Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Βαγγέλης Τσώλας: «Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Ζακύνθου- Ένας μόνιμος γιατρός στην παθολογική» - Για την καταγγελία Αρετάκη

05 Μαρτίου 2024
  • είναι και συγγενικό πρόσωπο δικού μας ανθρώπου , δεν υπάρχει καμία αναφορά, καμία καταγγελία, ώστε να κινήσουν διαδικασίες να το ψάξουν. Δεν έχω κι εγώ κάτι υπόψη μου.

Όντως ο συμπολίτης μας ήρθε στα επείγοντα, πήγε στην τουαλέτα και εκεί κατέληξε»

 

Ο Βαγγέλης Τσώλας  (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου) φιλοξενούμενος στο IonianRadio.gr μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

«Αυτή τη στιγμή είναι υπαρκτό το πρόβλημα του προσωπικού μαιών όχι λόγω των ελλείψεων, αλλά λόγω συνεχόμενων αναρρωτικών και αδειών εγκυμοσύνης 6 μαιών.

Είναι μια συγκυρία και δημιουργήθηκε πρόβλημα. Έχουν έρθει 2 συναδέλφισσες από Πύργο για μια εβδομάδα.

Υπάρχουν κάτι εναλλακτικές και βρισκόμαστε σε διαδικασία να εξασφαλίσουμε προσωπικό σε επίπεδο μαιών, όχι γιατρών.

Το πρόβλημα είναι άμεσο πρέπει να λυθεί.

Ο καθένας έχει την οικογένεια του και δεν μετακινείται εύκολα. Τουλάχιστον  να έρθει επικουρικό προσωπικό. Πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες για να επανδρωθεί η μαιευτική κλινική.

Έχουμε μεγάλο ποσοστό, στο 40%, επικουρικού προσωπικού. Εκμεταλλεύτηκαν τον κορωνοιο και επανδρώθηκε το νοσοκομείο. Είναι σημαντική η παραμονή αυτών των συναδέλφων και για εμάς αλλά και για τον κόσμο.

Υπάρχει ανανέωση του επικουρικού προσωπικού μέχρι τέλος του χρόνου και  πήραμε και 6 του ΟΑΕΔ για ένα χρόνο. Επιπλέον μετά από προσπάθειες μας εκμεταλλευτήκαμε και ένα πρόγραμμα μέσω ΟΑΕΔ που χρηματοδοτείται στο 25% από ΓΝΖ. Οι προσλήψεις αυτές τοποθετηθήκαν σε κουζίνα, καθαριότητα και πύλη. Προσωρινές λύσεις και για ένα χρόνο. Προσπαθούμε με διάφορους τρόπους. Είναι  σημαντική βοήθεια αυτή των 7 ατόμων και μπορούμε να πάρουμε άλλους 3.

Όσον αφορά το επικουρικό  προσωπικό , έχουμε καταθέσει και αγωγή και ευελπιστούμε, προς το Μάιο που θα εκδικαστεί, σε μία θετική εξέλιξη και να παραμείνουν οι συνάδελφοι στην υπηρεσία τους.

Όσον αφορά την παθολογική κλινική, εργάζεται ένας μόνιμος γιατρός  ο κ. Κούτσης , που τέλος του χρόνου παίρνει σύνταξη. Υπάρχει μια παθολόγος που συνεπικουρεί και είναι στο Κούκεσι και μια γιατρός που είχε συνταξιοδοτηθεί, υπήρξε κάποια ευνοϊκή ρύθμιση με τον covid  και μπορεί και κάνει κάποιες εφημερίες. Αυτή είναι η κατάσταση.

Στην καρδιολογική κλινική, έχουμε 3 γιατρούς,  ο κ. Ευαγγέλου τέλος χρόνου  συνταξιοδοτείται και ΄παλι θα μείνουν 2

Είμαστε καλύτερα τώρα με τον κ.Βασιλακόπουλο, αλλά και πάλι κοιτάζω τι θα γίνει και το 2025.

Στην παιδιατρική είναι 2 γιατροί κι εφημερεύουν μέρα παρά μέρα. Υπήρξε θέμα με μακροχρόνια αναρρωτική μιας συνεργάτιδας ιατρού και βοηθηθήκαμε από την 6η ΥΠΕ. Θέλουμε και σε αυτή την κλινική  3η παιδίατρο»

ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΙΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ

«Έχουμε 2 γιατρούς αλλά ήταν και ένας που ήρθε  από Κομοτηνή για ένα διάστημα και στήριξε τη μονάδα. Έληξε η απόσπαση του , δεν επιθυμούσε παραμονή και έφυγε. Το ζητούμενο όμως είναι, ότι η κα Κατσαρού έπρεπε να βγει πριν 4 χρόνια σε σύνταξη»

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ

«Είναι με 3 γιατρούς, αλλά είναι και ο κ.Λογοθέτης που ήδη έπρεπε πριν 2 χρόνια να έχει συνταξιοδοτηθεί και είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσει.

Η ορθοπεδική κλινική είναι η πιο πλήρης, όπως  και η μαιευτική, όσον αφορά σε ιατρικό προσωπικό.

Αυτή είναι η εικόνα»

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ  ΙΑΤΡΕΙΑ

«Έγινε μια καταγγελία από τον κ.Αρετάκη για περιστατικό. Επειδή τυγχάνει να είναι και συγγενικό πρόσωπο δικού μας ανθρώπου , δεν υπάρχει καμία αναφορά, καμία καταγγελία, ώστε να κινήσουν διαδικασίες να το ψάξουν. Δεν έχω κι εγώ κάτι υπόψη μου.

Όντως ο συμπολίτης μας ήρθε στα επείγοντα, πήγε στην τουαλέτα και εκεί κατέληξε.

Το ζητούμενο είναι, ότι δεν υπάρχει κάποια αναφορά ή καταγγελία, ώστε να κινηθούν διαδικασίες στο νοσοκομείο.

Τα επείγοντα πρέπει να είναι επείγοντα με το δικό τους προσωπικό. Υπάρχουν ελλείψεις σοβαρές. Αν ένας παθολόγος είναι στην κλινική και πρέπει να κατέβει και κάτω, είναι ζήτημα.

Πρέπει να είναι αυτόνομα τμήματα με δ/ντη, επιμελητή, κλπ.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει έτσι.

Όταν υπάρχουν ελλείψεις γενικές, αυτό φαίνεται και στα επείγοντα. Στα  επείγοντα πρέπει να υπάρχουν  και ένας καρδιολόγος  κι  ένας παθολόγος και να είναι μόνιμα εκεί. Τώρα το καλοκαίρι, μόνιμα κάτω, θα πρέπει να υπάρχει και ένας ορθοπεδικός. Οτιδήποτε συμβεί πρέπει να υπάρχει ο ειδικευμένος γιατρός.

Αυτοτελή επείγοντα λοιπόν, με ειδικευόμενους γιατρούς.

Όσον αφορά τον αξονικό τομογράφο, υπάρχει μεγάλος όγκος δουλειάς και έχουμε προσωπικό να τον υποστηρίξουμε».