Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Σπύρος Μυλωνάς | Συνάντηση με Δημοτική Αρχή-Δήμαρχος : «Έχει τη συνείδησή του ήσυχη»- Νίκος Ακτύπης :«Με απείλησε, ότι θα ψάξει αν έχω παρανομίες» -Δ. Πλέσσας:«Όλα ήταν νόμιμα»

05 Φεβρουαρίου 2025
  • «Προχωράμε σε νομικές ενέργειες …Γνωρίζουμε ότι κάποιες προθεσμίες τις έχουμε χάσει, έχουμε όμως κάτι υπόψη μας , που θα το κυνηγήσουμε»
  • «Επίσης μας είπαν, ότι κατάφεραν και έσπασαν το μονοπώλιο που είχαμε 5-6 βιβλιοπωλεία και κατέληξε τώρα σε 1 βιβλιοπωλείο. Τώρα πως γίνεται τα 5-6 να είναι χειρότερο, από το 1 που θα έχουν  από δω και πέρα; Αυτό είναι στο μυαλό του κ.Στασινόπουλου και του κ.Ακτύπη. Αυτό μας ενόχλησε»
  • «Ήταν επιθετικότατος και μας είπε ότι ξέρει τι γινόταν με τους δ/ντες των σχολείων, που έπαιρναν πράγματα για το σπίτι τους και τα χρέωναν στο σχολείο»

Ο Σπύρος Μυλωνάς [Ιδιοκτήτης  ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕ] μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ , με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο ,Αντιδήμαρχο Παιδείας,  και Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, για τον «διαγωνισμό αξίας 270.000€ στη μία και μοναδική προσφορά» ,το πρωί της Τρίτης 4/2/2025

 

 «Η συνάντηση έγινε είμαστε [3] επιχειρηματίες βιβλιοπώλες,  παρευρεθήκαν ο  δήμαρχος , ο αντιδήμαχος κ.Ακτύπης  και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Συζητήσαμε για μιάμιση ώρα.

Ο δήμαρχος μας διαβεβαίωσε, ότι η δημοπρασία καθόλα έγινε νόμιμα και δεν είχε υποχρέωση να ενημερώσει, ούτε για το  συμφέρον του δήμου,  ούτε για το δικό μας. Νομικά υποχρέωση δεν είχε να μας ενημερώσει. Είχε όμως την υπερχρέωση να το κάνει και για το συμφέρον του δήμου.

Έχει τη συνείδηση του ήσυχη.

Ο κ.Ακτύπης συντάχτηκε με την άποψη του δημάρχου. Ειπώθηκαν και άλλα πράγματα που μας ενόχλησαν.

Ο κ.Ακτύπης μας δήλωσε, ότι δεν ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και ίσως πρέπει να μας την μάθει αυτός. Έπρεπε καθημερινά να κοιτάμε τη διαύγεια. Μας είχε πει το ίδιο και στη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Επίσης μας είπαν,  ότι κατάφεραν και έσπασαν το μονοπώλιο που είχαμε 5-6 βιβλιοπωλεία και κατέληξε τώρα σε 1 βιβλιοπωλείο. Τώρα πως γίνεται τα 5-6 να είναι χειρότερο, από το 1 που θα έχουν  από δω και πέρα; Αυτό είναι στο μυαλό του κ.Στασινόπουλου και του κ.Ακτύπη. Αυτό μας ενόχλησε.

Ήταν επιθετικότατος και μας είπε ότι ξέρει τι γινόταν με τους δ/ντες των σχολείων, που έπαιρναν πράγματα για το σπίτι τους και τα χρέωναν στο σχολείο.

Αύριο στη συνάντηση να το πει στους δ/ντες, ότι ξέρει αυτά που γίνονταν. Να τους το πει αύριο που τους έχει καλέσει για να τους εξηγήσει τα από δω και πέρα.

Ήταν ικανοποιημένοι και ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος παιδείας με την εξέλιξη του διαγωνισμού που υπήρχε ένας διαγωνιζόμενος και εγώ το λέω ευθαρσώς, ο δικός τους άνθρωπος.

Ο κ.Πλέσσας είπε, ότι όλα ήταν νόμιμα και ήταν εκεί, γιατί είχε σπιλωθεί η αξιοπρέπεια και του ίδιου και της οικογένειας του και ήρθε για να του εξηγήσουμε γιατί γράψαμε έτσι στην ανακοίνωση, κάτι που δεν είναι και ψέμα βεβαίως.

Να μας εξηγήσει ο κ.Ακτύπης που γνωρίζει, αν γνωρίζει κάτι, και  να πάει να το καταγγείλει στην εισαγγελία και αύριο να το πει και στους διευθυντές των σχολείων.

Επίσης ο κ.Ακτύπης στην προσωπική μου προτροπή εφόσον υπερασπίζονται τη νομιμότητα  να προσέχουν μην παρανομήσουν, με απείλησε, ότι θα ψάξει μήπως εγώ έχω κάποιες παρανομίες. Τι εννοεί; Να έχω σκοτώσει ; κλέψει; Θα στείλει τα λαγωνικά του να τις βρει; Του είπα ευχαρίστως να ψάξει , δεν ξέρω βέβαια με ποια ιδιότητα.

Κάπου χαλάσαμε την ησυχία τους.

Το επόμενο βήμα μας είναι, απόψε ραντεβού με δικηγόρο  και προχωράμε σε νομικές ενέργειες. Γνωρίζουμε ότι κάποιες προθεσμίες τις έχουμε  χάσει, έχουμε όμως κάτι υπόψη μας , που θα το κυνηγήσουμε.

Ήμασταν σίγουροι για την σημερινή αντιμετώπιση από το δήμο, αλλά πήγαμε για να τα ακούσουμε.

Σήμερα διαβάσαμε στα μέσα, για τους μηχανικούς, προχθές για τα εντάλματα, άνθρωποι δικοί τους αρχίζουν και παίρνουν μία στάση διαφορετική.

Δεν μπορεί όλος αυτός ο καπνός να είναι άνευ φωτιάς. Κάπου θα υπάρχει μια φωτιά».

 

Pin It