Ο Νίκος Βαρδακαστάνης απαντά στην Ένωση Γονέων Ζακύνθου : «Εδώ υπάρχει ένας παραλογισμός και έχουν προσθέσει και το ψέμα»
-
«Η στρατηγική που έχουν είναι ακραία. Τους βολεύει η άρνηση για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες και ιδέες»
-
««Κάτι συμβαίνει εδώ. Ομολογουμένως, κουβεντιάζοντας, υπάρχει κάποιος στόχος, υπάρχει ένας παραλογισμός και έχουν προσθέσει και το ψέμα .Δεν ξέρω από πού τα βγάζουν αυτά που γράφουν. Δεν ισχύουν. Κάπου τις είδα να περιφέρονται στην αίθουσα, αλλά μετά έφυγαν και κακώς δια της βίας προσπάθησαν να μπουν μέσα. Εγώ δεν πρόσβαλα κανέναν, ανέβασα μόνο λίγο τον τόνο της φωνής μου. Αν είναι δυνατόν, χειρονομία; τι ψεύδη είναι αυτά; Προσπαθούν μάλλον να μου συνάψουν κατηγορίες, επειδή σε κάποια πράγματα έχω ένσταση… Ίσως με χρησιμοποιούν για να βγάλουν αυτά που θέλουν. Ίσως θέλει η Τσανάκα να έχει ύπαρξη με την ανακοίνωση. Της λέω έχει λάθος στρατηγική»
Ο Νίκος Βαρδακαστάνης (Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων των Μαθητών Ιονίων Νήσων και Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου ΓΕΛ Ζακύνθου), φιλοξενούμενος στο IonianRadio.gr μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη και απαντά στην ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου που τον εμπλέκει σε «φραστικό επεισόδιο», έξω από την αίθουσα του 2ου ΓΕΛ Παναγούλας που πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του σχολείου , μετά τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια 5ήμερης εκδρομής των μαθητών της Γ' Λυκείου.
«Κάτι συμβαίνει εδώ. Ομολογουμένως, κουβεντιάζοντας, υπάρχει κάποιος στόχος, υπάρχει ένας παραλογισμός και έχουν προσθέσει και το ψέμα.
Πρώτον, ο χαρακτήρας μου δεν είναι αυτός, ποτέ δεν βρίζω, δεν κάνω πράξεις, ανήκω στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν τσακώθηκα, στην κοινωνία ούτε έχω φάει, ούτε έχω δώσει φουσκιά.
Έρχεται η κατευθυνόμενη πρόεδρος να πει ότι της φέρθηκα άσχημα.
Η ίδια το έκανε και μου φέρθηκε άσχημα, όχι εγώ
Είδα κλήση της στο τηλέφωνο μου και είπα δεν θα είναι για καλό. Το σηκώνω και μου ζητάει να παρευρεθεί στη γενική συνέλευση. Της είπα ότι θα έπρεπε να είχε προϋπάρξει ενημέρωση στο διοικητικό συμβούλιο.
Μιλώ μετά με το διοικητικό συμβούλιο και η ομόφωνη απάντηση του , ήταν όχι.
Η γενική συνέλευση θα ήταν συνομιλία μεταξύ γονέων με το σύλλογο κηδεμόνων και θα μιλούσε και ο δ/ντης. Αίτημα είχε και το 15μελες των μαθητών να παρευρίσκεται που και σε αυτό είπαμε όχι.
Της είπα τους λόγους που δεν μπορούν να παρευρεθούν και μου είπε ότι αυτό δεν γίνεται . Όταν πήγα στο σχολείο, ήταν στην είσοδο με την κ. Καλογερία
Το είπα 5 φορές ότι δεν μπορούν να παρευρεθούν και γυρίζω και έφυγα να πάω στην αίθουσα. Μου υψώνει τότε τη φωνή και μου λέει , εμείς θα μπούμε. Της είπα, δεν θα μπείτε και δεν σας το επιτρέπω.
Μετά συνομίλησε με τον κ.Τσίπηρα.
Από που βγαίνει το γεγονός, ότι εγώ έβρισα την πρόεδρο και τη γραμματέα, δεν το γνωρίζω.
Μετά τη γενική συνέλευση, μιλήσαμε σε ήπιο τόνο, από τα σπιτια μας, είπαμε ακόμη και για τον παράδοξο τρόπο των εκλογών .Ξαφνικά μετά βλέπω αυτής της μορφής το δελτίο τύπου.
Εδώ υπάρχει στόχος.
Με πήραν και οι ίδιοι οι γονείς των παραβατικών παιδιών και με απείλησαν ότι «θα στείλουμε εκεί την ένωση και θα δείτε».
Είμαι 12 χρόνια στα σχολεία, είμαι αντιπρόεδρος στην ομοσπονδία, είμαι ικανός λοιπόν να ανταποκριθώ και ήταν τέτοιο το θέμα που έπρεπε να συζητηθεί από δ/ ντη, γονείς και σύλλογο.
Ήθελαν να εκπροσωπήσουν η πρόεδρος, τους γονείς και τα παιδιά αυτά, λες κι εμείς θα σβήναμε λαϊκό δικαστήριο.
Εγώ χειρονομίες δεν έκανα. Είναι κακό ψέμα που έχει σκοπιμότητες κα προσπαθούν να πουν ότι παραφέρομαι, για να στηρίξουν την απόλυτη παράβαση. Δεν είμαι εγώ αυτός. Τα σχολεία με ξέρουν χρόνια.
Ζουν με τη σκιά μου και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Μόνο η Τσανάκα και η Καλογερία με έχουν ενοχλήσει από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά πιθανόν όλοι να είναι μέσα.
Ίσως με χρησιμοποιούν για να βγάλουν αυτά που θέλουν. Ίσως θέλει η Τσανάκα να έχει ύπαρξη με την ανακοίνωση. Της λέω έχει λάθος στρατηγική. Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι εκεί. Και επειδή δεν θέλω να τους κάνω την κριτική που τους αρμόζει, μην με προκαλέσουν άλλο και δεν αφήσω τίποτα να πέσει κάτω.
Δεν ξέρω από πού τα βγάζουν αυτά που γράφουν. Δεν ισχύουν. Κάπου τις είδα να περιφέρονται στην αίθουσα, αλλά μετά έφυγαν και κακώς δια της βίας προσπάθησαν να μπουν μέσα. Εγώ δεν πρόσβαλα κανέναν, ανέβασα μόνο λίγο τον τόνο της φωνής μου. Αν είναι δυνατόν, χειρονομία; τι ψεύδη είναι αυτά; Προσπαθούν μάλλον να μου συνάψουν κατηγορίες, επειδή σε κάποια πράγματα έχω ένσταση.
Ο κ.Τσίπηρας είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο , ήταν παρών, παρέμεινε λίγο με τις κυρίες έξω, αλλά δεν ξέρω και δεν είδα κανένα συμβάν να γίνει.
Συνομιλήσαμε μετά και υπήρχε ένας διάλογος έντασης για να φύγουν.
Είναι ντροπή να υπάρχει τέτοιος δημόσιος διάλογος. Δεν είναι σωστό να είμαστε έτσι. Μας προκαλούν για να μας συνάψουν κατηγορία. Όταν ο διάλογος γίνεται πιο έντονος, συνάπτουν κατηγορίες. Προσπαθούν να προκαλέσουν καταλήψεις, να βάλουν τα παιδιά στο δρόμο, που εγώ διαφωνώ.
Η στρατηγική που έχουν είναι ακραία. Τους βολεύει η άρνηση για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες και ιδέες.
Εγώ δεν είμαι έτσι».
