Διονύσης Τουρκάκης : «Η διαχείριση των λυμάτων βρίσκεται σε καλό επίπεδο» -Τι δηλώνει για Σταύρο Κακολύρη και προηγούμενη Δημοτική Αρχή [video]
«Κάνουμε ελέγχους και θα ανακοινώσουμε τα παράνομα που έχουμε ανακαλύψει»
-
«Έρχονται ειδικά δίχτυα, που συγκεντρώνουν τη λάσπη αυτή και με το αποφρακτικό θα απομακρυνθούν από το ποτάμι. Τα δίχτυα θα παραμείνουν στο ποτάμι, αν ποτέ κάτι συμβεί»
-
«Πρέπει να διαχειριστούμε τον όγκο των λυμάτων , πριν εισρεύσουν στον βιολογικό , άρα πρέπει να διαχειριστούμε τις ώρες που έρχονται τα λύματα»
-
«Εμείς κάνουμε ελέγχους και θα ανακοινώσουμε τα παράνομα που έχουμε ανακαλύψει. Ο κ.Κακολύρης και η Δημοτική Αρχή τότε, επέλεξαν τακτική που συγκάλυπταν αυτές τις παράνομες… Εμείς έχουμε μπει στη διαδικασία να κάνουμε ελέγχους και ξέρουμε πως θα το αντιμετωπίσουμε
-
«Είχαμε διοικητικό συμβούλιο. Ψηφίσαμε την αναβάθμιση του βιολογικού και δώσαμε εντολή να προχωρήσουμε σε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην επέκταση που θα γίνει»
-
«Στο σύλλογο μηχανικών θα απαντηθεί εγγράφως το αίτημα του . Είμαστε πολύ κοντά με το σύλλογο»
-
«Βγάλαμε προκήρυξη και σύντομα θα έχουμε και χημικό μηχανικό»
Ο Διονύσης Τουρκάκης (Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ) μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη
«Έρχονται αύριο ειδικά δίχτυα, που συγκεντρώνουν τη λάσπη αυτή και με το αποφρακτικό θα απομακρυνθούν από το ποτάμι. Τα δίχτυα θα παραμείνουν στο ποτάμι, αν ποτέ κάτι συμβεί.
Η εκροή αυτή τη στιγμή είναι κανονική. Η διαχείριση των λυμάτων είναι σε ομαλή κατάσταση και τις 2 τελευταίες εβδομάδες είμαστε σε καλό επίπεδο.
Ο όγκος που δέχεται καθημερινά είναι στις 12 χιλιάδες αυτή τη στιγμή, όμως θα αυξηθεί.
Πρέπει να διαχειριστούμε τον όγκο, πριν εισρεύσουν, άρα πρέπει να διαχειριστούμε τις ώρες που έρχονται τα λύματα.
Αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή. Έτσι μπορούμε και λειτουργεί ο βιολογικός σε μία αξιοπρεπή κατάσταση.
Αυτό κάνουμε, κάτι άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε και οτιδήποτε άλλο κάποιος συζητάει είναι φαντασίες του.
Χθες είχαμε διοικητικό συμβούλιο.
Ψηφίσαμε την αναβάθμιση του βιολογικού και δώσαμε εντολή να προχωρήσουμε σε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην επέκταση που θα γίνει.
Για να πάμε σε νέο βιολογικό, θα πρέπει να πάμε σε μελέτη που πρώτα θα επιλέξει τη θέση. Ένας νέος βιολογικός χρειάζεται για να γίνει 30 εκατομμύρια.
Με μια επεξεργασία της ιλύος θα μπορέσουμε να λύσουμε άμεσα το πρόβλημα.
Μέσα σε αυτή την επέκταση θα υπολογίσουμε και τις υπόλοιπες περιοχές που πρέπει να γίνουν ίσως κομπακτ βιολογικοί. Αυτό θα το βγάλουν ειδικοί και όχι ο κ. Στασινόπουλος, ούτε ο κ.Τουρκάκης.
Έχει δίκιο ο κ. Κακολύρης, αλλά να περιμένει ακόμη ένα δημοτικό συμβούλιο.
Ή στη συνεδρίαση λογοδοσίας ή στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί.
Θα ζητήσω από τον κ. Κακολύρη, να μου κατονομάσει αυτές τις επιχειρήσεις που παράνομα ήθελαν να συνδεθούν για να πάμε να κάνουμε έλεγχο.
Εμείς κάνουμε ελέγχους και θα ανακοινώσουμε τα παράνομα που έχουμε ανακαλύψει. Θεωρούμε όμως, ότι αυτό είναι υπηρεσιακό. Ο κ.Κακολύρης και η Δημοτική Αρχή τότε, επέλεξαν τακτική που συγκάλυπταν αυτές τις παράνομες. Εμείς έχουμε μπει στη διαδικασία να κάνουμε ελέγχους και ξέρουμε πως θα το αντιμετωπίσουμε.
Στις επόμενες ημέρες, θα έχουμε πράγματα να ανακοινώσουμε.
Ο κ.Αρετάκης είπε ότι υπάρχουν 500 σωλήνες στη θάλασσα. Δεν μας είπε ποτέ, ποιες ήταν. Είμαστε στη διαδικασία των ερευνών και οτιδήποτε παράνομο βρίσκεται κόβεται. Συνεχίζεται η διαδικασία των διακανονισμών , το μέτρο αποδίδει αρκετά, είναι μεγάλος ο όγκος όμως έχουμε προχωρήσει σε ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προκειμένου αυτό που βλέπουμε σε άλλες περιοχές να γίνει καις τη Ζάκυνθο.
Στο σύλλογο μηχανικών θα απαντηθεί εγγράφως το αίτημα του . Είμαστε πολύ κοντά με το σύλλογο.
Χημικό μηχανικό δεν προσλαμβάνω εγώ, αλλά η υπηρεσία. Βγάλαμε προκήρυξη και σύντομα θα έχουμε και χημικό μηχανικό».
