Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

ΝΙΚΗΤΑ ΣΠΙΝΟΣ | «Στόχος μας η σωστή αποκομιδή» - «Κομμάτι του εαυτού τους το άσχημο πρόσωπο που δείχνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο»

12 Ιουλίου 2022
Με την επισήμανση «Αυτού του είδους οι συμπεριφορές, δεν χαρακτηρίζουν την τοπική κοινωνία μας, ο Αντιδήμαρχος Νικήτας Σπίνος, σχολιάζει τα τεκταινόμενα και τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προσθέτοντας και δικαιολογώντας τη στάση του δημάρχου , να απέχει από τις συνεδριάσεις «Αυτή τη συμπεριφορά, ετοίμαζαν και για το δήμαρχο».
«Σε ότι αφορά την κοινωνία μας, σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με αυτές τις συμπεριφορές» δηλώνει και προσθέτει για το ίδιο θέμα  στέλνοντας μήνυμα με αποδέκτες «Όταν κάποιος δείχνει άσχημο πρόσωπο, δείχνει κομμάτι του εαυτού του. Δεν τιμάει τους συμβούλους αυτό και δεν τους κάνει πιο δυνατούς, στην όποια προεκλογική εκστρατεία».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Σπίνος αναφέρθηκε στην αποκομιδή των απορριμμάτων, σημειώνοντας, ότι σύντομα θα υπάρξουν  δύο επιπλέον απορριμματοφόρα «που θα νοικιάσουμε»,  εστιάζοντας το ενδιαφέρον του, στη συνολική διαχείριση του προβλήματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Τα προβλήματα έχουν βάθος, στόχος μας είναι να χτίσουμε τη δομή που πρέπει, ώστε να λειτουργεί ομαλότερα η κάθε ημέρα» και πρόσθεσε με νόημα «Σαφώς δεν είναι μία κανονικότητα, να ανεβαίνει ο δήμαρχος στο απορριμματοφόρο, όμως είναι μία λύση».
Παράλληλα αναφέρθηκε στις ενέργειες και στις παρεμβάσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη στα σχολικά κτίρια, με ενδεικτική την παρέμβαση στο 3ο δημοτικό σχολείο , «Το 3ο δημοτικό πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα είναι έτοιμο. Η ενεργειακή αναβάθμιση θα έχει ολοκληρωθεί…».
Επίσης αναφέρθηκε στην Αλεξάνδρου Ρώμα και στην Ταβουλάρη, στις ασφαλτοστρώσεις , οι οποίες θα συνεχιστούν από τη δημοτική αρχή, και τέλος έστειλε μήνυμα απευθυνόμενος στους πολίτες «Να είμαστε προσεκτικοί με τις λοιμώξεις κορωνοιού, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες».

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ.Νικήτα ΣπίνουΟ ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΠΙΝΟΣ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΥΚΩΝ) στο IonianRadio.gr
 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αυτό που βιώσαμε ήταν κάτι  εξαιρετικά αρνητικό. Όπως είπα και στη τοποθέτηση μου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μπορεί  ο καθένας να έχει την άποψη του για την απουσία του δημάρχου,  όμως δεν επιτρέπονται οι απρεπείς συμπεριφορές.
Αυτού του είδους συμπεριφορές, δεν χαρακτηρίζουν την τοπική κοινωνία μας. Αυτή τη συμπεριφορά ετοίμαζαν και για το δήμαρχο.
Δυστυχώς  έτσι  δεν γίνεται δημόσιος διάλογος, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με τέτοιες συμπεριφορές
Θεωρώ ότι θα του δημιουργήσουν έντονο πρόβλημα ασκώντας του μία τέτοιου είδους πίεση.
Σε ότι αφορά την κοινωνία μας,  είναι σε τελείως διαφορετικό επίπεδο και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με αυτές τις συμπεριφορές
Αν κάποιοι για λόγους τακτικής, αλλάξουν συμπεριφορές και δουν ότι δεν έχει ανταπόκριση στη κοινωνία ...  Σε αυτή τη φάση δυστυχώς αυτοί είμαστε. Όταν κάποιος δείχνει άσχημο πρόσωπο,  δείχνει κομμάτι του εαυτού. Δεν τιμάει τους συμβούλους αυτό και δεν τους κάνει πιο δυνατούς στην όποια προεκλογική εκστρατεία. Είναι λάθος και προσβάλει και την κοινωνία.
 
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ- ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ
Σε πολύ λίγες ημέρες θα έχουμε 2 επιπλέον απορριμματοφόρα ,  που θα νοικιάσουμε. Ανάδοχος υπάρχει και τέλος της εβδομάδας με αρχή της άλλης,  θα τα έχουμε στο νησί μας με αποτέλεσμα να κάνουμε σωστή αποκομιδή
Βέβαια έχουμε συνεχώς προβλήματα, δεν καθησυχάζουμε , ο δήμαρχος καθημερινά ασχολείται για την αποκατάσταση των απορριμματοφόρων.
Δεν μπορεί όμως ,  σε βάθος χρόνου, ο δήμαρχος να κάνει αυτό που κάνει τώρα. Πρέπει η υπηρεσία καθαριότητας να κάνει το αυτονόητο. Υπάρχει μία δυσκολία σε αυτό. Εμείς  εντοπίζουμε και έχουμε τις διαπιστώσεις μας. Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος όταν χρειαστεί είναι συνέχεια στο συνεργείο, σ το ΚΤΕΟ  και όπου χρειαστεί. Είναι λύση ανάγκης που δεν μπορεί όμως να είναι  και μόνιμο καθεστώς. Ο ρόλος του δεν είναι αυτός , το κάνει όμως από ανάγκη της περιόδου. Θα δούμε τις λύσεις στο χρόνο που πρέπει.
Πάντα εκ των υστέρων είμαστε προφήτες… αλλά σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε στη πρόληψη,  αλλά και στον  προγραμματισμό. Υπήρχαν κάποιοι παράγοντες που είχαν φέρει κάποια αποτελέσματα. Τώρα στο δια ταύτα που φτάσαμε,  πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα. Έχουμε συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργούμε. Τα προβλήματα έχουν βάθος, στόχος μας είναι να κτίσουμε τη δομή που πρέπει,  ώστε να λειτουργεί ομαλότερα η κάθε ημέρα. Σαφώς δεν είναι μία κανονικότητα να ανεβαίνει ο δήμαρχος στο απορριμματοφόρο, όμως είναι μία λύση δυστυχώς.
Είναι δεδομένο το προσωπικό ενδιαφέρον, ο καθένας μας κάνει ότι  καλύτερο   μπορεί και ο δήμαρχος ακόμη περισσότερο. Το ότι δεν παρουσιάζεται ο δήμαρχος στα δημοτικά συμβούλια, ίσως είναι για λόγους αρχής. Όμως σε καμία περίπτωση, δεν έχει να κάνει με έλλειψη ενδιαφέροντος. Δουλεύει 15 ώρες την ημέρα για την επίλυση προβλημάτων.
 
ΛΙΒΑΣ
Δεν έχουμε πλήρη εικόνα, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα θέλαμε να γίνονται καλύτερα. Όμως θα τοποθετηθούμε, όταν θα έχουμε πλήρη εικόνα για το πλαίσιο λειτουργίας.
 
ΣΧΟΛΕΙΑ
Δουλεύουμε με μεθοδικότητα. Υπάρχουν τα καθημερινά προβλήματα,  όμως υπάρχουν και αυτά που πρέπει να βλέπουμε μακροπρόθεσμα. Αύριο 8μισυ το πρωί, έχουμε συνάντηση , με τους συλλόγους, ώστε και να ενημερώσουμε, όμως εγώ σκέπτομαι να είναι συμμετέχοντες, συνεργοί, γιατί έχουν τις ευαισθησίες τους και μπορούν να βάλουν τις δικές τους δυνάμεις
Το 3ο δημοτικό πριν την έναρξη της χρονιάς θα είναι έτοιμο. Η ενεργειακή αναβάθμιση  θα ολοκληρωθεί και θα γίνει και ανακαίνιση εσωτερικά του χώρου. Βρίσκομαι σε καθημερινή επαφή με τον εργολάβο,  όμως θέλουμε αποτέλεσμα και να είμαστε  έτοιμοι πριν την έναρξη των μαθημάτων. Είμαστε σε καλό επίπεδο, έχει πολύ δουλειά, πολύ δρόμο, είμαστε όμως αισιόδοξοι.
Ο εξωτερικός χρωματισμός του 3ου δημοτικού σχολείου,  θα είναι αντίστοιχος με τα χρώματα της Ζακύνθου και  θα βοηθήσει να αλλάξει εικόνα και ένα μεγάλο κομμάτι της παραλίας μας.
Οε εργολάβος που έχει αναλάβει την αναβάθμιση 7 σχολείων, είναι όλη την ημέρα στα έργα. Προσέχει και την τελευταία λεπτομέρεια . Έχουμε και τους ειδικούς  εργάτες του δήμου, και κάνουμε και επιπρόσθετες παρεμβάσεις. Έχουμε κάνει και συζήτηση με το βουλευτή γιατί π ρέπει να δούμε ένα θέμα με τα νηπιαγωγεία της πόλης ώστε να φτιαχτεί ένα μεγάλο νηπιαγωγείο,  που θα εξυπηρετεί το σύνολο των παιδιών. Ακόμη και η αρχή να γίνει, θα είναι σημαντική,  για να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό για τα παιδιά του νησιού μας, για τα παιδιά του τόπου μας.
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ - ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ
Είναι πράγματα που πρέπει να δούμε,  όπως η πρόσβαση για ΑΜΕΑ. Αν μιλάμε για ανθρώπινη πόλη, είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε. Υπάρχουν προγράμματα που και σε αυτά θα  στηριχτούμε, είτε σε οικονομικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο προγραμματισμού.
Σε ότι αφορά την Ταβουλάρη, υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα. Για οποιονδήποτε θέλει να το υποβαθμίσει,  έχει τους λόγους του να το κάνει. Η κοινωνία όμως βλέπει.
Στις δικές μας ασφαλτοστρώσεις υπάρχει ένα ποιοτικότερο αποτέλεσμα. Αυτό που  κληρώνουμε,  αυτό και γίνεται . Κάνουμε επιμετρήσεις μέχρι και το τελευταίο μέτρο και αυτό που λέω έχει σημασία.
Όσο αφορά τις παρεμβάσεις στην  πόλη, δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί.
Τα αποτελέσματα που έ χουμε κάνει,  θα φανούν τους επόμενους μήνες και σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, θα   κάνουν τη διαφορά.
 
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.
ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ . Ο ΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ τους ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ Ν ΟΣΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ.
ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent

Pin It