© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Κατερίνα Μοθωναίου: «Το νησί βρίσκεται ήδη σε έκτακτη ανάγκη μέχρι 15/3 … θα πάρουμε επέκταση» - Πως απαντά στις δηλώσεις του Σταύρου Σκιαδόπουλου ,Ανδρέα Κοτσώνη και Χρήστου Κοντονή στο IonianRadio.gr

27 Ιανουαρίου 2023
  • «Το νησί μέχρι 15/3 είναι σε έκτακτη ανάγκη και θα πάρουμε και επέκταση προκειμένου να φτιαχτούν τεχνικά δελτία. Έχουμε επικοινωνία με τον υπουργό, το νησί είναι  ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άρα κάτι επιπλέον δεν χρειάζεται. Θα γίνει αίτημα παράτασης. Απλά πρέπει να καταγράψουμε τις ζημιές που έγιναν»
  • «Πριν λίγο ήρθε το email, που μας λέει πως θα συνεχίσουμε ... Να κάνουν δηλώσεις και οι κάτοικοι σε δήμο και περιφέρεια , για να τύχουν της όποιας επιχορήγησης βγει»
  • «Υπάρχει αστοχία στον Άγιο Δημήτριο. Αύριο περιμένω και τον εργολάβο, να δούμε τι συμβαίνει και συνεχίζει να υπάρχει το θέμα. Είμαι εδώ να αναλάβω την ευθύνη όσο μου αναλογεί.Αύριο θα έχω σύσκεψη με τις τεχνικές υπηρεσίες και τον εργολάβο, καθώς και τον πρόεδρο τον κ.Σταμίρη, να δούμε τι συμβαίνει»
Ακόμη,
- «Αν θέλουμε ενόψει εκλογών, να βομβαρδίσουμε καταστάσεις, εδώ είμαστε»

ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ :«Στο λαγκάδι πίσω από τις εγκαταστάσεις του ΛΙΒΑ δεν υπάρχουν σκουπίδια»

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΤΣΩΝΗ : «Δεν μπορώ να καταλάβω που ο κ.Κοτσώνης λέει ότι τον εξαπατήσαμε. Δεν μπορεί το έργο να γίνει από το υπουργείο ναυτιλίας. Θα γίνει από άλλο υπουργείο»

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ :«Χαίρομαι που ο πρόεδρος κάνει ερωτήσεις μέσω του σταθμού σας και όχι ερχόμενος στη περιφέρεια»

Η Κατερίνα Μοθωναίου  (Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου)  μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ , στο IonianRadio.gr

«Ήταν μία δύσκολη νύχτα. Είχαμε μεγάλο όγκο νερού τις πρωινές ώρες. Είχαμε 191 χιλιοστά νερού στη πάλη της Ζακύνθου.

Καλεστήκαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα, πολλές κατολισθήσεις και απεγκλωβισμό Ρομά.Θέλω να ευχαριστήσω την  Π.Υ, τους  πολίτες , την  πολιτική προστασία και το δήμο, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος ,  να μη βρέχονται και να έχουν τροφή.

Ήταν πολύ δύσκολη   επιχείρηση. Είχαμε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και ευχαριστώ και την πυροσβεστική και τον ιδιώτη τον κ.Ξένο που με την κουτάλα πήρε τους ανθρώπους.

Η ποσότητα του νερού ήταν πολύ μεγάλη, Τα αντιπλημμυρικά λειτούργησαν.  Καλλιτέρο, Βανάτο,  δεν είχαν πρόβλημα,  όμως υπάρχει αστοχία στον Άγιο Δημήτριο. Αύριο περιμένω και τον εργολάβο, να δούμε τι συμβαίνει και συνεχίζει να υπάρχει το θέμα. Είμαι εδώ να αναλάβω την ευθύνη όσο μου αναλογεί.

Πρέπει να βρεθεί τρόπος λύσης, γιατί δεν μπορούμε το 2023 να λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.

Αύριο θα έχω σύσκεψη με τις τεχνικές υπηρεσίες και τον εργολάβο, καθώς και τον πρόεδρο τον κ.Σταμίρη,  να δούμε τι συμβαίνει.

Έχει αποκατασταθεί η κίνηση στους δρόμους. Έχουμε όμως πολλές κατολισθήσεις, μία μεγάλη στο ΑΡΕΣΤΗ στο Ακρωτήρι όπου υπάρχει και  υποχώρηση του δρόμου. Θα συνεχίσουμε και αύριο. Έχουμε άντληση υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις. Δεν καταφέραμε να πάρει ρέμα η περιοχή στου Αμπελοκήπους δίπλα στο γήπεδο. Το θέμα νομίζω, ότι θα καταφέρουμε το πρωί να λυθεί.

Θα έχουμε μια ήσυχη νύχτα .Το νησί μέχρι 15/3 είναι σε έκτακτη ανάγκη και θα πάρουμε και επέκταση προκειμένου να φτιαχτούν τεχνικά δελτία. Έχουμε επικοινωνία με τον υπουργό,  το νησί είναι  ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άρα κάτι επιπλέον δεν χρειάζεται. Θα γίνει αίτημα παράτασης. Απλά πρέπει να καταγράψουμε τις ζημιές που έγιναν.

Πριν λίγο ήρθε το email,  που μας λέει πως θα συνεχίσουμε για να έχουμε την παράταση. Να κάνουν δηλώσεις και οι κάτοικοι σε δήμο και περιφέρεια , για να τύχουν της όποιας επιχορήγησης βγει»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΛΙΒΑΣ

«Άκουσα για  σκουπίδια σε λαγκάδια.  Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Ο ΛΙΒΑΣ ,  είναι σε μία άλλη μέρα.

Στο λαγκάδι πίσω από τις εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν σκουπίδια»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΤΣΩΝΗ -ΑΡΓΑΣΙ ΠΑΡΑΛΙΑ

«Το έργο έχει 5.385.000,00, ευρώ, είναι έργο ανάπλασης και όχι λιμενικό και υπάρχει έγγραφο που ήρθε 13/1 και που λέει ότι μπορεί να προχωρήσει το έργο  αλλά από χρηματοδότηση από άλλο υπουργείο.

Το θέμα  να γίνει το έργο; ή πιο υπουργείο θα το χρηματοδοτήσει;

Έχω το έγγραφο από τον κ.Μαμαλούκα,  που λέει ότι υπάρχει διαδικασία χρηματοδότησης.  Πρέπει όμως να ξεκινήσει από το δήμο.

Αν θέλουμε ενόψει εκλογών,  να βομβαρδίσουμε καταστάσεις,  εδώ είμαστε.

Εμείς καθημερινά,  ασχολούμαστε και θέλουμε να γίνει. Η περιφερειάρχης θα ασχοληθεί ώστε να έχει θετική έκβαση. Δεν μπορώ να καταλάβω που ο κ.Κοτσώνης λέει ότι τον εξαπατήσαμε. Δεν μπορεί το έργο να γίνει από το υπουργείο ναυτιλίας. Θα γίνει από άλλο υπουργείο.

Το θέμα είναι να καταλάβουν όλοι , ότι  κανείς δεν άφησε το θέμα της παραλίας. Έχουμε όλα τα χαρτιά στη διάθεση μας, ήδη  στάλθηκαν στο δήμο ,  άρα πρέπει να προχωρήσει το έργο.

Υπάρχει επαφή και ενημέρωση με τον κ.Κοτσώνη και του έχω πει ότι το έργο το κυνηγάμε. Είμαστε παρών, και  δεν έχουμε πρόβλημα να υλοποιηθεί το έργο από το δήμο.

Δεν γυρίσαμε στο μηδέν.

Ήταν ένα έργο που έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από διαφορετικό υπουργείο. Βρήκαμε την άκρη και προχωράμε»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ -ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΥΤΑ

«Θέλω να πιστεύω,  ότι σύντομα θα δείτε την αποκατάσταση και εσείς και ο πρόεδρος  του Καλαμακίου.

Χαίρομαι που ο πρόεδρος κάνει ερωτήσεις μέσω του σταθμού σας και όχι ερχόμενος στη περιφέρεια. Δεν έχει έρθει τον τελευταίο καιρό στην περιφέρεια

Ήταν άμεσες οι παρεμβάσεις παρότι ο πρόεδρος δεν επικοινώνησε μαζί μας»

  • Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO

 

Διαδικτυακό ραδιόφωνο με ήχο αλλά και εικόνα.

Ψυχαγωγικό και ενημερωτικό


Επικοινωνία

  • Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© 2022 IonianRadio. All rights reserved.

Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.