Διονύσης Γεωργάνος: «Είμαστε σε επαφή με τη Β/θμια Εκπαίδευση… Επεξεργάζονται από την Κυβέρνηση το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία»
Διονύσης Γεωργάνος (Ένωση Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου)
Μας ξάφνιασε κι εμάς η ακύρωση των καρναβαλικών παρελάσεων, αλλά αν το δούμε ψύχραιμα, θεωρώ ότι αφού ακυρώνονται γιατί να μην κλείσουν και τα σχολεία προληπτικά
Μήπως όμως είναι άλλη κατάσταση ή μία, και άλλη, η άλλη;; αν χρειαστεί ανάγκη, γιατί οι συνθήκες ανά ώρα αναβάλλονται, θα κλείσουν και τα σχολεία. Το θέμα το παρακολουθούμε με τη δευτεροβάθμια και είναι σε επιφυλακή το υπουργείο παιδείας.
Έχουμε μετακίνηση τουρισμού ανά την Ελλάδα πολύ μεγάλη, σε περιοχές που πραγματοποιούνται καρναβαλικές εκδηλώσεις, ενώ στα σχολεία μας είναι πιο κλειστές κοινωνίες.
Όμως αυτό δε σημαίνει, ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν είναι τραβηγμένη για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις τη στιγμή που δεν έχει πάρει μέτρα για τα σχολεία. Όμως είναι ανησυχητικό. Εκείνο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ψυχραιμία και όχι πανικός. Αυτό κάνει κακό. Είχα μία επικοινωνία με το κ.Γκούσκο και με ενημέρωσε ότι το υπουργείο το βλέπει σοβαρά το θέμα και θα έχουμε ενημέρωση στις επόμενες ημέρες.
Εκείνο που βάζουμε πάνω από όλα, είναι ότι δεν υπάρχει μετακίνηση πληθυσμού στα σχολεία, αλλά αν μεταφερθεί πληθυσμός στην καρναβαλική εκδήλωση, αλλάζουν οι συνθήκες.
Δεν πρέπει να δημιουργούμε πανικό στα παιδιά. Πιστεύω ότι ακυρώθηκαν όχι για την Ζάκυνθο, αλλά επειδή ειδικά η Πάτρα, δέχεται πάρα πολύ κόσμο και όχι μόνο από την Ελλάδα. Αν ακυρωνόταν μόνο της Πάτρας η αντίδραση θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Για το θέμα των σχολείων θα έχουμε νεότερα, μπορεί και αύριο και αυτό εξαρτάται και από την διεκδίκηση και εμάς των γονέων.
Θα ήταν το καλύτερο να μην υπάρξει κρούσμα στο νησί μας
