Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Αντώνης Νικολουδάκης :« Ίσως δεν γίνω αρεστός σε κάποιους συναδέλφους αλλά σήμερα υπάρχει ευρύτατη παράνομη σύνδεση με το αποχετευτικό» [video]

13 Μάι 2024

 

«Είναι θλιβερό ο κλάδος να μην έχει φωνή» - ΔΕΥΑΖ :«Υπήρχε αδιαφορία είσπραξης και είναι καθαρά υπηρεσιακό το θέμα»

  • «Η ΔΕΥΑΖ οφείλει να το λύσει. Αν αυτό γίνεται από έλλειψη ικανότητας ή από δόλο θα το κρίνει η κοινωνία και βέβαια οι άλλες αρμόδιες αρχές, αν ασχοληθούν ποτέ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΡΚΑΔΙΩΝ

  • «Ηθικά, αλλά και ουσιαστικά, είμαι δικαιωμένος, γιατί απεδείχθη ότι ο σύλλογος διοικείτο από στρεβλή εκπροσώπηση …Στις τελευταίες εκλογές πριν 3 χρόνια σχεδόν, κατήγγειλα την διαδικασία , το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν σωστή η καταγγελία και οι εκλογές ακυρώθηκαν. Το αποτέλεσμα τους και η εκπροσώπηση δεν ήταν νόμιμη»
  • «Είναι θλιβερό ο κλάδος να μην έχει φωνή. Έχουμε 3 συλλόγους ξενοδόχων και στην Ελλάδα οι συνάδελφοι μας γελάνε. Εδώ όμως δεν ιδρώνουν τα αυτιά, σε αυτούς που είναι ερωτευμένοι με τον τίτλο του προέδρου»

ΝΑΥΑΓΙΟ

  • «Ας κοιταχτούμε όμως στον καθρέφτη. Παρότι είναι ένα χρόνο κλειστό έχουμε περισσότερους επισκέπτες στη Ζάκυνθο»
  • «Ο βουλευτής κατά υπέρβαση θετική, συντονίζει μια προσπάθεια που θα έπρεπε να συντονίζει το υπουργείο»
  • «Θέλω να προσθέσω και ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, ότι έχει παραδοθεί από μελετητή μία  μελέτη για το ναυάγιο που αφορούσε τη διαχείριση του… Αδίκως πληρώθηκε; και θα μπει στο συρτάρι; Ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαχείριση την αειφορική του ναυαγίου;Θα περίμενα ο δήμος, ως αρμόδιος, αλλά  και η περιφέρεια, να ζητήσουν τα στοιχεία…»

 

Ο Αντώνης Νικολουδάκης [Επιχειρηματίας -Ξενοδόχος] μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr και στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

«Δεν έχει λυθεί η αποκομιδή ανακύκλωσης, η ύδρευση και η καθαριότητα

Θα ξεκινήσω από μια θετική  νότα που έχει να κάνει με την εξέλιξη φέτος του τουρισμού στη Ζάκυνθο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Βλέπουμε όλοι ότι θα είναι μία εξαιρετική χρόνια από πλευράς αφίξεων και πληρότητας και θα αποτελέσει χρονιά ρεκόρ.

Αυτός είναι ένας ποσοτικός παράγοντας, πολύ σημαντικός, που είναι ο πυρήνας που πρέπει να κτίσουμε τον ποιοτικό παράγοντα.

Ξεκινώντας από αυτή τη νότα, είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση στις δομές.

Θα δώσουμε με καλή πίστη, πίστωση χρόνου, όμως τα πρώτα βήματα δείχνουν, ότι πρέπει  να γίνει πολύ δουλειά.

Δεν έχει λυθεί η αποκομιδή ανακύκλωσης, η ύδρευση και η καθαριότητα.

Έχουμε καλή πίστη, ωστόσο έχει σημασία να δούμε αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή τα αποτελέσματα δεν είναι επαρκή.

Από 26/4 που ξεκίνησα τις επιχειρήσεις μου , η αποκομιδή απορριμμάτων γίνεται ικανοποιητικά, όμως  η αποκομιδή της ανακύκλωσης έχει μείνει πολύ πίσω.

Δεν υπάρχει κανένα χρονικό περιθώριο, η δημοτική αρχή είναι στελεχωμένη από άτομα που έχουν παρούσα στην αυτοδιοίκηση  σαν στελέχη και σαν εργαζόμενοι.

Εξάλλου  όλοι  κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.

Η προσπάθεια που βλέπουμε δεν επαρκεί. Θέλουμε να δούμε αποτελέσματα.

Το σοβαρότερο που εγώ παρατηρώ, είναι η ανεπαρκής ύδρευση σε οικίες και επιχειρήσεις από τώρα που είναι Μάιος  και είναι πολύ  νωρίς. Έχουμε ξεκινήσει να απευθυνόμαστε  στους νόμιμους ιδιώτες υδρομεταφορείς που άμεσα μας κάλυψαν από την αρχή του Μαΐου.

Τι θα συμβεί το καλοκαίρι, που  θα μπει το νησί σε φουλ ρυθμό τουρισμού; Θα πρέπει να έχουν λυθεί αυτά και ελπίζω άμεσα.

Το πρόβλημα είναι χρονίζον. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει επάρκεια νερού στο νησί,  γιατί έχουμε νερό μέσα από  τους ιδιώτες υδρομεταφορείς.

 Δυστυχώς όμως διοχετεύεται με ρόδες και όχι με σωληνώσεις  μέσω της υποχρεωμένης κατά το νόμο εταιρεία ύδρευσης.

Αυτό δείχνει κακή και αναποτελεσματική διαχείριση. Προϋπήρχε. Ελπίζω άμεσα να δούμε κάτι διαφορετικό»

ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

«Το μεγαλύτερο μέρος των ανεξόφλητων οφειλών σύμφωνα με τις δηλώσεις των διοικούντων δεν είναι από τους επιχειρηματίες αλλά από τους ιδιώτες.

Αυτό δείχνει ότι υπήρχε αδιαφορία είσπραξης και είναι καθαρά υπηρεσιακό το θέμα.

Αν αύριο η ΔΕΥΑΖ εισπράξει περισσότερα χρήματα , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα γεννήσει περισσότερο νερό.   Ίσως δεν γίνω αρεστός σε κάποιους συναδέλφους αλλά σήμερα υπάρχει ευρύτατη παράνομη  σύνδεση με το αποχετευτικό. Υπάρχει τεράστια αποφυγή εισπράξεων από τη ΔΕΥΑΖ,  καθώς δεν ελέγχονται συνδέσεις που θα απέδιδαν επταψήφιο αριθμό εσόδων  στην επιχείρηση. Δεν εισπράττονται και αυτό βαρύνει τους νομοταγείς που πληρώνουν. Η ΔΕΥΑΖ οφείλει να το λύσει. Αν αυτό γίνεται από έλλειψη ικανότητας ή από δόλο θα το κρίνει η κοινωνία και βέβαια οι άλλες αρμόδιες   αρχές, αν ασχοληθούν ποτέ».

ΝΑΥΑΓΙΟ

«Πρέπει να υπενθυμίσω ότι το ναυάγιο είναι κλειστό επισήμως από τον Σεπτέμβριο του 2022. Πέρυσι ανανεώθηκε η απαγόρευση προσέγγισης. Κανένας μέχρι και σήμερα, δεν έκανε τίποτα να επιτραπεί η πρόσβαση.

Έδωσε η κυβέρνηση χρήματα στην επιτροπή, κατά παρέκκλιση του νόμου, να κάνει απευθείας αναθέσεις, για να διορθώσει τα πράγματα στο ναυάγιο

Η επιτροπή δεν έκανε τίποτα απολύτως, αποχώρησε αποτυχημένη και μετά κατηγορούσε  τον υπουργό που την διόρισε.

Αναγκάστηκε ο βουλευτής να αναλάβει πρωτοβουλία, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αρμοδιότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση να διαχειριστεί το ναυάγιο, είτε στη παράλια είτε στη χερσαία περιοχή.

Αναρωτιέμαι τι περιμένει ο κρατικός μηχανισμός; Ο βουλευτής κατά υπέρβαση θετική, συντονίζει μια προσπάθεια που θα έπρεπε να συντονίζει το υπουργείο.

Το ναυάγιο φέτος θα μείνει κλειστό και από τη χερσαία και από τη θαλάσσια περιοχή.

Είναι σε εξέλιξη η μελέτη του Πολυτεχνείου για τη συντήρηση του ναυπηγήματος. Βέβαια η μελέτη στη καλύτερη των περιπτώσεων θα μπει σε εφαρμογή , αν υπάρξει εφαρμογή, πολύ αργότερα και  όχι μέσα στο καλοκαίρι. Το καλοκαίρι δεν θα έχει επιβάρυνση το ναυπήγημα αλλά στα μέσα του χειμώνα δεν ξέρουμε τι θα έχει απομείνει.

Είναι στενάχωρο αυτό που συμβαίνει, γιατί πολλές επιχειρήσεις είχαν στηρίξει εκεί το εισόδημα τους.

Ας κοιταχτούμε όμως στον  καθρέφτη. Παρότι είναι ένα χρόνο κλειστό έχουμε περισσότερους επισκέπτες στη Ζάκυνθο. Άρα αυτό μας λέει ότι δεν είναι μόνο το Ναυάγιο που προσελκύει τουρίστες. Η Ζάκυνθος είναι κάτι διαφορετικό, περίπλοκο, ενδιαφέρον και ας βάλουμε το κεφάλι κάτω, να το επικοινωνήσουμε. Αυτή είναι η Ζάκυνθος, γι αυτή πρέπει να ιδρώσουμε, αυτή πρέπει να αναδείξουμε και  ταυτόχρονα να σώσουμε και το ναυάγιο.

Δεν γίνεται συζήτηση για αειφορική προσέγγιση. Είναι ανύπαρκτη και για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Θέλω να προσθέσω  και ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, ότι έχει παραδοθεί από μελετητή μία  μελέτη για το ναυάγιο που αφορούσε τη διαχείριση του. Πρέπει να βρίσκετε στα χέρια του ελληνικού κράτους. Φαίνονται τα στοιχεία στη διαύγεια, έχει γίνει αποδεκτή και αναρωτιέμαι γιατί δεν έρχεται στην επιφάνεια, αφού την έχει πληρώσει το ελληνικό κράτος;

Τι λέει; Αδίκως πληρώθηκε; και θα μπει στο συρτάρι; Ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαχείριση την αειφορική του ναυαγίου;

Θα περίμενα ο δήμος, ως αρμόδιος, αλλά  και η περιφέρεια, να ζητήσουν τα στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία και αν το υπουργείο αδρανεί να τα παρουσιάσουν στην κοινωνία».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

«Σαφέστατα είναι σε  εξέλιξη η σύσταση της επιτροπής. Θα με ενδιέφερε να είμαι μέλος, αλλά νομίζω την πρωτοβουλία την έχει  ο δήμος»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΑΡΚΑΔΙΩΝ

«Στις τελευταίες εκλογές πριν 3 χρόνια σχεδόν, κατήγγειλα την διαδικασία , το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν σωστή η καταγγελία και οι εκλογές ακυρώθηκαν. Το αποτέλεσμα τους και η εκπροσώπηση δεν ήταν νόμιμη.

Ζήτησα από το δικαστήριο να ορίσει προσωρινή επιτροπή διοίκησης. Έγινε δεκτό το αίτημα μου και ως προσωρινή διοίκηση, τοποθετήθηκε το συμβούλιο της προηγούμενης θητείας που ήταν πρόεδρος ο κ.Κολπονδίνος. Αυτή η προσωρινή επιτροπή διοίκησης, πρέπει να πάει το σύλλογο σε νέες εκλογές.

Ηθικά, αλλά και ουσιαστικά, είμαι δικαιωμένος, γιατί απεδείχθη ότι ο σύλλογος διοικείτο από στρεβλή εκπροσώπηση. Αυτό δεν θα είχε συμβεί, αν από την πρώτη στιγμή που ζήτησα να επαναλάβουν τις εκλογές με νόμιμο τρόπο, το έκαναν.

Είναι θλιβερό ο κλάδος να μην έχει φωνή.

Είναι φαιδρό και αστείο... Έχουμε 3 συλλόγους ξενοδόχων και στην Ελλάδα οι  συνάδελφοι μας γελάνε. Εδώ όμως δεν ιδρώνουν τα αυτιά, σε αυτούς που είναι ερωτευμένοι με τον τίτλο του προέδρου».