Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Διονύσης Γεωργάνος : «Από τη Δημοτική Αρχή της ΧΕΛΩΝΑΣ περάσαμε στη Δημοτική Αρχή του ΤΣΙΤΑ» - «Αλλάζουμε την πόλη :Parking, απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων, αφισορύπανση STOP…»

09 Φεβρουαρίου 2024

Για Μπόχαλη: «Ο εισαγγελέας τώρα, με καλεί πάλι …»

  • «Ο εισαγγελέας τώρα, με καλεί πάλι για να πω αν όντως έχει καθαριστεί ή όχι το δάσος στη Μπόχαλη από τα πεσμένα δέντρα και τα κομμένα κλαδιά … Σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2022… Το έγγραφο ήρθε σήμερα , αύριο θα βρω το δήμαρχο να μιλήσουμε,  γιατί φέρει ευθύνη και η δημοτική αρχή. Αν δεν μπορεί το δασαρχείο, τότε  παρέμβαση πρέπει να κάνει ο δήμος και η περιφέρεια»
  • «Εύχομαι να μην έχουμε δεύτερο ναυάγιο, μη φύγει η Μπόχαλη και κατέβει στην πόλη»
  • «Για ποιο λόγο να γίνει ανάπλαση στη Μποχαλη από τη στιγμή που δεν έχει γίνει σταθεροποίηση των πρανών»
  • «Με μπαλώματα δεν οδηγούμαστε πουθενά. Αυτό δεν το έχουν καταλάβει;»
  • «Έχουμε διαπιστώσει ότι τρέχουν οι προτάσεις του εμπορικού συλλόγου στη Δημοτική Αρχή όπως το να αποσυρθούν τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, να γίνει  επανέλεγχος στις θέσεις parking για  φαρμακεία, ΑΜΕΑ κλπ, και το θέμα με τις αφισοκολλήσεις»
  • «Βρήκαμε δυο (2) οικόπεδα στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου, 8 στρέμματα, για parking,συναντηθήκαμε με τους ιδιοκτήτες, για αγορά ή ενοικίαση»

 

Ο Διονύσης Γεωργάνος (Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου) φιλοξενούμενος στο IonianRadio.gr μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη.

Έχει ξεκινήσει το πρόβλημα με την Μπόχαλη από το 2019 όταν έκανα την πρώτη καταγγελία ότι βρίσκεται πάνω από το κεφάλι της Ζακύνθου μία βόμβα.

Το δεύτερο είναι η κατολίσθηση. Τράβηξα  και βίντεο, πήγα παντού είδα ότι δεν γίνεται τίποτα και πήγα στον εισαγγελέα.

Θορυβήθηκαν κάποιοι από τις αρχές  τότε , μάλιστα ο τότε δήμαρχος ο κ.Αρετάκης ήρθε επάνω, όμως δεν έκαναν τίποτα, παρά μόνο διαπιστώσεις.

Έκαναν ένα καθαρισμό εκεί που φαίνονται και είναι δίπλα στο δρόμο και από εκεί και μετά δεν έκαναν καθαρισμό αλλά υλοτόμηση. Αποτέλεσμα ήταν το ότι  άφησαν τα ψιλά κλαδιά σε σωρούς μέσα στο δάσος. Το 2022 έγινε το δικαστήριο . Ο εισαγγελέας τότε  με ρώτησε αν έχει γίνει καθαρισμός και του είπα «όχι αλλά δεν ξέρω και αν μπορούν να κάνουν τίποτα. Με ρώτησε αν έχει υπάρξει επεισόδιο  πυρκαγιάς. Είπα όχι και έδωσαν αθωωτική απόφαση στο δασάρχη, με την προϋπόθεση να καθαρίσει τα πρανή. Όμως ο δασάρχης πήρε σύνταξη και το θέμα σταμάτησε.

Ο εισαγγελέας τώρα, με καλεί πάλι για να πω αν όντως έχει  καθαριστεί ή όχι.

Σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη από το 2022 , έχουν πέσει κι άλλα δέντρα. Ένας δρόμος που ανοίχτηκε παράνομα είναι απροσπέλαστος  και έχει γίνει , όχι ζούγκλα, αλλά Αμαζόνιος. Θα ξαναπάω πάλι γιατί είμαι έτοιμος να ξανακάνω καταγγελία. Το έγγραφο ήρθε σήμερα , αύριο θα βρω το δήμαρχο να μιλήσουμε,  γιατί φέρει ευθύνη και η δημοτική αρχή. Αν δεν μπορεί το δασαρχείο, τότε  παρέμβαση πρέπει να κάνει ο δήμος και η περιφέρεια.

Τη Δευτέρα θα πάω στον εισαγγελέα και του πω ότι δεν έχουν κουνήσει ούτε μία πευκοβελόνα από το 2022 και μετά.

Είναι θέμα βούλησης, οι άνθρωποι που δεν έχουν βούληση καταφέρνουν να μεγαλώσει ο κατάλογος προβλημάτων του νησιού.

Εύχομαι να μην έχουμε δεύτερο ναυάγιο, μη φύγει η Μπόχαλη και κατέβει στην πόλη.

Είναι χειρότερα από ότι ήταν το 2022. Τις προάλλες έπεσε δέντρο στη μέση του δρόμου που αν πέρναγε αυτοκίνητο θα τους σκότωνε.

Η ανάπλαση της πλατείας Μπόχαλης εξελίσσεται. Είχα πει τότε για ποιο λόγο να γίνει ανάπλαση από τη στιγμή που δεν έχει γίνει σταθεροποίηση των πρανών.

Όλοι οι αιρετοί και ο δήμαρχος είχαν πει ότι είναι το πρωτεύον θέμα τους. Από τότε  περιμένουμε τη χρηματοδότηση. Έχει βγει και από την περιφέρεια πρόγραμμα για την αξιοποίηση πάνω στο κάστρο. Αν γίνει κατολίσθηση και φύγει το τοιχίο για πιο λόγο τα εσωτερικά του κάστρου;

Εγώ ξέρω ότι το σπίτι δεν το ξεκινάς από τη σκεπή αλλά από τα θεμέλια

Με μπαλώματα δεν οδηγούμαστε πουθενά. Αυτό δεν το έχουν καταλάβει;

Πριν λάβω σήμερα το έγγραφο μίλησα με τον κ.Βίτσο και τον πρόεδρο του τοπικού πόλης  τον κ.Καρδιανό και συμφωνήσαμε την Κυριακή να ανέβουν επάνω να δουν την κατάσταση.

Έχουν ρίξει μπετό και θα κάνουν τη πλακόστρωση. Έχουν πέσει και οι σωλήνες. Από ότι είδα έχουν στρώσει αλλά δεν είδα εργάτες.

Το θέμα είναι, ότι πρέπει να κάνουμε κάτι σωστό και να  ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω. Τα χρήματα που βγήκαν για πλακόστρωση ήταν από την εταιρεία για την επέτειο  των 200 χρόνων. Είναι απαραίτητο να τα χαλάσουμε χωρίς να έχουμε την κατάλληλη υποδομή; Φοβάμαι μην είμαστε το δεύτερο ναυάγιο»

 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

«Πάντα κάναμε σημαντικές προτάσεις για  τη βελτίωση του χάους της πόλεως. Όταν κατεβαίναμε στις εκλογές με τον κ. Στασινόπουλο, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, ριζοσπαστικό, για να μπορούμε να το υλοποιήσουμε και μέσα σε αυτό  μπήκαν και οι προτάσεις του εμπορικού συλλόγου. Τώρα οι αιρετοί προσπαθούν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό . Έχουμε διαπιστώσει ότι τρέχουν οι προτάσεις του εμπορικού συλλόγου όπως το να αποσυρθούν τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα,  να γίνει  επανέλεγχος στις θέσεις παρκινγκ για  φαρμακεία, ΑΜΕΑ κλπ, και το θέμα με τις αφισοκολλήσεις.

Είπαμε να βρούμε χώρους παρκινγκ πριν την 1η Μαΐου που ανοίγει η τουριστική περίοδος. Μαζί με την Αντιδήμαρχο την κ.Αυγουστίνου το τρέχουμε το θέμα. Βρήκαμε 2 οικόπεδα στην περιοχή του παλιού νοσοκομείου, 8 στρέμματα, συναντηθήκαμε με ιδιοκτήτες, ήταν και ο δήμαρχος παρών και είπαμε για αγορά. Δεν ήθελε όμως τουλάχιστον ο ένας να το πουλήσει και είπαμε για ενοικίαση. Μάλιστα του είπα «αφού συμφωνήσαμε,  αύριο να φέρεις τα συμβόλαια». Πράγματι ενημερώθηκα από την κ.Αυγουστίνου ότι  ήρθαν τα συμβόλαια των οικοπέδων. Είναι διαθέσιμα τα 8 στρέμματα και παράλληλα τρέχουν και οι διαδικασίες , πρώτα η αδειοδότηση για το παρκινγκ και ταυτόχρονα τρέχει η κυκλοφοριακή μελέτη, για να ξέρουμε επιτέλους ποιοι είναι οι πεζόδρομοι με ΦΕΚ. Είναι όλοι χωρίς ΦΕΚ  οι δρόμοι που  έχουν γίνει πεζόδρομοι. Το κόστος θα το ανακοινώσει ο δήμαρχος.

Είπαμε ότι προχωράμε να κάνουμε την αστική συγκοινωνία στην πόλη, ώστε οι πολίτες να παίρνουν δωρεάν το λεωφορείο.  Πρέπει να επεκταθεί η συγκοινωνία και στο νοσοκομείο.

Είπαμε στον κ. Τουρκάκη να βρει όλα τα δημοτικά οικόπεδα, να δούμε πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε. Είπαμε και σε ιδιώτες,  να βρεθούν  ιδιοκτήτες αν γνωρίζουν γείτονες τους,  που τυχόν έχουν οικόπεδα  και είναι στο εξωτερικό. Ακόμη και δίπλα στην αστυνομία ήταν οικόπεδο που ήταν το παγοποιείο της ΔΕΗ. Πήρα τον κ.Κούτση και μου ειπε ότι δεν είναι δικό τους και ανήκει  σε άλλη υπηρεσία. Επικοινώνησα στην Αθήνα και μου είπαν να στείλουμε email  με το αίτημα μας , κάτι που έκανε η κ. Αυγουστίνου ,αλλά δεν έχουμε ακόμη απάντηση.

Θα συναντηθούμε και με την  κτηματική υπηρεσία και το λιμενικό , για να ανοίξουμε κάποιες θέσεις παρκινγκ.

Αυτή η  δημοτική αρχή τρέχει. Από τη δημοτική αρχή της χελώνας πήγαμε στη δημοτική αρχή του τσιτά.

Έχουμε πει για να μην ανησυχούν οι κάτοικοι  της πόλης, αν πεζοδρομηθούν οι 19 δρόμοι της πόλης, οι κάθετες οδοί  της Αλεξάνδρου θα χρησιμεύσουν μόνο για  τους κατοίκους που θα έχουν τη θέση τους. Πρότεινα και να   μην υπάρξουν κάγκελα.

Είμαστε προς το παρόν μία γροθιά. Ο καθένας κάνει ότι μπορεί.

Πρέπει να γίνει η κανονιστική , να γίνει η επιτροπή ελέγχου από τη δημοτική αστυνομία και να παίξει και ένα ρόλο η αντιπολίτευση. Αυτό το πράγμα επιτέλους να το δω και να πεθάνω. Να τελειώνουμε με αυτό. Όχι τσαμπουκάς, «έτσι γουστάρω   και παρκάρω». Θα μπορέσουμε να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο ; θα το δούμε στο μέλλον.

Ευτυχώς έχουν εκλεγεί κάποιοι πρακτικοί άνθρωποι στη δημοτική αρχή. Σκέπτονται πρακτικά και θέλουν να παράξουν έργο. Όμως δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε 3-4 πράγματα που διαιωνίζονται  επι χρόνια, γιατί μεγαλώνει ο κατάλογος με τα μικρά.

Αν δεν αντιμετωπίσουμε τώρα  πρανή, κατολισθήσεις, μετά θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε;»

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

«Από ότι άκουσα από το δήμαρχο που τον ρώτησα, μου είπε ότι έχει ανατεθεί και περιμένουμε στις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ετοιμάζει ενημερωτική  εκδήλωση ο εμπορικός  σύλλογος, για να ενημερώσει τον εμπορικό κόσμο, για την οικονομική πολιτική  της κυβέρνησης. Ομιλητής θα είναι ο Νίκος Τσουκαλάς και μάλλον θα οριστεί για την επόμενη Κυριακή.

Μετά από αυτή την ενημέρωση θα πάμε για γενική συνέλευση. Οι εκλογές θα είναι το Νοέμβριο»

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

«Γιατί επικεντρώθηκε στον εμπορικό σύλλογος ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ζακύνθου; Όταν βγάζαμε χαρτιά για ΦΠΑ, ακρίβεια, ακατάσχετο, ακατάσχετους λογαριασμούς, αυτά δεν ήταν υπέρ όλων; Βεβαίως είμαστε δίπλα στους αγρότες όμως δεν μας ζητήθηκε τίποτα. Είναι πελάτες μας. Είναι δυνατόν να μην είμαστε δίπλα τους;»