Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ | ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦοΔΣΑ |ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ» - «ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ … ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΤΟ 2019»

15 Ιανουαρίου 2021
  • «Τι πολιτική αντιπαράθεση να κάνεις μαζί της ; Βρίσκονται διάφορες δικαιολογίες, για να αποκρυφτεί η ακριβής στόχευση, να αποδοθεί και η κατασκευή των εργοστασίων αλλά και η διαχείριση στην συνέχεια στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτή είναι η στόχευση και δε μπορεί να διαψευστεί. Δεν τους νοιάζει αν κάνουν παρατυπίες,   παρανομίες… προχωρούν έτσι  που μας εκπλήσσουν»
  • «Έτσι όπως πάει, στο τέλος αυτό θα το πληρώσει ο πολίτης. Δεν μας συγκινούν τα πανηγυρικά δελτία, ότι εγκρίθηκε η σύμβαση για τον ανάδοχο της Ζακύνθου. Αυτά ξεκίνησαν το 2017 προχώρησαν με δυσκολίες, τα τεύχη ήταν έτοιμα το 2019… άρα ως φορέας δεν έκαναν κάτι. Προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία. ότι ως διαβαθμιδικός φορέας  είχαν αποτέλεσμα, κάτι που είναι ψέμα»
  • «Έχω τη πληροφορία ότι θα συναντηθούν οι δήμαρχοι με την κυβέρνηση και ίσως να προκύψουν νέα δεδομένα»
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ (τ.Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Επικεφαλής  «ΑΝΑΣΑ» )

«Δεν είναι η πρώτη φορά που σχολιάζουμε τη πορεία του νεοσύστατου φορέα που έχει το χαρακτήρα του διαβαθμιδικού.
Από την αρχή είχαμε αμφιβολίες για την ποιότητα του εγχειρήματος και το ότι ξαφνικά αποφασίστηκε  η σύσταση του, χωρίς διαβούλευση των δήμαρχων.
Ήταν απόφαση της κυβέρνησης και κανείς από τους τοπικούς δεν είχε συμβάλει στη δημιουργία του. Ο φορέας έχει προβληματική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα. Αυτός που εκπροσωπεί τις μετοχές της περιφέρειας, πρέπει να έχει την εξουσιοδότηση της γενικής συνέλευσης,  κάτι που η περιφερειάρχης ,δεν έχει. Όπως και οι εκπρόσωποι που τοποθετήθηκαν δεν είναι μετά από απόφαση του περιφερειακού.
Ποια είναι η σχέση αυτών που συμμετέχουν,  αφού λογαριασμό δίνουν μόνο στον εαυτό τους και ενδεχομένως και σε κάποιους στην κυβέρνηση;
Επίσης σύμφωνα με το νόμο,  σε αυτό το διοικητικό συμβούλιο,  έπρεπε να συμμετέχει ένας δήμαρχος από κάθε περιφερειακή ενότητα.
Από την άλλη με τη  ΔΙΑΔΗΜΑ εκπροσωπούνται δήμοι, χωρίς όμως αυτοί , να δίνουν λογαριασμό στα δημοτικά συμβούλια. Αυτονομούνται και πράττουν κατά το δοκούν.
Η περιφέρεια, αντί να εμπιστευτεί τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων,  που είναι σε θέση, να βγάλουν εις πέρας τα έργα,  απευθύνεται σε μία εταιρεία της Κοζάνης και μάλιστα με αμοιβή… ρωτάμε γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά καμία απάντηση δεν παίρνουμε.
Από πού αντλούν αυτό το δικαίωμα οι κύριοι και οι κυρίες;
Τελευταία  έλαβε αποφάσεις για Κεφαλονιά χωρίς να συμμετέχει ο δήμος. Αν υπήρχε ισορροπία και σωστή εσωτερική λειτουργία του φορέα,  δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Όμως παραμείνουν αναπάντητα ερωτήματα…
Στην αρχή η περιφερειάρχης,  όταν υπήρχαν αυτές οι αντιδράσεις, έλεγε ότι υπάρχουν πικρίες από τους δημάρχους. Τώρα άλλαξε την ερμηνεία και λέει ότι πρόκειται για αντίδρασε με πολιτικά χαρακτηριστικά.
Τι πολιτική αντιπαράθεση να κάνεις μαζί της ; Βρίσκονται διάφορες δικαιολογίες, για να αποκρυφτεί η ακριβής στόχευση,  να αποδοθεί και η κατασκευή των εργοστασίων αλλά και η διαχείριση στην συνέχεια στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτή είναι η στόχευση και δε μπορεί να διαψευστεί. Δεν τους νοιάζει αν κάνουν παρατυπίες,   παρανομίες… προχωρούν έτσι  που μας εκπλήσσουν.
Πως κόβουν τιμολόγια και ζητάνε ποσά από τους δήμους; Και μετά την κατακραυγή τα ακυρώνουν;
Έτσι όπως πάει, στο τέλος αυτό θα το πληρώσει ο πολίτης. Δεν μας συγκινούν τα πανηγυρικά δελτία, ότι εγκρίθηκε η σύμβαση για τον ανάδοχο της Ζακύνθου. Αυτά ξεκίνησαν το 2017 προχώρησαν με δυσκολίες, τα τεύχη ήταν έτοιμα το 2019… άρα  ως φορέας δεν έκαναν κάτι. Προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία. ότι ως διαβαθμιδικός φορέας  είχαν αποτέλεσμα, κάτι που είναι ψέμα.
Ελπίζουμε κάποια στιγμή η κυβέρνηση ότι θα δει πως στο εγχείρημα αυτό πρέπει να μπει ένα φρένο.
Η πρωτοβουλία ανήκει στου ς δημάρχους. Στη ΠΕΔΙΝ ο πρόεδρος δεν είναι ο καλύτερος, έχει πάρει  ακραία θέση υπέρ τη κυβέρνησης, δ ε βοηθά τους δημάρχους…
Έχω τη πληροφορία ότι θα συναντηθούν οι δήμαρχοι με την κυβέρνηση  και ίσως να προκύψουν νέα δεδομένα
Η ενεργοποίηση των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης είναι ο στόχος. Δεν μπορεί να στήνονται σε μία πολιτική που θα τους βλάψει».

  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent


Pin It