Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Νικήτας Σπίνος: Εφ’ όλης της ύλης για καθημερινότητα , καθαριότητα πρασίνου ,αποκομιδή απορριμμάτων, υδροδότηση, παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια

24 Απριλίου 2023
  • ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

«Σε ότι αφορά την καθαριότητα πρασίνου, έχει ήδη ξεκινήσει, ιδιαιτέρα στην πόλη, σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους. Πριν το Πάσχα, κάναμε καθαριότητα σε πλατείες, νεκροταφεία,  εξωτερικούς χώρους εκκλησιών και σε γενικές γραμμές είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει  του  Πάσχα.

  • ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

«Η βασική αιτία που η εικόνα που δείχνει η Ζάκυνθος δεν είναι αυτή που αξίζει,  είναι οι κάδοι. Είμαστε σε διαδικασία να τοποθετήσουμε πάνω από 850 νέους»

  • ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΔΡΟΜΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

«Είδαμε προχθές παρόλα αυτά, ότι άνοιξε και βγήκαν στο δρόμο απορρίμματα. Εργαζόμενος του δήμου, είπε ότι δεν ασφάλισε ο ίδιος σωστά την πόρτα. Την ώρα που συνέβη αυτό, υπήρξε κάποιος που τράβηξε φωτογραφία. Θα μπορούσε να είναι και μια προσπάθεια συκοφαντίας του Δήμου, μέσα από κάποιους διαύλους»

  • ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

«Πάντα η υδροδότηση είναι ένα θέμα στη Ζάκυνθο. Έχουμε πει πολλές φορές, ότι το δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα .Βρίσκονται σε εξέλιξη 2 δίκτυα ύδρευσης, όπου γίνεται  αντικατάσταση σωληνώσεων και για λόγους υγείας αλλά  και για να μην έχουμε βλάβες , οι οποίες έχουν σαν  αποτέλεσμα την απώλεια νερού.

Η Δημοτική Αρχή προχωρά σε άλλες 3  τουλάχιστον, νέες γεωτρήσεις.

Σε ότι αφορά το κόστος για την ύδρευση δεν υπάρχει ουσιαστική διαφοροποίηση…Θα αντιμετωπιστεί το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα με το master plan ύδρευσης-αποχέτευσης»

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Έχουμε ένα οργανωμένο συνεργείο με πάνω από 25 άτομα  που σε καθημερινή βάση κάνουν εργασίες σε σχολεία. Εξελίσσονται παρεμβάσεις  σε  3-4 σχολεία …Κληρονομήσαμε δυστυχώς το χάος και στα σχολεία»

  • ΠΡΑΝΗ ΜΠΟΧΑΛΗΣ

«Αρχικά αυτό που έχουμε ως αποτέλεσμα των ενεργειών που είχαμε κάνει είναι ότι έρχεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ για έλεγχο»

  • ΝΑΥΑΓΙΟ

 «Η έλλειψη συνεννόησης,  η μη αποτελεσματικότητα της επιτροπής,  η αδράνεια του τελευταίου χρόνου έχει φέρει αυτό  το αποτέλεσμα»

O Δρ. Νικήτας Σπίνος , Αναπληρωτής Δημάρχου, μιλά «ΕΚΤΕΝΩΣ» στο ΙοnianRadio.gr με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη, επικεντρώνοντας σε θέματα της καθημερινότητας –Καθαριότητα Πρασίνου  -Αποκομιδή Απορριμμάτων  - Υδροδότηση  - Παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια.

 

  • ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

«Σε ότι αφορά την καθαριότητα πρασίνου, έχει ήδη ξεκινήσει, ιδιαιτέρα στην πόλη, σε πολλούς κοινόχρηστους χώρους. Πριν το Πάσχα, κάναμε καθαριότητα σε πλατείες, νεκροταφεία,  εξωτερικούς χώρους εκκλησιών και σε γενικές γραμμές είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει  του  Πάσχα.

Τώρα πραγματοποιείται  κοπή χόρτων  δεξιά και αριστερά των δρόμων, προετοιμασία για την  αντιπυρική περίοδο. Είναι μία σειρά πραγμάτων που θα ολοκληρωθούν πριν το τέλος Μαΐου.

Υπήρχαν παρεμβάσεις σε κάποια χωριά που  έγιναν από τους τοπικούς προέδρους το προηγούμενο διάστημα και αυτό συνέβη γιατί πριν το Πάσχα, ήταν δύσκολο να ανταποκριθεί το προσωπικό του Δήμου. Σίγουρα η φετινή χρονιά ήταν καλύτερη σε αποτελέσματα  από τις άλλες χρονιές κι επίσης  θα έχουμε την καθαριότητα των δρόμων εντός του Μαΐου.

Η Ζάκυνθος έχει πλούσια παράδοση, πλούσιο πολιτισμό , που αξίζει μεγαλύτερης προβολής και αυτό θα προσελκύσει και περισσότερους επισκέπτες.

Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά ελεύθερη από covid και  είναι σαν να δημιουργείται ένα νέο ξεκίνημα.

Τα επόμενα χρόνια οφείλουμε να κάνουμε στρατηγική για την προβολή του νησιού μας,  που είναι ξεχωριστό για την ομορφιά του»

  • ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

«Η βασική αιτία που η εικόνα που δείχνει η Ζάκυνθος δεν είναι αυτή που αξίζει,  είναι οι κάδοι. Είμαστε σε διαδικασία να τοποθετήσουμε πάνω από 850 νέους.

Πλέον στην αποκομιδή , καθημερινά έχουμε 11 δρομολόγια και υπολογίζουμε να προσθέσουμε άλλα 6 μέσα στο καλοκαίρι. Βάση προγραμματισμού θα έχουμε  μια πολύ καλή αποκομιδή και μαζί με τους  κάδους που θα τοποθετηθούν,  θα έχουμε ένα πολύ καθαρό νησί. Αυτός είναι ο προγραμματισμός μας για το καλοκαίρι.

Έχουμε ξαναπάρει  κάδους στη διάρκεια της θητείας μας. Κάποιοι από αυτούς καταστρέφονται, κάποιους τους παίρνουν για ιδία χρήση. Είναι  μία κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εκεί που λείπουν πρέπει να αγοράζουμε νέους. Εάν θυμάμαι καλά, ήταν περίπου στους 100 κάδους και τώρα μιλάμε για αγορά 850 νέων.

Η θεωρία από την πράξη  έχει κάποια απόσταση, διότι αν για παράδειγμα έχουμε απώλεια κάποιων κάδων, γίνεται εντονότερη η έλλειψη. Το αργότερο σε 20 ημέρες,  θα έχουμε τους νέους κάδους που θα τοποθετήσουμε σε όλο το νησί»

  • ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΔΡΟΜΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

«Απορριμματοφόρα φορτώνουν ειδικές νταλίκες  που τα πιέζουν τα απορρίμματα και  τα μεταφέρουν στο ΛΙΒΑ. Υπάρχουν σε αυτές, δικλείδες ασφαλείας , για να μην ανοίγει το πίσω μέρος των οχημάτων.

Είδαμε προχθές παρόλα αυτά, ότι άνοιξε και βγήκαν στο δρόμο απορρίμματα. Εργαζόμενος του δήμου, είπε ότι δεν ασφάλισε ο ίδιος σωστά την πόρτα. Την ώρα που συνέβη αυτό, υπήρξε κάποιος που τράβηξε φωτογραφία. Θα μπορούσε να είναι και μια προσπάθεια συκοφαντίας του Δήμου, μέσα από κάποιους διαύλους. Εμείς θα κοιτάξουμε πώς να μην επαναληφθεί. Θα μπορούσαμε να δώσουμε διάφορες ερμηνείες για το περιστατικό αυτό»

  • ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

«Πάντα η υδροδότηση είναι ένα θέμα στη Ζάκυνθο. Έχουμε πει πολλές φορές, ότι το δίκτυο παρουσιάζει προβλήματα .Βρίσκονται σε εξέλιξη 2 δίκτυα ύδρευσης, όπου γίνεται  αντικατάσταση σωληνώσεων και για λόγους υγείας αλλά  και για να μην έχουμε βλάβες , οι οποίες έχουν σαν  αποτέλεσμα την απώλεια νερού.

Η Δημοτική Αρχή προχωρά σε άλλες 3  τουλάχιστον, νέες γεωτρήσεις. Πήραμε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής και περιμένουμε, και λόγω των παρεμβάσεων, και λόγω των γεωτρήσεων, να έχουμε μια βελτιωμένη εικόνα.

Σαφέστατα η αυξημένη προσέλευση επισκεπτών που θα έχουμε το καλοκαίρι στο νησί,  ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές να δημιουργήσει και κάποιες ελλείψεις οι οποίες όμως θα αντιμετωπιστούν . Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει ουσιαστικό πρόβλημα.

Μιλάμε τουλάχιστον για  3-4 επιπλέον νέες γεωτρήσεις. Κάνουμε μια προσπάθεια πάλης με το χρόνο.

Σε ότι αφορά το κόστος για την ύδρευση δεν υπάρχει ουσιαστική διαφοροποίηση. Σε ότι αφορά τους υδρομεταφορείς , η αύξηση ήταν γύρω στα 5-7 ευρώ ανά βυτιοφόρο. Είχαμε και κάποιες αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες-υδρομεταφορείς ,όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ΔΕΥΑΖ  κάνει προσπάθεια , να σταθεί όρθια απέναντι στα χρέη του παρελθόντος, απέναντι στο υψηλό ενεργειακό κόστος και για να μην φτάσει να χρεοκοπήσει, κάναμε την ελάχιστη αύξηση  που θα μπορούσε να γίνει και  με την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για την κοινωνία.

Πρέπει να βελτιώσουμε και την ποσότητα και την ποιότητα του νερού ,  είναι όμως μια διαδικασία που δεν μπορεί να γίνει από τη μία σ τιγμή στην άλλη ούτε μέσα σε μια τετραετία, χρειάζεται χρόνος. Σωστή κατεύθυνση , είναι η βελτίωση του δικτύου, η πιο οργανωμένη άντληση, η αντιμετώπιση των παροχών που δεν περνάνε μέσα από το δίκτυο και είναι παράνομες, αποτελώντας μεγάλη πληγή αφού  δεν ελέγχονται και δεν υπάρχουν ρολόγια. Γι αυτό το λόγο υπάρχει μελέτη σε εξέλιξη και για την ύδρευση και για την αποχέτευση από το υπουργείο , ώστε αφού καταλήξουμε σε συμπεράσματα, να έχουμε μια γενναία χρηματοδότηση.

Θα αντιμετωπιστεί το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα με το master plan ύδρευσης- αποχέτευσης»

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Έχουμε ένα οργανωμένο συνεργείο με πάνω από 25 άτομα  που σε καθημερινή βάση κάνουν εργασίες σε σχολεία. Εξελίσσονται παρεμβάσεις  σε  3-4 σχολεία. Η διαδικασία είναι συνεχόμενη. Άκουσα μάλιστα για κάποια παράπονα, ότι δεν κάναμε παρεμβάσεις  την περίοδο του Πάσχα. Εμείς δεν σταματάμε ποτέ. Είναι μια διαδικασία που δεν θα σταματήσει αν δεν ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις.

Για την καθ΄ ύψος επέκταση του Γυμνασίου Κατασταρίου,   ήδη πήραμε χρηματοδότηση 800 χιλιάδες ευρώ. Ήταν στοίχημα της Δημοτικής Αρχής. Το Καταστάρι είναι κεντρικό σημείο του νησιού και από τη στιγμή που θα μείνουν οι μαθητές θα έχει και εξέλιξη.

Σύντομα θα βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και θα είμαστε ευτυχέστεροι για τα σχολεία μας.

Κάνουμε συνεχείς παρεμβάσεις που όμως θα ανακοινώνουμε με την ολοκλήρωση τους.

Το θέμα των αδειοδοτήσεων είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και  θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, γιατί τα σχολεία μας είναι πολλά και πρέπει να είμαστε  ρεαλιστές σε αυτά που λέμε και να απηχούν της  πραγματικότητας. Πιστεύω ότι είμαστε σε επίπεδο πάνω από το 60%,  επειδή όμως υπάρχουν και τα θέματα της ασφάλειας,  πιστεύω ότι στο τέλος του καλοκαιριού θα είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο πάνω από το 90%.

 Το τελευταίο διάστημα μάθαμε,  ότι υπάρχουν στοιχεία των σχολείων στο παλιό νοσοκομείο. Θα δούμε και από εκείνο το αρχείο, αν υπάρχουν δεδομένα που εμείς χρειαζόμαστε. Είναι μία προσπάθεια που δεν έχει γίνει ποτέ στο νησί μας.

Κληρονομήσαμε δυστυχώς το χάος και στα σχολεία»

  • ΠΡΑΝΗ ΜΠΟΧΑΛΗΣ

«Ήταν ένα από τα σημεία όπου ο δήμαρχος είχε ενημερώσει το αρμόδιο υπουργείο και είχε πει ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη για τα σπίτια της πόλης. Υπάρχουν κάποιου είδους θετικές εξελίξεις αλλά οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί ...

Αρχικά αυτό που έχουμε ως αποτέλεσμα των ενεργειών που είχαμε κάνει είναι ότι έρχεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ για έλεγχο»

  • ΝΑΥΑΓΙΟ

 «Η έλλειψη συνεννόησης,  η μη αποτελεσματικότητα της επιτροπής,  η αδράνεια του τελευταίου χρόνου έχει φέρει αυτό  το αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι , αλλά και τι δουλειά πρέπει να γίνει μέσα στο χειμώνα,  για να έχουμε ένα ασφαλές και επισκέψιμο Ναυάγιο. Έχω μιλήσει αρκετές φορές με τον κ. Λέκκα, ο οποίος  συμμερίζεται  και αντιλαμβάνεται το οικονομικό αποτέλεσμα που φέρνει ένα ΝΑΥΑΓΙΟ. Όμως είναι σημαντική και 

Pin It