕΝΗΖ είναι κοινή η δήλωση μας για να δείξουμε την ανησυχία μας. Κάπου συμφωνούμε, κάπου όχι. Όμως εμείς θέλουμε οι διεκδικήσεις μας να μην παίρνουν πολιτικό χαρακτήρα.
Όσο αφορά το δεύτερο σκέλος για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται θέμα επικίνδυνης διαχείρισης. Δεν έχουμε κανέναν εργαζόμενο αυτή τη στιγμή που να νοσεί. Ότι έπρεπε να γίνει στη συγκεκριμένη στιγμή έγινε. Υπάρχει ένα θέμα όσο αφορά τον έλεγχο του προσωπικού . Πίσω στο εργαστήριο που γίνονται μοριακά τεστ υπάρχει φόρτος εργασίας πολύ μεγάλος.
Το τρίτο σκέλος είναι αύξηση των μισθών και μέτρα ατομικής προστασίας
Ισχυρή δημόσια υγεία, αύξηση προϋπολογισμού για τα νοσοκομεία και χαρακτηρισμός θανάτων συναδέλφων ως εργατικό ατύχημα».
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) :
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent
