ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΖΑΡΗΣ |«Δεν έχουν τον πολιτικό ανδρισμό οι Δ.Σ της Αντιπολίτευσης να καταγγείλουν το Δήμαρχο για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ;» - ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ σε Κυβέρνηση – «Βολές» και στην ΠΕΖ
Πέτρος Λάζαρης (Πρόεδρος Επιχειρηματιών Παραλίας Ζακύνθου)
«Είναι θετικό αυτοί οι άνθρωποι που μπήκαν , ο κόσμος έχει δίψα να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, ο κόσμος έχει δυσκολία χρηματική, όλα όσα ακούγαμε και μας έταξαν οι κυβερνήσεις ποτέ δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν.
Ότι και να γίνει θα έρθει ένας αξέχαστος Οκτώβριος για τις επιχειρήσεις που δεν θα ξανανοίγουν και κάποιες θα κλείσουν, όπως και για την ανεργία και τη δυστυχία που έρχεται.
Πληρώνουμε και δεν εισπράττουμε, δεν έχουμε καμία βοήθεια και το μόνο που κάνουν είναι να τάζουν χωρίς ουσία και χωρίς αποτέλεσμα.
Ο ένας κάνει προβολή της Ζακύνθου ο άλλος νοιάζεται για τον εαυτό του και δεν υπάρχει τίποτα!
Όποια πλευρά και να το πιάσουμε, το θέμα είναι ανύπαρκτο. Που είναι τα ανταποδοτικά του δήμου ως προς αυτά που εξήγγειλε η κυβέρνηση, μείωση τελών ,παραχώρηση χώρων; Δεν τα είδαμε ποτέ!
Και αν υπάρξει κόσμος τον Αύγουστο πως θα ανταποκριθούν οι επιχειρήσεις; Ούτε καν μας έχουν καλέσει να συζητήσουμε ...
Κάνω το σταυρό μου που υπάρχουν οι εθελοντικές ομάδες και μαζεύουν τα ακατόρθωτα. Ουαί και αλλοίμονο αν είχαμε τον κόσμο που είχαμε πέρυσι.
Στη παραλιακή ζώνη μετά από μεγάλη υπομονή και επιμονή καταφέραμε να υλοποιήσει ο κ.Πλέσσας την υπόσχεση που έδωσε
Ένα απόγευμα που βρήκα την εθελοντική ομάδα Λιθακιάς να πλένει στη παραλιακή που η γλίτσα και η δυσωδία ήταν σε κακό σημείο , εκεί επάνω αναπτύχτηκε με το πρόεδρο του λιμενικού ταμείου διάλογος όπου του ζήτησα αν δεν μπορεί να πάρει τους κάδους γιατί δεν του δίνει σημασία ο δήμαρχος, το επόμενο πρωί μαζί να πάμε στον εισαγγελέα και να πάει ο δήμαρχος για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.
Την επόμενη ημέρα οι κάδοι έφυγαν ευτυχώς.
Φτάσαμε επιτέλους να λέμε, ότι δεν έχουμε κάδους στην παραλιακή.
Είχα μιλήσει με αιχμηρό τρόπο. Ο δήμαρχος σε μένα 2 φορές μου είπε σε 40 ημέρες έρχονται κάδοι σε 30 ημέρες σε ένα μήνα …και τελικά και με τα πόδια να έρχονταν από την Κίνα, θα είχαν έρθει.
Αν υπήρχε ο περυσινός τουρισμός νύχτα έπρεπε να έχουμε φύγει όλοι οι ζακυνθινοί.
Δεν μπορώ να καταλάβω η αντιπολίτευση που καθημερινά καταγγέλλει το δήμαρχο και λένε ότι δεν υλοποιεί τις αποφάσεις, ένας από αυτούς δεν υπάρχει να είναι άντρας και να πάει να κάνει καταγγελία για παράβαση καθήκοντος ότι δεν τις υλοποιεί;
Να κάνει μία επώνυμη γραπτή καταγγελία εκεί που πρέπει;
Λείπει το επόμενο βήμα!
Μια σωστή παρέμβαση ο δήμαρχος, θα τη λάβει θεωρώ σοβαρά υπόψη του. Σε αυτή τη περίοδο ήταν ευκαιρία να υλοποιήσουμε το μόνιμο με σκουπίδια έργο, πεζή καθαριότητα, κόψιμο χόρτων. Κακός χαμός γίνεται
Κάδοι δεν υπάρχουν στο νησί και αν υπάρχουν είναι διαλυμένοι
Δεν λύνονται τα προβλήματα ούτε με τη διοίκηση που κάνει ο δήμαρχος ούτε με αυτή την αντιπολίτευση.
Είναι πολλοί καλοί στις υποδοχές, στο να προβάλλουν αυτό το λίγο που κάνουν.
Η καμπάνια ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΜΕ ΖΑΚΥΝΘΟ το έχω ακούσει 100 φορές..
Η αγορά θυμίζει ότι είναι μήνας ΑΠΡΙΛΙΟΣ και μάλιστα υποτονικός. Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι είναι Ιούλιος είναι λόγω της θερμοκρασίας. Όλα τα άλλα είναι στον Απρίλιο και εκεί θα παραμείνουμε.
Βλέπω και αφουγκράζομαι το θέλω που έχουν οι επιχειρηματίες για να ανοίξουν. Δεν υπάρχει όμως ανταπόκριση από τον κόσμο. Είναι δύσκολη χρονιά και θα παραμείνει δύσκολη.
Επειδή άκουσα τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μας είπε να βάλουμε πλάτη στους εργαζόμενους. Προσπαθούν να μετακινήσουν το βάρος τους σε εμάς.
Από την άλλη έρχονται τα κλιμάκια για ελέγχους. Η εφορία είναι στους δρόμους…. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μας ζητάνε αυτή τη στιγμή.
Είμαι λίγο σκληρός , την 1η Σεπτεμβρίου θα δώσω 11 οικογένειες που δουλεύουν σε εμένα στο κ. πρωθυπουργό να τους ταΐσει, να τους κοιμίσει να τους στεγάσει. Όλο αυτό τον καιρό το μόνο που έκανε ήταν να δημιουργήσει άνεργους!
Το κράτος που διαχειρίστηκε αυτή τη κατάσταση να πάρει αυτούς τους εργαζόμενους επάνω του και να δω πως θα τους πληρωσει και πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι.
Είμαστε μείον 10 για τις επιχειρήσεις. Δεν έγινε τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα, δεν δόθηκε τίποτα. Μας πρότρεψαν να πάμε στις τράπεζες αλλά ζητάνε χαρτιά που δεν τα έχεις όλα.
Αυτή τη στιγμή ζούμε δράμα, να ψωνίσουμε δεν μπορούμε θέλουν μετρητοίς εξόφληση οι προμηθευτές.
Θα κράταγα το προσωπικό μου εφόσον υπήρχε φως στο τούνελ. Αυτή τη στιγμή έχω αντίπαλο το ίδιο μου το κράτος. Μου ζγητάει να κρατήσω το προσωπικό μου και όλη μέρα με ελέγχει ….
Που είναι κε Τσουκαλά όλα αυτά που μας έταζαν;
Επειδή τον άκουσα να τα λέει στην εκπομπή σας αναφέρω τον κ.Τσουκαλά.
Με τα ενοίκια μας έβαλαν στη διαδικασία να μπούμε σε μία πλατφόρμα. Εκτοτε μετά το τρίμηνο μας είπαν ότι πρέπει να συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης. Όταν συμφωνούσε; δεν υπήρχαν τα ανάλογα χαρτιά. Όταν έχεις ένα ενοικιαστήριο το υ 2007 εζήταγαν ενεργειακό πιστοποιητικό. Όταν όμως έγινε το ενοικιαστήριο, αυτό δεν χρειάζονταν. Τώρα το ζητάει, αλλά αυτό δεν βγαίνει σε ένα 24 ωρο και το κόστος του είναι ι 2000 ευρώ.
Τώρα το θυμηθήκαμε;
Το ίδιο συμβαίνει και με τις τράπεζες. Ότι δεν ζήταγαν τώρα το ζητάνε.
Από όλες τις υπηρεσίες στέλνουν επιστολές για διακοπές
Οι αλήθειες πονάνε…»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ | IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) :
https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent
