Διονύσης Γιακουμέλος: «Ο αφρός στην παραλία του Τσιλιβί προήλθε από τον καθαρισμό των δυο γεωτρήσεων...Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» [video]
-
«Με λυπεί το γεγονός ότι κάποιοι Ζακυνθινοί ,με τόση ευκολία, λένε ότι οι ξενοδόχοι άρχισαν να καθαρίζουν δεξαμενές και βιολογικούς και τα ρίχνουν στη θάλασσα»
-
«Κάναμε καθαρισμό σε δυο [2] γεωτρήσεις. Πλύναμε μετά τον δρόμο και έπεσαν στη θάλασσα γιατί είναι στα 50 μέτρα. Το απόγευμα της Παρασκευής, αυτός ο ειδικός αφρός που μπήκε στη γεώτρηση, και που είναι πιστοποιημένος και βιοδιασπώμενος ,και όχι επιβλαβές για το θαλάσσιο περιβάλλον, με το αεράκι μεταφέρθηκε . Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν είναι δυνατόν εμείς, να πηγαίναμε να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα στο Τσιλιβί»
Ο Διονύσης Γιακουμέλος (Πρόεδρος Τ.Κ. Πλάνου) φιλοξενούμενος στο Ionianradio μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη
«Δεν πρέπει να ανησυχούμε.
Είναι ωραίο να ενημερώνεται ο κόσμος, γιατί κάποτε δεν το είχαμε όμως θα ήθελα να πω να μη βιαζόμαστε να πούμε την τελευταία πρώτη.
Δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα. Κάναμε καθαρισμό σε 2 γεωτρήσεις. Πλύναμε μετά τον δρόμο και έπεσαν στη θάλασσα γιατί είναι στα 50 μέτρα. Το απόγευμα λοιπόν της Παρασκευής αυτός ο ειδικός αφρός που μπήκε στη γεώτρηση και που είναι πιστοποιημένος και βιοδιασπώμενος και όχι επιβλαβές για το θαλάσσιο περιβάλλον με το αεράκι μεταφέρθηκε . Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν είναι δυνατόν εμείς, να πηγαίναμε να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα στο Τσιλιβί.
Να μην ανησυχεί ο κόσμος. Το επόμενο πρωί η παραλία του Τσιλιβί έλαμπε,ήταν καθρέπτης. Αυτό φεύγει και εξατμίζεται.
Με λυπεί το γεγονός ότι ζακυνθινοί με τόση ευκολία λένε πραγματικά ότι οι ξενοδόχοι άρχισαν να καθαρίζουν δεξαμενές και βιολογικούς και να τα πετάνε στη θάλασσα. Ξέρετε πολύ καλά την ευαισθησία μας, είμαστε μέρα και νύχτα από επάνω και πιο καθαρή θάλασσα δεν θα βρουν πουθενά. Κανείς δεν πετάει τα λύματα του στη θάλασσα».
