Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Άντα Κορφιάτη : «Πήρα μια γεύση από το Δημοτικό Συμβούλιο… Δεν αφήνουν το Δήμαρχο να κάνει τα έργα που θέλει»

27 Μάι 2023
  • Άντα Κορφιάτη: Επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον δρόμο στο Βεζάλ  ,«Ο Δήμαρχος ,δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επισκευάσει το ήδη υπάρχον τσιμέντο».
  • «Καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η δυστοκία για όλα τα έργα που θα ήθελε ο Δήμαρχος να προχωρήσει. Πήρα μια γεύση από το δημοτικό συμβούλιο. Αν o Δήμαρχος έχει να αντιμετωπίσει μια τόσο παράλογη αντιπολίτευση, είναι λογικό το νησί μας να είναι 50 χρόνια πίσω. Ο δήμαρχος έχει κομμένα τα χέρια και τα πόδια και είναι καιρός να μη του δημιουργούν προβλήματα αλλά να αφήσουν να προχωρήσουν τα έργα. Μέσα στα μούτρα μου το είδα. Τι ήταν αυτό; Στάση δημοτικού συμβουλίου; Έτσι υποστηρίζεις μια περιοχή; Δεν ήταν ανάγκη να το αναβάλουμε το θέμα για αργότερα. Αργότερα αν η Κτηματική Υπηρεσία το προχωρήσει  δεν θα τους έχουμε και ανάγκη»

 

Η Άντα Κορφιάτη  (Τοπικό Συμβούλιο Λιθακιάς)  μιλά «ΕΚΤΕΝΩΣ» στο ΙοnianRadio.gr και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

«Το σημείο ΒΕΖΑΛ, από τότε που ήμουν παιδί, είναι ένα σημείο που τα οχήματα έφευγαν από τον κυρίως δρόμο του Λαγανά, περνούσαν από το Βεζάλ και πήγαιναν προς Λιθακιά ή κεντρικό δρόμο.

Είναι ένας κόμβος που όλα τα Ι.Χ, διαλέγουν αυτή την παρακαμπτήριο όπως και όλα τα τρακτέρ  με τα σκάφη όταν πάνε να ρίξουν τα σκάφη στο λιμάνι. Είναι ένα σημείο με μεγάλη κίνηση.

Επιπλέον έχει περάσει το δίκτυο του βιολογικού από το Βεζάλ,  με αποτέλεσμα να βρίσκονται 2 φρεάτια,  εκεί που λόγω παλαιότητας ή κακής συντήρησης,  αφήνουν λύματα στη θάλασσα.

Είχαμε να κάνουμε με επικινδυνότητα του δρόμου, είχαν ανοίξει κρατήρες όχι λούμπες.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προσπαθούσαμε να πείσουμε τη δημοτική αρχή να κάνει κάτι να μη θρηνήσουμε και θύματα. Δεδομένου ότι έχουμε και πρόβλημα φωτισμού στη περιοχή, αφού η εταιρεία δεν ήρθε ποτέ,  θα μπορούσαμε να είχαμε προβλήματα ακόμη και θανάτου

Τίθεται θέμα ασφάλειας και δημόσιας υγείας.

Μελέτησε ο κ.Αρετάκης το σχέδιο πόλης του Λαγανά, μελέτησε και από εκεί περνάει δρόμος και εδώ που τα λέμε τα τελευταία 40-50 είχε τσιμέντο. Δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επισκευάσει το ήδη υπάρχον τσιμέντο.

Ένα μέρος δημοτικών σύμβουλων έλεγε ότι βιάστηκε να το κάνει. Το ζήτησαν επίμονα οι επιχειρηματίες. Είναι ενάντια σε κάθε κοινή λογική να σκεφτεί κανείς και ούτε ο δήμαρχος θα μπορούσε να το σκεφτεί ότι θα πήγαιναν ενάντια στο έργο.

 Μας έκανε εντύπωση η στάση του τ. Δημάρχου Λαγανά κ.Μαρούδα. επί δημαρχίας του έγινε και ο βιολογικός και αποφασίστηκε να περάσουν τα δίκτυα και να γίνουν τα φρεάτια στη παραλία.

Η υποστήριξη του δημοτικού συμβουλίου στην ενέργεια του δήμαρχου θα ενθάρρυνε την κτηματική να βάλει το Ο.Κ. της. Αν εγκριθεί το έργο από την κτηματική, τι ανάγκη θα είχαμε το δημοτικό συμβούλιο;

Τι είναι αυτό που τους σοκάρισε τώρα; Θα κάνουμε κοινοτικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα για να ψηφίσουμε εμείς και να παρακαλέσουμε εμείς την κτηματική να δείξει κατανόηση και να εγκρίνει το έργο . Εφόσον το δημοτικό συμβούλιο δεν το ψήφισε που είναι πασιφανές ότι το έργο έπρεπε να μείνει,  νομίζω ότι σαν λιθακιώτες,  πρέπει να υπερασπιστούμε την  αυτονόητη κατάσταση.

Καταλόγιζαν στο Δήμαρχο ότι  δεν πέρασε δημοτικό συμβούλιο. Εκτιμώ ότι αν κάποιο έργο έχει μορφή παρανομίας ,με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και για λόγους ασφάλειας ορισμένα πράγματα πρέπει να γίνονται παρά το γράμμα του νόμου.

Ρωτήθηκε από κάποιους αιρετούς  ο Δήμαρχος,  ποσό κόστισε το έργο. Δεν κατάλαβα το πνεύμα της ερώτησης.  Είναι ο κατεξοχήν δήμαρχος, που χρησιμοποίησε τις τεχνικές υπηρεσίες να αποκαταστήσουν το έργο οι οποίοι είναι ήδη μισθωτοί. Δεν κατάλαβα τι είδους ευαισθησία είναι αυτή τώρα ενώ σε προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει τερατουργήματα οικονομικά.

Εγώ αυτό που είδα είναι ότι το έργο αυτό που έγινε, έχει να κάνει με την ασφάλεια, την υγεία μας, τα  έξοδα αποκατάστασης των αυτοκινήτων μας , αλλά κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είδα να το λαμβάνουν υπόψη. Εμείς σαν λιθακιώτες θα υποστηρίξουμε αυτούς που μας υποστηρίζουν. Αν δεν σέβονται το γεγονός ότι εγώ μπορώ να τσακιστώ δεν βλέπω το λόγο γιατί να πάω να τον ψηφίσω αυτόν τον δημοτικό σύμβουλο όταν έρθει η ώρα»

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ  & ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

«Έχουμε μία σειρά από θέματα που θα τα προωθήσουμε. Πληρώνουμε όλοι δημοτικά τέλη και όταν έρθει η ώρα δεν έχουμε νερό.

Η αποκομιδή θα ήταν καλύτερη αν είχαμε περισσότερα απορριμματοφόρα και κάδους.

Το οδικό δίκτυο χρειάζεται αποκατάσταση και σε άλλα σημεία, δεν είναι μόνο το Βεζάλ.

Ο ηλεκτροφωτισμός είναι ανύπαρκτος αφού   η εταιρεία με τα led δεν ήρθε ποτέ.

Καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτή η δυστοκία για όλα τα έργα που θα ήθελε ο Δήμαρχος  να προχωρήσει. Πήρα μια γεύση από το δημοτικό συμβούλιο. Αν o Δήμαρχος έχει να αντιμετωπίσει μια τόσο παράλογη αντιπολίτευση, είναι λογικό το νησί μας να είναι 50 χρόνια πίσω. Ο δήμαρχος έχει κομμένα τα χέρια και τα πόδια και είναι καιρός να μη του δημιουργούν προβλήματα αλλά να αφήσουν να προχωρήσουν τα έργα. Μέσα στα μούτρα μου το είδα. Τι ήταν αυτό; Στάση δημοτικού συμβουλίου; Έτσι υποστηρίζεις μια περιοχή; Δεν ήταν ανάγκη να το αναβάλουμε το θέμα για αργότερα. Αργότερα αν η Κτηματική Υπηρεσία το προχωρήσει  δεν θα τους έχουμε και ανάγκη.

Δεν είμαι προσωπικά ενοχλημένη μόνο , αλλά  μιλάω και σαν εκπρόσωπος των συμπολιτών μου. Έχω πάρει την ψήφο τους και έχω εκλεγεί στο Τοπικό Συμβούλιο της Λιθακιάς. Ή Λοιπόν  θα αγωνιστώ για το χωριό μου, ή θα παραιτηθώ»

  • Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ