Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Κωνσταντίνος Μάρκου: «Η εργαλειοποίηση της πανδημίας “καταρράκωσε”το Νοσοκομείο Ζακύνθου»

21 Νοεμβρίου 2022

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: «Να πάρει η πολιτεία τις ευθύνες της , απέναντι σε αυτό τον ευάλωτο πληθυσμό, που είναι το παιδί… Υπάρχουν απαράδεκτες καταστάσεις και αλλού. Μη περιμένουν να σπάσει το πύον»

ΒΟΥΛΗ- ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: «Όπως ο περσινός,έτσι και ο φετινός προϋπολογισμός,  είναι κάποια νούμερα που θα γραφτούν και που πολύ σύντομα θα είναι κενό γράμμα»

ΥΓΕΙΑ: «Το νοσοκομείο της Ζακύνθου ήταν από αυτά που καταρρακώθηκαν από την  εργαλειοποίηση κατά την πανδημία . Δεν είναι μόνο της Ζακύνθου, είναι όλη η δυτική Ελλάδα,  όλη η Πελοπόννησος,  όλη η Ελλάδα»

ΑΚΡΙΒΕΙΑ:«Το καλάθι  έχει αποδειχτεί φιάσκο ,από την πρώτη ημέρα … Δύο κινήσεις είναι απαραίτητες για να βοηθηθεί η ακρίβεια Μητσοτάκη. Η μείωση του ΦΠΑ στα είδη κατανάλωσης ,  η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα»

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ:«Έχει εξελιχτεί σε καταρράκτη… Έχουν αρχίσει και σπάνε οι ρωγμές της ΟΜΕΡΤΑ»

Ο Κωνσταντίνος  Μάρκου (Βουλευτής Αχαίας , ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία) μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr

ΒΟΥΛΗ- ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 «Όπως ο περσινός έτσι και ο φετινός προϋπολογισμός,  είναι κάποια νούμερα που θα γραφτούν και που πολύ  σύντομα θα είναι κενό γράμμα.

 Η εξελισσόμενη οικονομική και κοινωνική κατάσταση,  είναι τέτοια,  που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία,  ότι αυτά που θα κατατεθούν δεν θα πραγματοποιηθούν.

Ο περσινός δεν υλοποιήθηκε. Τον 9ο μήνα αναθεωρήθηκε και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Κάτι τέτοιοι θα γίνει και τώρα»

ΥΓΕΙΑ

«Το νοσοκομείο της Ζακύνθου ήταν από αυτά που καταρρακώθηκαν από την  εργαλειοποίηση κατά την πανδημία . Δεν είναι μόνο της Ζακύνθου, είναι όλη η δυτική Ελλάδα,  όλη η Πελοπόννησος,  όλη η Ελλάδα.

Αν πιάσουμε ένα, ένα τα νοσοκομεία,  θα δούμε ότι σε επίπεδο υποστελέχωσης,  η κατάσταση είναι τραγική. Είναι στα όρια της εξόντωσης το προσωπικό να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Έχουμε πρόβλημα με το  νομοσχέδιο Πλεύρη, τώρα που σταματά η εξέλιξη της πανδημίας,  έρχονται να δώσουν χτυπήματα … Να καταρρακωθεί το εθνικό σύστημα υγείας.

Θα υπάρχει ιδιώτης γιατρός,  που θα έχει δικαίωμα,  να εισάγει πελάτη του, να τον χειρουργεί, να πληρώνει ο ασθενής, και το απόγευμα να φεύγει και να αφήνει τον ασθενή στα χέρια άλλων γιατρών νοσοκομειακών.

Οριακά τα θυμάμαι αυτά, είναι όπως οι  εποχές του 70,  που οι ασθενείς ,  πήγαιναν στο ιδιωτικό ιατρείο να καταθέσουν τον οβολό τους για να εξεταστούν την επομένη ημέρα,  στο νοσοκομείο»

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

«Το καλάθι  έχει αποδειχτεί φιάσκο ,από την πρώτη ημέρα. Όσο και να προσπαθούν να προπαγανδίσουν , είναι απλά τα πράγματα. Δύο κινήσεις είναι απαραίτητες για να βοηθηθεί η ακρίβεια Μητσοτάκη. Η μείωση του ΦΠΑ στα είδη κατανάλωσης ,  η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Τα επιχειρήματα είναι αστεία. Στο μεν φπα που είπαν ότι δεν το μειώνουν,  το επιχείρημα είναι,  ότι  αν κάνουμε φθηνότερα τα μακαρόνια, θα τα αγοράζει φθηνότερα και ο πλούσιος. Όσο για τον ειδικό φόρο είναι πολιτική βούληση. Δεν θέλουν να κάνουν κίνηση που θα ανακουφίσει το κοινό  . Δεν είναι ότι δεν μπορούν, δεν θέλουν . Και ταυτόχρονα  καταναλώνουν κάθε μήνα από το δανεισμό και το πακέτο που έχει αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιδοτήσουν»

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

«Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και 3-4 μήνες και έχει εξελιχτεί σε καταρράκτη.

Έχουν αρχίσει και σπάνε οι ρωγμές της ΟΜΕΡΤΑ. Εκείνο που έχουμε εμείς επισημάνει,  είναι ότι η υποστήριξη μας στον Ανδρουλάκη,  είναι  θέμα υποστήριξης της δημοκρατίας και το ίδιο θα γινόταν για τον οποιοδήποτε είχε αυτό το πρόβλημα. Κάθε ημέρα βγαίνει και κάτι περισσότερο.

Η δικαιοσύνη δεν έχει σταθεί ακόμη στο ύψος του προβλήματος. Ο κ. Τογιάκος διέταξε έλεγχο,  πως διέρρευσαν τα δεδομένα, όχι αν έχουμε πρόβλημα. Ταυτόχρονα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, κάθε ημέρα η κυβέρνηση πρόβαλε προσχώματα.

Να δούμε αν θα κληθούν οι υπεύθυνοι. Ο κ. Τσίπρας σήμερα , για 4η φορά κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση. Έλα κε Πρωθυπουργέ, δώσε τις εξηγήσεις  , γιατί λοιπόν  δεν το κάνεις ; άρα είσαι ένοχος»

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

«Να πάρει η πολιτεία τις ευθύνες της , απέναντι σε αυτό τον ευάλωτο πληθυσμό, που είναι το παιδί.

Η κα Φωτίου έλεγε ότι,  πήγαμε και στη ΚΙΒΩΤΟ και σε κάποιες άλλες δομές  και τους είπαμε τα παιδιά να έρχονται στο δημόσιο σχολείο και να γυρίζουν πάλι στο ίδρυμα τους. Αρνήθηκε η συγκεκριμένη κιβωτός. Υπάρχουν απαράδεκτες καταστάσεις και αλλού. Μη περιμένουν να σπάσει το πύον.

Μεγάλωσα και τέλειωσα το λύκειο στα Καλάβρυτα. Είχε δημιουργηθεί ένα εκκλησιαστικό ορφανοτροφείο. Τα παιδιά που ζούσαν εκεί , έμεναν, έτρωγαν,  κοιμόντουσαν και το πρωί έρχονταν στο δημόσιο σχολείο μαζί μας και το μεσημέρι έφευγαν πάλι.

Τώρα κάποιες τέτοιες δομές , δεν επιτρέπουν τη μίξη των παιδιών και τα κρατάνε»

Ο Κωνσταντίνος  Μάρκου (Βουλευτής Αχαίας , ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία) μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr - video:

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ