Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Νίκος Πέττας :«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει πολιτικά και γι αυτό παλεύω!» - «Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τη ΝΔ,τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Διονύση Ακτύπη»

27 Μάι 2023
  • «Η φιλοδοξία μου ,προς το παρόν ,είναι η νίκη της ΝΔ»
  • «Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν και τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Διονύση Ακτύπη, προκειμένου να έχουμε κοινοβουλευτική θητεία,  ανάλογη της προηγούμενης»
  • «Η πολιτική της ΝΔ επιβεβαιώθηκε και επιβραβεύτηκε, όπως επιβραβεύτηκε και το πρόγραμμα για την επόμενη 4ετία. Επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη τον πολιτών προς τον Μητσοτάκη»
  • «Με ενδιαφέρουν τα πάντα σε σχέση με τη Ζάκυνθο αυτή τη στιγμή όμως με ενδιαφέρει να ξανακερδίσει η ΝΔ την έδρα στις 25 Ιουνίου»
  • «Η απλή αναλογική προφανώς απέτυχε παταγωδώς. Ιστορικά πάντα ήταν αποτυχημένη»
  • «Βρισκόμαστε σε μία μονοεδρική. Η ψήφος στα μικρότερα κόμματα, είναι ψήφος πολυτελείας. Δεν υπάρχει περιθώριο άστοχων επιλογών. Διακυβεύεται η κυβερνητική πορεία. Δεν πρέπει να σπαταλήσουμε τις επιλογές μας στην αποχή ή σε μικρότερο κόμμα»

O Νίκος Πέττας (Υποψήφιος Βουλευτής Ζακύνθου)  μιλά «ΕΚΤΕΝΩΣ» στο ΙοnianRadio.gr και  στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

« Το μόνο που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρχε ένα κλίμα βουβό αλλά δεν περιμέναμε ότι θα κατέληγε στην κατάρρευση της αντιπολίτευσης.

Για τη Ν.Δ ήταν θετικά τα μηνύματα, αναμένονταν τα  υψηλά ποσοστά, και ότι θα είχαμε προβάδισμα από τον δεύτερο, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα κατέρρεε ο δεύτερος.

Ως πολιτικός επιστήμονας, μπορώ να πω ότι κάθε πολιτικό γεγονός είναι πολυπαραγωγικό. Η πολιτική της ΝΔ επιβεβαιώθηκε και επιβραβεύτηκε,  όπως επιβραβεύτηκε και το πρόγραμμα για την επόμενη 4ετία. Επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη τον πολιτών προς τον Μητσοτάκη.

Έχουμε δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Δεν τάξαμε μεγάλα λόγια. Κινηθήκαμε με μετριοπαθή τρόπο και κέρδισε η πλευρά της λογικής , η οποία είχε κλυδωνιστεί σε όλη τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης.

Βρισκόμαστε στην επιστροφή σε μια κανονικότητα και στην επιστροφή της ριζοσπαστικής αριστεράς εκεί που της ανήκει.

Είχαμε πει ότι το δίλλημα μνημόνιο -  αντιμνημόνιο δεν θα έστεκε ποτέ στην ιστορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάω ότι έχει τελειώσει πολιτικά και γι αυτό παλεύω.

Η επιδοματική πολιτική  δεν ήταν αυτοσκοπός για τη ΝΔ. Οι επιδοματικές πολιτικές ανήκουν σε άλλες πολιτικές οικογένειες. Εμείς τις εφαρμόσαμε ενόψει της συγκυρίας, όπως η οικονομική κρίση, η πανδημική κρίση , που αναγκαστήκαμε ενόψει κρίσεων  να εφαρμόσουμε. Αυτοσκοπός μας είναι,  η ισόρροπη,  βιώσιμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Όσο αφορά το  μάστερ πλαν,  δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μετακινηθεί η επιλογή του χώρου. Οι πολίτες εμπιστεύτηκαν και τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Διονύση Ακτύπη,  προκειμένου να έχουμε κοινοβουλευτική θητεία,  ανάλογη της προηγούμενης. Χρειάζεται ο αναγκαίος χρόνος επώασης και ωρίμανσης των επιμέρους φακέλων. Θα επιδιώξω να συμβεί και για τη διαχείριση του Ναυαγίου, για ένα ανοικτό και ασφαλές ναυάγιο»

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

«Ενόψει των 45 ημερών που είχαμε να τρέξουμε,  εκτιμώ ότι είναι θετικό το αποτέλεσμα που έφερα . Βέβαια αυτό αξιολογείται από τους πολίτες.

 Δεν ξεχνώ ότι έπρεπε να γνωριστώ και να κάνω κοινωνούς τους συμπολίτες μας μέσα σε 45 ημέρες. Δεύτερον,   από τη φύση μου, μου αρέσει ένας προκλητικός πολιτικός λόγος. Δεν μου αρέσουν τα στρογγυλέματα. Τρίτον, προσπάθησα να εντοπίσω  ζακυνθινές εκκρεμότητες,  που παραμένουν άλυτες. Προσπάθησα να τις επαναφέρω στο τραπέζι και μάλιστα ορισμένες έχουν το στοιχείο της κοινοβουλευτικής ή και της νομοθετικής παρέμβασης όπως ο αιγιαλός , το ΕΘΠΖ, οι  εργατικές κατοικίες, οι  λαϊκές κατοικίες.

Πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε τους φακέλους ανοιχτούς επάνω στο τραπέζι.  Η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι θετική να τα λύσει.

Ο ρόλος μας θα σταματήσει μετά τις 25 Ιουνίου. Έχουμε μία ακόμη προεκλογική μάχη. Θα καταναλώσουμε όλη μας την ενέργεια προκειμένου να πείσουμε να κάνουν και το τελευταίο χιλιόμετρο,  προκειμένου να συνεχίσει η ΝΔ να κυβερνά αυτοδύναμη.

Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Η παράταξη και το έθνος μας έχει ανάγκη και πρέπει το μήνυμα μας να φτάσει σε όλους.

Βρισκόμαστε σε μία μονοεδρική. Η ψήφος στα μικρότερα κόμματα,  είναι ψήφος πολυτελείας. Δεν υπάρχει περιθώριο άστοχων επιλογών. Διακυβεύεται η κυβερνητική πορεία. Δεν πρέπει να σπαταλήσουμε τις επιλογές μας στην αποχή ή σε μικρότερο κόμμα. Προς ώρας δεν υπάρχει κανένας άλλος σχεδιασμός, το μυαλό μας είναι κολλημένο στην κάλπη της 25ης Ιουνίου.

Η απλή αναλογική προφανώς απέτυχε παταγωδώς. Ιστορικά πάντα ήταν αποτυχημένη.

Η φιλοδοξία που με καίει είναι η νίκη της ΝΔ προς το παρόν.

Οι υποψήφιοι βουλευτές προφανώς  και δεν είναι περιορισμένης ατζέντας. Μπορεί οι βουλευτές ,  να έχουν μόνο καθήκοντα παρέμβασης και όχι υλοποίησης. Οι δήμαρχοι εκτελούν όπως και οι περιφερειάρχες και οι υπουργοί, γιατί όλοι αυτοί αποτελούν εκτελεστική εξουσία. Προφανώς οι βουλευτές έχουν και πρέπει να έχουν άποψη,  όλων των προβλημάτων των πολιτών. Άλυτο πρόβλημα δεν υπάρχει,  για όλα υπάρχει πρόταση.

Με ενδιαφέρουν τα πάντα σε σχέση με τη Ζάκυνθο αυτή τη στιγμή όμως με ενδιαφέρει να ξανακερδίσει η ΝΔ την έδρα στις 25 Ιουνίου.

Η ελληνική κοινωνία για να καταδικάσει το ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκαν και κάποια χρόνια. Χρειάζεται και χρόνος επώασης.

Όλοι θα είμαστε παρόντες και πρέπει να είμαστε παρόντες»

  • Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO