Νίκος Βαρδακαστάνης: «Σήμερα δεν έχουμε τίποτα και σχολιάζουμε το τίποτα … Ανακοινώνουν ότι δρομολογούνται λύσεις και έργα όμως δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα » [video]
- «Στο Βασιλικό έχουμε πολλά προβλήματα…»
- «Τώρα τι ακούμε στη βουλή; Σαν τα κοκόρια να τσακώνονται. Όχι, δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αυτό το δικαίωμα… Να αφήσουν την αλαζονεία και τα «εγώ» ,μηδενός εξαιρουμένου»
- «Δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο από αυτό το ερωτηματολόγιο για τον Τουρισμό»
- «Να λυθεί το εργατικό- εργασιακό θέμα. Κακώς δεν έχει ασχοληθεί η τοπική αυτοδιοίκηση κάνοντας προτάσεις. Στο βουλευτή το επισημάναμε …»
O Νίκος Βαρδακαστάνης [Πρόεδρος Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Βασιλικού Ο ΣΚΟΠΟΣ – Πρόεδρος Α.Ο. Βασιλικού] φιλοξενούμενος στο στούντιο του IonianRadio.gr , μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ , με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη
Ημερίδα για την ψηφιακή κάρτα στον τουρισμό και στην εστίαση
- «Ένα τρίωρο ήταν η ημερίδα. Επιβάλλεται ένα χρόνο να υπάρξει λειτουργία της κάρτας πιλοτικά . προηγούνται κάποια άλλα πράγματα και μετά γιατί όχι; Να μπει και η ηλεκτρονική κάρτα. Είναι δύσκολο να εφαρμοστεί άμεσα. Κάποιοι είμαστε στο μηδέν. Η εφαρμογή δεν είναι εύκολη. Δεν υπάρχει προσωπικό που είναι το πιο σημαντικό, γι αυτό επιβάλλεται πιλοτικά να λειτουργήσει για ένα χρόνο. Η προσέλευση στην ημερίδα ήταν τεράστια.
Θα το ζητήσουμε όλοι μας, καλώς το ζήτησε το επιμελητήριο, θα ζητηθεί και από την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν ξέρω όμως το αποτέλεσμα.
Οι εποχιακές επιχειρήσεις τώρα θα ξεκινήσουν και πρέπει να δοθεί ακόμη χρόνος, αλλά και να λυθεί το εργατικό- εργασιακό θέμα. Κακώς δεν έχει ασχοληθεί η τοπική αυτοδιοίκηση κάνοντας προτάσεις. Στο βουλευτή το επισημάναμε και πρέπει να το ζητήσει εκ νέου. Πρέπει να επιμείνουμε να δοθεί πιλοτικά ακόμη ένα έτος. Ο κ.Πρασάς είπε, ότι είναι πολύ δύσκολο να δοθεί εκ νέου παράταση. Αν όχι, σίγουρα εμείς θα προσπαθήσουμε, με τους ανάλογους κινδύνους. Άπαντες έχω ενημερώσει, και βουλευτή και επιτροπή τουρισμού και όχι μόνο εγώ, αλλά και πάρα πολύ κόσμος. Αν υπάρξει κάποια απάντηση, αν δεν υπάρξει, για άλλη μια φορά θα τρέξουμε και θα προσπαθήσουμε.
Οι εργαζόμενοι πληρώνονται καλά όμως θα πρέπει τα κενά με κάποιο τρόπο να τα αντικαταστήσουμε για να εφαρμοστούν οι βάρδιες»
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
- «Τα 51 άτομα που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο είναι σχεδόν τίποτα. Αυτά που αναφέρθηκαν τα γνωρίζουμε. Δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο από αυτό το ερωτηματολόγιο. Ούτε την επόμενη φορά που θα ξαναγίνει θα μάθουμε κάτι καινούργιο. Κάποιες μικρές αποκλίσεις είναι απόλυτα φυσιολογικές. Μη ξεχνάμε ακόμη πως είναι το Ναυάγιο. Σήμερα δεν έχουμε τίποτα. Εγώ και όλοι μας έχουμε δώσει τις ανάλογες ευκαιρίες, έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά αποτέλεσμα ασφαλές δεν έχουμε που να μας οδηγήσει να πούμε «εντάξει όλα καλά». Ζάκυνθος δεν είναι μόνο το Ναυάγιο. Το πουλήσαμε διαφημιστικά, αλλά Ζάκυνθος δεν είναι μόνο το Ναυάγιο. Ναι μεν πρέπει να πετύχει αυτό που έχει δρομολογηθεί και να ολοκληρωθεί, αλλά Ζάκυνθος δεν είναι μόνο το Ναυάγιο»
- «Πρέπει να αναδείξουμε και τα άλλα σημεία του νησιού, την καρέτα, το ΕΘΠΖ που δεν ακούγεται τίποτα, όπως και άλλα αξιοθέατα. Το νησί είναι πάμπλουτο σε φύση και σε τοπία. Έχουμε να επιδείξουμε πολιτισμό και να το συνδέσουμε με τον τουρισμό. Μη μείνουμε μόνο στο Ναυάγιο»
- «Μέσα από το ερωτηματολόγιο βγήκαν πράγματα, αλλά επιβεβαιώθηκαν και αυτά που ήδη ξέρουμε»
- «20 χρόνια εγώ ως Νίκος Βαρδακαστάνης, διεκδικώ αυτά τα θέματα. Συνυπεύθυνοι όλοι και η σημερινή αυτοδιοίκηση. Μήπως να τα δούμε όλα από την αρχή; Και να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε; Να τα δούμε εκ νέου; Από κυβερνητικά, καλό είναι να καθίσουν κάτω και να δρομολογήσουν λύσεις. Τώρα τι ακούμε στη βουλή; Σαν τα κοκόρια να τσακώνονται. Όχι, δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αυτό το δικαίωμα. Πρέπει να προστατεύουμε αυτό που έχουμε προς ανάπτυξη. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν και να δούμε αυτά τα θέματα πως θα λυθούν και ας αφήσομε αλαζονείες και «εγώ» ,μηδενός εξαιρουμένου»
- «Έχουμε κάνει 3 συνεδριάσεις η επιτροπή τουρισμού, πάμε στην 4η και από δω και πέρα πρέπει να υλοποιούνται κάποια πράγματα, πέρα από τις διαπιστώσεις, γιατί η κατάσταση της Ζακύνθου είναι τραγική και θέλει σταθερά βήματα. Θα μας γυρίσει την πλάτη ο τουρισμός και ο ζακυνθινός και μετά θα είναι αργά»
- «Εμείς πρέπει με άξονα τη φύση να προστατεύουμε και να συνεχίζουμε. ‘Όχι που ακούγεται ότι το μισό νότιο της Ζακύνθου, επειδή υπάρχει προεδρικό διάταγμα, δεν το πειράζουμε»
- «Για το ΕΘΠΖ αυτό το άρρωστο προεδρικό διάταγμα από τότε που φτιάχτηκε έχουν περάσει πολλά χρόνια και πρέπει να το δούμε από την αρχή, γιατί το μισό νησί στα νότια είναι σε κατάσταση ομηρίας. Να δούμε πως μπορούμε να συνυπάρξουμε»
- «Η κ. Αυγουστίνου έχει διάθεση και ασχολείται. Θα πρέπει να καταγραφούν όλα αυτά τα θέματα και σε εμάς να μας δοθεί ο κατάλληλος χρόνος να τα λέμε και να αρχίσουμε να υλοποιούμε»
- « Θεωρώ ότι στο θέμα των Τεμπών θα πρέπει να υπάρξει απόλυτο φως, πλήρης δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν αυτοί που το προκάλεσαν. Θα ήταν τραγικό να μην υπάρξει απάντηση και τιμωρία, γιατί κάποιοι φταίνε»
-
«Στο Βασιλικό έχουμε πολλά προβλήματα…»
- «Στο Βασιλικό έχουμε πολλά προβλήματα. Είναι έτοιμο το πολυδύναμο , χρειάζονται γύρω στις 150.000 για να λειτουργήσει και θα είναι πολύ καλό για το Βασιλικό και όχι μόνο. Πολλά ακούγονται, αλλά εγώ διεκδικώ τη λύση. Εγώ μπορώ να απευθυνθώ μόνο στο Δήμο , όχι κάπου άλλου. Ο Πρόεδρος της κοινότητας έχει το δικό του πρόγραμμα. Εγώ για το πολυδύναμο που μέρα με τη μέρα καταστρέφεται, έχω αίτημα, να λειτουργήσει από όπου και αν προέρχεται. Ότι και να προσφέρει ο σύλλογος, αλλά και η κοινότητα, με κοπή χόρτων και κάποια καθαριότητα, δεν κάνει τη διαφορά. Πρέπει να υπάρξει σωστός φωτισμός , ανακύκλωση που στη Ζάκυνθο δουλεύει ερασιτεχνικά, δεν υπάρχει νεκροταφείο, πεζοδρόμια, αντιπλημμυρικά, πρέπει να έρθει νερό»
- «Έχω υπόσχεση από τον κ. Τουρκάκη για βελτίωση του νερού, από τον δήμαρχο ότι δρομολογούνται τα προβλήματα και θα έχουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι»
- «Δεν θέλω να ζήσουμε αυτή τη κατάσταση της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη … Στο Αργάσι η κατάσταση είναι τραγική. Πολλά ακούγονται, πολλά λόγια, όμως εγώ διεκδικώ τη λύση από όπου και αν προέρχεται. Ζητάμε τη λύση»
