Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΟΣ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ για ΕΝΕΕΓΥΛ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για την τηλεκπαίδευση – ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ … ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

10 Νοεμβρίου 2020
  • «Πόσα παιδιά έχουν Ιντερνέτ;. Υπολογιστές; αν μία οικογένεια έχει 3 παιδιά; Έχουμε δυο ταχυτήτων μαθητές»
  • «Ο Δήμαρχος έδωσε προτεραιότητα στο ΕΠΑΛ-ΕΝΕΕΓΥΛ»


Διονύσης Γεωργάνος (Πρόεδρος Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου)

ΕΝΕΕΓΥΛ

«Στο νέο κτίριο στο Βουγιάτο πήγαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, για να κάνουν τη σχετική μελέτη, τι παρεμβάσεις χρειάζονται για να γίνουν το δυνατόν συντομότερα.
Ευτυχώς να πω ότι αυτοί που ασχολούνται με θέματα της παιδείας δεν είναι πολιτικοί. Δεν τους λέω πολιτικούς. Το σημαντικό είναι ότι η ένωση πιέζει, δεν είναι λόγια του αέρα και θα πραγματοποιηθεί. Ο δήμαρχος έδωσε προτεραιότητα στο ΕΠΑΛ-ΕΝΕΕΓΥΛ και μετά θα προχωρήσει στα υπόλοιπα».

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Όταν υπάρχει lockdown  και τα σχολεία είναι κλειστά, δεν χρήζουν απολύμανσης. Όσο αφορά τη α/βθμια γίνεται καθαρισμός και απολύμανση από τις καθαρίστριες. Αυτή τη στιγμή δεν είναι αναγκαίο.
Η τηλεκπαίδευση ξεκίνησε από τα Μάρτιο. Το δίκτυο δεν σήκωνε. Όμως ας κοιτάξουμε πώς θα γίνει. Πόσα παιδιά έχουν  ιντερνέτ;. Υπολογιστές; αν μία οικογένεια έχει 3 παιδιά; Η πρώτη εμπειρία μας ήταν δραματική. Η τηλεκπαίδευση δεν έγινε όπως θα έπρεπε να γίνει.
Έχουμε δυο ταχυτήτων μαθητές. Το παιδί που δεν έχει δυνατότητα να παρακολουθήσει τι γίνεται; Η κυβέρνηση επιβάλει να πάρει απουσία. Δηλαδή η κυβέρνηση μεταφέρει στο παιδί την ευθύνη που έχει η ίδια;
Δεν εισακουστήκαμε. Είχαμε πει το Σεπτέμβριο, ότι δεν ωφελεί το μαθητή η τηλεεκπαίδευση  και πρέπει να βρεθούν χώροι και να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση διαγράφει τις οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και τιμωρεί και τους μαθητές με απουσία;
Από 1/9 στείλαμε έγγραφο και στην Υπουργό και στο Βουλευτή  και στο Γενικό Γραμματέα παιδείας της Περιφέρειας και στην Περιφέρεια και στην Αντιπεριφέρεια και στο  Δήμο για το πώς είναι καλύτερα να γίνει η εκπαίδευση των μαθητών . Απάντηση δεν πήραμε. Στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό, να μην απαντούν σε έγγραφα πρωτοκολλημένα, παρόλο που ο νόμος είναι ξεκάθαρος , ότι πρέπει να απαντούν  εντός 60 ημερών .
Μάλιστα είχαμε κάνει και πρόταση για την αναχώρηση των μαθητών. Είχαμε ζητήσει ολιγομελή τμήματα, όμως αυτό προϋπόθετε    αίθουσες. Προτείναμε σπαστό ωραριο
Στα χωριά δεν υπάρχει ιντερνέτ. Χθες στα ορεινά είχε διακοπή ρεύματος. Ποιος είναι αυτός που θα βάζει απουσίες; Έχουν εξετάσει όλες τις παραμέτρους αν όλα λειτουργούν σωστά, ώστε να απαιτούν αυτό το πράγμα;».
  • ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent


 

 

Pin It