Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Διονύσης Γεωργάνος - Mηνύματα και… αποδέκτες : «Xάσαμε άλλη μια χρονιά !Θα κάνουμε πασαλείμματα; Τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί !» [video]

11 Μάι 2024
  • «Δεν έχει γίνει το παραμικρό, ούτε στα πρανή, ούτε στην καθαριότητα, ούτε μελέτη για αντιστήριξη. Έχει αφεθεί Μπόχαλη, πρανή, κάστρο στο έλεος του Θεού»
  • «Ακόμη η Κούρτσουλα είναι κλειστή. Εμείς αν πιάσει φωτιά από πού θα φύγουμε; Αν γίνει ατύχημα ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες. Η Κούρτσουλα είναι ευθύνη του Δήμου. Ο Δήμαρχος λέει ότι περιμένει τη χρηματοδότηση. Αυτό το «περιμένω» έχει φάει τη Ζάκυνθo»
  • «Καλά κοροϊδευόμαστε; Εγώ προσωπικά τον ενημερώνω τον κ.Βίτσο Αγαπητό για αρκετά θέματα. Έχει βγει ένα κονδύλι ενάμισι εκατομμύριο για καθαριότητα των δασών στη Ζάκυνθο. Πότε θα γίνει ; Μάρτιο μήνα πρέπει όλα να είναι έτοιμα. Τώρα εμείς χάσαμε άλλη μια χρονιά και για άλλη μια χρονιά θα κάνουμε πασαλείμματα; Όταν έρθει ο Οκτώβριος θα πέσουμε σε λήθαργο και θα ξυπνήσουμε το Μάρτιο. Δεν γίνεται ένα πρόβλημα να φεύγει από το κατάλογο; Τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί»

 

  • ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΟΧΑΛΗΣ

«Καμία περαιτέρω εξέλιξη. Μπήκαν κάποιες πλάκες. Είχαν υποσχεθεί ότι το Πάσχα θα ήταν έτοιμο και μάλιστα έλεγαν και για  πριν το Πάσχα».

  • ΦΙΛΙΚΩΝ

«Τίποτα νεότερο, μόνο τσιμέντωμα για να αποφύγουμε τη σκόνη».

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ

«Σήμερα έστειλα ένα έγγραφο που ζητάμε την πεζοδρόμηση για το καλοκαίρι για  ασφάλεια των πολιτών , επισκεπτών και παιδιών.

Αν δεν γίνει πεζόδρομος και υπάρχει αυτός ο συνωστισμός και ένα μηχανάκι φύγει και πέσει πάνω σε ένα τραπέζι τι θα γίνει;»

  • ΠΑΡΚΙΝΓΚ

«Έχουν γίνει οι προσφορές για δυο παρκινγκ. Έχουν ανέβει στη διαύγεια και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες. Μετά από αυτό θα αρχίσει η δρομολόγηση να δούμε τι θα κάνουμε με αστική συγκοινωνία».

  • ΔΑΜΙΡΕΙΟ

«Θα ορίσουμε δικηγόρους για να κάνουμε την ένσταση . Θεωρώ ότι θα δικαιωθεί και ο εμπορικός σύλλογος και ο δήμος. Η ομάδα εργασίας είμαστε εγώ και ο κ.Τουρκάκης και θα έρθει και δικηγόρος»

Ο γραμματέας του Εμπορικού συλλόγου Ζακύνθου, Διονύσης Γεωργάνος ,μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr και στον Δημήτρη Τετράδη

«Δεν έχει γίνει το παραμικρό, ούτε στα πρανή, ούτε στην καθαριότητα, ούτε μελέτη για αντιστήριξη. Έχει αφεθεί Μπόχαλη, πρανή, κάστρο στο έλεος του Θεού.

Δεν έχουν κάνει το παραμικρό. Υποσχέσεις πολλές,  ναι προτεραιότητα, συντονιστικά, διαπιστώσεις . Προχθές έπιασε φωτιά σε ένα κήπο και δεν μπορούσε να ανέβει το πυροσβεστική. Δεν ξέρω που πάμε. Ο κατάλογος με τα προβλήματα αντί να λιγοστεύει, αυξάνεται. Θα πάμε έτσι στο καλοκαίρι;

Δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει φωτιά και να μπορεί να έρθει πυροσβεστικό όχημα επάνω. Ακόμη η Κούρτσουλα είναι κλειστή. Εμείς αν πιάσει φωτιά από πού θα φύγουμε; Αν γίνει ατύχημα ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες. Η Κούρτσουλα είναι ευθύνη του Δήμου. Ο Δήμαρχος λέει ότι περιμένει τη χρηματοδότηση. Αυτό το «περιμένω» έχει φάει τη Ζάκυνθo. Δεν είναι δυνατόν να λέει ο προηγούμενος Δήμαρχος ο κ.Αρετάκης είναι άμεση ανάγκη να γίνει και τώρα να λέμε ακόμη ότι περιμένουμε τη χρηματοδότηση.

Είναι καλοκαίρι. Θα έχουμε σε λίγο 45  βαθμούς , τι θα κάνουμε εμείς εδώ επάνω; Φέτος θα είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Το τονίζουν επίσημα πρόσωπο. Αν δεν προχωρήσουν τα έργα τι θα γίνει; Η ασφάλεια των πολιτών και η πρόληψη είναι πάνω από όλα».

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΟΧΑΛΗΣ

«Καμία περαιτέρω εξέλιξη. Μπήκαν κάποιες πλάκες. Είχαν υποσχεθεί ότι το Πάσχα θα ήταν έτοιμο και μάλιστα έλεγαν και για  πριν το Πάσχα».

ΦΙΛΙΚΩΝ

«Τίποτα νεότερο, μόνο τσιμέντωμα για να αποφύγουμε τη σκόνη».

ΚΑΣΤΡΟ

«Είχα πει και στο δήμαρχο ότι πρέπει να κοπούν τα δέντρα γύρω από τα τείχη γιατί πέφτουν επάνω στα τείχη και τα γκρεμίζουν. Εν τω μεταξύ οι ρίζες πετάνε τα θεμέλια των τοιχίων. Το τρίτο είναι ότι τέτοιους θησαυρούς δεν μπορούμε να τους έχουμε κρυμμένους πίσω από δέντρα. Βάλαμε τα φώτα , πήγαν χαμένα. Δεν ανάβουν. Προχειρότητες και χαλάμε τσάμπα λεφτά.

Περιμετρικά τίποτα δεν έχουν καθαρίσει. Μετά θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε.

Έχω ενημερώσει προσωπικά και τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας και ο δήμαρχος γνωρίζει και μάλιστα πριν εκλεγεί είχαμε παραπατήσει εκεί και γνωρίζουν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει. Θα κλείσουν το δρόμο τις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού ή μόνο θα βγάζουμε ανακοίνωση επικινδυνότητας για να είμαστε καλυμμένοι;

Καλά κοροϊδευόμαστε; Εγώ προσωπικά τον ενημερώνω τον κ.Βίτσο Αγαπητό για αρκετά θέματα. Έχει βγει ένα κονδύλι ενάμισι εκατομμύριο για καθαριότητα των δασών στη Ζάκυνθο. Πότε θα γίνει ; Μάρτιο μήνα πρέπει όλα να είναι έτοιμα. Τώρα εμείς χάσαμε άλλη μια χρονιά και για άλλη μια χρονιά θα κάνουμε πασαλείμματα; Όταν έρθει ο Οκτώβριος θα πέσουμε σε λήθαργο και θα ξυπνήσουμε το Μάρτιο. Δεν γίνεται ένα πρόβλημα να φεύγει από το κατάλογο; Τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί.

Μιλάνε για συντήρηση της γέφυρας, γιατί δεν κάνουν μία διπλής διέλευσης και να καταργήσουμε τη στρατιωτική;

Ήμουν νέος και γέρασα και συζητάμε τα ίδια πράγματα».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΩΜΑ

«Σήμερα έστειλα ένα έγγραφο που ζητάμε την πεζοδρόμηση για το καλοκαίρι για  ασφάλεια των πολιτών , επισκεπτών και παιδιών.

Αν δεν γίνει πεζόδρομος και υπάρχει αυτός ο συνωστισμός και ένα μηχανάκι φύγει και πέσει πάνω σε ένα τραπέζι τι θα γίνει;

Πρέπει να έχει ένα γρό χαρτί η δημοτική αρχή για τη πεζοδρόμηση. Η κ.Αυγουστίνου τρέχει πολύ  , τη Δευτέρα θα περάσει από δημοτική επιτροπή το θέμα και την Τετάρτη από δημοτικό συμβούλιο.

Να πάει ο δήμαρχος στον εισαγγελέα, να πει ότι έχουν βρεθεί τα παρκινγκ, και ότι είναι θέμα χρόνου να έχουμε φεκ , κυκλοφοριακή μελέτη και να καθορίσουν πως θα φεύγουν τα αμάξια. Αν πάει στον εισαγγελέα δεν θα του αρνηθεί. Δεν μπορεί ο δήμαρχος να την κλείσει και να δέχεται μηνύσεις. Εγώ αν ήμουν δήμαρχος θα είχα τα χαρτιά στα χέρια μου και θα την έκλεινα».

ΠΑΡΚΙΝΓΚ

«Έχουν γίνει οι προσφορές για δυο παρκινγκ. Έχουν ανέβει στη διαύγεια και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες. Μετά από αυτό θα αρχίσει η δρομολόγηση να δούμε τι θα κάνουμε με αστική συγκοινωνία».

ΔΑΜΙΡΕΙΟ

«Θα ορίσουμε δικηγόρους για να κάνουμε την ένσταση . Θεωρώ ότι θα δικαιωθεί και ο εμπορικός σύλλογος και ο δήμος. Η ομάδα εργασίας είμαστε εγώ και ο κ.Τουρκάκης και θα έρθει και δικηγόρος».

ΑΛ.ΡΩΜΑ

«Δεν καλέστηκε ο εμπορικός σύλλογος για να πει τα μυστικά της περιοχής και τι να προσέξουν. Αποφασίζουν αυτοί για εμάς χωρίς εμάς. Μας έχει κακοφανεί που κάνουν αυτή τη συνάντηση και δεν μας καλούν. Ούτε τον πρόεδρο του τοπικού κάλεσαν. Δεν μπορεί να μην καλείται ένας θεσμός. Άκουσα τον κ.Πλέσσα που είπε, μαζί με τις 2 παιδικές χαρές θα φέρω τροποποίηση της χερσαίας ζώνης και θα την πάω στο δήμαρχο. Γιατί δεν το κάνει αλλά κόπτεται μόνο  για τις παιδικές χαρές. Ας κάνουν την τροποποίηση και ας κάνει 5 χρόνια η χερσαία ζώνη να πάει στο δήμο».