Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Σπύρος Γαλιατσάτος - Αιχμηρό σχόλιο :«Φουσκωμένα τα έργα στην Περιφέρεια Ι.Ν» - Κριτική στην κυβέρνηση

24 Νοεμβρίου 2022

ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΙΝ – ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ  ΣΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΦΟΔΣΑ:  

 «Το υδατοδρόμιο  της Ζακύνθου,  πλησίαζε το ποσόν που είχαμε εμείς υπολογίσει, που ήταν  γύρω στις 60 με 70 χιλιάδες. Κάλυπτε την πλήρη αδειοδότηση του, η μελέτη η αγορά και η τοποθέτηση του εξοπλισμού έλειπε. Θα νομοθετείτο απλώς, δεν θα κτιζόταν ο εξοπλισμός.

Σε σχέση με τα 3 εκατομμύρια, είναι πολύ χαμηλό το ποσό. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ,ήταν φουσκωμένο καραμπινάτα, αυτό  στα 3 εκατομμύρια .

Έχουμε και αλλά φουσκωμένα,  όπως ένα εργοστάσιο απορριμμάτων που όλη την ώρα ανεβαίνει χιλιάδες…»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: «Η περιφέρεια θα έπρεπε να είναι ατμομηχανή και να ακολούθου οι δήμοι. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο … Η κ.Κράτσα ,κάνει προσωπικές σχέσεις και δεν υπάρχει κάτι το ουσιώδες»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : «Μονοπώλια, fans, golden boys, με  αυτά ασχολείται η κυβέρνηση. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, πολλά μαγαζιά έβαλαν λουκέτο και κανείς δεν ξέρει,  πως θα πάει η επομένη χρονιά»

Σπύρος Γαλιατσάτος (Π.Σ «ΑΝΑΣΑ» - τ.Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΙΝ) 

«Θα ήθελα και θα επιθυμούσα να ακούω κολακευτικά λόγια και για την υφιστάμενη περιφερειακή αρχή , γιατί δεν είναι το ποιος θα φανεί καλύτερος,  αλλά τι γίνεται με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες. Δυστυχώς τα πράγματα είναι χειρότερα. Η περιφέρεια θα έπρεπε να είναι ατμομηχανή και να επακολουθήσουν οι δήμοι. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο

Δυστυχώς δεν λειτούργησε η περιφέρεια,  όπως έπρεπε να λειτουργήσει σε αυτό το τομέα.

Η περιφέρεια, όταν ήμουν αντιπεριφερειάρχης τουρισμού,  απογειώθηκε κατά 50%,  τη στιγμή που η Κρήτη  μπήκε στο 26.3%  και το Ναυάγιο στο  33,8%. Έχουμε αρκετές ποσοτικές και ποιοτικές αδυναμίες . Ευτυχώς η περιφέρεια Ν.Αιγαίου, κάνει αυτό που κάναμε εμείς το 2015 , δηλαδή έκανε καμπάνια με τη google που κάποιοι τότε μας ειρωνεύονταν. Όταν όμως βγήκαν τα αποτέλεσμα;  Και δεν μιλάω  ούτε για την προβολή στο cnn.  

  • Φεύγοντας εμείς,  αφήσαμε τα χρήματα για προβολή,  περίπου στις  800 χιλιάδες από το ΕΣΠΑ,  που ήταν για τέτοιες καμπάνιες και επίσης από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων άλλες  200 χιλιάδες ευρώ. Επίσης στο ΕΣΠΑ αφήσαμε  και 480 χιλιάδες,  για διαγωνισμό διεθνή,  που ήταν για  digital καμπάνιες.Η μόνη υπερχρέωση της περιφέρειας,  ήταν να καταθέσει  πριν το Δεκέμβριο του 2019,  ένα τεχνικό δελτίο. Εμείς κάναμε επερώτηση , εισπράξαμε το  ΝΑΙ και δεν ανέβασαν ούτε τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό . Αποτέλεσμα και τα δύο κονδύλια να πάνε περίπατο.

Μου είναι ασύλληπτο αυτό που έγινε. Όποια άλλη περιφέρεια ή φορέας είχε τα χρήματα,  θα άφηνε έτοιμη δουλειά; Δεν το καταλαβαίνω…

Το έχω φέρει θέμα και στο περιφερειακό συμβούλιο. Δεν ξέρω που να πάει το μυαλό μου, δεν μπορώ να το πιστέψω»

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

«Πέντε (5) υδατοδρόμια ήταν στο 90% , έτοιμα να τα λειτουργήσουν τα λιμενικά ταμεία,  συνολικού  ποσού  745 χιλιάδες ευρώ.

Αφού ανέλαβε η νέα περιφερειακή αρχή,  εμφανίζεται ξαφνικά μια πρόταση στο περιφερειακό συμβούλιο  από τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη για 3 εκατομμύρια. Καταφύγαμε στην αποκεντρωμένη, κατατέθηκε τροπολογία να επιτρέπεται στη ΔΕΠΑ να αναλαμβάνει δουλειές από το δημόσιο και έκτοτε τίποτα.

Το υδατοδρόμιο  της Ζακύνθου,  πλησίαζε το ποσόν που είχαμε εμείς υπολογίσει, που ήταν  γύρω στις 60 με 70 χιλιάδες. Κάλυπτε την πλήρη αδειοδότηση του, η μελέτη η αγορά και η τοποθέτηση του εξοπλισμού έλειπε. Θα νομοθετείτο απλώς, δεν θα κτιζόταν ο εξοπλισμός.

Σε σχέση με τα 3 εκατομμύρια, είναι πολύ χαμηλό το ποσό. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους ,ήταν φουσκωμένο καραμπινάτα, αυτό  στα 3 εκατομμύρια .

Έχουμε και αλλά φουσκωμένα,  όπως ένα εργοστάσιο απορριμμάτων που όλη την ώρα ανεβαίνει χιλιάδες…

Ενώ ο ΦΟΔΣΑ έχει κριθεί παράνομος από κάποιες επιτροπές και έχει πάει στο ΣτΕ για  να αντικρούσει , γιατί ζητάει και παίρνει όλο αναβολές; Είναι πελώριο ερώτημα.

Είναι εύκολο να πάει η μπάλα στην εξέδρα…

Όταν διαχειρίζομαι εκατομμύρια,  δεν θα κοιτάξω μία ώρα νωρίτερα  τις υποθέσεις σε εκκρεμότητα να τις κλείσω; Όχι να βαδίζουμε μέσα στις σκιές. Ο καθένας νομίζω θα το έκανε.

Η κ.Κράτσα ,κάνει προσωπικές σχέσεις και δεν υπάρχει κάτι το ουσιώδες. Κανένας δήμος δεν έχει την υποστήριξη που του πρέπει. Οι δήμοι παλεύουν μόνοι τους με τους φορείς να κάνουν κάποια πράγματα. Εδώ κοιτάνε , τα βαγόνια να σπρώξουν και την ατμομηχανή. Η ατμομηχανή δεν τράβηξε,  ούτε πρόκειται να τραβήξει μέχρι λήξης της θητείας της»

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΑΙΖΟΝ 2022

«Δεν υπάρχει ξενοδοχειακή επιχείρηση,  που 31/12 που θα τραβήξει bottom line,  θα πλησιάσει το οικονομικό της αποτέλεσμα, το 2019

Η Τράπεζα της Ελλάδας,  είπε ότι είχαμε 503 εκατομμύρια λιγότερες εισπράξεις και  3.126 εκατομμύρια , λιγότερες αφίξεις , αλλά η ακρίβεια και πρωτίστως η αβεβαιότητα,  μαστίζει τις επιχειρήσεις. Δεν ξέρουμε που θα βρούμε πάτο. Η πολιτική έχει τελειώσει. Μονοπώλια, fans, golden boys, με  αυτά ασχολείται η κυβέρνηση. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, πολλά μαγαζιά έβαλαν λουκέτο και κανείς δεν ξέρει,  πως θα πάει η επομένη χρονιά

Έχουμε μεγάλη απόσταση,  παρόλο που οι κρατήσεις πάνε καλά. Μέχρι να έρθει η σαιζόν πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Η οικονομία έχει τους πολλαπλασιαστές της.

Kαι αυτοί που μπορούν, να κινηθούν  το αναστέλλουν, με αποτέλεσμα η αγορά να νεκρώνει. Θέλει να δει  το που πάμε.

Όταν η κυβέρνηση κάνει πλάτες σε 5 ολιγάρχες, για να μας πάνε στα βράχια,  και  επιμένει στον ειδικό φόρο στα καύσιμα και δεν χαμηλώνει και το φπα , έχουμε τελειώσει.

Ενώ εμείς κομπάζαμε ότι θα φέρουμε βοριοευρωπαίους , αυτό τώρα γίνεται στην Ισπανία. Πέτυχε εντός της Ε.Ε, η Ισπανία να βάλει πλαφόν στη μεγαβατώρα. Εμείς  τι είμαστε; Οπότε καταλαβαίνετε,  ο καθένας μας , με τι αγωνία περιμένει το λογαριασμό, που θα έρθει,  αλλά και το καλάθι του νοικοκυριού.

Είναι η πραγματικότητα που την βιώνει ο έλληνας στο πετσί του. Δεν ξέρουμε πως θα ζήσει  ο Φλωρινιώτης  κάτοικος  ο Καστοριανός αλλά και οι μη ορεινοί.

Εγώ θα λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Εδώ είναι γεγονότα ,αδιάψευστα,  που μακάρι να μπορούσαν να διαψευστούν»

Video: Οι δηλώσεις του κ. Σπύρου Γαλιατσάτου στο 0:24:14