ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ| «ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Η ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ ΓΕΡΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ…»
22 Απριλίου 2020
ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ | ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Η ΠΛΑΣΤΙΓΓΑ ΓΕΡΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ… ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ… ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ - ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ… ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ;» - «ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ κ.ΚΡΑΤΣΑ… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ»
Σπύρος Γαλιατσάτος (π.Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ΠΙΝ)
Υπάρχει μία μεταβλητή που τα καθορίζει όλα. Κάθε ώρα που περνάει τα πράγματα επιβαρύνονται με γεωμετρική ακρίβεια
Δημιουργούνται και κάποια σενάρια, τα καλά, τα μέτρια, τα κακά.
Το καλό σενάριο είναι το να ανοίξουν τα εποχιακά ξενοδοχεία την 1/7 . Όμως το θέμα είναι και με ποιες προϋποθέσεις, όπως βέβαια και με ποια πρωτόκολλα υγιεινής θα λειτουργήσουν. Ποια επίσης τα πρωτοκόλλα των πτήσεων; Αν δεν συμβεί αυτό που είναι ενδεχόμενο, να μην συμβεί, φοβάμαι ότι αν δεν βρεθεί εμβόλιο δεν θα ισορροπήσουμε τουλάχιστον μέσα στο 2020.
Αν κάποιος αρρωστήσει; Το ξενοδοχείο θα μπει σε καραντίνα. Μιλάμε πάντα με υποθέσεις
Το χειρότερο σενάριο που είναι το να μην ανοίξουμε καθόλου, δεν θέλω να το φαντάζομαι
Όλα είναι περί όνου σκιάς.
Βεβαίως είναι και τα καλά πλανά για εσωτερικό τουρισμό ,αλλά αν δεν πάμε με το καλό σενάριο πάλι δεν έχει νόημα. Είναι και το οικονομικό θέμα….
Όσο αφορά τη περιφέρεια μας, έχει μηχανισμούς για να ετοιμαστεί για την επόμενη ημέρα, όπως έχει και κονδύλια. Εμείς αφήσαμε κονδύλια και από το ΕΣΠΑ και από προγράμματα ευρωπαϊκών επενδύσεων. Όμως υπάρχει αδράνεια από την κ.Κράτσα… Δεν υπάρχουν σχέδια… δεν έχει γίνει τίποτα…Ένα διεθνή διαγωνισμό που είχαμε ξεκινήσει και που κάναμε επερώτηση τον Νοέμβριο για το που βρίσκεται , μας είπε η Κράτσα ότι θα το τρέξει, δεν έγινε τίποτα.
Στη Κεφαλονιά ο προβληματισμός είναι να μην ανοίξουν τα ξενοδοχεία αν αυτά που ακούμε είναι αληθή από τους ειδικούς. Τα πράγματα δεν μας δίνουν φως.
Στο τομέα της υγείας δεν μπορούσαμε να κάνουμε κι αλλιώς. Βρεθήκαμε απροετοίμαστοι, λόγω της πολιτικής που ακολούθησε και πάλι η σημερινή κυβέρνηση. Σήμερα λένε συγγνώμη γιατί αποδείχτηκε ότι αν η προηγούμενη κυβέρνηση μέσω των μνημονίων δεν είχε στηρίξει τα ιόνια, δεν ξέρουμε που θα βρισκόμασταν σήμερα.
Του ανθρώπου το κύρος είναι η συνέπεια λόγου και πράξεων. Ποτέ δεν έβαλα πολιτικές παρωπίδες και γι αυτό έχω φίλους από όλες τις παρατάξεις
Μεγάλο θέμα είναι οι εργαζόμενοι. Πως θα επιβιώσουν με το επίδομα των 380 ευρώ το μήνα; Και δεν ξέρουμε και για πόσο καιρό η κυβέρνηση θα έχει τα κότσια να μπορεί να τα δώσει
Στις επιχειρήσεις δεν βλέπω να υποστηρίζονται στο βαθμό που θα έπρεπε . Βέβαια ποια κυβέρνηση έχει τα κεφάλαια;
Εάν πάρουμε τα χρήματα από το ΗΕΣΕΜ, από τη στιγμή που δεν έγινε το ευρωομόλογο, έχει έρθει ένα άλλο μνημόνιο χειρότερο των προηγούμενων. Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά φοβάμαι ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν.
Εκλογές δεν βλέπω… Είναι κάτι το τρελό να συζητάμε σήμερα…
Μιλάει μισή ώρα και δεν καταλαβαίνει ς τι λέει, η κα Κράτσα. Δεν συναντηθήκαμε ποτέ παρότι είναι η φυσική μου διάδοχος. Απαξίωσε ακόμη και μία μελέτη που κάναμε να έρθει να την πάρει από εμένα και πήγε στο μελετητή. Δεν μπορούμε με αυτό το τρόπο να πάμε πουθενά λέγοντας λόγια, λόγια, λόγια.
