Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Διονύσης Ακτύπης: «Δεν απαντώ σε υποκριτές, να διαβάσουν τις δηλώσεις του Σπύρου Ξένου για το ασπρονήσι» - Για δρόμο διαφυγής στο ΝΑΥΑΓΙΟ

09 Φεβρουαρίου 2024

 

  • Για τον αιφνίδιο θάνατο του Νίκου Γιατρά :«Ήταν σοκαριστικό»

Διονύσης Ακτύπης για τις αντιδράσεις  που προκάλεσαν οι δηλώσεις  Χρυσοχοΐδη

  • «Δεν απαντώ σε υποκριτές, να διαβάσουν τις δηλώσεις του Σπύρου Ξένου για το ασπρονήσι»
  • «Έχουμε τους λαλίστατους ντόπιους που δυσφημούν το νησί και από την άλλη τους ενόχλησε η δήλωση του υπουργού; Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε όταν οι ντόπιοι το λένε ασπρονήσι και δηλώνουν ότι είναι λυπηρό να μεγαλώνει κανείς τα παιδιά του στο νησί»
  • «Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο υπουργός ξέρει πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει και οι δηλώσεις του δείχνουν  ότι ξέρει που υπάρχει πρόβλημα… Είναι υποχρεωμένος ο  υπουργός  σε αυτή τη φάση και μετά τη δήλωση του,  να γίνουν ενέργειες ώστε  να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα»

Πρανή Μπόχαλης

  • «Όμως τώρα πρέπει να γίνει. Πρέπει να κάνουμε έστω μια δυο παρεμβάσεις στα πιο επικίνδυνα σημεία»

Δρόμος διαφυγής στο ΝΑΥΑΓΙΟ

  • «Κανονικά θα έπρεπε να σας απαντήσω δεν ξέρω αν τελικά χάθηκε το έργο. Όμως ξέρω, ότι σταμάτησε ο εργολάβος την εργολαβία. Προσωπικά έχω πει ότι διαφωνώ για το συγκεκριμένο δρόμο και ότι υπάρχει πιο εύκολη λύση, με λιγότερα χρήματα, δηλαδή διάνοιξη δρόμου που θα περνάει δίπλα από τον Αη Γιώργη Κρεμνών , συμφωνούμε όλοι και δεν έχουμε αντιδράσεις»

 

Ο Διονύσης Ακτύπης  (Βουλευτής Ζακύνθου) φιλοξενούμενος στο IonianRadio.gr μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη.

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του Νίκου Γιατρά, στην οικογένεια του.

Ήταν ένας φίλος πραγματικός και μετά την εκλογή μου είχαμε μία πολύ άριστη συνεργασία και στα ζητήματα που είχαν να κάνουν με τα έργα στη Ζάκυνθο.

Η προφορά του ήταν μεγάλη, δεν υπάρχουν λόγια.

Είχαμε σύσκεψη στο δήμο σήμερα ,  με ενημέρωσαν ότι είναι στο νοσοκομείο και μετά μια ώρα με πήραν και μου είπαν ότι έφυγε. Ήταν σοκαριστικό αυτό το γεγονός»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

«Δεν μου αρέσει να απαντώ σε αυτούς που τους διακατέχει μια τεράστια υποκρισία. Ας διαβάσουν τις δηλώσεις του υποψηφίου Βουλευτή κ.Σπύρου Ξένου ή πρωτοσέλιδα  που λέει ότι είμαστε ασπρονήσι.

Τους ενόχλησε η διαπίστωση του υπουργού, που πριν φύγει από την καρέκλα του υπουργούς  προστασία του πολίτης και αναφέρομαι την πρώτη φορά που ήταν,  ήχε να αντιμετωπίσει εδώ  τους θανάτους με πυροβολισμούς; Όλα αυτά είναι υποκρισίες.

Έχουμε τους λαλίστατους ντόπιους που δυσφημούν το νησί και από την άλλη τους ενόχλησε η δήλωση του υπουργού;

Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε όταν οι ντόπιοι το λένε ασπρονήσι  και δηλώνουν ότι είναι λυπηρό να μεγαλώνει κανείς τα παιδιά του στο νησί.

Εγώ δεν απαντώ σε αυτές τις φωνές, δεν με αγγίζουν. Ήδη έχω ζητήσει ραντεβού με τον  υπουργό, τώρα που επανήλθε στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. Μάλιστα ήδη συναντηθήκαμε στη  παρουσίαση βιβλίου του κ.Τσιόδρα και θα έχουμε συνάντηση στο υπουργείο. Υπάρχουν σκέψεις του υπουργού που θα υλοποιήσουμε.  Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο υπουργός ξέρει  πολύ καλά τι ακριβώς συμβαίνει και οι δηλώσεις του δείχνουν  ότι ξέρει που υπάρχει πρόβλημα. Από τη στιγμή που έχουμε  δηλώσεις από εγχώριους πολιτικούς, δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Είναι μια διαπίστωση που όλοι την κάνουμε. Υπάρχει διαχρονική εγκληματικότητα, υπάρχει θέμα με τα ναρκωτικά.  Είναι υποχρεωμένος ο  υπουργός  σε αυτή τη φάση και μετά τη δήλωση του,  να γίνουν ενέργειες ώστε  να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα»

ΠΡΑΝΗ ΜΠΟΧΑΛΗΣ

«Στη προηγουμένη θητεία μου , προς το τέλος κάλεσα το ΙΓΜΕ να έρθει στη Ζάκυνθο, για  να δούμε τι γίνεται ακριβώς. Έχουμε 130 σελίδες παρατηρήσεις για τις κατολισθήσεις που γίνονται. Ο δήμος θα πρέπει άμεσα να δει τι λένε οι παρατηρήσεις για να προσχωρήσουμε σε παρεμβάσεις, σε σημεία που είναι επικίνδυνα . Είναι ένα έργο δαπανηρό με τεράστιο κόστος. Όμως είναι ζήτημα που πάει κατά προτεραιότητα. Κοιτάμε που είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία και προχωράμε σταδιακά. Γι αυτό λέμε οι τεχνικές υπηρεσίες, να δουν τις παρατηρήσεις του ΙΓΜΕ και να γίνουν μελέτες για να προχωρήσουμε σε χρηματοδοτήσεις.

Είμαι προβληματισμένος , γιατί σίγουρα δεν είναι έργο που  μπορεί να γίνει αύριο το πρωί. Όμως τώρα πρέπει να γίνει. Πρέπει να κάνουμε έστω μια δυο παρεμβάσεις στα πιο επικίνδυνα σημεία»

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 «Συζητήσαμε το μεσημέρι στο Δήμο για το έργο ανάπλασης παραλίας του Αργασίου. Έχει προκύψει ένας μόλος αυθαίρετος . συμφωνήσαμε να νομιμοποιηθεί για να προχωρήσουμε άμεσα.

Έγινε συνάντηση με τον παριστάμενο της κτηματικής  τον κ. Παλαιοθόδωρο,  για να δούμε τι γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή και να προχωρήσουμε γρήγορα»

 ΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

«Κανονικά θα έπρεπε να σας απαντήσω δεν ξέρω αν τελικά χάθηκε το έργο. Όμως ξέρω, ότι σταμάτησε ο εργολάβος την εργολαβία. Προσωπικά έχω πει ότι διαφωνώ για το συγκεκριμένο δρόμο και ότι υπάρχει πιο εύκολη λύση, με λιγότερα χρήματα, δηλαδή διάνοιξη δρόμου που θα περνάει δίπλα από τον Αη Γιώργη Κρεμνών  , συμφωνούμε όλοι και δεν έχουμε αντιδράσεις.

Ο δήμος πρέπει να κάνει αυτή τη μελέτη, να πάρουμε το Ο.Κ. από το δασαρχείο και να πάμε σε μια γρήγορη λύση.

Δεν είναι αναγκαίο να γίνει δρόμος διαφυγής μέσα στους γκρεμούς.

Για  την αρχαιολογική υπηρεσία δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν κάνω δηλώσεις για  να κρίνω αυτά που λέει η αρχαιολογική. Λέω ποιο το πιο γρήγορο και αυτό  που μπορεί να γίνει άμεσα. Μπορούμε να πάμε σε μια ποιο εύκολη λύση και λιγότερο κοστοβόρα»

«ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ»

«Ακόμη δεν έχουμε κάτι νεώτερο. Θα είμαστε σε επικοινωνία  με τις ομάδες από το ΕΜΠ, για να μπορέσουμε να  δούμε τι θα κάνουμε.

Από εβδομάδα θα επικοινωνήσω με το ΕΜΠ για  να δω ποιος είναι ο προγραμματισμός»