Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Απασφάλισε εναντίον του Δημάρχου η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Κατερίνα Μοθωναίου [video]

21 Ιουνίου 2023
  • Η αντίδραση της Κατερίνας Μοθωναίου σε επιστολή του Νικήτα Αρετάκη  – «Ο Δήμαρχος και ο κ. Σπίνος παραπληροφορούν με ψευδείς δηλώσεις στους προέδρους και στους πολίτες  ! Δεν έχω τέτοια αρμοδιότητα»

    - Να σημειώσουμε ότι η επιστολή δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα
  • Ευθύνες στην Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου και μέλος του δ.σ του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ ,Κατερίνα Μοθωναίου , επιρρίπτει ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης ,με επιστολή του στην Περιφερειάρχη και πρόεδρο του  Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ ,Ρόδη Κράτσα , για τη διακοπή  λειτουργίας του χώρου συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών.

    Σύμφωνα με επιστολή προς την  Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ  , Ρόδη Κράτσα, η οποία κοινοποιείται και στην Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, ο Δήμαρχος Ζακύνθου φαίνεται να δηλώνει ότι, ο αυξημένος όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών στους δρόμους είναι  αποτέλεσμα  της απόφασης της κας Μοθωναίου,  για τη διακοπή  λειτουργίας του χώρου συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών, και όχι όπως εντέχνως επιχειρείται να εμφανισθεί , λόγω των οφειλών του Δήμου στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ ,γεγονός που δεν τους επιτρέπει να αγοράσουν πετρέλαιο .

    Επίσης, και σύμφωνα με την κα Μοθωναίου , ο Δήμαρχος της "χρεώνει" ακόμη και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ να μην μεταφέρονται στον ΛΙΒΑ τα ογκώδη.

«Καλύπτουν την αδυναμία τους να δώσουν λύση στα προβλήματα του τόπου στοχοποιώντας για άλλη μια φορά  την Κατερίνα Μοθωναίου …   Ζήτησα εκτάκτως να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ για να δοθούν απαντήσεις…» δηλώνει χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου.

Ακόμη, και μεταξύ άλλων,  καταγγέλλει …  εκροή στραγγιδίων στο ΣΚΟΠΟ… Επιρρίπτει ευθύνες στην Δημοτική Αρχή Αρετάκη για τα Σφαγεία «Δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει το φάκελο»

Η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Κατερίνα Μοθωναίου, δίνει στην δημοσιότητα video , που αποδεικνύει το «σύγχρονο» τρόπο αποκομιδής των απορριμμάτων – Μήνυμα με αποδέκτη την Δημοτική Αρχή Αρετάκη.

«Αυτή είναι η κατάσταση! Έτσι αντιμετωπίζουν την αποκομιδή ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή !
Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι  πραγματικότητα … Δυστυχώς ,σε όλα τα σημεία του νησιού . Θα σας πω ένα παράδειγμα … Μετά από  15 ημέρες κατάφεραν να μαζέψουν τα σκουπίδια στην περιοχή της Πικριδιώτισσας ,εκεί που έχουμε φτιάξει την εκκλησία, και δυστυχώς αν σήμερα πάμε εκεί η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι ήταν τις προηγούμενες μέρες … Για να γίνει αποκομιδή στην Πικριδιώτισσας ,εγώ προσωπικά μίλησα και με τον Διευθυντή τον κ.Αρβανιτάκη και με τον υπεύθυνο της αποκομιδής, με κάποιο τρόπο να πάρουν τα απορρίμματα, γιατί όπως είναι γνωστό έχει πέσει ο δρόμος της Πικριδιώτισσας, και δεν μπορεί να περάσει απορριμματοφόρο .Με χαρά είδα ότι θα είναι και θέμα στο τοπικό συμβούλιο της πόλης , θα προσπαθήσω να παραβρεθώ .. Δυστυχώς, σε όλα τα χωριά υπάρχουν σκουπίδια, στους δρόμους  και τράφους , ενώ οι κάδοι είναι ξεχειλισμένοι … Είναι ανεπίτρεπτο!» επισημαίνει η κα Μοθων

Ν α υπενθυμίσουμε ότι,  ο κ. Αρετάκης , πρόσφατα , σε συνέντευξη τύπου, έκανε  ειδική αναφορά στις οφειλές του Δήμου προς τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ  και στην εξόφληση τιμολογίων , κάνοντας ωστόσο λόγο για «χαράτσι» , και κυρίως  έλλειψη στοιχείων που να δικαιολογούν το ύψος της οφειλής. 

 « Είχα μία συζήτηση με την κα Κράτσα , που με στενοχώρησε… χαράτσι με Δήμαρχο Αρετάκη και χωρίς αιτιολογήσεις στο τιμολόγιο δεν πληρώνω …Που πήγαν τα λεφτά; Δεν φαγώθηκαν, αλλά που πήγαν; … Καινούργια εισφορά δεν πληρώνω, αν χρειαστεί θα προσφύγω σε διοικητικά δικαστήρια… Για να δούμε μία άσπρη μέρα σε αυτό το νησί , δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία. Θέλω να γνωρίζω που πάνε τα λεφτά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ζακύνθου

Pin It