Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Κική Καρυδάκη : «Η επίσκεψη Κουτουλάκη στη Ζάκυνθο, φωτοβολίδα και αντιπερισπασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου»

18 Νοεμβρίου 2022

Κριτική στο Βουλευτή Ζακύνθου, Διονύση Ακτύπη:

-«Δεν είδα ανακοίνωση για το Πολυτεχνείο ,  και θα το λέω αυτό ! Έχουν υποχρέωση όλοι αυτοί οι πολιτικοί, και το εντεταλμένο κράτος ,να σέβεται αυτή την ημέρα του Πολυτεχνείου !»

-«Ο Βουλευτής πήγε και έδωσε 500 ευρώ στον Άγιο Δημήτριο για τη  παιδική χαρά και έφτιαξε και το πεζοδρόμιο στο χωριό του. Αν αυτή είναι η δουλειά του βουλευτή,  τότε δεν ξαναμιλάω» «Δεν νομίζω ότι πέρα από υποσχέσεις μπορεί ο βουλευτής να κάνει κάτι άλλο»

- Τι δηλώνει για  ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ και ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΙΟΥ

Στην ακρίβεια , στις υποκλοπές, στα ελληνοτουρκικά και σε θέματα τοπικού χαρακτήρα, αναφέρθηκε μιλώντας εκτενώς στο IonianRadio.gr, η κ.Κική Καρυδάκη, συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου.

Ξεκινώντας με τον μαζικό εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ενοχλεί όσους καταπατούν θεμελιώδη δικαιώματα και περιφρονούν τη δημοκρατία. ¨Όπως βλέπουμε σήμερα με το σκάνδαλο των υποκλοπών , την αστυνομική αυθαιρεσία, την φτώχεια των νοικοκυριών που αν θυμηθούμε το ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, παραμένει επίκαιρο».

Συνεχίζοντας η κ.Καρυδάκη σχολίασε με νόημα «Διάβασα τις ανακοινώσεις και των τοπικών παραγόντων και μου έκανε φοβερή εντύπωση η ανακοίνωση της κ.Κράτσα, που δεν αναφέρεται καν στο χώρο του Πολυτεχνείου. Επειδή υπάρχει μία λογική της υποτίμησης της συγκεκριμένης γενιάς του πολυτεχνείου, μου έκανε εντύπωση η αναφορά της.Δεν ξέρω που αναφέρεται η κ. Κράτσα. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Δεν αναφέρει τίποτα για  την ημέρα του Πολυτεχνείου,  σε αντίθεση με τη κ.Μοθωναίου και αυτό θα πρέπει να της το αναγνωρίσω».

Αναφερόμενη μεταξύ άλλων , στο καλάθι του νοικοκυριού, δήλωσε ότι δεν έχει ως μέτρο αποδώσει και ούτε έχει πρακτικό αντίκρισμα στις τσέπες των πολιτών, ενώ ανέφερε τις θέσεις και τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στο θέμα των υποκλοπών, δήλωσε «Δεν είναι μικρότερο θέμα οι υποκλοπές από το θέμα της ακρίβειας. Επιβεβαιώνεται από τις λίστες, ότι οι παρακολουθήσεις είχαν να κάνουν και με οικονομικά συμφέροντα και με φορείς του δημοσίου αλλά και με μεγάλα κοινοτικά κονδύλια».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, η κ.Καρυδάκη δήλωσε χαρακτηριστικά «Έχουμε μπει σε μία λογική εξοπλισμών , για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία. Εμείς πάντα διεκδικούμε στη Χάγη...»

Αναφερόμενη στα τοπικά θέματα και ειδικά στην επίσκεψη του Γ.Γ. κ.Μανώλη Κουτουλάκη, στη Ζάκυνθο, έκανε λόγο  για «μία προσπάθεια φωτοβολίδας και αντιπερισπασμού», ενώ εξέφρασε  την άποψη ότι το έργο της παραλίας Αργασίου, έχει προσωρινά εγγραφεί στο πρόγραμμα επενδύσεων, αλλά δεν έχει ενταχθεί, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Ζήσε Μάη  μου να φας τριφύλλι».

Τέλος, σχολιάζοντας τις «παρεμβάσεις και τα αποτελέσματα των 3.5 χρόνων» του εντολέα της κυβέρνηση ,Διονύση Ακτύπη, αναφέρθηκε σε όλα αυτά που… δεν έχουν γίνει…

Κική Καρυδάκη (Συντονίστρια Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου) στο Ionian Radio.gr

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

«Νομίζω ότι για όσους το βίωσαν το Πολυτεχνείο,  ήταν πολύ σημαντική η χθεσινή μεγαλειώδης πορεία και με τα σύγχρονα αιτήματα  τους μετά ΄ την εξέγερση του 1973.

Σαν φόρο τιμής θα πω την άποψη μας. Ήταν πράξη ηρωισμού και αυταπάρνησης. Ενοχλεί όσους καταπατούν θεμελιώδη δικαιώματα, και περιφρονούν τη δημοκρατία, όπως βλέπουμε σήμερα με το  σκάνδαλο των  υποκλοπών, την  αστυνομική αυθαιρεσία, τη φτώχεια  των νοικοκυριών που αν θυμηθούμε το «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», παραμένει επίκαιρο.

Διάβασα τις ανακοινώσεις και των τοπικών παραγόντων και μου έκανε φοβερή εντύπωση η ανακοίνωση της κ.Κράτσα, που δεν αναφέρεται καν στο χώρο του Πολυτεχνείου

Επειδή υπάρχει μία λογική της υποτίμησης της συγκεκριμένης γενιάς του πολυτεχνείου, μου έκανε εντύπωση η αναφορά της.

Δεν ξέρω που αναφέρεται η κ. Κράτσα. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Δεν αναφέρει τίποτα για  την ημέρα του Πολυτεχνείου,  σε αντίθεση με τη κ.Μοθωναίου και αυτό θα πρέπει να της το αναγνωρίσω»

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

«Φτάσαμε στο σημείο να έχουμε απώλεια εισοδήματος για νοικοκυριά κάτω των 600 ευρώ το μήνα. Έχουμε ένα πληθωρισμό που έπεσε στις10 μονάδες από το 12, αλλά και αυτό δεν είναι λίγο.

Έχουμε υπερδιπλάσιες τιμές.

Σε σχέση με το θέμα της ενέργειας. η σημερινή κυβέρνηση  επιδοτεί τα υπερκέρδη. Μόνο στους 2 τελευταίους μήνες, έχει επιδοτήσει την ενέργεια με 1 δις.

Επίσης μην ξεχνάμε,  ότι έχουμε την δεύτερη θέση σε ακριβότερη βενζίνη και την τέταρτη θέση σε ακριβότερο πετρέλαιο , στις χώρες της  Ε.Ε.

Η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο. Εμείς ζητάμε διακαώς. τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% και κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης»

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

«Ζητήσαμε την αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά της 13ης σύνταξης,  που είχαμε νομοθετήσει το 2019 και κατάργησε η ΝΔ.

Δεν βλέπουμε η κυβέρνηση τίποτα από όλα αυτά να κάνει. Φέτος είχε 4 δις έσοδα παραπάνω , σε σχέση με πέρυσι.

Και το φπα δεν έριξε και είχε περισσότερα έσοδα αλλά και έβγαλε λεφτά από τις τσέπες μας , για να επιδοτησει την αισχροκέρδεια στην ενέργεια

Σήμερα οι πολίτες σκέφτονται, αν πρέπει να καταργήσουν το σουπερμάρκετ»

ΚΑΛΑΘΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ

«Δεν προσφέρει τίποτα. Οι καταναλωτές έχουν καταλάβει,ότι οι προσφορές  που βάζουν τα σούπερ μάρκετ, είναι μεγαλύτερες από τις προσφορές του καλαθιού του νοικοκυριού.

Από την άλλη, βλέπουμε τι γίνεται με τα αντικλεπτικά. Για να πηγαίνει ένας απελπισμένος να κλέψει ένα γάλα, σημαίνει ότι δεν έχει να ταΐσει το παιδί του.

Πως το αντιμετωπίζει ο δύσμοιρος καταναλωτής που τα εισοδήματα του είναι πολύ μικρά

μπορεί κανείς να καταλάβει .

Κι εκεί αναρωτιέται κανείς πως η κυβέρνηση αξιολογεί τη συμπεριφορά της , όταν την στιγμή που επιδοτεί τους έχοντες και κατέχοντες ,ι την ίδια στιγμή, επιτρέπει,  μία μάνα που δεν έχει να ταΐσει το παιδί της , να απλώνει το χέρι να πάρει το γάλα από το ράφι

Για εμάς δεν είναι απορία , καταλαβαίνουμε τι θέλει να κάνει ή κυβέρνηση.

Η πραγματικότητα μας αναγκάζει να δεχτούμε πολιτικές λύσεις

Αν συνεχίσουμε με την πολιτική των αρίστων,  πραγματικά θα γίνεται όλο και χειρότερη η κατάσταση»

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

«Δεν είναι μικρότερο θέμα οι υποκλοπές,  από το θέμα της ακρίβειας. Επιβεβαιώνεται από τις λίστες , ότι οι παρακολουθήσεις είχαν να κάνουν και με οικονομικά συμφέροντα και με φορείς του δημοσίου, αλλά και με μεγάλα κοινοτικά κονδύλια.

Δεν ανήκουν αυτές οι λίστες μόνο στην εφημερίδα ντοκουμέντο, αλλά και σε μέσα, όπως είναι ΤΑ ΝΕΑ, που είναι απέναντι στην κυβέρνηση.

Το 80% της έρευνας, έδειξε ότι δεν εμπιστεύονται οι πολίτες  τον πρωθυπουργό της χώρας. Δεν προχώρησε στην άρση του απορρήτου που σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητούσε. Δεν μπορούσε να υποστηρίξει την αλήθεια.

Μέχρι την τροπολογία για την ΑΑΔΕ , απαγορεύτηκε η ενημέρωση , αυτών που τους  είχε γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους.

Κρίσιμοι μάρτυρες δεν κατέθεσαν  και ακόμη συνεχίζει να αρνείται ο κ.Μητσοτάκης την άρση του απορρήτου

Όταν βγαίνει στον αέρα ότι παρακολουθείται ο κ.Δένδιας,  φαίνεται ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης»

 

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Κατά καιρούς έχουν εντάσεις, έχουν υφέσεις, κάνουμε αναλύσεις… το θέμα είναι η εξωτερική πολιτική και οι σχέσεις που κρατάνε οι δυο πλευρές.

Έχουμε μπει σε μία λογική εξοπλισμών για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία. Εμείς πάντα διεκδικούμε τη Χάγη. Το μείγμα της εξωτερικής πολιτικής που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ , το έχει δείξει και θα έχουμε διαφορετική πολιτική.

Τα ζητήματα της Ελλάδας, δεν πρέπει να μένουν στις κατ  ιδίαν συζητήσεις.

Νομίζω, ότι πρέπει να τεθούν σε άλλη βάση

Και οι δυο, και ο πρωθυπουργός και ο τούρκος πρόεδρος,  αναφέρονται με λιγότερες εντάσεις και στο εσωτερικό τους ακροατήριο.

Υπάρχει ένα ιστορικό ακροατήριο και στις δυο πλευρές , και οι δυο χώρες έχουν ζήτημα και επανέρχομαι στο θύμα των υποκλοπών,  γιατί είναι μέγιστο θέμα δημοκρατίας.

Υπάρχουν φωνές που αντιδρούν και μέσα από τη Ν.Δ , πως ο κ.Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει γύρω του ένα παρακράτος»

ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Η αντίληψη μας είναι αρνητική μάλλον. Δεν έχει προχωρήσει αναπτυξιακά τίποτα. Ο γενικός  γραμματέας που επισκέφτηκε χθες τη Ζάκυνθο,  είναι μια προσπάθεια φωτοβολίδας και αντιπερισπασμού. Τι να μας πει; Ότι προχωράνε τα αναπτυξιακά προγράμματα; Αυτό δεν θα έπρεπε να είχε προχωρήσει τριάμισι χρόνια; Αφού έγινε ολόκληρη φασαρία και πήγαν έξω από το δήμο πολίτες από το Αργάσι για  να διεκδικήσουν να πάει το έργο στη περιφέρεια και να φύγει από το δήμο,  σήμερα έρχονται όλοι και μας λένε,  ότι προσωρινά το έργο έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα επενδύσεων αλλά δεν έχει ενταχθεί και θα ενταχθεί αργότερα στο ΕΣΠΑ 2021-2027

Όταν  ο μηχανισμός  γίνει αποτελεσματικός,  ξανασυζητάμε,  γιατί η κουβέντα που έγινε ήταν , με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Δεν προχωράει αυτό απλώς έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα δημοσιων επιεδνδυσεων. Μεχρι να μπει στο ΕΣΠΑ χαιρετα μου τον Πλάτανο

Σε λίγο θα προκηρυχτούν οι εκλογές. Δεν νομίζω ότι πέρα από υποσχέσεις μπορεί ο βουλευτής να κάνει κάτι άλλο. Αυτό που μπορεί ίσως να γίνει, είναι  να δοθούν,  τα 200 χιλιάρικα για τις γεωτρήσεις

Στο ΦΟΔΣΑ τον περιφερειακό βλέπετε να έχει γίνει κάτι;

Στο Νοσοκομείο το θέμα είναι ανοικτό και των γιατρών και στις κλινικές  και των εργαζομένων.

Στο βιολογικό έγινε κάτι;

Στη καθαριότητα έγινε κάτι;

Ακόμα  είμαστε στο μεσαίωνα στη Ζάκυνθο

Αυτή η περίφημη επιτροπή του Ναυαγίου,  το μόνο που έκανε ήταν  που άνοιξε ένας δρόμος διαφυγής  και είμαστε ακόμα στο ΘΑ φτιάξουμε το  «Παναγιώτη».

Ο Βουλευτής πήγε και έδωσε 500 ευρώ στον Άγιο Δημήτριο για τη  παιδική χαρά και έφτιαξε και το πεζοδρόμιο στο χωριό του. Αν αυτή είναι η δουλειά του βουλευτή,  τότε δεν ξαναμιλάω.

Τι μας είπε ο κ.Κουτλάκης που ήρθε;  ό τι θα γίνουν όλα αυτά και θα συνεργαστούν οι δυο του ς γι αυτό. Δηλαδή  «Ζήσε Μάη μου,  να φας τριφύλλι».  Έκαναν   έναν  αντιπερισπασμό την ημέρα του πολυτεχνείου.

Όλοι αυτοί οι πολιτικοί,  θα πρέπει  να σέβονται αυτή την ημέρα του πολυτεχνείου

Επειδή οι αγώνες δικαιώνονται, οι αγώνες θα δικαιωθούν με την αλλαγή. Θα φύγει η κυβέρνηση  Μητσοτάκη και θα δικαιωθούμε»

  • Video: Η συνέντευξη της κας Κικής Καρυδάκη στο 0:13:45