Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ | «Έχει φύγει η σκιά ότι δεν θα έχουμε σκουπίδια στον ΛΙΒΑ»

19 Μάι 2022
  • Θα πρέπει να πάει με διεθνή διαγωνισμό, για να μην κατηγορηθούμε, ότι πάλι δείχνουμε κάποιον που θέλουμε να πάρει τη διαχείριση των σκουπιδιών»
 Απαντά στις δηλώσεις και στις επισημάνσεις του Σταύρου Σκιαδόπουλου (Πρ. ΒΡΑΧΙΩΝΑ ) στο IonianRadio.gr

«Φαίνεται από τα τεχνικά δελτία, ότι προχωράμε κανονικά, προχωρά η κατασκευή του κυττάρου . Δεν πρόκειται τα σκουπίδια να φτάσουν στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο , δεν έχει λήξει καμία σύμβαση, αναφορικά με την μεταφορά των δεμάτων , προχωράμε κανονικά… Στόχος είναι, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, να είναι κατασκευασμένο το κύτταρο , ώστε να αρχίζει να λειτουργεί κανονικά και να υπάρχει υγειονομική ταφή όπως και να είναι κατασκευασμένος και ο βιολογικός, και μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει τελειώσει και το θέμα της πυρασφάλειας…  Προχωράμε κανονικά και δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα  πρόβλημα»
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ | Σχετικά με τον Διεθνή διαγωνισμό,10 εκατομμύρια για τη διαχείριση της προσωρινής και για τη λειτουργία του εργοστασίου.
«Δεν μπορεί να πάει με διαδικασία απευθείας ανάθεσης, θα πρέπει να πάει με διεθνή διαγωνισμό, για να μην κατηγορηθούμε, ότι πάλι δείχνουμε κάποιον που θέλουμε να πάρει τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Είναι  διαγωνισμός, ο οποίος πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ, έχει τις τιμές του 2019, πριν δηλαδή πάρουμε τις αυξήσεις των τιμών στο πετρέλαιο και θα βοηθήσει τη Ζάκυνθο, ούτως ώστε, να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά.
Αυτό που πρέπει να γίνει και αυτό που λείπει, για αυτό σας λέω ότι όλα είναι ένα κομμάτια του παζλ , είναι να μειώσουμε το υπόλειμμα , δηλαδή να φτιάξουμε ένα τέτοιο εργοστάσιο και στη Ζάκυνθο, όπως φτιάχνουμε στην Κεφαλονιά με υπόλειμμα λιγότερο από 10%.
Αυτή τη στιγμή  στη Ζάκυνθο, δεν μπορούν όλα να φανούν από τη μία μέρα στην άλλη , όμως έχουν δρομολογηθεί .
Πάντως, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ.Καρδαρη, για απευθείας ανάθεση αν προκύψουν καθυστερήσεις ,η κ.Μοθωναιου υπεραμύνθηκε της άποψης ότι δεν θα χρειαστεί».

Ακολουθεί η συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου,Κατερίνας Μοθωναίου, στο IonianRadio.gr

Pin It