Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Σπύρος Φιορεντίνος : «Πιστέψαμε ότι ο Αρετάκης θα ήταν ο δήμαρχος που θα έσπαγε αυγά» - «Με τον Στασινόπουλο θα αφήσουμε έργο!» [video]

16 Σεπτεμβρίου 2023
  • «Νιώθω ενοχές, όχι γιατί δεν προσπάθησα, αλλά, γιατί  δεν βοηθήθηκα … Προσπάθησα  να αφήσω το αποτύπωμα μου, δεν είχα την βοήθεια και αν την έχω θα αφήσω έργο… Μετά δεν θα συνεχίσω άλλο»

 

Ο Σπύρος Φιορεντίνος (Υποψ.Δημοτικός Σύμβουλος  ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ) μιλά «ΕΚΤΕΝΩΣ» στο ΙοnianRadio.gr  στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη.

  «Τα θέματα που βασανίζουν τα τελευταία 50 χρόνια τη Μπόχαλη , είναι το κυκλοφοριακό   πρόβλημα σε συνάρτηση  με το πάρκιγν, και δυστυχώς κανείς δεν έδωσε λύσεις. Την προηγούμενη 4ετία ήταν στοίχημα να αφήσω κάτι στο χωριό μου. Κατέβηκα εγωιστικά μόνο για να προσφέρω και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των πολιτών, γιατί νιώθω ενοχές,  όχι γιατί δεν προσπάθησα αλλά γιατί  δεν βοηθήθηκα. Εννοώ, ότι είχαμε τη δέσμευση ότι οι κοινότητες θα προσεχθούν. Δεν θέλαμε να γίνουν τρία  [3] έργα,  αλλά, να εισακουγόμαστε …. Να έσκυβε ο Δήμαρχος ,πάνω από τα  προβλήματα. Ειδικά το χωριό μας δεν είχε αυτή την τύχη.

Το πρώτο που ζητήσαμε  ήταν η αδειοδότηση ενός παρκινγκ , τα πρανή, και εξωραϊστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις ,όπως πλακοστρώσεις...Για το  παρκινγκ μάθαμε ότι δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί και ότι θα κλείσει  μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από πολίτες.

 Δεν ζητούσαμε να το φτιάξει αφού γνωρίζαμε ότι βάση του σχεδίου, ένα κομμάτι θα  γινόταν πλατεία. Ζητούσαμε να γίνει το πρώτο βήμα. Υπάρχουν  προτάσεις για την δημιουργία παρκινγκ αλλά   δεν ενδιαφερθήκαν ώστε να βρουν  λύσεις. Πιστέψαμε ότι ο κ.Αρετάκης ,ήταν ο δήμαρχος που θα σπάσει αυγά… Τρεισήμισι χρόνια  δεν ήρθαμε σε συνάντηση. Δεν ασχολήθηκε καθόλου  με το σχέδια πόλης …

Σχετικά με τα πρανή, το Τοπικό Συμβούλιο προσπάθησε  να αναδείξει το πρόβλημα . Στην προσπάθεια αυτή κοντά στο πρόβλημα  ήταν  ο βουλευτής και οι κάτοικοι της περιοχής  …. Έγινε μια προσπάθεια …. Ο δήμαρχος το έχει βάλει σε προτεραιότητα.

Πάντως ,είμαστε ακόμη τυχεροί. Τι θα συμβεί με μία έντονη βροχόπτωση ;Τι θα γίνει με την Μπόχαλη και  την Πόλη. Κινδυνεύει όλο το κομμάτι.

Επειδή ,θέλω να είμαι δίκαιος , υπάρχει κονδύλι για την Μπόχαλη από τον κ.Αρετάκη για να  καθαρισμό  της ανατολικής  πλευράς . Ειδικά στην β/δ πλευρά έχουν κολλήσει τα πεύκα με το κάστρο … Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις γιατί αν πιάσει φωτιά ,δεν την προλαβαίνει κάνεις  . Ο φωτισμός του κάστρου δεν λειτούργησε.

Την 1η χρονιά, όταν οι λάμπες κάηκαν ,  ήταν άμεση η αποκατάσταση.  Υπήρξε πραγματικά στην αρχή ένα ενδιαφέρον... Μετά, παίρναμε τηλέφωνο και το καλαθοφόρο  ήταν χαλασμένο.

Ο Δήμαρχος δεν είχε καμιά επαφή με τον πρόεδρο της κοινότητας.  

 

Ο Γιώργος Στασινόπουλος, ήθελε πιο πολύ από όλους  να είμαι μαζί του … Εδώ και δυο [2] χρόνια, και από όλους τους συνδυασμούς, και του Αρετάκη,και του  Κωνσταντίνου,  είχα προτάσεις . Ο κ.Τσουρουνάκης ,θεωρώ ότι υπήρχε μία πρόταση που όμως …. Αποφάσισα να πάω με το Γιώργο Στασινόπουλο, με τον οποίο είχα συνεργαστεί  τα δυο [2]  χρόνια στη Περιφέρεια ,συν το γεγονός ότι πάντα κοιτάω το περιβάλλον  του κάθε συνδυασμού … Κατεβαίνω στο τοπικό της Μπόχαλης.

Σήμερα στην συνάντηση με τους κάτοικους στη Μπόχαλη, τους  ενημέρωσα για τις προτεραιότητες μας  … Το πρώτο πράγμα που θα ασχοληθώ , θα είναι το σχέδιο της Μποχαλης…  Σαν κοινοτάρχης με ενδιαφέρει να υπάρχει έργο και στις  Βαρρές και το  Ακρωτήρι»

  • Φύλαξη της ευρύτερης περιοχής για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς

«Υπήρξε αίτημα της  κοινότητας στην Δημοτική Αρχή για  την τοποθέτηση μιας  μπάρας και ενός  υπαλλήλου  με την υποχρέωση  να  αποτρέπει  την είσοδο  αυτοκίνητων  τις βραδινές ώρες , στην  Αγία Παρασκευή , στη πλατεία και κυρίως να μην σταθμεύουν στο δρόμο. Είχαμε πάντα τις δεσμεύεις του δημάρχου ότι θα γινόταν, αλλά, δεν έγινε τίποτα ….Φέτος ξεκίνησε κάτι  ίσως λόγω  της αγαστής  συνεργασίας  με τον κ.Νικήτα Σπίνο,  ήταν ο μόνος που μπόρεσα να συνεργαστώ.  Μπήκε μια τάξη... Εισακουστήκαμε  και τοποθέτησαν  δυο  [2] ανθρώπους …  Δεν πάρκαραν τα αυτοκίνητα, δεν πήγαιναν προς το κάστρο το βραδύ... Λύθηκαν πάρα πολλά προβλήματα,  ήταν πολύ πιο όμορφα»

  • Οδός Φιλκών

«Είχαμε ζητήσει προ 3ετίας συνάντηση με το δήμαρχο για να λύσουμε το  θέμα αυτό … Έχουμε κουραστεί κάθε χρόνο η Φιλκών να σκάβεται. Ζητούσαμε ότι είναι να γίνει,  να γίνει , σε περίοδο  που δε θα προκαλούσε ταλαιπωρία σε μόνιμους κατοίκους και τουρίστες»

  • Μήνυμα

«Ο  κ.Στασινόπουλος,  θα δείξει  ενδιαφέρον για την περιοχή μας, έχει κατανοήσει ότι η Μπόχαλη  είναι από τα πιο τουριστικά σημεία στο νησί  μας …θα αφήσουμε έργο! Μετά δεν θα συνεχίσω άλλο. Είναι πολλά τα μέτωπα , θέλω να αφήσω ένα λιθαράκι. Προσπάθησα  να αφήσω το αποτύπωμα μου, δεν είχα την βοήθεια και αν την έχω θα αφήσω έργο»

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ